Marileen

'557751' door Marileen '557751' door Marileen

IJslandNoordland Oost

IJslandNoordland Oost

IJslandse beauties

Marileen

Ik heb IJsland in twee weken mogen ontdekken. De natuur is er prachtig en voor mij ongekend. Naast die prachtige landschappen trokken de IJslandse paarden mijn aandacht. Dit mooie exemplaar poseerde voor mij en ik kon het niet laten een foto te nemen. Op een aantal plekken stond er een bord van de eigenaars waarop 'stay away from the horses' stond. Op deze plekken ben ik niet gestopt.

'544255' door Marileen '544255' door Marileen

Jordanië

Jordanië

Mount Nebo

Marileen

Het uitzicht vanaf Mount Nebo (817m) in Jordanië. Deze berg is volgens de Bijbel de plaats waar Mozes stierf. Het is een plaats met een betekenis voor gelovigen. Bovenop de berg staat een kerk waarin je prachtige mozaïeken kunt bekijken.

'537147' door Marileen '537147' door Marileen

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Uitzicht van Dune 45.

Marileen

Vóór zonsopgang Dune 45 opklimmen en beloond worden met fantastische kleuren. Deze foto is genomen met de opkomende zon in mijn rug, in de richting van de Sossusvlei en Deadvlei. Daar zal ik later nog een foto'tje van plaatsen. De klim van 18 minuten was het meer dan waard :)

'536960' door Marileen '536960' door Marileen

Namibië

Namibië

Bijeneter in Namibië.

Marileen

Deze knalgroene bijeneter kon ik vastleggen in de buurt van de Oranjerivier in Namibië. Ik heb mijn ogen uitgekeken; er zijn in Afrika allerlei felgekleurde vogels te zien. Prachtig :)

'536532' door Marileen '536532' door Marileen

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Prachtig Kaapstad

Marileen

Kaapstad vanaf Lion's Head (Leeukop). Deze berg biedt een fantastisch 360 graden uitzicht over de stad en de Tafelberg. Ook de omgeving van Kaapstad is prachtig. Tip: huur een auto om te verkennen.

'511847' door Marileen '511847' door Marileen

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Tiergarten park

Marileen

Midden in de stad Berlijn ligt het Tiergarten Park. In het park bevindt zich onder andere de Siegessäule, waar je naar boven kunt klimmen voor een uitzicht over park (zie andere foto van Berlijn). In deze periode van het jaar waren de bomen prachtig gekleurd.

'511659' door Marileen '511659' door Marileen

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Rust in de woestijn

Marileen

Op de vroege morgen op een kameel weer richting de stad. Fantastisch om een nachtje in de woestijn door te brengen onder de sterrenhemel met de melkweg :)

'511089' door Marileen '511089' door Marileen

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

East side gallery

Marileen

De East side gallery is een stuk muur met bekende en minder bekende kunstwerken. Indrukwekkend om langs te lopen. Sommigen laten iets achter, een slotje aan één van de hekken.

'510936' door Marileen '510936' door Marileen

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Leersumse Veld

Marileen

Het Leersumse Veld is een natuurgebied ten zuiden van de A12 en grenst aan de Leersumse Plassen. Het gebied kenmerkt zich door de vennen, dennen en heide en vele vogelsoorten. Daarnaast lopen er koeien vrij rond. Het gebied is niet toegankelijk van 15 maart t/m 15 juli (broedseizoen), wel kun je altijd een wandeling om het gebied heen maken :)

'510499' door Marileen '510499' door Marileen

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Holocaustmonument

Marileen

Het Holocaustmonument (Denkmal für die ermordeten Juden Europas); ontzettend indrukwekkend de 2711 betonblokken die daar geplaatst zijn. Deze man kwam precies langslopen op moment dat ik de foto maakte, ik vermoed in gedachte verzonken.

'510088' door Marileen '510088' door Marileen

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Welterusten Erg Chebb

Marileen

Een klim de duinen op om de zonsondergang te aanschouwen. En dat na een ritje op een kameel (lees: mijn benen stonden nog in O-vorm). :))

'509880' door Marileen '509880' door Marileen

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Potsdamer platz

Marileen

Weer eens wat geëxperimenteerd met avondfotografie in Berlijn. Dit is de Potsdamer platz, één van de drukste pleinen in Berlijn. Het plein wordt omgeven door relatief nieuwe en hoge gebouwen; het hoofdkantoor van de Deutsche Bahn en het Sony-Center. Ook staat er op het plein nog een aantal stukken van de Berlijnse Muur overeind.

'509621' door Marileen '509621' door Marileen

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Herfstig Berlijn van.

Marileen

Een weekend Berlijn in prachtige herfstkleuren! Dit uitzicht heb je vanaf de Siegessäule richting de Brandenburger Tor met de zeer herkenbare televisietoren in beeld. Het weer was grijs, maar wel droog! Helaas geen blauwe uurtjes of mooie kleuringen bij zonsopgang/ondergang, maar wel fantastisch gekleurde bomen!

'508516' door Marileen '508516' door Marileen

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Jongleren op straat

Marileen

Deze man ging bij rood licht voor de auto's staan en jongleerde met een drietal ballen die hij bij zich had om vervolgens bij de bestuurders om wat geld te vragen.

'508151' door Marileen '508151' door Marileen

GriekenlandKos

GriekenlandKos

Een pad naar de zee..

Marileen

Leuk om op dit eiland een fiets te huren om lekker rond te toeren. Weg van de mensen massa :). Ik vind de knalblauwe zee altijd erg mooi om te zien, zo ook hier...

'507930' door Marileen '507930' door Marileen

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Het pad naar...

Marileen

Nog een foto van de wandeling. Het Amerongse bos biedt een aantal interessante paadjes met hoge bomen langszij, lijkt mij gaaf om daar met mooi licht (lees... mist, zonsopgang, winter) nog eens heen te gaan. Het verkennende werk is in elk geval gedaan :)

'507864' door Marileen '507864' door Marileen

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Amerongse bos...(Utre

Marileen

Vandaag gewandeld in het Amerongse Bos op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug; 69 meter ;). Ik was nog net te vroeg voor het kleuren van alle bomen, maar het was heerlijk buiten. Overal kleine en grote paddestoelen; deze stonden er wel leuk bij met z'n allen.

'507416' door Marileen '507416' door Marileen

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Lampenwinkel Marrakec

Marileen

Voor een ieder die op bezoek is geweest in Marrakech denk ik wel herkenbaar; een winkel met prachtige lampen. Achterin de winkel wordt hard gewerkt.

'507205' door Marileen '507205' door Marileen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

Graan langs de weg

Marileen

Onderweg kom je soms mooie scenes tegen; zo ook dit graanveld. Zowel links als rechts uitgestrekt. Dit was na een uitstapje naar het Sauerland in Duitsland.

'506933' door Marileen '506933' door Marileen

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Soester Duinen; de zo

Marileen

Ik vind het altijd erg mooi om de zonnestralen te kunnen zien :) zo ook op deze ochtend. Over de Soester Duinen schreef ik al eens eerder, zeker de moeite om met vroeg of laat licht te bezoeken.

'506553' door Marileen '506553' door Marileen

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Ochtendwandeling in..

Marileen

Ik was redelijk vroeg op pad en deze man deed hetzelfde :). Dit straatje was op een later moment op de dag compleet gevuld met mensen. Maar wat wil je in zo'n gave stad...

'506256' door Marileen '506256' door Marileen

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Utrechtse heuvelrug;.

Marileen

Ochtend- of avondlicht levert wat mij betreft de mooiste foto's op. Voeg daar m'n macroobjectief aan toe en ik ga los ;). In de provincie Utrecht is veel moois te zien qua natuur. Eerder noemde ik al de soester duinen, maar ook het NP Utrechtse Heuvelrug mag er zijn.

'506192' door Marileen '506192' door Marileen

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Catalonisch kustgebie

Marileen

Ik heb een voorliefde voor mijn ND filter en de langere sluitertijden bij het water. Vooral het effect rondom zonsondergang vind ik prachtig. Niet iedereen vind het wat en dat mag :) Stranden met rotsen hebben mijn voorkeur boven zandstranden vanwege het snorkelen. De Spaanse kust biedt deze mogelijkheid volop!

'505937' door Marileen '505937' door Marileen

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Straatjes in...Boeda(

Marileen

In de Burchtwijk Boeda(pest) kun je leuk door de straatjes slenteren. Hier bevinden zich tientallen oude gebouwen waaronder de prachtige Matthiaskerk en het Vissersbastion. Deze auto viel me op en mocht op de gevoelige plaat worden vastgelegd ;)

Community-updates

EDITIE 113 | 55 Culturele reisavonturen

16-9-2022 Columbus Travel editie 113 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste culturele reisavonturen. Van dorpsfeesten in Spanje tot festivals in India. In Ghana verdiepen we ons in een zwarte bladzijde uit de wereldgeschiedenis: de trans-Atlantische slavenhandel, aan de voet van de Himalaya bezoeken we twee boeddhistische kloosters en gaan we in de leer bij monniken. En we delen de beste cultuurtips in de Zwitserse Alpen. Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we ook nog een culturele jaarkalender 2023 samengesteld.  Bekijk de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

WEEK 38 & 39 | COMMUNITY-TOPPERS


Nieuwsgierige Schotse hooglanders door Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Nieuwsgierige Schotse hooglanders door Dreamer666
2. Review: Botswana door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Koen van Dijk

Doe mee aan onze wedstrijden

DRONEFOTOWEDSTRIJD 2022: WIN EEN WEEKENDJE WEG IN EUROPA

Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op een weekendje weg in Europa, een cadeaubon van Coolblue of een klimrugzak van Osprey. De 10 winnende worden bovendien gepubliceerd in Columbus Travel én KIJK Magazine! Meedoen kan tot en met 11 september 2022Doe mee


FOTOWEDSTRIJD: WIN EEN TWEE VLIEGTICKETS NAAR THAILAND

Hoe was jouw zomervakantie?! Samen met reisorganisatie Riksja Travel zijn we op zoek naar de mooiste avonturen. Deel jouw ultieme reisfoto en -tip van je reis in de zomer van 2022 en wie weet win jij twee vliegtickets naar Thailand, aangeboden door Singapore Airlines! Meedoen kan tot en met 16 oktober 2022. Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik