Marileen

'557751' door Marileen '557751' door Marileen

IJslandNoordland Oost

IJslandNoordland Oost

IJslandse beauties

Marileen

Ik heb IJsland in twee weken mogen ontdekken. De natuur is er prachtig en voor mij ongekend. Naast die prachtige landschappen trokken de IJslandse paarden mijn aandacht. Dit mooie exemplaar poseerde voor mij en ik kon het niet laten een foto te nemen. Op een aantal plekken stond er een bord van de eigenaars waarop 'stay away from the horses' stond. Op deze plekken ben ik niet gestopt.

'544255' door Marileen '544255' door Marileen

Jordanië

Jordanië

Mount Nebo

Marileen

Het uitzicht vanaf Mount Nebo (817m) in Jordanië. Deze berg is volgens de Bijbel de plaats waar Mozes stierf. Het is een plaats met een betekenis voor gelovigen. Bovenop de berg staat een kerk waarin je prachtige mozaïeken kunt bekijken.

'537147' door Marileen '537147' door Marileen

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Uitzicht van Dune 45.

Marileen

Vóór zonsopgang Dune 45 opklimmen en beloond worden met fantastische kleuren. Deze foto is genomen met de opkomende zon in mijn rug, in de richting van de Sossusvlei en Deadvlei. Daar zal ik later nog een foto'tje van plaatsen. De klim van 18 minuten was het meer dan waard :)

'536960' door Marileen '536960' door Marileen

Namibië

Namibië

Bijeneter in Namibië.

Marileen

Deze knalgroene bijeneter kon ik vastleggen in de buurt van de Oranjerivier in Namibië. Ik heb mijn ogen uitgekeken; er zijn in Afrika allerlei felgekleurde vogels te zien. Prachtig :)

'536532' door Marileen '536532' door Marileen

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Prachtig Kaapstad

Marileen

Kaapstad vanaf Lion's Head (Leeukop). Deze berg biedt een fantastisch 360 graden uitzicht over de stad en de Tafelberg. Ook de omgeving van Kaapstad is prachtig. Tip: huur een auto om te verkennen.

'511847' door Marileen '511847' door Marileen

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Tiergarten park

Marileen

Midden in de stad Berlijn ligt het Tiergarten Park. In het park bevindt zich onder andere de Siegessäule, waar je naar boven kunt klimmen voor een uitzicht over park (zie andere foto van Berlijn). In deze periode van het jaar waren de bomen prachtig gekleurd.

'511659' door Marileen '511659' door Marileen

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Rust in de woestijn

Marileen

Op de vroege morgen op een kameel weer richting de stad. Fantastisch om een nachtje in de woestijn door te brengen onder de sterrenhemel met de melkweg :)

'511089' door Marileen '511089' door Marileen

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

East side gallery

Marileen

De East side gallery is een stuk muur met bekende en minder bekende kunstwerken. Indrukwekkend om langs te lopen. Sommigen laten iets achter, een slotje aan één van de hekken.

'510936' door Marileen '510936' door Marileen

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Leersumse Veld

Marileen

Het Leersumse Veld is een natuurgebied ten zuiden van de A12 en grenst aan de Leersumse Plassen. Het gebied kenmerkt zich door de vennen, dennen en heide en vele vogelsoorten. Daarnaast lopen er koeien vrij rond. Het gebied is niet toegankelijk van 15 maart t/m 15 juli (broedseizoen), wel kun je altijd een wandeling om het gebied heen maken :)

'510499' door Marileen '510499' door Marileen

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Holocaustmonument

Marileen

Het Holocaustmonument (Denkmal für die ermordeten Juden Europas); ontzettend indrukwekkend de 2711 betonblokken die daar geplaatst zijn. Deze man kwam precies langslopen op moment dat ik de foto maakte, ik vermoed in gedachte verzonken.

'510088' door Marileen '510088' door Marileen

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Welterusten Erg Chebb

Marileen

Een klim de duinen op om de zonsondergang te aanschouwen. En dat na een ritje op een kameel (lees: mijn benen stonden nog in O-vorm). :))

'509880' door Marileen '509880' door Marileen

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Potsdamer platz

Marileen

Weer eens wat geëxperimenteerd met avondfotografie in Berlijn. Dit is de Potsdamer platz, één van de drukste pleinen in Berlijn. Het plein wordt omgeven door relatief nieuwe en hoge gebouwen; het hoofdkantoor van de Deutsche Bahn en het Sony-Center. Ook staat er op het plein nog een aantal stukken van de Berlijnse Muur overeind.

'509621' door Marileen '509621' door Marileen

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Herfstig Berlijn van.

Marileen

Een weekend Berlijn in prachtige herfstkleuren! Dit uitzicht heb je vanaf de Siegessäule richting de Brandenburger Tor met de zeer herkenbare televisietoren in beeld. Het weer was grijs, maar wel droog! Helaas geen blauwe uurtjes of mooie kleuringen bij zonsopgang/ondergang, maar wel fantastisch gekleurde bomen!

'508516' door Marileen '508516' door Marileen

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Jongleren op straat

Marileen

Deze man ging bij rood licht voor de auto's staan en jongleerde met een drietal ballen die hij bij zich had om vervolgens bij de bestuurders om wat geld te vragen.

'508151' door Marileen '508151' door Marileen

GriekenlandKos

GriekenlandKos

Een pad naar de zee..

Marileen

Leuk om op dit eiland een fiets te huren om lekker rond te toeren. Weg van de mensen massa :). Ik vind de knalblauwe zee altijd erg mooi om te zien, zo ook hier...

'507930' door Marileen '507930' door Marileen

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Het pad naar...

Marileen

Nog een foto van de wandeling. Het Amerongse bos biedt een aantal interessante paadjes met hoge bomen langszij, lijkt mij gaaf om daar met mooi licht (lees... mist, zonsopgang, winter) nog eens heen te gaan. Het verkennende werk is in elk geval gedaan :)

'507864' door Marileen '507864' door Marileen

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Amerongse bos...(Utre

Marileen

Vandaag gewandeld in het Amerongse Bos op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug; 69 meter ;). Ik was nog net te vroeg voor het kleuren van alle bomen, maar het was heerlijk buiten. Overal kleine en grote paddestoelen; deze stonden er wel leuk bij met z'n allen.

'507416' door Marileen '507416' door Marileen

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Lampenwinkel Marrakec

Marileen

Voor een ieder die op bezoek is geweest in Marrakech denk ik wel herkenbaar; een winkel met prachtige lampen. Achterin de winkel wordt hard gewerkt.

'507205' door Marileen '507205' door Marileen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

Graan langs de weg

Marileen

Onderweg kom je soms mooie scenes tegen; zo ook dit graanveld. Zowel links als rechts uitgestrekt. Dit was na een uitstapje naar het Sauerland in Duitsland.

'506933' door Marileen '506933' door Marileen

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Soester Duinen; de zo

Marileen

Ik vind het altijd erg mooi om de zonnestralen te kunnen zien :) zo ook op deze ochtend. Over de Soester Duinen schreef ik al eens eerder, zeker de moeite om met vroeg of laat licht te bezoeken.

'506553' door Marileen '506553' door Marileen

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Ochtendwandeling in..

Marileen

Ik was redelijk vroeg op pad en deze man deed hetzelfde :). Dit straatje was op een later moment op de dag compleet gevuld met mensen. Maar wat wil je in zo'n gave stad...

'506256' door Marileen '506256' door Marileen

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Utrechtse heuvelrug;.

Marileen

Ochtend- of avondlicht levert wat mij betreft de mooiste foto's op. Voeg daar m'n macroobjectief aan toe en ik ga los ;). In de provincie Utrecht is veel moois te zien qua natuur. Eerder noemde ik al de soester duinen, maar ook het NP Utrechtse Heuvelrug mag er zijn.

'506192' door Marileen '506192' door Marileen

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Catalonisch kustgebie

Marileen

Ik heb een voorliefde voor mijn ND filter en de langere sluitertijden bij het water. Vooral het effect rondom zonsondergang vind ik prachtig. Niet iedereen vind het wat en dat mag :) Stranden met rotsen hebben mijn voorkeur boven zandstranden vanwege het snorkelen. De Spaanse kust biedt deze mogelijkheid volop!

'505937' door Marileen '505937' door Marileen

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Straatjes in...Boeda(

Marileen

In de Burchtwijk Boeda(pest) kun je leuk door de straatjes slenteren. Hier bevinden zich tientallen oude gebouwen waaronder de prachtige Matthiaskerk en het Vissersbastion. Deze auto viel me op en mocht op de gevoelige plaat worden vastgelegd ;)

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik