MarielledeJong

'495083' door MarielledeJong '495083' door MarielledeJong

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Niagara Falls daytour

MarielledeJong

"Dé Niagara Falls, daar moet je echt heen zijn geweest als je toch naar Toronto gaat." Dat werd mij verteld door mijn vrienden en familie. And so I did. Samen met mijn vriendin zijn we daar naartoe geweest. Het was een georganiseerde bustoer naar de Falls vanuit City Sightseeing Toronto. In het pakket wat we hadden gekocht zat hét boottochtje bij de Falls, wat vrije tijd om daar rond te lopen, met de bus naar een klein dorpje verderop en een wijnproeverij. We vertrokken vanuit Toronto iets te laat maar de bus chauffeur maakte het snel goed. Het was een hele aardige en grappige man die ons heel veel informatie vertelde over de Falls en bepaalde dingen die we gaandeweg tegen kwamen. Eenmaal aangekomen bij de Falls zijn we uiteraard mee geweest met het bootje waar we kleddernat zijn geworden. Gelukkig voor ons was het erg mooi weer voor eind oktober en was onze kleding zo weer droog. Tijdens onze vrije tijd zijn we daar 'het attractiepark' op gelopen. Persoonlijk vond ik het echt verschrikkelijk. Er stonden spookhuizen, een reuzenrad en allerlei andere attracties. Ik wist dat het dorpje daar toeristisch zou zijn maar dit schokte me wel een beetje. Al met al hebben we daar wel heerlijke spareribs gegeten als onze lunch en zijn we daarna snel in de zon gaan liggen bij de bus. Na een half uurtje in de zon te hebben gelegen vertrok de bus richting een pittoresk dorpje, Niagara-on-the-lake. Daar zijn we een beetje gaan rondlopen maar was niet echt wat te doen of veel te zien dus zijn we weer terug gegaan naar de bus. Nadat iedereen weer terug was vertrokken we richting de wijnproeverij. Dat was echt super leuk! Er werd onderweg door de bus chauffeur al wat informatie verteld over de wijn die ze daar verkopen en de druiven die daar hangen. Ze verkopen daar icewine. De reden waarom het zo heet kan je op Google op zoeken of aan mij vragen. Maar mijn tip is om gewoon daar heen gaan, te luisteren en het daarna vooral te proeven! *hearteyes* Na de proeverij zat het er al weer op en gingen we weer terug naar Toronto. Op de terugreis was ik erg vermoeid en ben ik in slaap gevallen. Maar genoten van deze dag heb ik zeker!

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 21 | Community toppers

Black Death. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Agadir van Ait Kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Black Death door Dreamer666
3. Topblog: Pats! door Doppie
4. Communitylid van de week: Jomo01
5. Nieuwkomer: DeReisdame

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik