Marenne

'473582' door Marenne '473582' door Marenne

CambodjaBattambang

CambodjaBattambang

Khmer kookles

Marenne

In Battambang kun je hele leuke kooklessen volgen. Ik hou zelf niet eens zo van koken, maar ik heb genoten! Ik heb dit via het Royal Hotel geregeld. Het was bij een Cambodjaanse man thuis, die ik tijdens het koken van alles kon vragen over het land en de gebruiken. Ook leuk om zo een kijkje bij de locals thuis te nemen. Na afloop krijg je de recepten mee, beef lok lak is mijn favoriet!

'473581' door Marenne '473581' door Marenne

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Bolaven plateau

Marenne

Vergeet in Laos niet het Bolaven plateau te bezoeken. Veel mensen reizen vanuit Vang Vieng meteen door naar 4000 islands, maar het Bolaven plateau is zeer de moeite waard. HIer vind je de locals die echt nog opkijken van een blanke reiziger. Je kunt een dag rondtoeren op een motor/brommer, door prachtige natuur en geen enkele toerist tegenkomen. Pas wel op als je gaat rondtoeren, ziekenhuizen zijn ook een eind weg...

'218783' door Marenne '218783' door Marenne

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Slipperspel

Marenne

Wie in Laos is geweest, zal vast het slipper spel een keer gezien hebben. Aan het begin worden alle slippers rond een paal gegooid. Iedereen mag proberen een slipper te bemachtigen en om de paal te doen. Je moet dan wel oppassen dat een ander je niet met een slipper afgooit (en je moet daar ook voor oppassen omdat het gooien niet zachthandig gaat, haha). Erg simpel en vermakelijk spel! Wie weet kent iemand de precieze regels?

'218779' door Marenne '218779' door Marenne

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Sereen

Marenne

Een tafereel dat je in Luang Prabang veel tegenkomt: een mediterende monnik. DACHT IK! De serene rust die ik dacht waar te nemen viel tegen. Deze monnik stond gewoon tegen een paal aangeleund om te smsen. Erg grappig!

'218696' door Marenne '218696' door Marenne

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Lao meisje

Marenne

In een dorpje nabij de Kuang Si watervallen kwamen we dit meisje tegen. Overduidelijk een meisje uit een arm gezin, maar ook duidelijk een heel tevreden meisje dat trots is op haar dorp.

'217415' door Marenne '217415' door Marenne

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Bangkok anders dan...

Marenne

Een bootje in een van de kanalen van Bangkok. Ondanks de vele inwoners is het niet zo dat mensen geen contact zoeken. Deze meneer wilde graag poseren voor de foto.

'217412' door Marenne '217412' door Marenne

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Beng Mealea

Marenne

De tepel Beng Mealea ligt niet centraal in het Angkor complex. Dat maakt de tempel des te leuker! Er zijn weinig toeristen en je kunt vrij rondlopen. De tempel is prachtig overwoekerd en de lichtinvallen zijn sprookjesachtig mooi!

'217408' door Marenne '217408' door Marenne

CambodjaBattambang

CambodjaBattambang

Slowboat

Marenne

De 8 uur durende boottocht van Battambang naar Siem Reap was fantastisch. Zowel op de oevers als in de boot was er steeds weer wat interessants te zien. De ongemakkelijke houdingen hadden we er graag voor over!

'217402' door Marenne '217402' door Marenne

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Wat Sop

Marenne

Bij Wat Sop is een monnikenschool. De tempel vond ik niet zo bijzonder, wel is het leuk dat je met de studenten kunt praten. Een goede manier om veel over Laos te leren en hun wat te vertellen over ons landje!

'217398' door Marenne '217398' door Marenne

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Kuang Si watervallen

Marenne

De Kuang Si watervallen zijn prachtig! Je kunt er zwemmen, maar ook langs de waterval omhoog en omlaag lopen. Tip: rechts van de waterval omhoog (lekker klauteren, pas op met regen!) en links omlaag.

'217383' door Marenne '217383' door Marenne

CambodjaBattambang

CambodjaBattambang

Floating village

Marenne

De bewoners van de floating villages zullen regelmatig touristen zien voorbij komen, maar ze blijven het leuk vinden. Wij ook! Zowel de oppervlakkige contacten (zwaaien) als de locals die je langer spreekt, wat is iedereen aardig!

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik