MarcoSmits

'499298' door MarcoSmits '499298' door MarcoSmits

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Get your kicks...on r

MarcoSmits

Ben je in de buurt volg dan zeker een stuk van de fameuze route 66 ! Dit stadje is Williams in Arizona, compleet met Gasoline museum, Rock 'n roll diner en net toen wij er waren een Harley dag...can it get any better? super vibe hier!

'495365' door MarcoSmits '495365' door MarcoSmits

CubaHavana

CubaHavana

Avondzon

MarcoSmits

Ik ben fan van avondlicht, als je een heerlijke warme zon op de straten van Havana ziet, geeft het nog meer kleur aan het toch al vrolijke kleurbeeld in de straten. Met een frisse bries erbij is het erg aangenaam wandelen en ontdekken van Havana vieja.

'495362' door MarcoSmits '495362' door MarcoSmits

CubaHavana

CubaHavana

Downtown Havana

MarcoSmits

Havana is prima te voet verkenbaar, loop niet alleen over de Malecon, de bekendste boulevard, maar neem een straat die je het echte stadsleven van Havana toont. Het hoogteverschil richting downtown valt best mee te voet, maar als je het in deze straat ziet je goed hoe laag het centrum ligt.

'494977' door MarcoSmits '494977' door MarcoSmits

CyprusPaphos

CyprusPaphos

Tomb of the Kings

MarcoSmits

De Unesco site: Tomb of the Kings, net buiten Paphos centrum is een aanrader! Prachtige locatie, indrukwekkend behouden gebleven en erg fotogeniek. Beetje klimmen en klauteren...maar er zijn ook genoeg trappen om alle lagen van deze historisch locatie goed te bekijken. Voor een entree van 2,50 euro mag je het zeker niet missen!

'492818' door MarcoSmits '492818' door MarcoSmits

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Op een onbewoond...ei

MarcoSmits

Als het nou echt een onbewoond eiland was dan had het zo een bewoner gehad, wat een prachtige plek is dit, de heldere zee, Maya ruïnes naast de deur, volop vis en zeeschildpadden als levend vermaak in de voortuin...ik zou het best volhouden...een paar dagen, dan weer terug de airco zoeken vrees ik!

'492817' door MarcoSmits '492817' door MarcoSmits

MexicoYucatan - Chichen Itza

MexicoYucatan - Chichen Itza

Even op een prachtig.

MarcoSmits

Het valt niet te ontkennen...het is een must-see. Deze prachtige lokatie op het schiereiland Yucatan moet je gewoon gezien hebben....voor je weer buiten de gebaande paden wilt gaan. Chichén Itzá's grote tempel, samen met het handgeklap om de Kukulcan te horen resoneren...tsja, dan maar toeristisch, maar wow...wat een indruk maakt dit!

'492816' door MarcoSmits '492816' door MarcoSmits

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Monsterlijke beauty

MarcoSmits

Rond de tempels van Tulum krioelt het van de leguanen, volgens mij hadden we hier het opperhoofd voor onze voeten. Wat een enorm beest was dit. Het is ook wel recht van de sterkste , want ze zijn erg fel op elkaar en vlogen bovenop elkaar om de rangorde te herstellen. Dus pas op...ze kunnen bijten !

'492814' door MarcoSmits '492814' door MarcoSmits

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Tulum beach

MarcoSmits

Van alle Maya tempels in Yucatacan was dit hun beachresort. Overige tempels liggen in de diepe bossen en oerwouden, maar Tulum is een uitzondering...en uitzonderlijk mooi! Neem wel iets van een petje of een sjaal mee voor om je hoofd, want het is er bloedje heet. Met de zee op loopafstand is een verfrissende duik een aanrader.

'492495' door MarcoSmits '492495' door MarcoSmits

KroatiëOverig kustgebied

KroatiëOverig kustgebied

Crikvenica Sunset

MarcoSmits

Er werd veel regen voorspeld, zie mijn andere foto van de Bora over Crikvenica. De avond erna kleurde de hemel elk kwartier anders. Mooi schouwspel van moeder natuur. Genieten met een Pivootje in de hand (bier met citroenflavor, zoals de Radlers van deze wereld).

'492493' door MarcoSmits '492493' door MarcoSmits

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Doorkijkje

MarcoSmits

Het geeft je een gevoel van diepte, niet alleen de South Rim fotograferen, maar er even een voorgrond bijzetten. Deze struiken nemen wel wat van de scherpte van de achtergrond, maar dat heeft mijn voorkeur. Alles scherp zou juist weer diepte wegnemen. Of heeft er iemand betere tips?

'492492' door MarcoSmits '492492' door MarcoSmits

CubaHavana

CubaHavana

Bijkletsen

MarcoSmits

Het leven ligt grotendeels op straat in Cuba. In Havana kwamen we dit fotogenieke tafereeltje tegen. Na schooltijd even bijkletsen...lekker in het zonnetje bij de gezellig gekleurde gevel van de woning.

'491837' door MarcoSmits '491837' door MarcoSmits

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Fantasie

MarcoSmits

Wat zie je hier in? Het was een vraag die we tijdens de lange uren door Bryce Canyon steeds stelde bij dit soort fenomenale rotsformaties. Bekendere werken van moeder natuur ter plaatse zijn de Needle en Thor's Hammer..... Wat zie jij hier in?

'491828' door MarcoSmits '491828' door MarcoSmits

CubaHavana

CubaHavana

Kanonnenvoer

MarcoSmits

We zagen het eerder al in Trinidad, maar ook Havana vieja staat er vol mee. Wegversperringen door middel van oude scheepskanonnen. Duurzaam hergebruik dus en origineler dan de volautomatische blokkades die in Nederland de grond uit komen in onze steden.

'491826' door MarcoSmits '491826' door MarcoSmits

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Wakker worden!

MarcoSmits

Hoe heerlijk is het om hier vroeg wakker te worden en de ontluikende zon de hemel te zien kleuren.... Fenomenaal vonden wij het, helemaal geen ramp dat we rond 5:00u al op waren.

'490991' door MarcoSmits '490991' door MarcoSmits

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Multicolor

MarcoSmits

Onze eigen Hollandse huizen vind ik maar saai als je het kleurenspektakel ziet in de nauwe straatjes van Trinidad, Cuba. We zouden dit ook meer moeten toepassen om de boel wat op te vrolijken. De bewoners in Cuba zorgen voor een levendig straatbeeld met elk huis een andere kleur. Super om doorheen te lopen!

'490801' door MarcoSmits '490801' door MarcoSmits

BulgarijeNesebar

BulgarijeNesebar

Verbeelding in...Ness

MarcoSmits

Bij de meeste opgravingen of ruïnes moet je een hoop verbeelding hebben om in een stapel stenen een badhuis of een bibliotheek te herkennen. Naast een paar indrukwekkende zuilen of een amphitheater loop ik er meestal doorheen en blijft de camera in de tas. Tot ik in Bulgarije liep en dan eindelijk eens een oude ruïne zag. Hier is weinig beleving nodig, dit lijkt nog ergens op...maar ja, toen vond ik het toch niet oud lijken. Het is ook nooit goed! Volgende keer toch maar Romeins erfgoed in die andere landen vastleggen.

'490796' door MarcoSmits '490796' door MarcoSmits

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Wat een afstanden...

MarcoSmits

De Mojave desert in de USA valt officieel binnen drie staten, welke op zich al enorm zijn. Hoe krijg je dit dan toch represenatief op een foto, als je geen drone of satelliet op zak hebt. Ik kwam bij dit bord uit, wat eigenlijk niet bijzonder is op zich, maar wel aangaf wat wij voor gevoel kregen toen we de woestijn doorkruiste naar de volgende bestemming. Ongeveer drie uur lang was dit links en rechts van de huurauto het uitzicht. Eindeloze vlaktes, laag begroeid met her en der een heuvel in de verte. Maar vooral veelal gezongen ; we zijn er bijna, we zijn er bijna...maar nog niet helemaal! Pfffff...

'490792' door MarcoSmits '490792' door MarcoSmits

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Uitzicht vanaf een...

MarcoSmits

Niet alleen voor een rustpauze of pitstop om vocht aan te vullen, maar zeker ook om van het uitzicht te genieten, was het heerlijk zitten op een bankje in Bryce Canyon National Park. Door voldoende tijd toenemen voor de wandeling brand het beeld beter ophef netvlies en in je geheugen. En voor thuis...deze foto, hoewel de werkelijke impact van dit park pas echt doordringt als je er zelf loopt.

'490181' door MarcoSmits '490181' door MarcoSmits

CubaHavana

CubaHavana

Embargo weg...blijft

MarcoSmits

Hoe lang blijft Cuba nog zoals het is. Blijven de fastfoodketens, billboards en dergelijke zaken uit het straatbeeld in Havana? Want dat maakt de stad uniek, al zagen we in maart2015 toch al veel gewijzigd en naar westerse maatstaven. Goed voor de locale qua verdienste, maar ontzettend jammer voor het unieke straatbeeld. Wordt deze gevel met Fidel op den duur vervangen door sigaretten, parfum of auto reclame borden?

'490041' door MarcoSmits '490041' door MarcoSmits

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Yosemite Rainbow

MarcoSmits

De waterval in Yosemite National Park reflecteert levendig tegen de zon. Een horde toeristen stond naast ons met telelenzen op hun spiegelreflexen waar je U tegen zegt. Zelf ben ik jaren geleden geswitched naar pocketcamera, daar lever je veel mee in, maar bewegingsvrijheid, sjouwen etc verminderd drastisch. Maar... toegegeven, kwalitatief gaat er niets boven spiegelreflex camera's, wat dan toch de tip bij dit soort foto's is. Eerlijk is eerlijk.

'490040' door MarcoSmits '490040' door MarcoSmits

Verenigde StatenLos Angeles

Verenigde StatenLos Angeles

Walhalla

MarcoSmits

Het is voor iedereen persoonlijk heel anders, maar voor mij het walhalla. De tattoo shop van Kat von D. , bekend van de tv serie LA Ink steeg met stip op mijn bucketlist. Tijdens onze huwelijksreis werd het een excursie op zich en zijn mijn vrouw en ik samen voorzien van een nieuw stukje inkt in Kat's shop. Supergaaf om in het echt te zien, veel kleiner dan je van tv zou denken, maar wat een sfeer en te gek om het allemaal eens echt te zien. Met een arm vol nieuwe versiering vertrokken we 6 uur na aankomst uit de shop, die helaas vorig jaar is afgebrand. Stille getuige van de supervette shop is de achterzijde, waar airbrush werk de volledige gevel beslaat, met alle teamleden van dat moment.

'490036' door MarcoSmits '490036' door MarcoSmits

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Avondzon Death Valley

MarcoSmits

Voor een mooie zonsondergang heb je niet direct de zon en zee nodig, het avondlicht op een rots in Death Valley licht de structuur van het gesteente en de kleurschakeringen nog eens extra op. Zorg voor een slaapplek als je Death Valley aandoet....en neem voldoende water mee, het is er absurd heet!

'489569' door MarcoSmits '489569' door MarcoSmits

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Stilleven

MarcoSmits

De natuur in de National Parken in de USA is werkelijk schitterend. Sommige kleurige rotsformaties zouden door schilders en beeldhouwers gemaakt kunnen zijn. Mijn poging tot een kunstzinnig stilleven schoot ik in Arizona, in de Grand Canyon.

'489568' door MarcoSmits '489568' door MarcoSmits

Verenigde StatenLos Angeles

Verenigde StatenLos Angeles

Helaas geen Pamela

MarcoSmits

Ondanks dat ik redelijk kan zwemmen was ik toch helemaal bereid geweest me door Baywatch Pamela mond op mond te laten geven.... Helaas had ze waarschijnlijk een ADV dag...de werkplek voor de wereldberoemde ster uit de serie Baywatch lag er maar verlaten bij....