Marchel

'457163' door Marchel '457163' door Marchel

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Diademed Sifaka

Marchel

de Diademed Sifaka is zeer zeldzaam en laat zich moeilijk spotten. Het is daarom oh zo mooi als je hem voor je lens krijgt en hij gewoon in de buurt blijft

'457067' door Marchel '457067' door Marchel

MadagaskarAntananarivo

MadagaskarAntananarivo

Pijnlijk werk

Marchel

Zodra de rijst is geoogst, wordt de klei grond gebruikt voor de productie van bakstenen. De zware klei wordt in mallen gestopt om zo de stenen te vormen. De stenen worden gebakken in ovens aan de rand van het veld. Kleine kinderen moeten deze stenen naar de overs sjouwen. Een zwaar en pijnlijke klus zo te zien.

'454712' door Marchel '454712' door Marchel

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Zonsopgang in...Modde

Marchel

Bij laag water en een lage zon stand is er de mogelijkheid voor een mooie foto. De vissers hebben hun sporen achtergelaten. Lokatie is Moddergat in de Waddenzee.

'453542' door Marchel '453542' door Marchel

ArgentiniëValdés-schiereiland

ArgentiniëValdés-schiereiland

Zeeolifant toont...ku

Marchel

Deze zeeolifant toont zijn kunsten en hij heeft er zin in. De vloed brengt ze dichtbij. Je hoeft maar te wachten. Ze komen vanzelf zeer dichtbij.

'453511' door Marchel '453511' door Marchel

Argentinië

Argentinië

De Upsalagletsjer

Marchel

De Upsalagletsjer is een gletsjer in het Nationaal park Los Glaciares in het zuiden van Argentinië. Hij mondt uit in het Zuid-Patagonische IJsveld bij de dichtbijgelegen Perito Morenogletsjer. Het einde van de gletsjer ligt in het Argentinomeer.

'453392' door Marchel '453392' door Marchel

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

PakEzel

Marchel

Een pak-ezel in parkeerstand in de binnenstad van Marrakech. Kleuren van de ezel passen prachtig in de omgeving. Passerende man moet het zonder ezel doen

'309485' door Marchel '309485' door Marchel

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Zonsondergang vanuit.

Marchel

Soms heb je gewoon geluk. Rij 9 aan het raam, rond zonsondergang ter hoogte van Rotterdam, je camera bij de hand, een vlakke zee en een piloot die meewerkt. En dan heb je plots een mooi plaatje.

'302733' door Marchel '302733' door Marchel

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Tijd voor de kapper

Marchel

Net boven Uden, in natuurpark "het Loo", kun je nog prachtig tussen de koeien doorlopen om mooie foto's te maken. Gevaarlijk?? Nee hoor, ze zien je toch niet.

'296577' door Marchel '296577' door Marchel

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Chips of gospel

Marchel

Wat is er leuker dan een gospel mis bijwonen, en te bidden en dansen met je familie en dorpsgenoten. Simpel: lekker in de schaduw van de kerk een zakje chips eten.

'296480' door Marchel '296480' door Marchel

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Dorst lessen

Marchel

Als ze lopen zijn het de meest elegante dieren van Africa. Als ze drinken wordt het wat lastig en minder elegant om te zien. Maar het blijft indrukwekkend.

'296004' door Marchel '296004' door Marchel

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Wolken in China

Marchel

In het world trade centrum in Shanghai wordt volop gehandeld. Als fotograaf heb je dat allemaal niet in de gaten. Een tip, bewonder hier de skyline van Shanghai ipv telecom toren. Hier hoef je niet in de rij te staan en nog hoger ook. Maar ook met de voetjes op de vaste grond zijn er mooie foto's te maken.

'295518' door Marchel '295518' door Marchel

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Chinese keuken voor..

Marchel

Dali, een typisch klein stadje van 1,2 mio inwoners :-). Maar nog wel met een oude binnenkern beschermd door een prachtige stadsmuur. Als je via de zuid poort de stad verlaat kom je in echte armoede terecht. Hier kun je een oude van dagen woning vinden waar de oudjes mayong met elkaar spelen. Ondertussen wordt er voor ze gekookt op ouderwets vuur en in de typische blikken pannen. Zeer indrukwekkend om eens te kijken.

'294876' door Marchel '294876' door Marchel

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Mooie lach

Marchel

Op de Ramblas in Barcelona kom je ze overal tegen, de straat artiesten. Ze staan er in allerlei variaties, de een nog mooier dan de ander. De bedoeling is natuurlijk dat we wat geld in het mandje doneren. Als fotograaf is dat aan te raden te doen.en het levert veelal een mooie glimlach op als beloning.

'291455' door Marchel '291455' door Marchel

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Lekkers uit China

Marchel

Bij ons gaat het luikje open en staat er een tasje klaar. In China zelf kun je in de vele straatjes het eten gewoon zien staan en bewonderen. Hier heb ik even staan kijken wat er zoal wordt gegeten. Goed kijken en raden maar......

'291323' door Marchel '291323' door Marchel

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Dakpandraken

Marchel

Weet niet of dakpandraken het juiste woord is, maar mooi zijn ze zeker. In de verboden stad zie je ze pronken op bijna ieder gebouw. Prachtig om te zien.

'282628' door Marchel '282628' door Marchel

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Krabbetjes zoeken

Marchel

als het eb wordt dan zie je plots vele Thaise vissers het strand oplopen. Ben dan altijd benieuwd wat ze zoeken. Deze dame is krabbetjes aan het zoeken. Waarschijnlijk voor het avond eten.

'279194' door Marchel '279194' door Marchel

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Op vakantie

Marchel

Een Islamitische Hui in Urumqi groep uit de provincie Xinjiang, ook wel Oejgoeren, waren voor een conferentie naar Shanghai gekomen. En zij vonden het wel leuk voor ons te poseren voor de skyline van de stad. De reis naar Shanghai nam 3 dagen in beslag. Valt die 12 uur van ons wel mee.

'279010' door Marchel '279010' door Marchel

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Wijze les

Marchel

Swayambhunath is de lokatie van deze stoepa, waar waarschijnlijk oude wijsheden worden verteld door de wijze monnik. Of zou die gewoon een mop vertellen. In ieder geval een prachtige lokatie om te bezoeken.

'278846' door Marchel '278846' door Marchel

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Moeder en zoon

Marchel

In de regio Lijang kun je vrij geisoleerd in de bergen het Dongba volk nog tegenkomen. Deze grope leeft nog zelfstandig en traditioneel in de bergen.

'277299' door Marchel '277299' door Marchel

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Mooie kop

Marchel

In het bergdorpje Dali met 1,2 miljoen inwoners (hadden we anders ingeschat vooraf), troffen we deze mooie dame in het oude centrum. Ze kijkt wat gelaten, waarschijnlijk niet de eerste fotograaf die haar wilde vastleggen op de geheugen kaart.

'266689' door Marchel '266689' door Marchel

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Kikkertijd

Marchel

Vanuit m'n huiskamer zie de hele week al deze gifgroene kikker in het zonnetje liggen. Geïnspireerd door de andere inzenders van kikkers heb ik mijn huisgenoot maar eens vastgelegd. Mooie combinatie op de groene lelie.

'266587' door Marchel '266587' door Marchel

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Mijn thee shop

Marchel

In Turkije kun je de hele dag door theeleuten. Op elke plek en op elk tijdstip krijg je thee, ofwel çay, aangeboden. Overal in Turkije zie je mensen op straat of binnen zwarte thee drinken. In de bazaars lopen mannen rond met zilveren dienbladen vol gevulde theeglaasjes, die ze van winkel tot winkel rondbrengen. Hier een kijkje in de keuken, de bron van al dat goeds.

'265837' door Marchel '265837' door Marchel

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Vissersboten

Marchel

Een uur varen met een speedboot ligt de eilandengroep Ko Tao. Typisch van deze streek zijn de vissersboten met een dikke motor achter op de boot met een zeer lange aandrijfas, waarmee ze de snelheid en richting bepalen.

'264343' door Marchel '264343' door Marchel

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Oost west....thuis

Marchel

Je ziet ze al vanuit het vliegtuig, maar nog beter vanuit de hoger gelegen gedeeltes van de stad. Tientallen schepen voor anker, met de neus naar het noorden, met de kop in de wind. Oost west....thuis het best waarschijnlijk.

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 42 | Community toppers

Migratie wapitiherten Foto: Dreamer666

1. Topreview: Diepholzer Moor, Duitsland door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Migratie wapitiherten door Dreamer666
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Wisseschout
5. Nieuwkomer: Fulltimetravels.nl

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik