Marchel

'457163' door Marchel '457163' door Marchel

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Diademed Sifaka

Marchel

de Diademed Sifaka is zeer zeldzaam en laat zich moeilijk spotten. Het is daarom oh zo mooi als je hem voor je lens krijgt en hij gewoon in de buurt blijft

'457067' door Marchel '457067' door Marchel

MadagaskarAntananarivo

MadagaskarAntananarivo

Pijnlijk werk

Marchel

Zodra de rijst is geoogst, wordt de klei grond gebruikt voor de productie van bakstenen. De zware klei wordt in mallen gestopt om zo de stenen te vormen. De stenen worden gebakken in ovens aan de rand van het veld. Kleine kinderen moeten deze stenen naar de overs sjouwen. Een zwaar en pijnlijke klus zo te zien.

'454712' door Marchel '454712' door Marchel

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Zonsopgang in...Modde

Marchel

Bij laag water en een lage zon stand is er de mogelijkheid voor een mooie foto. De vissers hebben hun sporen achtergelaten. Lokatie is Moddergat in de Waddenzee.

'453542' door Marchel '453542' door Marchel

ArgentiniëValdés-schiereiland

ArgentiniëValdés-schiereiland

Zeeolifant toont...ku

Marchel

Deze zeeolifant toont zijn kunsten en hij heeft er zin in. De vloed brengt ze dichtbij. Je hoeft maar te wachten. Ze komen vanzelf zeer dichtbij.

'453511' door Marchel '453511' door Marchel

Argentinië

Argentinië

De Upsalagletsjer

Marchel

De Upsalagletsjer is een gletsjer in het Nationaal park Los Glaciares in het zuiden van Argentinië. Hij mondt uit in het Zuid-Patagonische IJsveld bij de dichtbijgelegen Perito Morenogletsjer. Het einde van de gletsjer ligt in het Argentinomeer.

'453392' door Marchel '453392' door Marchel

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

PakEzel

Marchel

Een pak-ezel in parkeerstand in de binnenstad van Marrakech. Kleuren van de ezel passen prachtig in de omgeving. Passerende man moet het zonder ezel doen

'309485' door Marchel '309485' door Marchel

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Zonsondergang vanuit.

Marchel

Soms heb je gewoon geluk. Rij 9 aan het raam, rond zonsondergang ter hoogte van Rotterdam, je camera bij de hand, een vlakke zee en een piloot die meewerkt. En dan heb je plots een mooi plaatje.

'302733' door Marchel '302733' door Marchel

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Tijd voor de kapper

Marchel

Net boven Uden, in natuurpark "het Loo", kun je nog prachtig tussen de koeien doorlopen om mooie foto's te maken. Gevaarlijk?? Nee hoor, ze zien je toch niet.

'296577' door Marchel '296577' door Marchel

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Chips of gospel

Marchel

Wat is er leuker dan een gospel mis bijwonen, en te bidden en dansen met je familie en dorpsgenoten. Simpel: lekker in de schaduw van de kerk een zakje chips eten.

'296480' door Marchel '296480' door Marchel

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Dorst lessen

Marchel

Als ze lopen zijn het de meest elegante dieren van Africa. Als ze drinken wordt het wat lastig en minder elegant om te zien. Maar het blijft indrukwekkend.

'296004' door Marchel '296004' door Marchel

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Wolken in China

Marchel

In het world trade centrum in Shanghai wordt volop gehandeld. Als fotograaf heb je dat allemaal niet in de gaten. Een tip, bewonder hier de skyline van Shanghai ipv telecom toren. Hier hoef je niet in de rij te staan en nog hoger ook. Maar ook met de voetjes op de vaste grond zijn er mooie foto's te maken.

'295518' door Marchel '295518' door Marchel

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Chinese keuken voor..

Marchel

Dali, een typisch klein stadje van 1,2 mio inwoners :-). Maar nog wel met een oude binnenkern beschermd door een prachtige stadsmuur. Als je via de zuid poort de stad verlaat kom je in echte armoede terecht. Hier kun je een oude van dagen woning vinden waar de oudjes mayong met elkaar spelen. Ondertussen wordt er voor ze gekookt op ouderwets vuur en in de typische blikken pannen. Zeer indrukwekkend om eens te kijken.

'294876' door Marchel '294876' door Marchel

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Mooie lach

Marchel

Op de Ramblas in Barcelona kom je ze overal tegen, de straat artiesten. Ze staan er in allerlei variaties, de een nog mooier dan de ander. De bedoeling is natuurlijk dat we wat geld in het mandje doneren. Als fotograaf is dat aan te raden te doen.en het levert veelal een mooie glimlach op als beloning.

'291455' door Marchel '291455' door Marchel

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Lekkers uit China

Marchel

Bij ons gaat het luikje open en staat er een tasje klaar. In China zelf kun je in de vele straatjes het eten gewoon zien staan en bewonderen. Hier heb ik even staan kijken wat er zoal wordt gegeten. Goed kijken en raden maar......

'291323' door Marchel '291323' door Marchel

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Dakpandraken

Marchel

Weet niet of dakpandraken het juiste woord is, maar mooi zijn ze zeker. In de verboden stad zie je ze pronken op bijna ieder gebouw. Prachtig om te zien.

'282628' door Marchel '282628' door Marchel

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Krabbetjes zoeken

Marchel

als het eb wordt dan zie je plots vele Thaise vissers het strand oplopen. Ben dan altijd benieuwd wat ze zoeken. Deze dame is krabbetjes aan het zoeken. Waarschijnlijk voor het avond eten.

'279194' door Marchel '279194' door Marchel

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Op vakantie

Marchel

Een Islamitische Hui in Urumqi groep uit de provincie Xinjiang, ook wel Oejgoeren, waren voor een conferentie naar Shanghai gekomen. En zij vonden het wel leuk voor ons te poseren voor de skyline van de stad. De reis naar Shanghai nam 3 dagen in beslag. Valt die 12 uur van ons wel mee.

'279010' door Marchel '279010' door Marchel

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Wijze les

Marchel

Swayambhunath is de lokatie van deze stoepa, waar waarschijnlijk oude wijsheden worden verteld door de wijze monnik. Of zou die gewoon een mop vertellen. In ieder geval een prachtige lokatie om te bezoeken.

'278846' door Marchel '278846' door Marchel

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Moeder en zoon

Marchel

In de regio Lijang kun je vrij geisoleerd in de bergen het Dongba volk nog tegenkomen. Deze grope leeft nog zelfstandig en traditioneel in de bergen.

'277299' door Marchel '277299' door Marchel

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Mooie kop

Marchel

In het bergdorpje Dali met 1,2 miljoen inwoners (hadden we anders ingeschat vooraf), troffen we deze mooie dame in het oude centrum. Ze kijkt wat gelaten, waarschijnlijk niet de eerste fotograaf die haar wilde vastleggen op de geheugen kaart.

'266689' door Marchel '266689' door Marchel

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Kikkertijd

Marchel

Vanuit m'n huiskamer zie de hele week al deze gifgroene kikker in het zonnetje liggen. Geïnspireerd door de andere inzenders van kikkers heb ik mijn huisgenoot maar eens vastgelegd. Mooie combinatie op de groene lelie.

'266587' door Marchel '266587' door Marchel

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Mijn thee shop

Marchel

In Turkije kun je de hele dag door theeleuten. Op elke plek en op elk tijdstip krijg je thee, ofwel çay, aangeboden. Overal in Turkije zie je mensen op straat of binnen zwarte thee drinken. In de bazaars lopen mannen rond met zilveren dienbladen vol gevulde theeglaasjes, die ze van winkel tot winkel rondbrengen. Hier een kijkje in de keuken, de bron van al dat goeds.

'265837' door Marchel '265837' door Marchel

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Vissersboten

Marchel

Een uur varen met een speedboot ligt de eilandengroep Ko Tao. Typisch van deze streek zijn de vissersboten met een dikke motor achter op de boot met een zeer lange aandrijfas, waarmee ze de snelheid en richting bepalen.

'264343' door Marchel '264343' door Marchel

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Oost west....thuis

Marchel

Je ziet ze al vanuit het vliegtuig, maar nog beter vanuit de hoger gelegen gedeeltes van de stad. Tientallen schepen voor anker, met de neus naar het noorden, met de kop in de wind. Oost west....thuis het best waarschijnlijk.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik