MarcelB

'834477' door MarcelB '834477' door MarcelB

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

Petra

MarcelB

Deze kerk staat in het dorpje Petra. Het kan niet missen. De kerk staat op een "berg" die van verre al te zien is en boven het dorpo uitsteekt. Petra is voorzien van vele restaurantjes. Overigens enekel kilometers verder ligt het meer bekende Molyvos. Een stadje met prachtig kasteel, vele winkeltjes en retaurantjes. Wat een fijn eiland. Helaas is het eiland, en vele eromheen, zoals Samos, verlten doro d etoeristen. Nu zijn deze eilanden sowieso niet druk bezocht, maar door de vluchtelingen worden deze eilanden massaal gemeden. Onterecht ! Het is hier prachtig en goed toeven. Jammer dat de toeristen wegblijven want dit verdienen de Grieken niet. Last van vluchtelingen? Nee totaal niet.

'553961' door MarcelB '553961' door MarcelB

SpanjeMadrid

SpanjeMadrid

Verdwijnende...winkel

MarcelB

Er verwdijnen steeds meer kleine winkeltjes helaas. Deze maken plaats voor de grote warenhuizen. Gelukkig heb je in Madrid nog genoeg kleine steegjes en straatjes waar je deze winkeltjes toch nog kan tegenkomen. Vergeelde reclame en goederen die de houdbaarheid ruim hebben overschreden.

'553960' door MarcelB '553960' door MarcelB

SpanjeMadrid

SpanjeMadrid

Vicente Calderon

MarcelB

Een der laatste foto's van het bekende stadion van Atletico de Madrid. Estadio Vicente Calderón.Het stadion ligt aan de rivier de Manzanares en de rijksweg gaat onder de hoofdtribune door. Helaas gaat dit unieke stadion verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen huizen en bierfabriek Mahou. Ik ga de laatste wedstrijd hier rmeemaken tegen Sevilla. Atletico verhuist naar het stadion vlakbij het vliegveld, 12 km. verder. Genaamd: Wanda Metropolitano.

'553241' door MarcelB '553241' door MarcelB

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Engels straatje

MarcelB

In Bournemouth, aan zee, was het een diversiteit van stad, dorp, zee, oud- en nieuwbouw. Heerlijk in een BB gezeten met uitzicht over de zee. Gelegen op een klif, hoe kan het ook anders? Wij waen overigens moederziel alleen daar , vreemd. Wandelend doro de stad kom je deze tafreeltjes tegen. Typisch Engels.

'553107' door MarcelB '553107' door MarcelB

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Broadchurch

MarcelB

De overbekende klif uit de politiethriller Broadchurch. Het plaatsje heet Westbay en het is een prachtig landschap om doorheen te rijden. Vooral veel Engelsen "toeristen" en typisch Engels dorpjes met veel fish and chips.

'553018' door MarcelB '553018' door MarcelB

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Typisch Engeland

MarcelB

Het prachtige oude Engeland. Broadchurch is het dorpje waar de foto is genomen. Van de overbekende politiethtiller. Een prachtig landschap voorbij Southampton. Een aarader om een rondreis te maken.

'552878' door MarcelB '552878' door MarcelB

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Gondola !!

MarcelB

U kent deze wel. Gelegen aan het grote water, de laguna, in Venetië. Gekeken vanaf het San Marco plein naar de basiliek, kerk, San Giorgio Maggiore. Duizenden foto's zijn hier genomen en iedere keer weer anders. Nu met de wegtrekkende mist en het lekkere winterzonnetje.

'552866' door MarcelB '552866' door MarcelB

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Alle duiven op de...i

MarcelB

Alle duiven op de dam. Op het plein in Venetië op en zonnige winterdag. De week voor kerst was het heerlijk rustig in deze door miljoenen bezochte stad. Wat een verademing on hie t zijn als er slechts een handvol toeristen lopen. Een aanrader! Overigens hadden wij veel geluk met het weer. Vijf dag onbewolkt rond het vriespunt en in de zon.

'552865' door MarcelB '552865' door MarcelB

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Venetie

MarcelB

Waarschijnlijk is de stad Venetië al miljoenen keer gefotografeerd. He tblijft echte reen imposante, mooie, gezellige sta.d Met doorkijkjes en toch nog lege straatjes. Goed zoeken.

'552861' door MarcelB '552861' door MarcelB

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Eastbourne pier

MarcelB

Er zijn nog vele pieren in Engeland.Gelukkig worden er velen in ere hersteld zoals in Eastbourn and Brighton.Theehuisjes en kermis is het sleutelwoord. Mooi om een een trip langs de Engelse kust te maken.

'535825' door MarcelB '535825' door MarcelB

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Bournemouth pier

MarcelB

De tijd staat hier stil. Nieuwe en oude pieren worden in ere hersteld in Engeland. Vandaar deze foto in z/w. Er is van alles te doen. Van midget-golf tot muziekinstallaties op de pier.

'535823' door MarcelB '535823' door MarcelB

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Bournemouth

MarcelB

Op het verlaten, of zo niet zo drukke strand van Bournemouth kun je heerlijk wandelen. Weg van de drukte. Wel een strandwacht voor niemand, dat dan weer wel. De zon schijnt in de verte prachtig op de bekende witte kliffen van Engeland.

'535637' door MarcelB '535637' door MarcelB

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Eastbourne pier

MarcelB

Langs de kust van Engeland vind je nog hele mooie nostalgische pieren. Deze is in Eastbourne gelegen tussen Hastings en Southampton. Een leuk hotel langs het strand en eten in de pub. Het gevoeld van Engeland kun je zo niet missen

'391463' door MarcelB '391463' door MarcelB

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Cruiseschip bij...Kat

MarcelB

Voor het eerst met d efamilie een cruise gemaakt vanaf Ventie. He tis erg goed bevallen. Deze foto is genomen na aankomst in Katalon te Griekenland. Vanaf hier zijn wij naar Olympia gegaan.

'382541' door MarcelB '382541' door MarcelB

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Gracht

MarcelB

Delft. Mijn geboorteplaats. Hoewel ik er al meer dan 40 jaar weg ben blijf ik trots op Delft. Een prachtige stad waar gelukkig het stadbeeld (nog) niet is aangetast en je soms nog in d e18de eeuw kan voelen.

'312471' door MarcelB '312471' door MarcelB

SpanjeMadrid

SpanjeMadrid

Levende beelden

MarcelB

Ook in Madrid zijn er levende standbeelden. De rechter is de echter. Zodra je een muntje geeft opent hij zijn ogen en kijkt je na. Prachtig figuur.

'310845' door MarcelB '310845' door MarcelB

SpanjeMadrid

SpanjeMadrid

Grande Via

MarcelB

Mooie gebouwen in Madrid. Veel bioscopen, mooie winkels, fijne behulpzame mensen, lekker eten. Het lijkt alsof Madrid niet echt Spanje is. Lekker weinig toeristen, mooie musea. Kortom een stad om lekker te verkennen zonder je toerist te voelen.

'310842' door MarcelB '310842' door MarcelB

SpanjeMadrid

SpanjeMadrid

Neptunus

MarcelB

Een mooie kroon op zijn kop. In Barcedlona staat de Ramblas er vol mee. In Madrid kom je er maar een paar tegen .De mooi gekleurde standbeelden.

'301822' door MarcelB '301822' door MarcelB

TibetSamye

TibetSamye

Boeddhisme

MarcelB

Het oudste en eerste klooster van Tibet. Samye. de plek is te beirken via de rivie rmet platbodems (bootjes) De bouw is rond 775 gestart in Dranang onder koning Trisong Detsen, die het boeddhisme in Tibet wilde invoeren, omdat er een beperkte introductie door koning Songtsen Gampo in de 7e eeuw was geweest.

'282420' door MarcelB '282420' door MarcelB

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Gaudi's draak

MarcelB

De laatste foto van dit "beest" want iedereen wordt gek van dit beeld kan ik mij zo voorstellen. Dit detail vond ik echter wel de moeite waard om te laten zien. Je ziet nu goed de stukjes glazuur.

'282414' door MarcelB '282414' door MarcelB

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Sagrada Familia

MarcelB

De Sagrada Familia - (Heilige Familie). De bouw van de kerk werd in 1863 overgenomen door Antoni Gaudi i Cornet (1852-1926) Hij wilde dat d ebouw slechts afgebouwd werd met slechts giften. Momenteel (okt.2010) word er hard gewerkt aan de kerk. Dit idee kwam echter niet vasn Gaudi maar van een boekhandelaar. Het idee was er om het geloof te beschermen.

'266713' door MarcelB '266713' door MarcelB

TibetXigaze

TibetXigaze

Autoraam

MarcelB

Onderweg door Tibet. Overal waar wij stopten doemden er Tibetanen op en vroegen om lege plastic flessen enadere te bedelen zaken. Nieuwsgierig keken zij door het autoraampje. (scan van analoge foto uit 2004) Een door de ijle lucht en de zon verweerd gezicht. Om bang van te worden.

'265853' door MarcelB '265853' door MarcelB

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Chinese fiets

MarcelB

Een fiet sin Beijing met een stapel dekens. Het was 30 graden dus dekens? Zo'n tafreel kom je gereld tegen. Prachtig en ergens herken je dat dit in Azie moet zijn. Is het de rommel, de fiets? Ik weet het niet.

'265556' door MarcelB '265556' door MarcelB

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Rotterdam 2010

MarcelB

De architectuur in Rotterdam is erg veel veranderd de laatste jaren. Hier kun je het voormalig gebouw van de HAL, Holland Amerka Lijn, nu Hotel New York, in het niet zien vallen met de nieuwe gebouwen erom heen. De zogenaamde Wilhelminapier bestaat nu uit de hoogte gebouwen van Rotterdam en zelfs de Benelux. O.a. World Port Centre (links van HNY), Montevideo (rechts vsan HNY-139,5mtr.) en erachter de hoogte woontoren momenteel, New Orleans (2010 gereed -158mtr) Geheel links staat de Maastoren met een hoogte van 165mtr.

Community-updates

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

01-11-2021 Het maandthema van oktober - portretten - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Marco met je prachtige liefdesfoto uit Italië! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 47 | COMMUNITY-TOPPERS


Hoe geraak je in Brooks Falls. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Hoe geraak je in Brooks Falls door Dreamer666
2. Review: Fiordland in Nieuw-Zeeland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Henk Vanetie
4. Nieuwkomer: Aylawilbrink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

TEST JE WADDENKENNIS EN WIN EEN ZEILTOCHT

Waar de een al alle Waddeneilanden op z'n duimpje kent, heeft de ander nog nooit de oversteek gemaakt. In welke categorie val jij? Test hoeveel jij van het Waddengebied weet en wie weet sleep jij een zeilboottocht van Rederij Naupar in de wacht voor jou en je vrienden! Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik