ManonVerijdt

profiel ManonVerijdt

Naam

Manon Verijdt

Reviews

0

Foto's & tips

32

Blogs

2

Lid sinds

27 September 2018

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Canada

Fav. stad

Lissabon

Over mij

Mijn naam is Manon, 22 jarige multi-passionate. Ik heb Toegepaste Biologie gestudeerd, maar ben recentelijk het pad van ondernemerschap gaan bewandelen. Ik heb een passie voor conceptontwikkeling, koken en bakken, maar daarnaast ook voor natuur, outdoorsport, fotografie en reizen. Ik ga graag het bos in voor een heerlijke wandeling of om te mountainbiken, omdat ik de natuur bij mij zelf om de hoek prachtig vind. Daarnaast leg ik graag het natuurschoon vast om me heen. Natuurlijk hoort daar ook een groot deel reizen bij!

Mijn Motto

'Zo veel mogelijk natuur zien en vastleggen over de wereld. Daarnaast hopelijk ooit een steentje bijdragen aan natuur conservatie door middel van fotografie of film. Altijd op avontuur!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D3300 + D500

Overige

Sigma 18-250mm, Sigma 10-20mm, Sigma 150-600mm

Laat een reactie achter

12 reactie(s) bij "ManonVerijdt"

 • profile image comment
  Door WKerkhof• geplaatst op 29 Sep 2020 | 12:20:13

  Hoi Manon,

  Wat leuk om te horen :)
  Lastig he dat we op het moment niet echt reizen kunnen plannen en niet weten hoe en wanneer we weer weg kunnen?

  Ik neem niet altijd alles mee op reis aan foto apparatuur. Ik kijk een beetje wat ik denk nodig te hebben en maak ook een inschatting hoe vaak ik alles moet versjouwen.
  Naar Afrika gaat bv wel mijn telezoomlens mee, groot hoek en super zoom, maar niet mijn macro bijvoorbeeld. Omdat we dan veelal in de auto zitten kun je ook wat meer meenemen. En als we dan een activiteit gaan doen kan ik op dat moment altijd beslissen wat ik in de auto laat liggen.
  Maar naar Myanmar bijvoorbeeld heb ik een stuk minder meegenomen omdat we daar niet zelf een auto huurde en we veel gewandeld (soms ook meerdaags) hebben.
  Het is dus inderdaad wel echt een afweging per bestemming...

  Leuk dat je op mijn profiel gekeken hebt en je er enthousiast over was
  Groetjes Wies

 • profile image comment
  Door Dreamer666• geplaatst op 27 Sep 2020 | 12:27:55

  Hey Manon, waar kan ik zo'n kijkhut boeken om die wasbeerhond te zien? Echt top die foto !! Groetjes Jessi

 • profile image comment
  Door Agrotewal• geplaatst op 27 Sep 2020 | 11:40:20

  Hoi Manon, wat fijn dat je zo enthousiast foto's aan het plaatsen bent. Het is alleen beter om er niet teveel tegelijk te plaatsen dan krijgen ze niet de aandacht die ze verdienen. Foto's waar nog geen reactie op is gekomen kun je zelf nog verwijderen om ze op een later tijdstip weer te plaatsen. Het is gebruikelijk om niet meer dan 3 foto's per dag te plaatsen, maar dat is geen echte regel. Nog veel plezier, gr. Anita

 • profile image comment
  Door MariekeH• geplaatst op 05 Oct 2018 | 18:12:51

  Hallo Manon, welkom op de site! Leuk he, om de bucketlist steeds aan te vullen! Yukon en Alaska moeten er zeker op komen te staan! Fijn weekend.

 • profile image comment
  Door ManonVerijdt• geplaatst op 04 Oct 2018 | 13:54:18

  Bedankt voor al jullie lieve en leuke berichtjes!

 • profile image comment
  Door MarleenvM• geplaatst op 04 Oct 2018 | 07:29:27

  Ik kom er nu pas achter dat ik je helemaal ben vergeten te feliciteren met de titel Nieuwkomer van de week. Dus bij deze...

 • profile image comment
  Door Ejbaaijens• geplaatst op 02 Oct 2018 | 18:35:48

  Hoi Manon, van harte gefeliciteerd met je titel nieuwkomer van de week en natuurlijk welkom op de site!
  Groet, Erik

 • profile image comment
  Door Agrotewal• geplaatst op 30 Sep 2018 | 18:16:21

  Van harte gefeliciteerd met de titel, nieuwkomer van de week.

 • profile image comment
  Door ThijsVDenBurg• geplaatst op 30 Sep 2018 | 08:35:05

  Gefelciteerd met je eretitel van nieuwkomer van de week. Geniet ervan

 • profile image comment
  Door ManonVerijdt• geplaatst op 29 Sep 2018 | 16:02:16

  Hartstikke bedankt voor deze titel! Dat gevoel is onbeschrijfelijk! Ik hoop nog veel meer mooie verhalen en foto's met jullie te kunnen delen!

 • profile image comment
  Door Karinm• geplaatst op 28 Sep 2018 | 15:14:09

  Gefeliciteerd met je eretitel Nieuwkomer vd week, veel plezier op de site!

 • profile image comment
  Door REDACTIE• geplaatst op 28 Sep 2018 | 14:47:53

  De redactie heeft jou verkozen tot de Nieuwkomer van de week! We vinden het erg leuk om te zien dat je meteen al een aantal foto's en blogs met ons hebt gedeeld. We hopen dat je veel plezier aan onze website beleefd en op deze manier leuke reisinspiratie kunt ontdekken en delen.
  Welkom op onze site! Groeten de redactie.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (32)

'1099706' door ManonVerijdt '1099706' door ManonVerijdt

IJslandHúsavik

IJslandHúsavik

Walvissen kijken in..

ManonVerijdt

Na vijf maanden in IJsland heb ik heel wat walvissen gezien en foto's gemaakt. Desondanks blijft iedere walvis speciaal en ieder gedrag foto-waardig. Op deze foto wordt het gedrag 'lobtailing' getoond. Waarom ze dit doen is nog onbekend, maar indrukwekkend is het zeker! Húsavík, de plek waar deze foto is gemaakt, is een klein plaatsje in het noorden van IJsland. Het staat bekend als het 'whale capital of Europe'. Of dat zo is, dat kan ik niet zeggen natuurlijk, maar dat er veel te beleven is dat is zeker. Behalve bultruggen (te zien op de foto), zijn er in Skjálfandi Bay ook soms orka's, dwergvinvissen, gewone vinvissen, blauwe vinvissen, dolfijnen en bruinvissen te vinden. Genoeg om naar op zoek te gaan dus!

'1100768' door ManonVerijdt '1100768' door ManonVerijdt

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Een relatief onbekend

ManonVerijdt

Mooie natuur en landschappen komen ook in Nederland voor. Wel met de nodige menselijke invloed, zoals veehouderij, kerken en hekken in de weilanden, maar daarom nog niet minder mooi! Hier in het noorden van Limburg, in de buurt van Gennep, kun je zeker genieten van al het natuurschoon wat Nederland te bieden heeft. Mocht je nu echt een vroege vogel zijn, dan kun je in het najaar beelden zoals deze maken. Een prachtige, koude ochtend, met een wonderbaarlijk resultaat.

'1121583' door ManonVerijdt '1121583' door ManonVerijdt

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Dyjandi

ManonVerijdt

Dyjandi, een bekende plek voor reizigers die in IJsland zijn geweest met de auto. Deze waterval in de Westfjorden van IJsland is een veel bezochte plek, maar daardoor nog niet minder mooi. Juist met een lange sluitertijd, eventueel het blauwe of gouden uurtje erbij en jouw foto kan er zo uitzien. In plaats van meteen te vertrekken kun je ook een plekje bemachtigen op een grote steen, het gras of (indien niet bezet) een tuintafel. Geniet bijvoorbeeld van je ontbijt of lunch terwijl deze waterval achter je rug of juist direct voor je loopt te kletteren. Het verrijkt je moment bij deze locatie enorm.

Laatste blogs (2)

Deze veelgehoorde slogan "Niemand is een binnenmens, iedereen is een buitenmens" van Bever spreekt me na al die tijd nog steeds aan. Niemand houdt het namelijk vol om de hele dag binnen te zitten. Er... Lees meer

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (3)

'1120034' door Dreamer666 '1120034' door Dreamer666

AntarcticaSouth Georgia

AntarcticaSouth Georgia

Close up van...Koning

Dreamer666

De keizerspinguïn en de koningspinguïn lijken enorm op elkaar. Het zijn de twee grootste pinguïns die er bestaan. De koningspinguïns zijn ongeveer 1m lang. Ze zijn iets kleiner, feller gekleurd en hebben een kortere snavel dan de keizerpinguïn. Zelf hebben we geen keizerpinguïns gezien. Meestal zie je die enkel op expeditiecruises specifiek voor deze pinguïns. Maar op de foto zie je toch al hoe een koningspinguïn van kortbij eruit ziet.

'1099646' door Ludovico86 '1099646' door Ludovico86

TadzjikistanPamirgebergte

TadzjikistanPamirgebergte

Verborgen paradijs

Ludovico86

Verborgen in de Bartang vallei van de Pamir-gebergte is de kleine dorp Jizeu te vinden. Wij moesten voor drie uur over veel rotsen van de frequente aardverschuivingen hier klimmen. Dit was onze laatste bestemming op de Pamir Highway, wij waren moe en wisten niet wat ons te wachten stond omdat wij alleen van andere reizigers van dit plek hadden gehoord. Maar toen wij bij de turquoise meer uitkwamen, waren wij onze vermoeiheid helemaal vergeten. Wij belandden in een verborgen paradijs, die uiteindelijk onze ultieme highlight van Tadzjikistan werd.

'323674' door Belande '323674' door Belande

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Dorpsjongen schuilt..

Belande

Deze dorpsjongen schuilt onder een bananenblad tegen de regen. Ik heb deze foto gemaakt tijdens mijn vakantie in Indonesie. de foto raakt me omdat de jongen ondanks de regen een vrolijk blik op zijn gezicht heeft. Het is een vrolijke foto, ondanks de regen.

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 42 | Community toppers

Migratie wapitiherten Foto: Dreamer666

1. Topreview: Diepholzer Moor, Duitsland door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Migratie wapitiherten door Dreamer666
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Wisseschout
5. Nieuwkomer: Fulltimetravels.nl

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik