Manon Tijmes

profiel Manon Tijmes

Naam

Manon Tijmes

Reviews

2

Foto's & tips

4

Blogs

4

Lid sinds

26 October 2016

Over mij

Na mijn opleiding Tourism Management ben ik vijf jaar werkzaam geweest in het toerisme, waarvan vier jaar als Afrika reisspecialist. Voor deze baan mocht ik naar Tanzania, Botswana, Victoria Falls en Zuid-Afrika afreizen. Je begrijpt: geen straf! Daarvoor heb ik een halfjaar in Kaapstad gewoond voor mijn stage en ook privé ben ik nog een keer in Botswana i.c.m. Victoria Falls geweest.
In 2017 maakte ik voor het eerst kennis met Latijns Amerika, waarbij Panama mijn hart heeft gestolen. Ook heb ik (een stukje) door Costa Rica, Nicaragua en Colombia gereisd. In 2018 heb ik kennis gemaakt met Brazilië; deze bestemming staat zeker in de top 3!

Andere bijzondere vakanties/reizen waren: Fins Lapland, Ijsland, Indonesië en diverse leuke (steden)tripjes binnen Europa.

Verlanglijstje (in onwillekeurige volgorde):
Namibië
Amalfikust Italië
Portugal (surfen)
Nepal
Vietnam
Argentinië
En nog meer van Brazilië

Over mijn camera

Type

Type fotocamera

Merk

Merk fotocamera

Laat een reactie achter

8 reactie(s) bij "Manon Tijmes"

 • profile image comment
  Door TravelGoom• geplaatst op 03 May 2020 | 09:34:59

  San Blas klinkt goed, van harte met je weektitel

 • profile image comment
  Door Akerkvliet• geplaatst op 30 Apr 2020 | 21:04:33

  Beste Manon, gefeliciteerd met je topreview... Leuk om te lezen.

 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 30 Apr 2020 | 15:03:26

  Proficiat met je topreview!

 • profile image comment
  Door E.J.• geplaatst op 30 Apr 2020 | 10:00:25

  Gefeliciteerd met je waardering voor je review.

 • profile image comment
  Door CDahlkamp• geplaatst op 30 Apr 2020 | 09:01:31

  Hoi Manon, gefeliciteerd met je topreview.

 • profile image comment
  Door Barga• geplaatst op 29 Apr 2020 | 07:50:05

  Gefeliciteerd met je topreview.

 • profile image comment
  Door ThijsVDenBurg• geplaatst op 28 Apr 2020 | 22:12:57

  Dag Manon gefeliciteerd met je topreview

 • profile image comment
  Door REDACTIE• geplaatst op 28 Apr 2020 | 21:09:11

  Beste Manon, hartelijk dank voor je bijdrage. De review over Panama heeft de redactie verkozen tot de topper van de week. Kort en krachtig beschreven uit eigen ervaring. Gefeliciteerd met de titel en be safe! Gr. de redactie.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (4)

'1112553' door Manon Tijmes '1112553' door Manon Tijmes

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Afrikaanse lucht

Manon Tijmes

Op safari maak je doorgaans 's ochtends vroeg en aan het einde van de middag een zogeheten gamedrive. Op deze momenten zijn de dieren het meest actief; midden op de dag is het gewoonweg te heet en gebeurt en niet veel. Tijdens de ochtend gamedrive maak je een stop om onder het genot van een kopje koffie te genieten van zonsopkomst en het ontwaken van de natuur. Tijdens de middag gamedrive maak je een stop voor de 'sundowner drinks'. Deze foto is gemaakt tijdens de middag gamedrive. De kale boom laat zien dat deze foto aan het einde van het droge seizoen is gemaakt (november). De zon en mooie roze lucht, zoals deze alleen in Afrika op deze manier is te zien.

'1112942' door Manon Tijmes '1112942' door Manon Tijmes

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Camouflage ten top

Manon Tijmes

Foto genomen in november, aan het einde van het droge seizoen - wat ook goed te zien is aan de natuur. Deze foto laat goed zien hoe het wild zich weet te verstoppen.

'1116347' door Manon Tijmes '1116347' door Manon Tijmes

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Tafelberg

Manon Tijmes

De befaamde Tafelberg ; ongetwijfeld één van de meest bekende highlights van Kaapstad. Of je nu in de stad of net daarbuiten rijdt, altijd duikt hij ergens op. Deze foto is genomen vanaf het Bloubergstrand (een plaatsje ten noorden van de stad aan de kust van de Tafelbaai) vanwaar je een prachtig uitzicht hebt!

Laatste blogs (4)

Waterfalls, more waterfalls, geysers, glaciers, mountains, nature baths, whale watching, sun/snow/wind/rain (and everything in between): this is ICELAND!Iceland was not on my bucket list until I met a... Lees meer

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door ... (wil de Communitylid zich op het profiel vd redactie melden? De naam zal z.s.m. weer zichtbaar worden.)
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik