Mandy en peppi

'479169' door Mandy en peppi '479169' door Mandy en peppi

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Poco Loco Beachbar...

Mandy en peppi

Zeker een aanrader! Kleurijke beachbar op het strand van Kololi , Gambia. Aan einde straat bij Duplex dicotheek/club en +/- 100 meter van Djeliba Hotel. Heerlijk groot terras met heerlijke stoelen en banken om te relaxen, ligbedden met prima service op het strand, een volwaardig restaurant en zelf op de eerste verdieping een luxe lounge en een terras met heerlijke zitzakken om te relaxen. En het eten..... om je vingers bij op te eten en helemaal niet duur. De drankjes zijn ook voordeliger dan bij de meeste restaurantjes dus zeker een bezoekje waard! Oja en op diverse dagen en ook in het weekend treed er een steengoede liveband op. Dus niet vergeten als je in gambia bent ... ga naar de straat waar duplex club is en loop straat uit naar het strand dan kan je deze beachbar zeker niet missen!!!!!! Veel plezier en doe ze de groetjes van ons!

'340341' door Mandy en peppi '340341' door Mandy en peppi

GambiaNorth Bank

GambiaNorth Bank

Vlechtjes

Mandy en peppi

prachig gevlochten haar van een hele aardige dame die we tegen kwamen op bootjewaar mee we van banjul, denton bridge naar sitanunku , vlak naast base vaarden. Onderweg mangrove endolfijnen gezien. sitanunku is een mooi schiereiland met een exclusief klein resort waar je heerlijk kan relaxen en kanoen ed.

'340340' door Mandy en peppi '340340' door Mandy en peppi

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Grote ogen

Mandy en peppi

Lief jongetje die we tegen kwamen vlak bij nursery school die we proberen te helpen. Leuk koppie met mooie grote ogen! Foto genomen in Nem Misira , ligt naast nema kunku en is deel van serrekunda.

'314461' door Mandy en peppi '314461' door Mandy en peppi

MarokkoZuid Sahara en oases

MarokkoZuid Sahara en oases

Echt of niet?

Mandy en peppi

Foto genomen bij filmstudio's in Ouarzazate. Hier zijn allemaal decorstukken van diverse hier opgenomen films te zien. Er worden hier en in de omgeving , wostijn, bergebieden en oases nog steeds films opgenomen. Opgenomen fils hier zijn: Cleopatra, Kundun, Astrix en oblics ed. Het lijken allemaal echte gebouwen en dorpen maar niets is echt, het is allemaal van piepschuim en polyester, zo ook dit egyptishe plaatje!

'310190' door Mandy en peppi '310190' door Mandy en peppi

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Storm op komst

Mandy en peppi

Storm op komst en wat voor een! Oktober 2010 waren we in negril voor twee weekjes zon, zee en jamaica ontdekken .... dachten we. Wat we kregen, 2 dagen zon en toen ruim 1.5 week slecht weer door een grote tropische storm. Veel regen ,wind en omdat we in negril op de ortsen zaten met ons hotel ook hele grote golven die werden opgeduwt via de rotsen zo het terein van het hotel op. Golven klapten zelfs in de bar en restaurant alles werd dichtgetimmerd maar ondaks dat toch veel schade. Tja zo zie je maar weer eens hoe sterk de elementen zijn ! maar ondanks dat een leuke tijd gehad in jamaica!

'310189' door Mandy en peppi '310189' door Mandy en peppi

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Trieste pop

Mandy en peppi

Onze eerste indruk toen we dit meisje zagen met HAAR POP was wat een trieste pop! De pop bestond uit een kop van een oude pop met maar een paar plukjes haar, deze kop was op een oude,lege bus deodarant ofzo gezet. de pop had dus geen lichaam maar een spuitbus als lichaam! Maar toen we even verder eken zagen we dat dit meisje als een echte trotse moeder haar pop knuffelde en met een steentje haar haren kamde en alle andere kinderen keken erna en dachten Ik wil ook zo'n mooie pop.Zo zie je maar weer hoe verwend we hier zijn en hoe inventief deze mensen zijn.

'310188' door Mandy en peppi '310188' door Mandy en peppi

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Enthousiast!

Mandy en peppi

Alle kinderen in Gambia vinden het meestal erg leuk om op de foto te gaan en het is dan bijna ook onmogelijk om te proberen 1 kindje op de foto te zetten want voordat je het weet is iedereen aan het dringen en zet zijn lliefste, ondeugendste of stoerste blik op zodat hij of zij ook op de foto komt. En als je er dan ook nog in meegaat om maar fotos van ze te blijven maken en ook het resultaat aan ze laat zien op het schermpje dan is het natuurlijk helemaal feest! Lang loeven de digitale camera! Ennatuurlijk een hele leuke foto als resultaat!

'310060' door Mandy en peppi '310060' door Mandy en peppi

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Mozaik en handwerk

Mandy en peppi

Tokapi in istanbul . Mooie muur met kleurrijk en oud mozaik. de deur word afgeschermd door een met de handgestikt lederen lap die nu mooi opgerold is. alles toont het uitermate vakmanschap van de makers van de muren, deuren en het hele tokapi paleis

'310059' door Mandy en peppi '310059' door Mandy en peppi

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Sunset in negril

Mandy en peppi

Negril in jamaica. Een zon overgoten land maar NIET toen wij er waren in oktober tijdens een TROPISCHE STORM die ruim een week duurde ( + nasleep) MAAR toch nog wel een paar dagen de zon gezien en twee keer heerlijk kunnen genieten van een mooie zonsondergang

'310058' door Mandy en peppi '310058' door Mandy en peppi

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Als een oude postkaar

Mandy en peppi

ok italié is niet MIJN favoriete vakantie land maar ivm een stedentripje naar Milaan zijn we ook even op bezoek geweest bij het Como meer en ik moet zeggen, wat is het daar mooi! en ik vondt het 100 x leuker dan heel milaan! lekker in de zon op een bootje van plekje naar plekje en alles is net als een oude vakantie kaart

'310056' door Mandy en peppi '310056' door Mandy en peppi

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Kaarsvet

Mandy en peppi

Op deze foto zie je het opgedroogde kaarsvet op het schoolbankje waar de kleine kinderen op zitten. Dit kaarsvet komt van de kaarsen die de leraar savonds op de uiteinde van de bankjes zet zodat hij genoeg licht heeft om volwasssenen savonds onderwijs te geven in dit kleine schooltje. Ook de blikken van de kids vond ik geweldig!

'310054' door Mandy en peppi '310054' door Mandy en peppi

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

In trance door lekker

Mandy en peppi

Dit kleine kindje is helemaal in een soort van trance of roes omdat hij een lekker zakje limonade heeft gekrege om te drinken. Limonade wordt in gambia in kleine plastic zakjes verkocht ( water ook) en dan bijten ze een puntje van het zakje af en zo sabbelen ze de limonade uit het zakje. En sowieso is lekkere limonade zeker hier een echte verrassing en iets om zoals dit kindje doet van te genieten!

'310053' door Mandy en peppi '310053' door Mandy en peppi

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Advies van grote broe

Mandy en peppi

dit lieve kleine mannetje kwamen we tegen bij een bezoek aan een klein schooltje in het dorpje nema Misira in Gambia. Dit jongetje was al de hele tijd in de buurt maar durfte niet zoals de andere kinderen echt dichtbij te komen. telkens als je zijn kant op keek verstopte hij zich snel. na een duwtje in de rug , een klein praatje van zijn grote broer durfte hij toch om even te komen kijken. wat een schatje!

'310052' door Mandy en peppi '310052' door Mandy en peppi

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

He girls!

Mandy en peppi

mooi meisje met kleurige armband doet haar best om op de foto te komen! Dit meisje kwamen we tegen in Nema misira bij Kambaleba Nursery school een klein schooltje met 100 kinderen.

'309783' door Mandy en peppi '309783' door Mandy en peppi

Jamaica

Jamaica

Respect for Bob and..

Mandy en peppi

Respect van deze rasta voor Bob Marley en natuurlijk Jah als hij uit de deur van het kleine kerkje komt waar Bob marley begraven ligt. erg indrukwekkend!

'230559' door Mandy en peppi '230559' door Mandy en peppi

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Geef Hier!

Mandy en peppi

foto gemaakt op beroemde Gellertberg. Hierop staat het Hongaarse Vrijheidsbeeld, vrouw met tak in haar handen en er onder staan op twee kleine sokkels twee andere beelden, eentje vecht met het kwaad en de ander is rijkt naar de toekomst. Uit een bepaalde hoek leek het net of het beeld van de toekomst met zijn hand de tak van het vrijheidsbeeld wilde afpakken. Zie foto

'227780' door Mandy en peppi '227780' door Mandy en peppi

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Oud hout

Mandy en peppi

istanbul heeft veel moois te bieden qua markten en moskeeën maar vergeet ook niet om als je door de kleine tussendoor steegjes / weggetjes loopt onhoog te kijken. Vaak zijn de gevels van de huizen hier heel anders dan we gewent zijn en zul je boven al het opgeknapt op de begane grond ook heel veel oudere / verwaarloosde gevels vinden die ook zo hun schoonheid hebben.

'227779' door Mandy en peppi '227779' door Mandy en peppi

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Mooi interieur

Mandy en peppi

mooi nisje om te zitten , mooi betegeld met hand geschilderde tegeltjes. elementen van koper en goud. showkamer in topkapi istanbul vanaf topkapi ook mooi uitzicht over istanbul zelf

'227460' door Mandy en peppi '227460' door Mandy en peppi

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Gestreeld door de zon

Mandy en peppi

Zomaar een straatje ergens in het centrum van istanbul. Europese deel. Overal in istanbul zijn kleine zijstraatjes te vinden en vaak lopen ze wat stijl naar beneden of omhoog. Op deze foto schijnt de zon mooi op de huizen/gebouwtjes en geeft een mooi schaduw en lichtspel.

'225763' door Mandy en peppi '225763' door Mandy en peppi

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Overblijfsel

Mandy en peppi

Momentum park , hier staan beelden van lenin en andere sovjet grootheden. Weggeplaatst uit stad en op een heuvel bij elkaar gezet. Via het openbaarvervoer met de lokale bus te berijken , een lange maar leuke rit door Boeda.

'185635' door Mandy en peppi '185635' door Mandy en peppi

GambiaNorth Bank

GambiaNorth Bank

Verdrietig

Mandy en peppi

Dit meisje had zich afgezonderd omdat ze een beetje verdrietig was. met deze eerste foto en vooral een wat vrolijk kijkende tweede foto konden we haar wee een beetje opbeuren. gemaakt in kanuma , north bank gambia

'185570' door Mandy en peppi '185570' door Mandy en peppi

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Fel gekleurd

Mandy en peppi

close-up van bouganvillia, veel al gebruikt om muren van woningen en hotels op te vrolijken. Kotu , Gambia

'185568' door Mandy en peppi '185568' door Mandy en peppi

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Mr monkey

Mandy en peppi

Bijilo forest park, bijilo Gambia

'184860' door Mandy en peppi '184860' door Mandy en peppi

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Ground hornbill

Mandy en peppi

Ground hornbill , grond toekan, in bijilo forest, west gambia.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier