Magdalena

'370296' door Magdalena '370296' door Magdalena

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Hallerbos

Magdalena

Ik ben daar twee keer geweest en volgend jaar wil ik weer. In het Hallerbos vlakbij Brussel kan je uren wandelen tussen de blauwe velden van bos hyacinten. Het lijkt op een bos uit een sprookje en de geur is ook bijzonder. De indrukwekkendste is zogenaamde Tranendal. De hyacinten zijn op zijn mooist eind april. Aanbevelingswaard.

'350164' door Magdalena '350164' door Magdalena

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Vrouwen

Magdalena

Je ogen zouden moeten stralen ….. Je zou moeten lachen met je vriendinnen , dromen over je zonnige toekomst, genieten van aandacht van de jongens, gekke dingen doen …. Je zou moeten lachen met je man, vrolijk kletsen met andere vrouwen, genieten van je leven en de liefde die je ontvangt en geeft .... Maar je ogen vertellen een heel andere verhaal ……

'350162' door Magdalena '350162' door Magdalena

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Kleuren

Magdalena

Of deze foto in de categorie portret of stadsbeeld past, of bij overige, daar kwam ik niet helemaal uit. In ieder geval aan de rijkdom van fantasie en kleuren bij het carnaval ontbreekt er niet.

'349623' door Magdalena '349623' door Magdalena

NederlandHaarlem

NederlandHaarlem

Hollands ...?

Magdalena

Haarlem vind ik een van de mooiste steden van Nederland. Hollandser kan bijna niet. Toch trof ik in Haarlem ook dit kleurrijke huisje aan. Je zou je zo in een mediterrane omgeving wanen, ware het niet dat de fietsen bij de voordeur het geheel alsnog een onmiskenbaar Hollands accent verlenen.

'348939' door Magdalena '348939' door Magdalena

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Restaurateurs

Magdalena

Bij Villa Imperiale del Casale. Ik vond het fascinerend deze restaurateurs aan het werk te zien. Hoe ze met engelengeduld en oog voor het kleinste detail, stukje voor stukje de antieke mozaïekvloer in haar oorspronkelijke glorie herstellen.

'348265' door Magdalena '348265' door Magdalena

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Dumbells uit de tweed

Magdalena

Sicilië is rijk aan landschappelijk schoon, maar zeker ook aan culturele schatten die de oude Grieken hier achterlieten toen ze meer dan tweeduizend jaar geleden dit prachtige eiland bevolkten. Deze schildering, die ik in de Villa Imperiale del Casale de buurt van Piazza Armerina zag, deed me sterk denken aan een hedendaagse sportschool: jonge vrouwen, sierlijk bewegend, bezig met fitness-oefeningen. De vrouw linksboven heeft halters in haar handen. Gebruikten de vrouwen ze in de tweede eeuw al?

'347966' door Magdalena '347966' door Magdalena

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Leuke ontmoeting

Magdalena

Deze prachtjongen heb in het bosgebied vlakbij Castricum ontmoet. Hij was druk bezig met het genieten van zijn maaltijd en lette niet echt op mij. Dat liet mij een leuke fotosessie met hem te maken. Ik vond het echt spannend om steeds dichterbij hem te komen, te volgen en op mijn hurken op zijn beste pose te wachten. Wat een mooi dier, vind ik!

'347478' door Magdalena '347478' door Magdalena

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Het heeft gesneeuwd

Magdalena

Het sneeuwt vandaag behoorlijk dus morgen ga ik op pad met mijn camera. Daar verheug ik me op: op de sneeuw, mooi landschap, misschien leuke foto's. Maar dat morgen pas. Vandaag heb ik alleen een paar foto's van de winter van vorig jaar. Deze is gemaakt in Amsterdam.

'347049' door Magdalena '347049' door Magdalena

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Mooie ogen

Magdalena

Lopend door de soeks in Marrakech zag ik een juwelierswinkeltje. Mijn aandacht trokken echter niet de juwelen, maar de ogen van de jonge verkoper: stralend, vurig en ongelooflijk mooi (vond ik). Ik legde hem in de gebarentaal dat ik zijn ogen zo mooi vond en vroeg of ik een foto van hem mag nemen. Hij kijkt geamuseerd en een beetje verbaasd tegelijk. Helaas zijn de ogen een van de dingen die in het echt altijd mooier zijn dan op de foto.

'346351' door Magdalena '346351' door Magdalena

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Salute - gezondheid

Magdalena

Venetië is heel fotogeniek. Ik ben er twee keer geweest. Deze foto is gemaakt toen ik er de eerste keer was, jaren geleden, en nog alleen over een analoge camera beschikte. Een jaar geleden stond deze barokkerk Santa Maria della Salute vergezeld met steigers en een grote kraan. Niet echt fotogeniek dus. De kerk werd gesticht nadat de stad in 1663 bevrijd werd van de pestepidemie. Salute betekent gezondheid.

'346070' door Magdalena '346070' door Magdalena

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Keuze genoeg

Magdalena

Dwalen door de soeks in Marrakech is een belevenis op zich. Een van de mooiste artikelen daar vond ik de tapijten. Omdat ik toch met gedachten speelde om misschien een tapijtje te kopen, ging ik vaak de winkeltjes binnen. Wat een keus van soorten, maten en kleuren. Regelmatig bij een bezoek aan de winkel werden ze uit de keurige stapels door de winkelier genomen en op de vloer tentoongesteld. Ik vond ze meestal prachtig, maar ja .... In ieder geval voor mij bewonderenswaard.

'345175' door Magdalena '345175' door Magdalena

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Zijn vrienden

Magdalena

Voorjaar 2010. Eenzaam doolt de jonge zwerver/ bedelaar door de straten van het imposante Napels totdat hij een plek heeft gevonden, waar hij kan gaan zitten. Verlaten door vrienden en familie koestert hij de vriendschap met de enige ware vrienden die hem resten, zijn twee honden. Ik heb gekozen voor een foto in zwart-wit om zo extra accent te geven aan de trieste situatie waarin de jonge man verkeert.

'344592' door Magdalena '344592' door Magdalena

EgypteEgypte Woestijn en oases

EgypteEgypte Woestijn en oases

Het jongetje uit de..

Magdalena

Er leven nog 1000000 Bedoeïenen in Egypte. Ze hoeden schapen, geiten en kamelen, en wonen in tenten van rits en geitenvellen. Tijdens safari in de Westelijke Woestijn hebben wij dit jongetje gezien. Hij vond het (hopelijk) fijn om even gedragen te worden.

'344589' door Magdalena '344589' door Magdalena

EgypteNijlvallei

EgypteNijlvallei

De eenzame feloeka

Magdalena

In het zuidelijke gedeelte van Nijl, bewoond door de Nubische volk, wordt de strook van vruchtbaar grond en sierlijke dadelpalmen smaller en worden de zandheuvels van de Westelijke Woestijn duidelijk zichtbaar. De op Nijl varende feloeka’s, palmboomen, de strook van de woestijn in de dalende zon licht had iets magisch. De eenzame feloeka heb ik vanuit de boot met de telelens gefotografeerd.

'332393' door Magdalena '332393' door Magdalena

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Blauw en wit in de..

Magdalena

Ook door de steden te wandelen zie je soms hoe mooi de natuur met de omgeving kan met samenspelen. Deze plek in Brussel zou eigenlijk niet echt opvallend zijn als niet dit laantje van witte berken die goed componeerden met blauwe achtergrond.

'332387' door Magdalena '332387' door Magdalena

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Museo Archeologico...

Magdalena

Het Museo Archeologico Nationale is het belangrijke museum van Sicilie. Het wordt gehuisvest in een voormalig klooster van Filipini. De collectie is natuurlijk niet zo indrukwekkend en groot als in Napels maar zijn archeologische vondsten zijn ook moeite waard om te zien. In het museum hangen er tevens 5 zelfportretten van Rembrandt.

'332272' door Magdalena '332272' door Magdalena

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

De stadsmuur van...Ma

Magdalena

De stadsmuren van Marrakech behoort tot de indrukwekkendste van Marokko. Het totale lengte bedraagt 19 km. Op sommige plaatsen zijn de muren twee meter dik en ze hebben een hoogte van maximaal 9 meter. De muren, net als veel van gebouwen in Marraksh, zijn gemaakt van rode leem. Daarom wordt de stad ook wel “de rode stad” genoemd. Met op de achtergrond de toppen van het Atlas-gebergte is de muur een prachtige plek om langs te wandelen.

'332269' door Magdalena '332269' door Magdalena

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Op weg naar een...fee

Magdalena

Valentia, nota bene de geboorteplaats van lekkere paella, is net als Catalonie tweetalig. Men spreek er Spaans en Valenciaans, hoewel Spaans het meest gesproeken taal is. Tijdens mijn paella lekker te zitten nuttigen, zag ik een gezelschap duidelijk naar een feestje zich te begeven. Aan de kleding hebben de feestgangers duidelijk veel aandacht besteed, waardoor ik de mogelijkheid had die te kunnen bewonderen. Deze twee dames lieten mij hun elegante avondkleding in alle rust te mogen fotograferen. Helaas kon ik hun Valenciaans niet begrijpen.

'331180' door Magdalena '331180' door Magdalena

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

In Essaouria

Magdalena

Essaouria, vroeger genoemd Madagor, is een van de kustplaatsen van Marokko. In de jaren zeventig was het Mekka voor hippies en tegenwoordig wonen daar veel kunstenaars. De vrouwen in Essaouria dragen de karakteristieke witte baik. Ik zag deze mevrouw in haar eentje trap op lopen om van boven naar de zee te kijken. Waar dacht ze over toen ze in de eenzaamheid naar de het horizon van de Atlantische Oceaan keek? Hoe oud was ze? Dat weet ik niet. Ik kon haar gezicht niet zien.

'331154' door Magdalena '331154' door Magdalena

OostenrijkWenen

OostenrijkWenen

Op straat in Wenen

Magdalena

Op straat in het centrum van Wenen zag deze oudere mevrouw voorbij lopen. Haar witte jas componeerde zo mooi met de witte stoelen en de witte doosjes met bonbons....

'330708' door Magdalena '330708' door Magdalena

PolenKrakau regio en Tatra's

PolenKrakau regio en Tatra's

Ijzeren kruis op de..

Magdalena

Giewont is een berg in de westelijke deel van de Tatra in het uiterste zuiden van Polen, bij Zakopane. De berg heeft drie toppen: de hoogste top van Giewont is1894 m. Op de top van deze berg bevindt zich een 15 meter hoog ijzeren kruis, die werd daar gemonteerd in 1901. Het totale gewicht van zijn ijzeren elementen die naar de top getransporteerd werden was 1819 kg. + 400 kg van cement. En dat vond plaats met transportmiddelen van 1901 - paarden en mensen dus. Vanuit de top van Giewont heb je een prachtig uitzicht op Zakopane. Helaas ik kon niet van genieten. Op het laatste deel van onze tocht, zaten we in donkere regenwolken en het was bijna niets meer zichtbaar. En ik verheugde me zo op de foto’s !

'330707' door Magdalena '330707' door Magdalena

PolenKrakau regio en Tatra's

PolenKrakau regio en Tatra's

Uitzicht op Giewont..

Magdalena

De hoogste gebergte in Polen is de Tatra gebergte. De foto heb ik genomen in het stadje Zakopane, gelegen in Tatra. De stad ligt op een hoogte van 800 meter aan de voet van de berg Giewont (1894 m), die zichtbaar is op de achtergrond. Zakopane is het bekende wintersportcentrum in Polen en geliefde plek voor wandelaars in de bergen. De plaats heeft bijzondere sfeer, mede door de typerende bouwstijl: houten huizen met veel houtsnijwerk. De plaatselijke bewolking (górale = bergbewoners) hecht sterk aan tradities. Daarom heeft het stadje zijn stijl en sfeer van vroeger behouden.

'330591' door Magdalena '330591' door Magdalena

TurkijeAntalya

TurkijeAntalya

In Antalya

Magdalena

Tijdens de wandeling, toen begon het schemerig te worden, hebben een paar zonnestralen vanuit de bevolkte hemel mooi plaatje gegeven. In werkelijkheid was dat veel mooier dan op de foto.

'330590' door Magdalena '330590' door Magdalena

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

In het Florian Cafe

Magdalena

Op het San Marco-Plein, in het Caffè Florian dat (volgens de reisgids) de oudste koffieschop ter wereld is, kan je niet alleen van sfeervolle, historische ambiance genieten, maar ook van bijzondere gezelschappen aan tafeltjes. Deze gedistingeerde meneer wilde mij eerst goed door zijn binocle bekijken, voordat ik ik een foto van hen mocht nemen.

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik