MaXperience Spain

profiel MaXperience Spain

Naam

Marion Hoogwegt

Reviews

0

Foto's & tips

0

Blogs

0

Lid sinds

30 October 2020

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Spanje

Fav. stad

Malaga

Over mij

In Nederland woonde ik op boten en had ik in de zeventiger jaren in de chartervaart vanuit Muiden mijn eerste ervaringen met actief toerisme. Na tien jaar zeilen met gasten en werken in het Montessori onderwijs, gaat in 1989 het roer drastisch om en vertrek ik naar de Canarische eilanden om me te vestigen op het eiland La Gomera.

Daar raak ik in de ban van het landelijk toerisme en heb ik een hotel, casas rurales en een eigen reisburo. Het leven op het rustige subtropische eiland, zonder massatoerisme, bevalt goed en integreren in de Spaanse bevolking is prettig. Toch worden na vijftien jaar de beperkte ontwikkelingsmogelijkheden van het eilandleven op Gomera merkbaar.

Een nieuwe droom en uitdaging wordt werkelijkheid en ik open mijn eigen kasteelhotel in de prachtige Franse Pyreneeën. Het wordt een bijzondere ervaring. Het kasteel ligt op een onvergetelijke plek met onbegrensde mogelijkheden. Maar ik mis de Spaanse zon en de warme hartelijkheid van de Spaanse bevolking en besluit opnieuw koers te zetten naar Spanje. Ik ruil de besneeuwde bergtoppen in voor de kust van Andalusië.

Inmiddels heb ik Andalusië in mijn hart gesloten en geniet ik dagelijks van de prachtige natuur en het buitenleven. Na het runnen van kleinschalige hotels in het binnenland van Malaga, start ik mijn eigen buro voor Incoming Tourism, geef ik presentaties, promoot ik in opdracht projecten en bestemmingen in Spanje, schrijf ik boeken en blog ik over Spanje.

Mijn Motto

'Spanje is geen land maar een continent, zo veelzijdig is het. Een continent vol historische en culturele rijkdom, en Andalusië en Castilla y Leon zijn daar voor mij een belangrijk en inspirerende onderdeel van.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "MaXperience Spain"

 • profile image comment
  Door Saphira• geplaatst op 19 Nov 2020 | 15:08:23

  Beste Marion, hartelijk welkom op onze website! Leuk dat je je hebt aangemeld. Zoals hieronder al is aangegeven mag je volgens de spelregels geen foto's van jezelf op deze website plaatsen.


  De spelregels kun je terug vinden op onze FAQ-pagina. Je foto is bij deze dus verwijderd. Groeten Saphira, Communityhost.

  Bericht aangepast op 15:08:54
 • profile image comment
  Door MiekeDeHaas• geplaatst op 17 Nov 2020 | 17:29:21

  Hallo Marion. Welkom. Ik zie dat je je eerste foto's hebt geplaatst. Helaas mag je geen foto's plaatsen van jezelf. Je kunt de twee foto's nog verwijderen door op het 'prullenbakje' te gaan staan.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik