MSneijers

'555250' door MSneijers '555250' door MSneijers

NepalPokhara

NepalPokhara

Even lekker ravotten.

MSneijers

Terwijl wij even rustig op het terras zitten in Pokhara, komt deze jongen voorbij gelopen. Hij ziet de twee honden en neemt even de tijd om lekker met ze te ravotten. De jongen geniet zichtbaar en ook de honden vinden de aandacht leuk. Een mooi en aandoenlijk spel om te zien!

'555064' door MSneijers '555064' door MSneijers

Zuid-AfrikaVrijstaat

Zuid-AfrikaVrijstaat

Overstekend wild

MSneijers

Op de weg vanuit Golden Gate N.P. richting Graaff-Reinet, kwamen we een wegversperring tegen. Een vriendelijke man gaf aan dat het 3 kwartier zou duren en we beter via een gravelroad een stukje verderop konden rijden.. Onze navigatie was het hier niet zo mee eens en kon geen alternatieve weg vinden. Ik was helemaal enthousiast, maar mijn lieftallige vriend vond dat we beter konden wachten. Het uitzicht was prachtig en toen we onderweg ook nog deze stoere (en grote) varaan tegenkwamen was mijn avontuur compleet. Wat zorgen deze onverwachte momenten toch voor leuke herinneringen!

'551494' door MSneijers '551494' door MSneijers

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Kleurrijke...verschij

MSneijers

Deze lilac breasted roller, beter bekend als de vorkstaartscharrelaar zat rustig om zich heen te kijken toen wij aan kwamen rijden. Een prachtig beestje met al die mooie kleuren! Deze zie je veel voorbij komen in Zuid-Afrika en het is telkens weer bijzonder om zoveel kleurtjes voorbij te zien komen. De vorkstaartscharrelaar zie je vaak op een dode tak zitten, op zoek naar iets lekkers te eten. Hij eet voornamelijk sprinkhanen, kevers, af en toe hagedissen, krabben en kleine amfibieën. Wanneer de vorkstaartscharrelaar een prooi in het zicht heeft slaat hij razendsnel toe! Hij maakt mooie duikvluchten vanuit de lucht naar de grond om insecten te vangen, waarna hij meteen weer omhoog vliegt. Deze leek het helemaal prima te vinden dat wij even stopten om van zijn mooie kleuren te genieten..

'547981' door MSneijers '547981' door MSneijers

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Gevlekte...nieuwsgier

MSneijers

Wat blijf ik dit toch elegante dieren vinden, de manier waarop ze staan, lopen en zelfs rennen.. Het leuke aan giraffen vind ik ook de nieuwsgierigheid.. Ze komen zelf ook steeds, voorzichtig, een kijkje nemen. Leuke weetjes: - Het hart van een giraf is groter dan een voetbal; - Een giraf heeft net zoveel nekwervels als een mens; - Elke giraf heeft een uniek vlekkenpatroon (een baby giraffe herkent de moeder aan de vlekken); - De tong van een giraf is +/- 40 centimeter en erg sterk; - Een giraf kan langer zonder water dan een kameel (een giraf kan een maand zonder water wanneer deze schaars is). P.s. Heb je de mooie wimpers van deze giraf gezien, daar is menig vrouw jaloers op.

'547857' door MSneijers '547857' door MSneijers

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Sleeping beauty

MSneijers

Deze knapperd lag lekker te slapen in het zonnetje toen wij hem tijdens onze ochtendsafari tegen kwamen. Hij bleef ons (stiekem) goed in de gaten houden. Hij genoot van de zon, wij van deze geweldige ervaring. Wij hebben daarnaast ook echt genoten van ons verblijf bij Gomo Gomo Game Lodge. Een privé reservaat binnen het Kruger Nationaal park: enthousiaste rangers tijdens de game drives, gezellige diners om het kampvuur en prachtig uitzicht op het wild vanuit onze lodge. (al vond ik de leeuwin die 's avonds een dutje deed naast onze lodge wel erg dichtbij.)

'547503' door MSneijers '547503' door MSneijers

NepalCentraal hoogland

NepalCentraal hoogland

JUMP!!

MSneijers

Onderweg richting Naragkot kwamen we een prachtige grote brug tegen! Daar wilden we wel eens gaan kijken naar het mooie uitzicht. Terwijl we richting de brug liepen kwamen we spelende kinderen tegen. Een leuk tafereel. Toen deze jongetjes door kregen dat wij dit wel heel interessant vonden gingen ze steeds verder om onze aandacht te trekken. Zo sprongen ze ook van een afdakje af! Gelukkig ging het goed, maar dit was mij toch iets te spannend!

'546966' door MSneijers '546966' door MSneijers

UgandaCentraal Uganda

UgandaCentraal Uganda

Waving goodbye..

MSneijers

Uganda is een ontwikkelingsland. Veel mensen leven onder de armoedegrens. Dit zie je vooral terug in de minder bekende dorpjes, mensen lopen bijvoorbeeld in kapotte kleding en dan heb ik het alleen nog maar over de voor ons 'zichtbare armoede'. Het is confronterend om deze armoede te zien, de wereld is oneerlijk verdeeld en wat hebben wij geluk dat we in zo'n welvarend land als Nederland zijn geboren. Wat zou ik hier graag iets aan willen doen, maar helaas gaat dat niet zo gemakkelijk. Gelukkig zijn erg organisaties die hun best doen om de mensen in ontwikkelingslanden in hun kracht te zetten, zodat zij meer mogelijkheden krijgen. Er is nog een lange weg te gaan, maar elke kleine stap is er een! Dit lieve mannetje zwaaide ons nog gedag na onze tussenstop hier.. Weer zo'n mooie ontmoeting in dit bijzondere land!

'546769' door MSneijers '546769' door MSneijers

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

White Shark

MSneijers

Onder water, oog in oog met een witte haai! Dat leek mijn vriend een geweldige ervaring. Mijn enthousiasme was iets minder, begrijp me niet verkeerd. Het lijkt me geweldig om een witte haai te zien, maar om nu oog in oog met zo'n 'gevaarlijk' dier te staan (in koud water, waar ik geen kant op kan). Euh, ik wil er nog even over nadenken.. Maar mijn vriend stond erop, dat wanneer wij naar Zuid-Afrika zouden gaan, hij mocht zwemmen met de witte haai. Dus wij op zoek naar een organisatie die dit kan regelen. Wij kwamen uit bij 'White Shark Africa'. Deze organisatie zet zich in voor de Witte haai. De witte haai heeft een slechte reputatie. Onder andere door de verschillende films (jaws) en de nieuwsberichten over 'aanvallen' op de mens. Dit terwijl de witte haai een selectief eetpatroon heeft. White Shark Afrika heeft ons uitgelegd hoe het werk; wij als mensen komen steeds meer in het territorium van de haai. Daar waar de haai, in tegenstelling tot ons, geen handen heeft om te voelen of iets eetbaar is, moet hij het proeven. Dit zorgt er, vanwege zijn scherpe tanden, voor dat hij veel schade aan kan richten. Meestal is dit een onschuldig onderzoekje om te kijken wat hij met ons moet.. De populatie is de laatste jaren sterk naar beneden gegaan vanwege de visserij, dit terwijl de witte haai zo belangrijk is voor het ecosysteem. Hele interessante weetjes! Ik heb ontzettend veel geleerd over de Witte haai en ben heel anders naar dit bijzondere dier gaan kijken..

'546549' door MSneijers '546549' door MSneijers

UgandaCentraal Uganda

UgandaCentraal Uganda

Verlegen meisje..

MSneijers

Tijdens een plaspauze in een klein dorpje, kwam heel het dorp uitlopen om toch even te kijken naar die gekke Mzungu's. Ook dit lieve, schattige meisje. Ze vond het ontzettend spannend, maar wilde toch graag contact maken! Heel voorzichtig kwam ze kijken; gehurkt zagen wij er toch minder eng uit en kwam ze steeds dichterbij. Er kwam zelfs een klein lachje op haar gezicht! Mijn hart heeft ze gestolen..

'546469' door MSneijers '546469' door MSneijers

UgandaLake Bunyonyi

UgandaLake Bunyonyi

Veelbelovend..

MSneijers

Dit mannetje maakt me altijd weer aan het lachen! Wat een herinneringen. Deze uitslover kijkt hier lief en onschuldig naar boven met zijn prachtige, twinkelende oogjes maar in werkelijkheid was hij zich flink aan het uitsloven voor ons. "Een groepje mensen voor mij? Ik zal ze eens laten zien wie hier de baas is." Stoer slaat hij op zijn borst en slingert hij heen en weer, met zijn hand grijpend richting ons. Indruk maken! Dat heeft hij zeker gedaan. Volgens onze gids is dit mannetje veelbelovend voor de toekomst. Hij maakt grote kans om later een leider van de groep te worden.

'546229' door MSneijers '546229' door MSneijers

UgandaLake Bunyonyi

UgandaLake Bunyonyi

Thumbs up

MSneijers

Tijdens onze rondreis door Uganda, kregen we de mogelijkheid om The Little Angels Needy Children & Orphan Project te bezoeken. Een project gesitueerd nabij Lake Bunyonyi die zich op dit moment inzet voor ongeveer 200 kinderen om hun leven te verbeteren. Hier werden we enthousiast begroet en mochten we meekijken met een aantal lesjes. Tijdens een van deze lesjes wilden wij een foto maken en deed dit jongetje zo zijn best om in beeld te komen, dat wij niet anders konden dan een foto maken. Wat een knapperd! Dit lieve mannetje heeft ons de rest van de ochtend mee rondgeleid!

'545809' door MSneijers '545809' door MSneijers

NepalPokhara

NepalPokhara

Een verwonderlijke...

MSneijers

Tijdens onze wandeling door een mooi klein dorpje, werden we met regelmaat begroet door de vriendelijke mensen. Sommige maakten een praatje, andere keken verwonderlijk op of zwaaiden. Het was zo'n authentieke plek, veel landbouw, mensen waren hard aan het werk. Toen we langs een huisje liepen stond daar een moeder met haar baby, ze maakte een praatje en liet ons trots haar kindje zien. Er waren nog twee andere dochters aanwezig. De een lag op de grond en was druk 'huiswerk' aan het maken, de ander keek ons dromerig aan. Ik ben benieuwd waar dit mooie meisje aan dacht..

'545627' door MSneijers '545627' door MSneijers

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Een wijze les

MSneijers

Dit nieuwsgierige beestje liep al een tijdje rond te hupsen nabij onze lodge in Timbavati NP. Maar wanneer ik met de grote enge camera in de buurt kwam, vluchtte hij weg! Een mooie les, want hierdoor ging ik op de grond zitten, de camera op mijn schoot en ging ik gewoon eens kijken en vooral.. genieten! Dat is en blijft natuurlijk toch echt het mooiste wat er is! En zonder dat ik het door had, kwam deze mooie vogel voorzichtig toch steeds een beetje dichterbij! Uiteindelijk kon ik het toch niet laten om een foto te maken, maar pas nadat ik er echt van genoten had! Bedankt voor deze wijze les mijn vriend..

'540179' door MSneijers '540179' door MSneijers

NepalPokhara

NepalPokhara

Een moment van rust..

MSneijers

De Pokhara Shanti Stupa is de eerste World Peace Stupa gebouwd in Nepal. Het is een prachtige Stupa met een geweldig mooi uitzicht over Pokhara en het Annapurna gebergte. Vanwege deze mooie omgeving is de Shanti Stupa (deels) een toeristische attractie geworden. Wat ik van de ene kant vaak zonde vind (met name wanneer mensen hier niet met respect mee omgaan), maar van de andere kant vind ik het zelf ook geweldig om zo'n mooie plek te mogen bezoeken. Het blijft dubbel.. Tijdens ons bezoek bij de Pokhara Shanti Stupa kwamen we deze mooie monnik tegen. Hij trok zich weinig aan van de mensen om zich heen. Het was een erg lieve man, die zo'n rust uitstraalde. En even, heel even nam hij mij daar helemaal in mee. Een bijzonder moment, moeilijk om te beschrijven maar tegelijkertijd voor veel mensen ook heel herkenbaar denk ik..

'540066' door MSneijers '540066' door MSneijers

Zuid-AfrikaVrijstaat

Zuid-AfrikaVrijstaat

Een nieuwsgierige bli

MSneijers

Het Nationaal park Golden Gate Hoogland is een van de mooiste plaatsen waar we zijn geweest in Zuid-Afrika. Het park is vernoemd naar de gouden kleur die de zandstenen rotsen krijgen wanneer de zon erop schijnt. Voordat we onze reis zouden voortzetten besloten we nog een mooie route door het nationale park te rijden en te kijken of we nog een aantal dieren konden spotten. We waren de enige op dat moment en de omgeving was zo ontzettend mooi dat vergeten waren dat er ook nog dieren om ons heen zaten. Ineens beweegt er iets over de vlaktes. Deze goed gecamoufleerde zadeljakhals kwam tevoorschijn. Hij is nog een stukje met ons meegerend (wij waren met de auto), waarna hij weer opging in het prachtige landschap.

'536194' door MSneijers '536194' door MSneijers

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Bedenkelijke blik

MSneijers

Net aangekomen in Nepal besloten we meteen een stadswandeling te maken. Tijdens onze wandeling door het betoverende Kathmandu kwamen we dit prachtige meisje tegen. Zij keek nogal bedenkelijk naar het groepje toeristen die verwonderd om zich heen aan het kijken waren.

'535997' door MSneijers '535997' door MSneijers

UgandaKibale Forest NP

UgandaKibale Forest NP

De baas zijn is...ver

MSneijers

Deze mannelijke leider zat rustig vanaf een afstandje zijn groep in de gaten te houden. Hij leek het geen probleem te vinden dat wij 'op bezoek' waren. Hij lijkt een beetje boos te kijken, maar niets in minder waar. Deze meneer moest uitgebreid gapen. Het is natuurlijk ook ontzettend vermoeiend om steeds op de foto gezet te worden.

'535581' door MSneijers '535581' door MSneijers

NepalCentraal hoogland

NepalCentraal hoogland

Hardwerkende vrouw

MSneijers

Onderweg richting Nagarkot kwamen we langs prachtige uitzichten en bruggetjes. Bij een van deze bruggen besloten we een fotostop te maken. Wat we nog niet hadden gezien was dat aan het eind van deze brug een lieftallig huisje stond waar deze mooie vrouw voor zat te werken. Ze leek ons amper op te merken en ging onverstoord door met haar werk, terwijl wij genoten van het uitzicht.

'535415' door MSneijers '535415' door MSneijers

UgandaMurchison Falls NP

UgandaMurchison Falls NP

Hippo beschermd zijn.

MSneijers

Tijdens een mooie boottocht bij Murchison Falls NP, kwamen we deze imposante nijlpaard tegen. Onze lokale reisbegeleidster is ontzettend onder de indruk van nijlpaarden (zij is er erg bang van). Op zich heel begrijpelijk aangezien nijlpaarden, op de malariamug na, de meeste menselijke slachtoffers eisen in Afrika. Ik moet zeggen dat ik niet had verwacht dat ik nijlpaarden zo indrukwekkend zou vinden. Deze knapperd had erg veel behoefte aan persoonlijke ruimte en liet ons duidelijk weten dat hij het er niet mee eens was als wij dichterbij zouden komen.

'519261' door MSneijers '519261' door MSneijers

UgandaLake Bunyonyi

UgandaLake Bunyonyi

Klein ondeugend...man

MSneijers

Een gorilla in het wild! Een ervaring die ik onbeschrijfelijk vind.. Ik had allerlei ideeën, maar het was zo bijzonder! Het was een zware trekking, maar het was het allemaal waard! Dat maakte het zelfs nog mooier. Deze kleine gorilla vond het wel interessant, dat kleine groepje mensen wat voor hem stond. Hij was erg nieuwsgierig en was zich flink aan het uitsloven voor ons. Volgens onze gids, kon dit in de toekomst wel eens een silverback worden. Het was mooi om te zien dat hij op gepaste afstand bleef, hij werd ook constant in de gaten gehouden door de rest van de groep. Wanneer hij iets te dichtbij dreigde te komen, werd hij terug geroepen. Een bijzondere ervaring, die me voor altijd bij zal blijven.

'518237' door MSneijers '518237' door MSneijers

UgandaLake Bunyonyi

UgandaLake Bunyonyi

Little Angels Uganda

MSneijers

Tijdens onze rondreis door Uganda, kregen we de mogelijkheid om The Little Angels Needy Children & Orphan Project te bezoeken. Een project gesitueerd nabij Lake Bunyonyi die zich op dit moment inzet voor ongeveer 200 kinderen om hun leven te verbeteren. We kregen een warm ontvangst, de kinderen wilde alles laten zien en we werden aan de hand meegenomen. Er werd gezongen, gedanst en we mochten meekijken tijdens een Engelse les. De kinderen hadden een grote lach op hun gezicht en waren erg enthousiast dat er Mzungu's (mensen met een blanke huid) op bezoek waren. Op deze foto lacht een kleine jongen ondeugend, want ons bezoek leek toch even wat leuker/spannender te zijn dan de les op dat moment.

'507976' door MSneijers '507976' door MSneijers

UgandaQueen Elizabeth NP

UgandaQueen Elizabeth NP

Hippo

MSneijers

Dit nijlpaard in Queen Elizabeth N.P. heeft zich duidelijk al eventjes niet meer gewassen. Behalve dat hij lekker onder de modder zit, wil hij graag nog wat van zich laten horen. Een raar idee dat deze imposante dieren 's nachts tussen onze tenten door liepen. De geluiden waren geweldig om bij in slaap te vallen.

'507968' door MSneijers '507968' door MSneijers

UgandaKibale Forest NP

UgandaKibale Forest NP

Chimp

MSneijers

Uganda, "de parel van Afrika". "Het land van de gorilla's". Maar niet alleen de gorilla's zijn de moeite waard om te bezoeken. Ook de chimpansees laten een geweldige indruk achter. Imposante geluiden en nieuwsgierige blikken zorgen voor een geweldige ervaring. Wat een mooie dieren en wat lijken ze veel op ons.

'461830' door MSneijers '461830' door MSneijers

NepalPokhara

NepalPokhara

Drager in Nepal

MSneijers

Deze prachtige en vriendelijke man, stopte tijdens zijn zware tocht om een praatje met ons te maken. Hij was erg nieuwsgierig naar ons. Hij vond het goed dat ik een foto van hem maakte en was erg enthousiast over de dropjes die wij hem uit dankbaarheid gaven. Deze man straalt een en al levenservaring uit.