Ludwine

'293433' door Ludwine '293433' door Ludwine

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Zoek het dorpje

Ludwine

In de Todra Gorge maakten we een fantastisch mooie wandeling. Het contrast van het groen en de droge bergen is hier enorm, maar dat maakt het juist zo mooi. Apart vond ik dat de dorpjes exact dezelfde kleur hebben als de bergen. Zo valt het dorpje op deze foto bijna weg tegen de achtergrond.

'292535' door Ludwine '292535' door Ludwine

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Koken op straat

Ludwine

In de Old Quarter van Hanoi is het geweldig rondstruinen. In elke straat is wel wat nieuws te zien. Er wordt veel op straat geleefd en het eten wordt ook gewoon klaargemaakt op straat. Met recht een open keuken dus!

'292245' door Ludwine '292245' door Ludwine

LaosNoord Laos

LaosNoord Laos

Nong Khiaw

Ludwine

Een prachtig dorpje in het noorden van Laos is Nong Khiaw. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen, of natuurlijk een boottochtje over de Mekong maken. De uitzichten zijn fantastisch!

'292243' door Ludwine '292243' door Ludwine

LaosNoord Laos

LaosNoord Laos

Vrouw in een dorpje..

Ludwine

Ook al is deze foto wat donker, de blik van de vrouw intigreert mij. Wij maakten enkele stops in dorpjes langs de Mekong, tijdens onze boottocht naar Luang Prabang, waar we deze vrouw tegenkwamen.

'292242' door Ludwine '292242' door Ludwine

LaosNoord Laos

LaosNoord Laos

Verlegen?

Ludwine

Tijdens onze boottocht over de Mekong kwamen we in een dorpje dit jongetje tegen. Was hij verlegen? Of was hij boos, of misschien verdrietig? In elk geval bleef hij rustig staan totdat al die rare buitenlanders voorbij waren.

'291099' door Ludwine '291099' door Ludwine

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Ochtendritueel...monn

Ludwine

Elke ochtend om 6 uur doen de monniken van Luang Prabang een ronde door de stad. Zij krijgen dan rijst en/of andere etenswaren uitgereikt van de bevolking. Een erg mooi ritueel vind ik, en bijzonder om bij te wonen!

'290824' door Ludwine '290824' door Ludwine

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Motorbikes,...motorbi

Ludwine

In Hanoi struikel je letterlijk bijna over de motorbikes, het zijn er echt zoveel! Op straat moet je tussen de motorbikes manoeuvreren om over te steken en de stoep wordt als een grote motorbike-stalling gebruikt. Ik heb een poging gedaan om 's avonds een aantal motorbikes in beweging vast te leggen, wat wel apart uitpakt met het licht.

'290819' door Ludwine '290819' door Ludwine

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Oud vrouwtje in Hanoi

Ludwine

In de Old Quarter van Hanoi is het erg leuk rondstruinen. Er is zoveel te zien, overal is levendigheid, kraampjes, eetstalletjes etc. Dit oude vrouwtje laat zich niet gek maken door de hectiek en zit in alle rust op een koper te wachten.

'476868' door Ludwine '476868' door Ludwine

LaosNoord Laos

LaosNoord Laos

Nagi of the Mekong

Ludwine

Als je met de boot de Mekong af wil reizen van de grens van Thailand naar Luang Prabang, kun je dit natuurlijk met de openbare boot doen. Dit kost ca. 20 dollar, maar dan zit je wel met 100 man opgepropt op een boot en kan het voorkomen dat in Pak Beng alle accommodaties vol zitten (dit was het geval toen wij er waren, enkele reizigers hebben de nacht in de buitenlucht onder een afdakje doorgebracht). Een wat comformtabeler alternatief is de Nagi of the Mekong cruise. Wij hadden hier verschillende verhalen over gelezen, of deze boot wel echt zou bestaan, dus we hadden geen hoge verwachtingen. We reserveerden via e-mail en wachten in spanning af. Maar: we werden netjes opgehaald bij onze accommodatie (en betaalden pas toen we aan boord waren). Met slechts 13 personen zaten we op de boot, met lekkere houten hangstoelen en zachte oude busbankjes. De lunch werd geserveerd aan boord, we stopten bij verschillende dorpjes en de accommodatie in Pak Beng was geregeld. De kosten zijn weliswaar een stuk hoger, ca. 100 euro, maar dat was het meer dan waard! We hadden een erg relaxede, mooie trip over de Mekong en kwamen uitgerust en vol goede moed aan in het prachtige Luang Prabang! [url="http://www.nagiofmekong.com" target="_blank"]www.nagiofmekong.com[/url]

'290643' door Ludwine '290643' door Ludwine

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Monniken zoeken...ver

Ludwine

In Luang Prabang struikel je bijna over de monniken; ik vond dat echt een bijzonder tintje aan de stad geven. Deze monniken waren verkoeling aan het zoeken in de schaduw. Ik kon mooi van een afstandje een foto van ze maken!

'288207' door Ludwine '288207' door Ludwine

LaosNoord Laos

LaosNoord Laos

In een dorpje langs d

Ludwine

Tijdens een prachtige boottocht over de Mekong van Huay Xai naar Luang Prabang bezochten we enkele dorpjes. In dit dorpje vond ik de was wel een mooi contrast met de omgeving.

'281470' door Ludwine '281470' door Ludwine

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Een verdwaalde fietse

Ludwine

Op de zoutvlakte van Uyuni kwamen we deze verdwaalde fietser tegen. Hij kwam waarschijnlijk op de fiets naar zijn werk, want aan deze kant van de vlakte wordt het zout gewonnen.

'281466' door Ludwine '281466' door Ludwine

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

San Antonio de Lipez

Ludwine

Na een eerste dag in de jeep gezeten te hebben vanuit Tupiza, kwamen we aan in dit kleine dorpje San Antonio de Lipez. Dit bevindt zich op 4200 meter hoogte en dat voel je goed. De kinderen uit het dorp gingen nog even een potje voetballen, maar dat heb ik aan me voorbij laten gaan!

'281464' door Ludwine '281464' door Ludwine

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Hoog in Bolivia

Ludwine

Als je het rondje door het zuid-westen van Bolivia maakt, raad ik aan om dit vanuit Tupiza te doen. Je komt dan de 2e ochtend, na een overnachting in San Antonio de Lipez, langs deze prachtige vlakte op maar liefst 4855 meter hoogte!

'476252' door Ludwine '476252' door Ludwine

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Oceanografic

Ludwine

Toen we in de rij stonden voor een toegangskaartje, was ik even bang om in het Dolfinarium van Valencia terecht te komen, aan alle families met kinderen te zien. Oceanografic is echter veel meer dan dat! Het is een uniek opgezet complex, met diverse (megagrote) aquaria onder de grond. Zo heb je ondermeer een tunnel waar de roggen en haaien over je heen zwemmen, een aparte gewaarwording. Een leuke excursie voor jong en oud!

'476251' door Ludwine '476251' door Ludwine

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Heerlijk eten bij...P

Ludwine

In de Calle de Caballeros (sowieso een erg leuk straatje) kun je echt heerlijk eten bij Pepita Pulgarcita. Een piepklein restaurantje, waar je heel gezellig praktisch bij elkaar aan tafel zit en dat 'tapas nieuwe stijl' serveert. Wij hebben hier pas op de laatste avond gegeten en vonden het erg jammer dat we het toen pas ontdekt hadden. Ga je naar Valencia, loop hier dan zeker een keer binnen!

'276925' door Ludwine '276925' door Ludwine

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Plaza de la Virgen,..

Ludwine

Valenica is een geweldige stad voor een stedentrip. Dit is ons favoriete pleintje, Plaza de la Virgen. Een prachtige katedraal, waar op vrijdagavond diverse huwelijken voltrokken worden, of gewoon lekker zitten en mensen kijken onder het genot van een kopje koffie of een ijsje.

'270084' door Ludwine '270084' door Ludwine

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Goedbewaakte tempel

Ludwine

In Angkor heb je prachtige tempels. Bij alle tempels wordt je toegangspas gecontroleerd door bewaking, zo ook bij deze tempel, Pre Rup. Deze bewaker lijkt echter even pauze te hebben en kan rustig zijn krantje lezen.

'270076' door Ludwine '270076' door Ludwine

CambodjaBattambang

CambodjaBattambang

Oud vrouwtje

Ludwine

Tijdens de boottocht van Battambang naar Siem Reap zagen we ook wat oudere mensen langs het water. In de steden van Cambodja zie je nauwelijks oude mensen, dus dat viel mij hier echt op. Deze mevrouw is druk met het schoonmaken van groenten en lijkt niet erg onder de indruk van een boot met toeristen...

'252710' door Ludwine '252710' door Ludwine

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Narcissen velden

Ludwine

Nog zo'n fraai Nederlands plaatje. Op Texel zagen wij heel veel narcissen velden, die mooi (en knalgeel) in bloei stonden. Het wolkendek maken het plaatje compleet.

'252709' door Ludwine '252709' door Ludwine

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Hollandse luchten op.

Ludwine

Tijdens een wandeling op Texel heb ik dit plaatje vastgelegd. Een mooi contrast van het riet met de blauwe lucht erachter. Een simpel maar mooi Hollands beeld!

'474342' door Ludwine '474342' door Ludwine

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Van Siem Reap naar...

Ludwine

Er is veel over geschreven in reisgidsen: de reis van Siem Reap naar Bangkok. In omgekeerde richting wordt dit zelfs de scam bus genoemd. Wij hebben na lang twijfelen toch maar in Siem Reap een kaartje naar Bangkok gekocht, maar ik zou dit iedereen afraden! Als je een dergelijk kaartje koopt, ben je namelijk heel erg lang onderweg omdat ze veel stoppen, je moet overstappen op een andere bus na de grens en je lang moet wachten. De weg naar de grens is inmiddels geasfalteerd (feb 2010), waardoor de reistijd van Siem Reap naar Poipet nog maar zo'n 2 uur duurt, maar toch hebben wij er in totaal zo'n 11 uur over gedaan om in Bangkok te komen. Dus: neem de bus naar Poipet (die rijden nu ook), ga de grens over en neem dan de bus of trein naar Bangkok!

'237497' door Ludwine '237497' door Ludwine

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

De stoeltjes staan...

Ludwine

Na al dat rondreizen hadden we het wel verdiend om even te relaxen. Dat deden we op Ko Phi Phi. Al is dit eiland enorm ontwikkeld de afgelopen jaren na de tsunami, het is er nog steeds paradijselijk mooi!

'237486' door Ludwine '237486' door Ludwine

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Doorkijkje bij Bantea

Ludwine

Bij veel tempels van Angkor Wat heb je dit soort leuke doorkijkjes. Deze is gemaakt bij de tempel Banteay Samre. Toevallig liep er een jongetje doorheen. Eerst vond ik dit wel jammer, maar achteraf vind ik dat dit de foto juist mooier maakt.