Loukas

'385882' door Loukas '385882' door Loukas

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Ngorongoro

Loukas

Uitgesmeerde landschapsfoto's spreken me doorgaans niet zo aan, dit zo vredig lijkend landschap dat de harde realiteit verbergt brengt een zo een intens gevoel van nederigheid naar boven dat je wel moet proberen de sfeer vast te leggen.

'384769' door Loukas '384769' door Loukas

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Luipaard

Loukas

De mooie poes op deze foto was op zoek naar haar jong dat uit een boom gevallen was, met heel veel geduld heb ik dit plaatje kunnen vastleggen, geen sinecure tussen al dat groen.

'383984' door Loukas '383984' door Loukas

BelgiëWest Vlaanderen

BelgiëWest Vlaanderen

Wintertafereel in de.

Loukas

Deze foto is gisteren op de middag genomen (of was het nu op 83 januari?) op ket Kortrijkse Schouwburgplein na de voorstelling van het lentefeest van de zevenjarigen in het theater.

'382506' door Loukas '382506' door Loukas

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Kandy zicht op het...

Loukas

Kandy, deze foto kon ik bij valavond vastleggen na het verlaten van het theater nabij de tempel van de gouden tand. Een onvergetelijk beeld voor mij.

'378662' door Loukas '378662' door Loukas

KeniaMount Kenya

KeniaMount Kenya

Cheetah

Loukas

solio Rhino conservancy naast de in groot aantal aanwezige neushoorns, zwarte en witte, kan je in dit park ook tal van andere dieren aantreffen. Deze Cheetah hadden we bijna gemist

'378661' door Loukas '378661' door Loukas

KeniaMount Kenya

KeniaMount Kenya

Neushoorn

Loukas

In solio Rhino conservancy is ook het imposante ladschap een van de grootste aandacht trekkers, deze eenzaat heeft het zeker naar zijn zin denk ik....

'374055' door Loukas '374055' door Loukas

KeniaMount Kenya

KeniaMount Kenya

Buffel

Loukas

Aberdare National Park. Door de dichte begroeing niet altijd even makkelijk de dieren te fotograferen. Maar dit stoere beest leek zich echt wel heel weinig van onze aanwezigheid bewust.

'374025' door Loukas '374025' door Loukas

KeniaMount Kenya

KeniaMount Kenya

Aberdare national par

Loukas

Deze keer geen Tsavo,Amboseli of Massai Mara..Het Aberdares National Park ligt in de Keniaanse hooglanden. Op de hellingen van Aberdares leven olifanten, buffels, neushoorns, elandantilopen, waterbokken, bosbokken, rietbokken, diverse soorten duikers, leeuwen en hyena’s maar de dichte begroeing maakt het moeilijk deze te spotten.Mocht je deze watervallen op 3400 m hoogte bezoeken doe dat dan niet zolas uw dienaar enkel gekleed in een tshirtje....8°C..brrrrrrrrrrrrr

'373388' door Loukas '373388' door Loukas

KeniaMount Kenya

KeniaMount Kenya

Waterbok

Loukas

In het solio Rhino conservancy vindt je naast tal van witte en zwarte neushoorhoons tal van andere soorten hier kon ik deze prachtige waterbok voor jullie fotograferen

'371383' door Loukas '371383' door Loukas

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Portret van een danse

Loukas

Tijdens mijn laatste verblijf in Kenia woonde ik op zondagnamiddag een optreden bij van kim love op zijn stekje aan het strand in Diana. Dit is eenportretje van een danser die zijn kunnen ten toon spreide op het podium

'365013' door Loukas '365013' door Loukas

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Dancing on the beach

Loukas

Dancing on the beach..heel toevallg..dit opgemerkt..bleek een huweliijksfeste te zijn, echt genieten..met de weinige mogelijkheden die er zijn?. We kunnen nog heel wat leren hoor ,!

'362811' door Loukas '362811' door Loukas

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Skyline Serengeti

Loukas

de giraffen aan de horizon acentueren de enorme uitgestrektheid en maken nederigheid in ons wakker, hier besef je maar al te goed hoe nietig we wel zijn.

'362463' door Loukas '362463' door Loukas

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Vervallen gevel

Loukas

onopvallend ,goed verborgen in een steegje in de oude stad van Rethymnon dit verweerd portaal, een reliek uit de turkse bezetting, echt jammer dat ik niet naar binnen kon. Het was de ingang van een Hamam.

'362311' door Loukas '362311' door Loukas

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Tafel en stoel

Loukas

Tafel en stoel in het pitoreske haventje van Rethymno in mijn geliefde Kreta, heel eenvoudig maar o zo typisch Grieks in minimalistisch wit en blauw.

'362218' door Loukas '362218' door Loukas

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Schoenmaker

Loukas

Ook Kritsa begint meer en meer op een echte tourist trap te lijken, maar hier en daar kan je nog plaatjes schieten recht uit het niet zo verre verleden, de vraag is echter, hoe lang nog?

'362124' door Loukas '362124' door Loukas

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Kreta, Kritsa...dorps

Loukas

Ik wou een foto van een oud huisje met scheefgezakt raam en deur plaatsen maar merkte net op tijd dat Anna Maria, me was voorgeweest Dus hier een sfeerbeeldje van een dorpspleinte in Kritsa op een bloedhete junidag.

'361303' door Loukas '361303' door Loukas

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Bootjes bij...zonsond

Loukas

Op mijn stekje in Kreta heb ik gepoogd een plaatje te maken van deze bootjes, de zee was een beetje wolig en de lage zon zorgde voor een mooi contrast op het water. HDR foto uit drie bestanden.

'357469' door Loukas '357469' door Loukas

BelgiëOost Vlaanderen

BelgiëOost Vlaanderen

Avondlandschap met...

Loukas

Deze foto werd genomen in Berchem Kluisbergen, tijdens een feestje dat wegens het slechte weer noodgedwongen binnen moest doorgaan. Even naar buitengaan om een frisse neus te halen leverde dit beeld op.

'336243' door Loukas '336243' door Loukas

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Wolken onder en boven

Loukas

Op de weg naar de Teide toe reden we door de wolken. Toen we bij de kabelbaan aankwamen was die niet in werking wegens teveel wind. terug bij de auto zagen we een bakje met twee mensen naar boven gaan.Testje? Idd..vlug rechtsomkeer gemaakt en hup weg naar de top. Het zicht op de wolken onder en boven was wonderbaar.

'336190' door Loukas '336190' door Loukas

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Regenweer

Loukas

Eventjes thuis en hier om eventjes een goeie dag te zeggen enkele beeldjes uit Kenia.. Deze twee zijn duidelijk niet zo tevreden met de aanhoudende regen.Elk zijn meug.

'336188' door Loukas '336188' door Loukas

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Op een regendag in...

Loukas

Eventjes thuis en hier om eventjes een ngoeie dag te zeggen enkele beeldjes uit Kenia.. Weer of geen weer kinderen maken er het beste van als je huisje geen dakgoten heeft dan vang je het regenwater toch op in een plasticfles, of niet soms?

'309927' door Loukas '309927' door Loukas

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Dans met maskers

Loukas

Een dans met maskers toont het doden van Garuda (een mytische vogel) een dans uitgevoerd om de boze geesten te verjagen, volgens sommige bronnen ook gebruikt voor psychiatrische behandeling.

'309820' door Loukas '309820' door Loukas

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Danser

Loukas

Een van de dansers In de ”Kandyan Arts Association Hall", in de naaste omgeving van de wel bekende Tempel van de Tand. Ik had een blad gekregen waar alle dansen op beschreven stonden...maar heb het in de hitte van de strijd met mijn camera ergens verloren.

'309788' door Loukas '309788' door Loukas

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

De Verlichte

Loukas

Hoog boven Kandy troont dit enorme boeddhabeeld, het valt vooral op door zijn locatie en grootte, ik heb geprobeerd om uit een onmogelijke hoek een portretje te maken.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik