LizzyAnn

'272233' door LizzyAnn '272233' door LizzyAnn

Soedan

Soedan

The Waiting Boy

LizzyAnn

The Waiting Boy. Onderweg naar Khartoum gestopt voor cola en brood. En een toiletbezoek, indien mogelijk. Deze jongen brengt mij naar een hokje met een gat in de grond en 69 vliegen. Als ik klaar ben staat hij net buiten op me te wachten. Ik tref hem aan in deze positie met mijn bril op. The Waiting Boy

'272123' door LizzyAnn '272123' door LizzyAnn

Soedan

Soedan

Mijn auto door de...w

LizzyAnn

Net grensovergang Libie - Soedan gehad. Eerste nacht in Soedan, Woestijnovernachting. Zonsondergang. Onze auto mocht alle andere auto's slepen die niet door het mulle zand kwam. Mercedes G, Topwagen!

'272101' door LizzyAnn '272101' door LizzyAnn

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Bekeuring van de...Za

LizzyAnn

Sinds Italie geen bekeuring meer gehad. De politie staat vlak voor een dorp op snelheid te controleren. Ik heb een paar weken voor vertrek mijn rijbewijs behaald en leer rijden in Libie, Afrika. Zonder regels een continent door rijden. Op deze manier doneren we de Zambiaanse regering een paar Euro.

'272100' door LizzyAnn '272100' door LizzyAnn

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

De meisjes die nootje

LizzyAnn

De meisjes die nootjes verkopen. Het bruidje met haar vriendinnetje. Twee emmertjes vol met nootjes. De rode en de groene. Met zonder slippers. Waiting for Love. True Love.

'272099' door LizzyAnn '272099' door LizzyAnn

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Het Bruidje

LizzyAnn

Het bruidje, een jaar of 8 schat ik haar. Ze eet de nootjes die ze verkoopt. Haar blik, handeling en verlangen. Begeerte en liefde. Gemaakt voor de camera.

'272098' door LizzyAnn '272098' door LizzyAnn

Soedan

Soedan

God Gives Us Rain

LizzyAnn

Onderweg naar Khartoum, eindelijk de eerste regenval in weken. 50 graden C. en het regent. Ik begin te dansen op straat en wordt omringt door deze prachtige mensen. De jongen midden achterin is mijn mooiste vangst van de hele reis. Hij had model kunnen zijn.

'272097' door LizzyAnn '272097' door LizzyAnn

LibiëNoord Libie

LibiëNoord Libie

Rijden door Libie

LizzyAnn

Het bandenfestijn van Khaddaffie. Banden Banden Banden Banden Banden Banden Banden Banden Banden Banden Banden Banden Banden Banden Banden Banden Banden Banden Banden Banden Banden Banden Banden Banden

'272095' door LizzyAnn '272095' door LizzyAnn

KeniaLosai NP

KeniaLosai NP

Road Through Hell

LizzyAnn

De Kever rijdt over "The Road Through Hell". Een weg met gaten, keien, modder, klei, wasbordjes, alles wat je kunt bedenken wat het rijden 'oncomfortabel' maakt. met 20 km per uur zo'n 500km rijden. Hobbel-de-hobbel

'272092' door LizzyAnn '272092' door LizzyAnn

KeniaMarsabit

KeniaMarsabit

On 'The Road Through.

LizzyAnn

Samburu, de lokale bevolking van dit gedeelte van Kenia. De weg die we reden heet "The Road Through Hell" Deze mooie dame vroeg om een bal, toen we zeiden dat we die niet hadden had zij en haar vriendinnetjes een steen in hun handen om ons te bekogelen. Prachtige mensen, maar gevaarlijker dan dieren.

'272091' door LizzyAnn '272091' door LizzyAnn

LibiëNoord Libie

LibiëNoord Libie

Rit door Noord Libie,

LizzyAnn

Rijdend door Noord Libie, van Tunesie naar Egypte. Naast mij stopt deze auto. Geïntrigeerd kijken we elkaar aan. Prachtig geklede vrouw, enig kind en jonge papa, of broer.

'272088' door LizzyAnn '272088' door LizzyAnn

Kenia

Kenia

Mr. Moyale

LizzyAnn

Mr. Moyale, Deze meneer heeft, aan zijn ogen te zien, al jaren rondgelopen in de grensplaats Moyale vlakbij Ethiopie, op weg naar 'The Road Throuhg Hell'.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik