Lisannedegelder

'444854' door Lisannedegelder '444854' door Lisannedegelder

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Ayutthaya tegen...str

Lisannedegelder

Wat is het gek om in Ayutthaya rond te lopen. De tempels zijn beschermd door Unesco, maar je mag overal op en in klimmen. In eerste instantie voelt dat enorm gek; wat als er dingen afbrokkelen? Aan de andere kant is het ook wel heel interessant om binnen in de tempels te kijken. Soms kom je verborgen altaartjes met opgebrande wierookstokjes tegen en in een andere tempel hangt het weer vol met vleermuizen. Maar van buiten is er ook genoeg te zien, want zeg nu zelf: deze tempel tegen de mooie blauwe lucht ziet er toch ook al bijzonder uit? Je voelt je echt even klein naast die grote bouwwerken.

'482426' door Lisannedegelder '482426' door Lisannedegelder

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Heerlijk eten met een

Lisannedegelder

Als je in Chiang Mai bent en wat uitgebreider wil eten in een restaurant, ga dan zeker naar The river side bar! Het restaurant ligt op een prachtige locatie aan de rivier en 's avonds gaan er allemaal lantaarntjes aan. Een sprookjesachtig mooi gezicht! Daarnaast is het ook een super gezellige plek waar goede live muzikanten spelen en waar beneden nog een barretje is. Perfect dus als je na het eten nog even een drankje wil doen. Wat ik je echt aan kan raden als hoofdgerecht is de gestoomde pla tubtim (een vissoort die ze in het Engels ruby fish noemen) met lemon-chili saus. Echt, je weet niet wat je proeft! Dat is nog steeds met stip op één het lekkerste eten wat ik in Thailand gehad heb (en dat wil echt wat zeggen, want het eten was heerlijk!). Voor meer informatie en het adres kun je op hun site terecht: [url="http://www.theriversidechiangmai.com/" target="_blank"]http://www.theriversidechiangmai.com/[/url]

'444681' door Lisannedegelder '444681' door Lisannedegelder

ZwitserlandZwitserse Alpen Jungfrau-Aletsch

ZwitserlandZwitserse Alpen Jungfrau-Aletsch

Zwitserse bergen

Lisannedegelder

Onderweg naar Italië bleek onze originele route afgesloten te zijn, waardoor we in Zwitserland door de bergen moesten rijden. Volgens mij met recht een van de mooiste routes waar ik met de auto geweest ben, want van die prachtige besneeuwde bergen krijg ik in ieder geval nooit genoeg!

'444522' door Lisannedegelder '444522' door Lisannedegelder

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Smaragdgroen meer

Lisannedegelder

Onderweg naar Florence kwamen we dit prachtige doorkijkje tegen, gewoon langs de autoweg. Dus: auto aan de kant en heerlijk genieten van het uitzicht! Wat het vooral bijzonder maakte was de kleur van het water; een soort fel smaragdgroen. Geen idee hoe die kleur veroorzaakt zou kunnen zijn, maar een mooi plaatje leverde het wel op!

'444444' door Lisannedegelder '444444' door Lisannedegelder

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Kermisattractie in he

Lisannedegelder

Ieder jaar staat er in Hoorn één van de grootste kermissen van Nederland. De attracties en het kermisbezoek zelf zijn niet zo mijn ding, maar het fotograferen des te meer! Deze foto maakte ik 's avonds met een lange sluitertijd om goed de bewegingen van de attractie vast te leggen. Het resulteerde in een heel kleurrijk plaatje dat volgens mij echt van het type 'you either love it or hate it' is. Ik vind het in ieder geval een bijzondere afbeelding en blijf er naar kijken. Benieuwd wat jullie ervan vinden!

'444356' door Lisannedegelder '444356' door Lisannedegelder

ThailandKo Pha Ngan

ThailandKo Pha Ngan

Versierde boot bij Ko

Lisannedegelder

De prachtig versierde voorkant van onze boot in combinatie met die mooie blauwe zee vroeg gewoon om een foto! Maar die kwam er niet zonder slag of stoot, want het waaide behoorlijk. Uiteindelijk heb ik -in het kader van 'alles voor de foto'- maar half op het dek liggend deze foto geschoten, ha ha :)

'444329' door Lisannedegelder '444329' door Lisannedegelder

ThailandKo Pha Ngan

ThailandKo Pha Ngan

Zonsopkomst Ko Pha...

Lisannedegelder

Geloof het of niet, maar op reis in Thailand besloten mijn reisgenootjes en ik om de (achteraf fatale) wedstrijd Nederland-Argentinië te gaan kijken. Op zich niet heel bijzonder, maar de wedstrijd werd pas om 3.00 u 's nachts Thaise tijd uitgezonden. Tegen de tijd dat de wedstrijd over was, was het half zeven en kwam de zon al op. Jammer van het voetbal, maar deze prachtige zonsopkomst had ik ook voor geen goud willen missen!

'444313' door Lisannedegelder '444313' door Lisannedegelder

BelgiëGent

BelgiëGent

Beer and Ginhouse

Lisannedegelder

Het lijkt wel een plaatje geschoten op reis door Ierland of Schotland, maar dit Beer and Ginhouse trof ik toch echt middenin Gent aan! Het oude pand waar dit café in gevestigd was kun je nog een beetje op de foto terugzien door de mooie houten luiken en de voor Gent karakteristieke rode baksteentjes.

'444074' door Lisannedegelder '444074' door Lisannedegelder

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Floating Market...Dam

Lisannedegelder

Op deze floating market zo'n 150 kilometer van Bangkok vandaan waan je je echt even in het Azië van de reisgidsjes. Mannen en vrouwen varen langs op hun bootjes die tot de nok toe volgeladen zijn met fruit, groenten en soms zelfs met complete BBQ'tjes waarop kip en bananen geroosterd worden.

'482396' door Lisannedegelder '482396' door Lisannedegelder

ThailandKo Pha Ngan

ThailandKo Pha Ngan

Duiken voor beginners

Lisannedegelder

Als je op Ko Pha Ngan bent, moet je zeker op duiktrip gaan met Dreamland Diver! Ik deed een introductieduik voor 3000 baht. Je wordt dan 's ochtends bij je hotel opgepikt, vaart met de boot naar de duiklocatie (in mijn geval Sail Rock) en leert daar de beginselen van het duiken. Mijn instructrice Sophie was rustig, duidelijk en ook heel gezellig om mee om te gaan, dus ze heeft er echt voor gezorgd dat ik een topdag had! Alle materialen en apparatuur zagen er goed uit en iedereen krijgt van tevoren de juiste maat spullen aangemeten. Alles gaat heel professioneel en je wordt door je instructeurs meegenomen op een echt onvergetelijke tocht onder water. Ik zou het echt zo weer willen doen! Als je wil weten wat je kunt verwachten, zoek ze dan even op Facebook op. In het foto album van Dreamland Diver staan namelijk ook een aantal onderwaterfoto's van het gebied. Website: [url="http://www.dreamland-diver.de/" target="_blank"]http://www.dreamland-diver.de/[/url]

'444051' door Lisannedegelder '444051' door Lisannedegelder

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Detailfoto Grand...Pa

Lisannedegelder

Wauw, wat is het Grand Palace een bijzondere plek! Wel even om de hordes toeristen heen kijken (of gewoon heel vroeg gaan, zoals ik deed), maar dan zie je ook wel echt een prachtig tempelcomplex waar de geur van wierrook en lotusbloemen je tegemoet komt. Echt een pareltje midden in het drukke Bangkok!

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik