Lisannedebarse

profiel Lisannedebarse

Naam

Lisan M

Reviews

0

Foto's & tips

5

Blogs

0

Lid sinds

20 September 2013

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Groot-Brittannië

Fav. stad

Barcelona

Over mij

taarten bakker, wetenschappelijk onderzoeker, backpacker, twintiger, fotograaf, hardloper, boekenlezer, chocoladeverslinder, creatieveling, en nog veel meer ;-)

Mijn Motto

'Gaan! Vliegticket, backpack gevuld, lonely planet in de hand en verder niet te veel plannen, maar gaan!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Panasonic

Model

DMC-FZ200 (systeemca

Overige

Panasonic DMC-FX12 (compactcamera)

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Lisannedebarse"

 • profile image comment
  Door Jaapburgers• geplaatst op 22 Sep 2013 | 22:20:48

  Hoi Lisanne,
  Met enige vertraging zag ik je naam toch staan. Sorry voor de aanhef in mijn vorige reactie.
  Groet, Jaap

  Bericht aangepast op 21:04:32
 • profile image comment
  Door Jaapburgers• geplaatst op 22 Sep 2013 | 22:15:27

  Hoi LM (?),
  Dank voor je felicitatie bij mijn topfoto van de week. Leuk! Ik voel me zeer vereerd.
  Groet, Jaap

  Bericht aangepast op 21:04:32
 • profile image comment
  Door Inge55• geplaatst op 22 Sep 2013 | 13:54:11

  Bedankt voor de 10de beoordeling Heb je profiel gelezen en zo was ik ook in de hippietijd
  groetjes Inge

  Bericht aangepast op 06:38:23

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (5)

'404357' door Lisannedebarse '404357' door Lisannedebarse

SurinameMarowijne en Galibi

SurinameMarowijne en Galibi

Het oerwoud van...Sur

Lisannedebarse

De jungle van Suriname is goed te bewonderen vanuit de korjaal, hét vervoersmiddel van het binnenland. Deze korjaal vaart op de Cottica Rivier, in de buurt van het dorpje Tamarin (district Marowijne).

'481455' door Lisannedebarse '481455' door Lisannedebarse

SurinameMarowijne en Galibi

SurinameMarowijne en Galibi

Hoe reis je goedkoop.

Lisannedebarse

Het beste seizoen om naar Galibi te gaan is tussen april en juli, als je tenminste voor de zeeschildpadden komt. Het is vrij eenvoudig om goedkoop naar Galibi te reizen, ik adviseer je om niet in zee te gaan met een reisorganisaties, die vragen ontzettend veel geld voor iets wat je makkelijk zelf kunt. De reis is als volgt: je gaat met de bus naar Albina (op zo'n 150km van Parimaribo) en vanaf daar met een boot naar Christaankondre (daar ligt het toeristenverblijf van Galibi). Vlak bij de markt in het centrum in Paramaribo vertrekken bijna alle bussen. Er rijden kleine bussen naar Albina en er is niet echt een tijdschema, maar ik raad je aan om vroeg te gaan, want het principe van wie het eerst komt, wie het eerst maalt, is hier zeker van toepassing. Ik raad je ook aan om de dag van te voren even aan een local te vragen waar precies en hoe laat de bussen vertrekken. Deze manier van reizen is verreweg de goedkoopste, maar je moet het wel leuk vinden om met de lokale mensen die hun hele hebben en houden meenemen - tot aan kippen toe - dicht tegen elkaar aan gepropt in een busje te zitten en dit zo'n 3 à 4 uur lang. Ik vond het een geweldige ervaring, maar je kunt natuurlijk ook altijd een taxi regelen (uiteraard een stuk duurder). In Albina heb ik ter plekke een bootje 'gecharterd' en kon ik met een local meevaren naar Albina. De kosten waren vrij laag, maar kunnen wellicht tegenvallen als je met een grote groep bent. Het 'charteren' van een bootje is zeer eenvoudig: zo lang je vroeg genoeg in Albina aankomt, is er in de haven altijd wel iemand die je mee kan nemen.

'404168' door Lisannedebarse '404168' door Lisannedebarse

SurinameMarowijne en Galibi

SurinameMarowijne en Galibi

Man in palmboom

Lisannedebarse

In het dorp Christiaankondre, gelegen in het Galibi gebied aan de monding van de Marowijne, klimt een bewoner in een palmboom om kokosnoten te bemachtigen. Het gebied Galibi heeft niet alleen prachtige palmbomen, maar ook witte zandstranden die vooral bekend zijn geraakt door de zeeschildpadden die hier ieder jaar hun eieren leggen.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik