Lione Kolsteren

'532437' door Lione Kolsteren '532437' door Lione Kolsteren

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Zo veel te zien

Lione Kolsteren

Florence, wat is er veel te zien! Deze foto weerspiegelt dat een beetje omdat daarop ook veel te zien is. Oude statige gebouwen, paleizen, kerken, standbeelden, dat is wat Florence wel is...

'532364' door Lione Kolsteren '532364' door Lione Kolsteren

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Firenze

Lione Kolsteren

In Florence moet je vaak omhoog kijken om al het moois te kunnen (over)zien. En dus ook omhoog fotograferen. Dit is de kathedraal met nog enkele omringende gebouwen. In het gebouw rechts zie je in de ramen de spiegeling van de Dom.

'532297' door Lione Kolsteren '532297' door Lione Kolsteren

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

What a view!

Lione Kolsteren

Vanaf een heuvel in het zuidelijk stadsdeel van Florence, de Piazzale Michelangelo, heb je een fabelachtig mooi zicht op het oude Florence. Je kunt hier heel lang staan kijken naar het schitterende uitzicht. Op de foto een uitsnede: je ziet de Dom, de kathedraal van Florence, heel prominent en ook het fraaie Palazzo Vecchio.

'532153' door Lione Kolsteren '532153' door Lione Kolsteren

Italië

Italië

San Galgano

Lione Kolsteren

De abdijkerk San Galgano is de moeite van een bezoek waard. De enorme kerk werd gebouwd in de 13e eeuw.. De monniken vestigden zich hier om landbouw te bedrijven en wat te handelen, want het lag strategisch. Een hongersnood in 1329 en de Pest in 1348 deden de community geen goed. Tegen het einde van de 15e eeuw verhuisden de monniken en werd de kerk aan zijn lot overgelaten. Het verval begon. In 1786 trof de bliksem de klokketoren naast de kerk, de toren viel op het dak, dat instortte. De kerk is nu een skelet, geen ramen en geen dak. Het is wat apocalyptisch om hier rond te lopen. De vloer is een groot modderbad door de aanhoudende regen.

'532075' door Lione Kolsteren '532075' door Lione Kolsteren

ItaliëSiena

ItaliëSiena

Siena

Lione Kolsteren

We bevinden ons hier ergens in de stad Siena, op weg naar het centrum, wat nog een aardig eindje lopen was. En die tijd vul je dan op met het schieten van plaatjes van al het moois dat je onderweg tegenkomt!

'531862' door Lione Kolsteren '531862' door Lione Kolsteren

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Toscaans landschap

Lione Kolsteren

Het voordeel van het slechte regenachtige weer dat wij de afgelopen weken in Toscane hadden is dat het landschap ook bij mistige en bewolkte omstandigheden zijn bekoring niet verliest. (Maar toch zie ik liever de zon er overheen schijnen).

'531787' door Lione Kolsteren '531787' door Lione Kolsteren

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Het Toscanegevoel

Lione Kolsteren

Ook wie nog nooit in Toscane is geweest, zal een beeld hebben van deze Italiaanse regio, die min of meer overeenkomt met het beeld van deze foto. Dit is nu zo typisch Toscane. Een landschap waar je eigenlijk nooit genoeg van krijgt.

'531397' door Lione Kolsteren '531397' door Lione Kolsteren

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Het huis van de...buu

Lione Kolsteren

Vorige week logeerden wij op een boerderij nabij Florence. Het lang nogal afgelegen allemaal. Eerst een kronkelend bergweggetje naar boven, dan nog verder naar boven over een nog smallere weg en dan het ongebaande pad naar de boerderij. Op het laatste kruispunt passeerden wij iedere dag het 'huis van de buurman'. Het lag er mooi bij in het Toscaanse landschap!

'520845' door Lione Kolsteren '520845' door Lione Kolsteren

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

De man en de fiets

Lione Kolsteren

Een thema fietsen? Daar moet ik bij zijn, dacht ik. Deze man verbergt zich helemaal en je vraagt je af wat hier aan de hand is en wat de relatie is met de fiets die om de hoek geparkeerd staat. We zullen het nooit weten.....

'517653' door Lione Kolsteren '517653' door Lione Kolsteren

Verenigde StatenSouth Dakota

Verenigde StatenSouth Dakota

Custer State Park

Lione Kolsteren

‘ You’ll never know what you’ll see around the corner’ is een slogan die ik ergens las en die op Custer State Park slaat. En het klopt helemaal. Rijden door CSP is een spannende rit waarbij je je voortdurend verbaast over wat je na een volgende bocht weer tegenkomt. Er zijn drie routes te rijden in het park, ieder van ongeveer anderhalf uur: de wildlife loop, de needles highway en de iron mountain road. De wildlife loop is een waanzinnig mooie loop: aan weerszijden van de rustige weg zie je frisse, groene golvende weiden afgewisseld met bomenpartijen, grazende buffels, weidse landschappen. Rust. We rijden op ons gemak maar zoals zo vaak in dit deel van het land in de zomer, kan de atmosfeer de hitte niet meer aan: het wordt dreigend donker en even later vallen de eerste grote druppels vergezeld van stevige klappen onweer naar beneden.

'517444' door Lione Kolsteren '517444' door Lione Kolsteren

MexicoYucatan - Chichen Itza

MexicoYucatan - Chichen Itza

Overweldigend

Lione Kolsteren

Ongetwijfeld roept dit de vraag op: wat is dit? Dit is een van de zeven wereldwonderen. De meeste bezoekers gaan overdag naar Chichen Itza, om in de namiddag weer terug te keren naar hun resorts in Cancun of Playa del Carmen aan de kust. Wij hadden een zeer mooi hotel gescoord in de achtertuin van Chichen Itza. Een poort door en we waren op het terrein. 's Avonds vindt er een schitterende licht- en geluidsshow plaats. Een voice-over vertelt ondertussen het verhaal van de geschiedenis van de Maya's, begeleid door mooie muziek. Wij hadden onze scepsis vooraf, maar het overtrof al onze verwachtingen. We waren behoorlijk onder de indruk. Als je goed kijkt zie je de contouren van de piramide van Kukulkan en de 360 treden naar boven.

'513483' door Lione Kolsteren '513483' door Lione Kolsteren

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Cowboys in Brazilie

Lione Kolsteren

Met reisreporter Thomas Curfs (Obiwan) had ik het onlangs over cowboys en koeien in de Pantanal. Pantanal is een natuurgebied, 7 keer Nederland, in Brazilie en deels in Bolivia. Er is ook heel veel veeteelt, en er zijn dus veel koeien en ook cowboys. Het ruige leven! Wij kwamen zo'n kudde met cowboys onverwacht tegen daar. Nadien heb ik eigenlijk niet een dergelijke foto meer gezien uit de Pantanal, behalve de koeienfoto van Obiwan. Eentje uit de oude doos, wij waren er in 2002.

'507017' door Lione Kolsteren '507017' door Lione Kolsteren

NederlandGroningen

NederlandGroningen

September

Lione Kolsteren

In 1969 werd de Lauwerszee, een binnenzee tussen Groningen en Friesland afgesloten met een dijk. Sindsdien is de natuur hier haar gang gegaan en heeft een prachtig gebied gevormd van water, eilandjes, bossen en ruige graslanden. Voor natuurliefhebbers en rustzoekers is het hier goed toeven. Deze foto is enkele weken geleden genomen, formeel was het toen nog zomer. Het lijkt op de herst, prachtige dreigende luchten, veel wind en stilte, heel veel stilte. Een aanrader, dit gebied.

'505601' door Lione Kolsteren '505601' door Lione Kolsteren

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi

Big big city

Lione Kolsteren

Abu Dhabi aan de Perzische Golf is een boomtown. Alles gaat hier razendsnel. AD heeft heel veel en als ze het niet hebben, willen ze het wel hebben. Zo komt er b.v. een Louvremuseum over enkele jaren. Vanaf de Perzische Golf had ik 's avonds op een boot een mooi zicht op de skyline van deze miljoenenstad.

'505218' door Lione Kolsteren '505218' door Lione Kolsteren

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Hoover Dam

Lione Kolsteren

Wij maakten een geweldige vlucht van Las Vegas naar de Grand Canyon, ruim een uur vliegen over dit fantastische woestijnlandschap. Even ten oosten van Las Vegas vlogen we over de Hoover Dam, die mooi te zien is.

'505067' door Lione Kolsteren '505067' door Lione Kolsteren

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Steller gaai

Lione Kolsteren

De steller gaai vervangt de blauwe gaai in Centraal-Amerika, westen van de USA en Canada en Alaska. Een vrij veel voorkomende vogel. Deze gaai was aan het scharrelen en pas toen ik had afgedrukt zag ik de wesp tussen zijn snavel. Een lekkernij tussendoor is nooit weg, moet hij gedacht hebben.

'504969' door Lione Kolsteren '504969' door Lione Kolsteren

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Got you!

Lione Kolsteren

Soms moet je veel moeite doen voor een foto en ook nog eens heel wat porties geluk hebben. Balancerend zo ongeveer tussen de reling en het raamkozijn van de kajuit, mijn echtgenoot die me aan mijn bikinibroekje vasthield en het schip dat flink heen en weer ging over enorme golven. Dan moet je nog door een zoeker speuren en precies inschatten waar een walvis zou kunnen bovenkomen. En dan heb je ongeveer 2 seconden. Got you!!!!!

'504963' door Lione Kolsteren '504963' door Lione Kolsteren

JordaniëJordanië Woestijngebied

JordaniëJordanië Woestijngebied

Komisch

Lione Kolsteren

Deze meneer zat bij de ingang van een van de woestijnkastelen. Ik vroeg of ik een foto van hem mocht maken. Dat vond hij blijkbaar een erg komische vraag en dat leverde mij een prachtige glimlach op.

'504734' door Lione Kolsteren '504734' door Lione Kolsteren

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

A walk in the sky

Lione Kolsteren

Een Amerikaanse zakenman kwam met het idee van de Skywalk: een hoefijzervormig glazen platform dat twintig meter van de canyonrand uitsteekt. Het kostte destijds aardig wat moeite om de Indianen van de Hualapaistam, op hun grondgebied moest deze Skywalk immers komen, te overtuigen. Daarna moest nog 30 miljoen gevonden worden om het geheel te financieren. In 2007 kwam de Skywalk gereed. Als je op het platform loopt zie je door het doorzichtige glazen pad van 10 centimeter dik de bodem van de canyon, 1200 meter beneden je. Voor wie stalen zenuwen heeft, is dit een attractie die niet valt te missen. Onze schoenen moeten uit, op onze sokken (vandaar natuurlijk de uitrukking: held op sokken!) betreden wij het glazen platform. We schuifelen voorzichtig, alsof we bang zijn door het glas te zakken, iets dat – natuurlijk weten we dat – onmogelijk is. Het glas is berekend op een gewicht van 35.000 ton, dat is gelijk aan 72 volgeladen Boeings! Voorzichtig kijken we naar onze voeten en naar de peilloze diepte onder die voeten. Stalen zenuwen, ja, het klopt wel een beetje, die moet je zeker hebben. (Skywalk, Mohave County, Arizona, 120 km ten O van Las Vegas)

'504437' door Lione Kolsteren '504437' door Lione Kolsteren

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Mr. Dikhoorn

Lione Kolsteren

Het dikhoornschaap kom je tegen in heel Noord-Amerika in bergachtige gebieden. Dit dier is gek op klimmen, hoe steiler hoe beter. Dit exemplaar troffen we niet aan op een berg, maar op het talud onder een viaduct van de snelweg, vlakbij Banff. Hij was bereid om voor mij te poseren.....

'504327' door Lione Kolsteren '504327' door Lione Kolsteren

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi omgeving

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi omgeving

Dune bashen

Lione Kolsteren

Dune bashen heet het. Met een jeep een hoge zandduin op en dan, scherpe bochten makend en hard remmend en dan weer gassend, de heuvel af. Zonde van het duin? Het is niet zo natuurvriendelijk maar er is slechts een klein stukje duin voor opgeofferd, de rest is en blijft ongeschonden. Wij hebben het ook gedaan en het is spectaculair en spannend!!!

'504273' door Lione Kolsteren '504273' door Lione Kolsteren

NoorwegenFjord Noorwegen

NoorwegenFjord Noorwegen

Room with a view

Lione Kolsteren

Als je met een persreis meegaat - naar Noorwegen in dit geval - word je met alle egards behandeld. Tegenprestatie: een mooi artikel met foto's schrijven over het bezochte gebied. Dit was mijn uitzicht vanuit de hotelkamer in Geiranger!! Wat je noemt ' a room with a view! '

'504255' door Lione Kolsteren '504255' door Lione Kolsteren

NoorwegenAlesund

NoorwegenAlesund

Alesund

Lione Kolsteren

Ålesund is schitterend gelegen aan de mooie grillige fjordenkust en is gebouwd op een schiereiland en drie eilanden (Hessa, Aspøy en Nørvøy), die met elkaar door bruggen zijn verbonden. Voor Ålesund is de grote brand van 1904 achteraf, hoe vreemd het misschien ook klinkt, van groot belang geweest. Op 23 januari 1904 werd de hele binnenstad van Ålesund verwoest door een brand die maar liefst 16 uur duurde. Een omgevallen petroleumlamp zou de brand veroorzaakt hebben. Ongeveer 800 huizen gingen verloren en 10.000 mensen werden dakloos. Het wonderlijke is, dat je bij een ramp van deze omvang veel slachtoffers zou verwachten; er was echter maar 1 dode te betreuren. Ålesund werd binnen drie jaar op schitterende wijze herbouwd. De opbouw van de stad bracht de stad welvaart omdat de werkgelegenheid (door de opbouw) flink groeide. De hulp kwam uit het hele land, en vooral vanuit het buitenland. En kwamen er de architecten die beïnvloed waren door de in die jaren razend populaire Jugendstil stijl (ook wel Art Nouveau genoemd). De stad herrees dan ook grotendeels in de Art Nouveaustijl. De karakteristieke gebouwen zijn heel goed in tact gebleven en dat maakt Alesund tot een aangename ‘kijk-en wandelstad’, mede door de ligging met vooral veel water, zee, fjorden en bergen als decor.

'504164' door Lione Kolsteren '504164' door Lione Kolsteren

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi

Sheikh Zayed Moskee

Lione Kolsteren

Aan de rand van de stad staat de Grote Moskee, de Sheikh Zayed Moskee. De bouw begon in 1996; de sheikh heeft de voltooing in 2007 niet meer kunnen meemaken. Met zijn 80 koepels en 4 minaretten van 107 meter hoog is de moskee imposant te noemen. Er is een groot voorplein met een fraaie zuilengalerij er omheen, maar wat vooral opvalt is de dure aankleding. Er ligt een vloerkleed met een oppervlakte van maar liefst 5600 m2, geweven in Iran; 120 vrouwen hebben er twee jaar lang aan gewerkt. De totale kosten van deze moskee bedragen € 432 miljoen.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik