Lindekorstjens

profiel Lindekorstjens

Naam

Linde Korstjens

Reviews

0

Foto's & tips

12

Blogs

1

Lid sinds

02 March 2013

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Italië

Fav. stad

Barcelona

Over mij

Geboren en getogen in Nederland maar de laatste jaren als een nomade door Europa gestudeerd, gereisd en gewerkt. Ik wil altijd overal de achtergrond van weten: waarom zijn of doen mensen zo? Hoe heeft de cultuur zich ontwikkeld? Hoe heeft dat zijn reflectie op het leven en gewoontes. Verschillen fascineren me en ik ga altijd graag de uitdaging aan om te proberen met één klik van de camera dat speciale gevoel van een land, stad of andere plek vast te leggen.

Ik moet toegeven, ik ben niet ver buiten Europa geweest - op een reisje naar Shanghai en een flink aantal tochtjes over de Bosporus na - maar er zoveel moois en overwachts te zien en te vinden in Europa! Ik woon nu een aantal maanden in Barcelona en elke dag sta ik weer voor verrassingen, zowel positief als negatief, maar in ieder geval inspirerend.
Dit geeft voor mij ook aan dat reizen niet per sé betekent dat je ver weg moet gaan. Reizen betekent dat je jezelf geen beperkingen op legt en je laat meesleuren in andere culturen en leefgewoontes om zoveel mogelijk op te snuiven.

Geen van de door mij geplaatste foto's mogen zonder mijn toestemming gebruikt worden.

Mijn Motto

'Grenzen zijn er om te overschrijden. Letterlijk, figuurlijk, mentaal en fysiek. '

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D3000

Overige

Lomography Diana F; Lomography Sardina

Laat een reactie achter

4 reactie(s) bij "Lindekorstjens"

 • profile image comment
  Door Edwinaverdingh• geplaatst op 10 Mar 2013 | 19:13:02

  Graag gedaan!!

  Bericht aangepast op 19:39:07
 • profile image comment
  Door Nita92• geplaatst op 13 Apr 2013 | 14:00:06

  Hi Linda,

  Bedankt voor je mooie reactie op Zo doe je dat

  Fijn weekend,
  Anita

  Bericht aangepast op 00:12:22
 • profile image comment
  Door Jan1948• geplaatst op 10 Mar 2013 | 16:46:46

  Nee hoor Linde, je buren kunnen je al verbazen, zelfs je vriend of vriendin. Koffie drinken op een pleintje waar dan ook.zal je doen verbazen Je kunt beter culturen opsnuiven dan cocaïne.

  Groeten Jan

  Bericht aangepast op 23:18:08
 • profile image comment
  Door Sgtravel• geplaatst op 10 Mar 2013 | 10:48:14

  Hoi Linde, graag gedaan.
  Het is altijd lastig om bij een zwart/wit foto de sfeer goed over te brengen en dat is bij deze foto goed gelukt.

  Groet, Sander

  Bericht aangepast op 23:17:16

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (12)

'480801' door Lindekorstjens '480801' door Lindekorstjens

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Tulpen Festival...Ist

Lindekorstjens

Wil je er in de komende maanden even tussenuit dat is het jaarlijkse tulpen festival in Istanbul echt een aanrader. Van 10 t/m 20 april 2013 is het weer zover en staan meer dan 10 miljoen tulpenbollen in bloei. Voornamelijk op het plein tussen de Aya Sofia en de Blauwe Moskee bevindt zich een deken van verschillende kleuren, wat ook de nodige koek en zopie kraampjes aantrekt. Maar ook op andere pleinen, in het park rondom het Topkapi paleis, en rond Taksim staan schitterende tulpen.

'382992' door Lindekorstjens '382992' door Lindekorstjens

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Lampenverzameling

Lindekorstjens

In de Bazaar in Istanbul kijk je altijd je ogen uit. Zelfs als je niets wil kopen is het een ware lust voor het ook om er gewoon doorheen te slenteren, mensen te kijken, en altijd een mooi beeld voor een foto om de volgende bocht. Zo ook deze lampen collectie!

'385991' door Lindekorstjens '385991' door Lindekorstjens

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Straatventers

Lindekorstjens

Shanghai is een wonderbaarlijke stad, met gloednieuwe wolkenkrabbers en meteen daarnaast oude, krakkemikkige flats waar de mensen met z'n 15en in een miniscuul huisje wonen. Maar ontevreden gezichten zie je amper. Hoe kan dat ook anders als er dagelijks overheerlijke vis naast je deur wordt verkocht?! Meteen op straat - de hele stoep in beslag nemend - stallen de straatventers plastic bakken met verse vis uit, levend en wel. De geur die er van afkomt ruik je door de hele wijk en sommige dieren zou je in Nederland toch echt niet aantreffen, maar het is een schouwspel op zich om te zien hoe de lokale bevolking door middel van een soort van Chinese versie van handjeklap de prijs van de vis naar beneden probeert te krijgen.

Laatste blogs (1)

Community updates

DE NIEUWE COLUMBUS IS UIT, MET FOTO'S VAN ...

25-02-2021 Wellicht hebben jullie het al gezien of is hij zelfs al op de mat gevallen: Columbus-editie 97 is uit! En het is een speciaal nummer, want we hebben niemand minder dan Belgisch avonturier Tom Waes als gasthoofdredacteur weten te strikken. Om dat te vieren, hebben we een lekker uitdagende reisquiz in elkaar gedraaid. Ook leuk: in het nummer vind je een aantal prachtige foto's van Wisseschout, Menno Schaefer, MirandaNoomen, Agrotewal en Dreamer666. Dank voor al jullie mooie foto's!

WIN EEN AVONTUUR MET DE MENSEN VAN WIE JE HOUDT

18-02-2021 Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste herinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland.

NIEUWE COLUMBUS-FOTOWEDSTRIJD

28-01-2021 We starten vandaag met een nieuwe fotowedstrijd, in samenwerking met Riksja Travel en Zoom.nl! We zijn hiervoor op zoek naar plekken binnen Europa waar je je in een ver oord zou wanen. Denk aan een wildwest-dorpje in Spanje, een Afrikaanse savanne in Nederland of Caribisch strand in Griekenland. Om mee te doen, hoef je geen lid te zijn van de community maar wij weten natuurlijk wel dat jullie binnen dit thema prachtige foto's hebben. ? Meedoen kan t/m 4 maart; de hoofdprijs is een prachtige 16-daagse reis door Kroatië en Slovenië (na corona), verzorgd door Riksja Travel. En je wordt sowieso beloond met een smartphone-fotografiecursus van Zoom.nl t.w.v. €69,95!

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah
 

week 08 | Community-toppers


Radio Kootwijk. Foto: Henk Vanetie
1. Topfoto & -tip: Radio Kootwijk door Henk Vanetie
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Nikikwast

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Doe mee met onze #verwegdichtbij-fotowedstrijd, in samenwerking met Riksja Travel en Zoom.nl! We zijn hiervoor op zoek naar plekken binnen Europa waar je je in een ver oord zou wanen. Denk aan een wildwest-dorpje in Spanje, een Afrikaanse savanne in Nederland of Caribisch strand in Griekenland. Om mee te doen hoef je geen lid te zijn van de community maar wij weten natuurlijk wel dat jullie binnen dit thema prachtige foto's hebben. ? Meedoen kan t/m 4 maart; de hoofdprijs is een prachtige 16-daagse reis door Kroatië en Slovenië (na corona), verzorgd door Riksja Travel. En je wordt sowieso beloond met een smartphone-fotografiecursus van Zoom.nl t.w.v. €69,95!  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik