Lindacommandeur

'445065' door Lindacommandeur '445065' door Lindacommandeur

Sri LankaYala Ruhunu NP

Sri LankaYala Ruhunu NP

Beauty on a branch

Lindacommandeur

Het leuke aan vogeltjes is dat dat bijna het enige wild is dat je in elk land kunt fotograferen. Maar de buizerds in Nederland zijn toch weer anders dan bijvoorbeeld de bijeneters in Sri Lanka. Hier een mooi exemplaar in het YALA NP

'482373' door Lindacommandeur '482373' door Lindacommandeur

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Sprookjesachtige...La

Lindacommandeur

In de wirwar van straatjes achter het Djenna El Fnaa plein bevindt zich sprookjesachtig restaurant "Le Foundouk" Omdat het verscholen zit achter een onopvallende grote deur ga je dit lastig vinden. Omdat dit bekend is bij het restaurant hebben ze er mannen staan in lange gewaden met lantaarns die je begeleiden naar het restaurant. Hierdoor kom je al helemaal in de stemming van 1001 nacht! Het eten was de kers op de taart en smaakte heerlijk verfijnd. Ook na het diner wordt je netjes door de lantaarndragers afgezet bij bijvoorbeeld een taxistandplaats. Erg leuke belevenis! Zie ook www.foundouk.com

'443651' door Lindacommandeur '443651' door Lindacommandeur

MexicoIsla Holbox

MexicoIsla Holbox

Zeehond

Lindacommandeur

We waren speciaal naar Isla Holbox afgereisd om met de whale sharks te snorkelen. Er waren echter meer dieren die mijn interesse wekten, zoals deze hond. Elke dag zagen wij hem trouw zijn baasje vergezellen op vissersjacht. Een echte zeehond dus!

'443413' door Lindacommandeur '443413' door Lindacommandeur

BirmaRangoon

BirmaRangoon

Shwedagon Girl

Lindacommandeur

Zelfs als je dagen door zou brengen van 's morgens vroeg totdat het donker wordt, je blijft genieten van hoe de Shwedagon tempel moeiteloos een plek inneemt in de levens van de Birmezen, jong en oud.

'443318' door Lindacommandeur '443318' door Lindacommandeur

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Galapagos...Speelkwar

Lindacommandeur

Het prachtige aan de Galapagos eilanden is niet alleen dat je er als mens écht op visite bent bij de dieren, maar dat ze daarnaast gewoon ... tsja... doen alsof ze thuis zijn en lak aan je hebben. Hier wordt dan ook rustig door "gespeeld" terwijl er visite is.

'443210' door Lindacommandeur '443210' door Lindacommandeur

NoorwegenStavanger

NoorwegenStavanger

Gamle Stavanger

Lindacommandeur

Op de linkeroever van de haven ligt Gamle Stavanger, ook wel bekend als Straen. Deze "Zaanse Schans" van Stavanger bestaat uit ca. 170 kleine, witte houten huisjes en is de grootste nog bestaande nederzetting van houten huisjes in Europa. De huisjes worden nog bewoond en het is er heerlijk om doorheen te wandelen.

'443187' door Lindacommandeur '443187' door Lindacommandeur

NoorwegenStavanger

NoorwegenStavanger

Stavanger Uitzicht

Lindacommandeur

We waren net aan boord op de ferry die ons van de Fiskepirterminalen naar Tau zou brengen en genoten van het prachtige uitzicht, wat langzaam veranderde van een bewoonbare naar een onbewoonbare wereld van fjorden, zee en rotsen.

'440494' door Lindacommandeur '440494' door Lindacommandeur

Sri LankaColombo

Sri LankaColombo

Banana Man

Lindacommandeur

Vlakbij Fort Railway Station in Colombo bevind zich Manning Market, waar veel fruit & groente verkocht wordt. Geen toerist te bekennen maar wel bananen... heel veel bananen! Waar je ook kijkt, loodsen vol met bananen in alle maten soorten en kleuren. De nieuwsgierigheid van mijn zus en mij was gewekt en we liepen verder de loods in, waar we duidelijk de enige toeristen en vrouwen waren. We keken onze ogen uit en deze man kwam lachend op me af en poseerde. Nadat ik een foto van hem gemaakt had wilde ik weten hoe zwaar zo'n tros was. Ik kreeg hem met moeite van de grond!

'440490' door Lindacommandeur '440490' door Lindacommandeur

BirmaBagan

BirmaBagan

Bagain in Balans

Lindacommandeur

Al vroeg gaan we erop uit om de prachtige tempels van Bagan te ontdekken totdat we deze vrouw tegenkomen met haar kindje. Wat een slimme manier van deze moeder om haar kindje op deze manier mee te dragen en tegelijkertijd als tegenwicht te gebruiken!

'438685' door Lindacommandeur '438685' door Lindacommandeur

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Slaapverwekkend

Lindacommandeur

Voor velen is Petra één van de hoogtepunten wanneer je Jordanië bezoekt. Na elke bocht door de prachtig gekleurde Siq ben je benieuwd wanneer die grote tempel opdoemt. Als je echter om de hoek woont en je je geld verdient aan de toeristen die er komen, tja, dan kan dat soms wel eens slaapverwekkend zijn.

'438642' door Lindacommandeur '438642' door Lindacommandeur

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Avond in Akaba

Lindacommandeur

Na een reis door het sprookjesachtige Jordanië doet het een mens goed alle indrukken te verwerken op een plek waar het netvlies tot rust kan komen, zoals hier bij de ondergaande zon op het strand in Akaba.

'438592' door Lindacommandeur '438592' door Lindacommandeur

CambodjaKampot

CambodjaKampot

Zout & Zweet

Lindacommandeur

De regio van Kampot in Cambodja staat bekend om de specerijen die er verbouwd worden. Hier wordt nog volledig zonder machines zout gewonnen. Een zware baan zo in de brandende zon die zowel door mannen als vrouwen wordt beoefend. PS: Mijn Top 10 reisfavorieten staan online :-)

'438411' door Lindacommandeur '438411' door Lindacommandeur

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Heilige spetters

Lindacommandeur

Bali is één van de weinige hindoeïstische eilanden in Indonesië, het grootste islamitische land ter wereld. Bij de Pura Tirta Empul, een hindoeïstische tempel op Bali, zijn altijd mensen. Vanwege het heilige water zie je er veel reinigingsrituelen. Het is ook een vast onderdeel van het dagelijkse leven en zoals je aan het meisje ziet, ook best leuk.

'437832' door Lindacommandeur '437832' door Lindacommandeur

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Dagrand

Lindacommandeur

De randen van de dag, de ochtenden en avonden, vind ik het mooist. Om deze door te brengen op plekken die mild zijn voor je hart maakt het bijzonder. Dat je daarvoor niet eens het land uit hoeft, zoals hier in Domburg... dat is een cadeautje.

'437812' door Lindacommandeur '437812' door Lindacommandeur

NepalCentraal hoogland

NepalCentraal hoogland

Geen spruitjes

Lindacommandeur

Toen ik deze jongedame tijdens de Ghorepani haar tong zag uitsteken moest ik denken aan de spruitjes die ik van mijn moeder op moest eten en ik ook recalcitrant mijn tong uitstak. Na de foto schoot ze gelukkig in de lach en na een plakkerige high five scheidden onze wegen.

'482233' door Lindacommandeur '482233' door Lindacommandeur

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Een cenote als desser

Lindacommandeur

In Valladolid, een stadje in Yucatan wat zeer de moeite van het bezoeken waard is, zochten we een restaurantje. We kwamen uit bij Taberna de los Frailes. We hebben er heerlijk gegeten en omdat het er niet druk was, raakten we in gesprek met de ober. Nadat hij de borden had uitgehaald kwam hij met een grote zaklamp aangelopen en wenkte ons mee te lopen. We haalden onze schouders op en volgden hem. De ober liep naar een luik in de hoek van de tuin en tilde het op. Wat we daar zagen was azuurblauw in het schijnsel van de zaklamp. Een heuse geheime cenote onder het restaurant! Warempel een prachtig toetje! Dus als je in Valladolid bent ga echt naar dit restaurantje en met een beetje mazzel heb je net zo'n mooi toetje als wij hadden! http://tabernadelosfrailes.com/

'437811' door Lindacommandeur '437811' door Lindacommandeur

MexicoCenotes

MexicoCenotes

Waanzinnig

Lindacommandeur

In al onze naïviteit dachten we dat de cenotes in Yucatan te allen tijde toegankelijk zouden zijn. We stonden ook een beetje raar te kijken dat we nog een kwartier hadden voordat de cenotes Samula en Dzitnup vlakbij Valladolid dicht zouden gaan. Waanzinnig blij ben ik dan ook met deze lucky shot!

'437802' door Lindacommandeur '437802' door Lindacommandeur

BirmaYangon

BirmaYangon

Lekker bakkie

Lindacommandeur

Het was vroeg en net nadat ik door een vriendelijke taxi driver was afgezet bij de Syle Paya in Yangon sloeg ik de hoek om naar de Morning Market. De stad rekte zich langzaam uit om aan een mooie dag te beginnen. Wat heerlijk is het dan om herkenbare gewoontes over heel de wereld terug te zien. Zoals deze vriendelijke man die zijn dag gewoon met een lekker bakkie begint. We verschillen minder van elkaar dan we soms denken..

'437587' door Lindacommandeur '437587' door Lindacommandeur

NepalCentraal hoogland

NepalCentraal hoogland

Jij eerst!

Lindacommandeur

Natuurlijk springt geen van deze dametjes van het pad af. Daar vallen ze teveel voor op in hun gekleurde kleding. Daar waar wij in het westen ons in saaie pakken stekken, zie je in Nepal gekleurde kleding, ook onder werktijd.

'437584' door Lindacommandeur '437584' door Lindacommandeur

VietnamSapa

VietnamSapa

Schoon Sapa

Lindacommandeur

In Noordwest Vietnam ligt het bergdorpje Sapa, de plek waar de meeste wandelaars wel langs komen tijdens hun meerdaagse trekkings. De omgeving is er werkelijk een lust voor het oog.

'437571' door Lindacommandeur '437571' door Lindacommandeur

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Bijdehand

Lindacommandeur

Dit kleine mannetje is al op jonge leeftijd zelfbewust, we liepen door een dorpje en hij kwam al naar buiten gerend, wetende dat hij waarschijnlijk op de foto gezet zou worden. Heerlijk toch? Op jonge leeftijd weten waar je goed in bent?

'482220' door Lindacommandeur '482220' door Lindacommandeur

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Ammos Taverna -...Zak

Lindacommandeur

Als je érgens lekker wilt eten tijdens je verblijf op Zakynthos dan raad ik je ten zeerste aan om te gaan eten bij Ammos Taverna, in de haven, op enkele tientallen meters rechts van de kerk van de Heilige Dionysios (als je met je rug naar het water staat) en niet in het drukke toeristische gedeelte van de stad. Hier werken Grieken die écht van lekker, eerlijk en vers eten houden en zeer gastvrij zijn. Wees gewaarschuwd... je gaat er waarschijnlijk vaker dan één keer eten :-)

'482219' door Lindacommandeur '482219' door Lindacommandeur

CubaHavana

CubaHavana

Boekentip! De...Ritse

Lindacommandeur

Mochtje naar Cuba zijn geweest of van plan zijn te gaan dan kan ik je ten zeerste het boek van Edwin Koopman "De ritselaars van Havanna" aanbevelen. Iedereen die er al geweest is, zal ongetwijfeld bekend zijn geraakt met de paladares op dit eiland. Ik heb dit altijd als een beetje geheimzinnig ervaren, big brother is watching you. Precies dit gevoel krijg je als je dit boek leest.

'437193' door Lindacommandeur '437193' door Lindacommandeur

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Oranjefan

Lindacommandeur

Op een bankje naast het prachtige Shwe Yaunghwe Kyaung Klooster vlakbij het Inle Lake zit dit oude baasje zich lekker op te warmen in de zon. Zo wil ik ook wel oud worden :-)

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik