Lilian_travel

'1066874' door Lilian_travel '1066874' door Lilian_travel

Sri LankaNorth Central Province

Sri LankaNorth Central Province

Olifanten, moe maar..

Lilian_travel

In het Minneriya National Park in het noorden van Sri Lanka kan je, zeker in de drogere periode tussen mei en september, olifanten in het wild zien. Deze olifanten komen aan het einde van de dag in grote getale samen bij de tank. De tank is een groot water reservoir waar ze samen komen om te drinken, dit wordt ook wel ‘the gathering’ genoemd. Samen met een gids en jeep rijdt je het park door richting de tank om dit dagelijks ritueel te zien. Wij hadden van te voren nooit kunnen bedenken hoe veel olifanten we zouden gaan zien, het waren er zeker meer dan 150.

'1066873' door Lilian_travel '1066873' door Lilian_travel

Sri LankaElla

Sri LankaElla

Rarara welke kleur he

Lilian_travel

Tijdens een trekking naar Ella rock in Sri Lanka zag ik voor het eerst een kameleon in het wild. In de dierentuin had ik ze wel eens in het echt gezien maar nog nooit dat ze van kleur veranderen. Tijdens de wandeling naar Ella rock zag ik dit exemplaar zitten, rustig op een tak met zijn prachtige kleuren. Door deze kleuren werden zijn karakteristieke kop, schubben en kam mooi geaccentueerd. Maar het duurde niet lang of deze kameleon besloot om naar ‘camouflage-stand’ te gaan. In vrij korte tijd zag je de kleuren veranderen, van oranje naar geel, van geel naar groen. Alleen de blauwe accenten en de witte strepen veranderden niet.

'1066872' door Lilian_travel '1066872' door Lilian_travel

BirmaHpo Win Daung

BirmaHpo Win Daung

Nieuwsgierig aapje

Lilian_travel

Het grottencomplex van Hpo Win Daung in Myanmar ligt mooi op een heuvel in een groene omgeving waar apen hun habitat hebben. Als je even wat anders wilt zien dan de, trouwens indrukwekkende collectie, Boeddha beelden kun je wat verder de heuvel op apen tegenkomen. Tijdens ons bezoek waren deze apen nog eerder nieuwsgierig dan brutaal en trokken zich niet veel van ons aan. We zijn dan ook een poosje rustig blijven staan om een groep apen gade te slaan in hun doen en laten. En dat werd beloond met een vertederend klein aapje dat onderaan de buik van zijn moeder tussen de poten door ook even naar 'die twee blanken' kwam kijken.

'1066871' door Lilian_travel '1066871' door Lilian_travel

TibetYamdrok

TibetYamdrok

Tibet, Yamdrok Tso. D

Lilian_travel

Als je op de Friendship Highway rijdt in Tibet passeer je op een hoogte van 4794 meter de top van de Khamba pas. Vanaf deze pas heb je een prachtig uitzicht over Yamdrok Tso. Yamdrok Tso is een belangrijk meer voor de Tibetanen omdat het een van de heilige meren is van Tibet. Tijdens onze stop doet het uitzicht op het meer bijna surrealistisch aan, het water is azuurblauw en op de toppen van de heuvels ligt een laagje poedersneeuw, wat een mooi contrast geeft met de bruine tinten van de lagere gelegen gedeeltes. Er is geen wind waardoor er een rustgevende stilte heerst, het water rimpelloos blijft en zo een perfecte spiegel vormt.

'1066870' door Lilian_travel '1066870' door Lilian_travel

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

De Marken, Italië....

Lilian_travel

Het is lente in Italië, als we aan het einde van de middag door het heuvellandschap van de Marken rijden. In de lente kan het weer hier erg wisselvallig zijn met in de ochtend mooi weer, een strakblauwe hemel met zon wat in de middag veranderd in zware bewolking met regen en onweersbuien. Het moment dat de zware bewolking en regen de zon verdringt levert een mooi beeld op. De regenboog lijkt te ontstaan in een van de middeleeuwse dorpjes die de Marken rijk is en kleurt het hele dorp, terwijl in een ander dorp de wolken, de regen loslaten en in weer een ander dorpje de zon schijnt.

'1066865' door Lilian_travel '1066865' door Lilian_travel

IndonesiëMount Bromo

IndonesiëMount Bromo

Bromo vulkaan,...rook

Lilian_travel

Je moet vroeg opstaan, als je een mooi plekje wil bemachtigen om de zon te zien opkomen met uitzicht op de Bromo vulkaan maar bij helder en onbewolkt weer wordt je beloond met een adembenemend uitzicht. Wij vertrokken midden in de nacht samen met onze gids en zijn 52 jaar oude Land Rover en waren om 04:00 boven bij het beste uitzichtpunt. Het is dan nog koud en het enigste wat je dan ziet is beneden, in de verte, een lint van brommer- en autolichten die allemaal naar boven willen. Je kunt je dan nog geen voorstelling maken van wat je te zien krijgt. Zodra de zon opkomt en het langzaam licht wordt, worden de contouren van het landschap scherper onthult het zonlicht het maanlandschap waarin in een grote zee van zand 3 vulkanen liggen waaronder de Bromo vulkaan. Uit een van de vulkanen lijkt een rookpluim te komen maar het kan ook een wolk zijn die deze illusie wekt.

'1066224' door Lilian_travel '1066224' door Lilian_travel

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Een stralende glimlac

Lilian_travel

Op de markt in Hanoi fotografeer ik deze vrouw met haar opvallende, stralende betelnoot glimlach. Betelnoot wordt in Azië nog altijd veel gebruikt en vooral bij de oudere generatie’s zie je wat de gevolgen van het betelnoot kauwen kunnen zijn voor het gebit. Ook in Vietnam is voor een gedeelte van de bevolking de betelnoot nog altijd een belangrijk onderdeel in hun cultuur. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt bij bepaalde ceremonie’s, huwelijken, festiviteiten of bij het verwelkomen van gasten en alhoewel de jongere generatie’s het veel minder of niet gebruikt. Je ziet het gebruik ervan nog altijd, zeker als de tanden zich ontbloten tijdens een glimlach.

'1066223' door Lilian_travel '1066223' door Lilian_travel

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Een trotse...fietsenm

Lilian_travel

In Myanmar is de fiets net als in Nederland een populair vervoermiddel. Als men het zich tenminste kan veroorloven want wat voor ons vanzelfsprekend is, is dit voor een Myanmarees zeker niet, hier is het bezit van een fiets al een grote luxe. In Myanmar moet de bevolking het met heel veel minder doen en worden fietsen en hun onderdelen gebruikt en herbruikt. Deze fietsenmaker is aan het werk bij zijn zaak en heeft zijn hele assortiment uitgestald. Als we voorbij lopen stopt hij met sleutelen en poseert trots voor de foto die ik vraag om van hem te maken.

'1066193' door Lilian_travel '1066193' door Lilian_travel

TibetSamye

TibetSamye

Verstoppertje spelen

Lilian_travel

Kinderen hebben overal ter wereld wat gemeen, spelen. Welke middelen ze ook ter beschikking hebben, ze zijn altijd creatief in het bedenken van spelletjes. Dit jongetje trok mijn aandacht tijdens een wandeling op het platteland in Tibet. Terwijl zijn ouders op het land aan het werk waren was hij aan het stoeien met zijn jongere broertje. Toen hij mij in de gaten kreeg liep hij naar een motorfiets om zich daar achter te verstoppen om, toen ik dichterbij kwam, hard ‘hello’ te roepen. Ik deed net of ik schrok met een grote glimlach en toen was het ijs gebroken het spelletje kiekeboe tussen de buizen van de motorfiets en de camera begon.

'1066159' door Lilian_travel '1066159' door Lilian_travel

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Mooi op slot

Lilian_travel

Ik werd aangetrokken door dit stukje Kathmandu, eigenlijk een klein detail in de grote metropool die Kathmandu is. Maar dit beeld geeft in al zijn facetten voor mij wel de sfeer van de stad weer. Het is harmonieus in zijn kleuren, de tintent blauw met staal en de rode details. Het is stijlvol door het houtsnijwerk maar ook rommelig, ongeorganiseerd. Het zet je op het verkeerde been en houd je aandacht vast, de deuren lijken gespiegeld te zijn maar zijn het toch weer niet. Ze zijn eigenlijk te smal voor een deur en dan het mysterieuze van al die sloten wat voor kostbaars zit hier achter…..

'1066156' door Lilian_travel '1066156' door Lilian_travel

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Kijk naar boven en...

Lilian_travel

Kijk naar boven en verwonder jezelf. Is dit ooit zo begonnen….. op een dag was er electriciteit nodig voor licht, hiervoor moesten een paar draden aangelegd worden. Toen kwam de TV, de koelkast en later nog de airconditioning en dat voor veel, heel veel, steeds meer huizen en bewoners. Er waren dus nog meer draden nodig en oh ja de speakers moeten ook nog aangesloten, nog maar een draad erbij. De palen stonden er al dus het was een kwestie van de paar extra draden er aan toe te voegen. Eigenlijk levert het een mooi beeld op en staat symbool voor de chaos die kan heersen in een stad als Hanoi. Alleen wel jammer voor de kinderen waarvan de zelfgemaakt parachut met flesje in de draden blijft hangen.

'1066124' door Lilian_travel '1066124' door Lilian_travel

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Bouwen aan de toekoms

Lilian_travel

Ontdek Bangkok eens op een andere manier en ga wandelen in de stadsdelen waar het Bangkok van nu en de toekomst vorm krijgt. Het Bangkok van nu is veel meer dan het Bangkok van de cliche’s, het is ook een stad die volop in ontwikkeling is en waar hard gewerkt wordt aan de toekomst. Dit ervaar je niet alleen door alle bouwactiviteiten en de hoeveelheid moderne gebouwen die uit de grond rijzen maar ook door de vibe die dit met zich mee brengt. De jongere generatie werkt hard om hun eigen toekomst vorm te geven en hun dromen te verwezenlijken.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik