Leunie

profiel Leunie

Naam

Reviews

1

Foto's & tips

17

Blogs

0

Lid sinds

10 juni 2019

Favorieten

Fav. werelddeel

Oceanië

Fav. land

Nieuw-Zeeland

Fav. stad

Singapore

Over mij

Als vier- of vijfjarige sprak de wereldbol op de kast bij mijn ouders al tot mijn verbeelding. Die mooie bol met stukjes land was razend interessant, omdat je ook helemaal aan de andere kant kon wonen. Zoals mijn oom en tante hadden gedaan. Wauw, dus zoveel is er te ontdekken en zien.

Inmiddels ben ik in de gelukkige omstandigheid om die stukjes wereldbol zelf te kunnen bezoeken en vast te leggen met het leukste stukje speelgoed dat er is: een fotocamera.

Mijn Motto

'"Over de hele wereld zijn mensen hetzelfde, ze doen alleen anders" (Thomas Erdbrink)'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS 600D

Overige

Samsung S7 smartphone

 

11 reactie(s) bij "Leunie"

 • profile image comment

  Hoi Leuni. Dank je wel voor je reactie bij mijn foto van ' het oker van de Luberon'. Het was ook mijn gedachte eigenlijk bij het zien van het oker, het doet denken aan Australië met al dat rode zand. Ook zo mooi en ook hier worden je schoenen lekker vies ;-) Gr. Richard

  Door meijnhout69 • geplaatst op 2019-07-15 19:38:34
 • profile image comment

  Gefeliciteerd Leunie met de eretitel van de week

  Door ThijsVDenBurg • geplaatst op 2019-07-08 21:47:17
 • profile image comment

  Wauw! Wat een eer en wat een boel reacties. Ik ben helemaal overdonderd. Ontzettend leuk om te lezen dat mijn foto's en tekstjes zo in de smaak vallen. Ik ben pas een maandje bezig in deze community en ik vind het heel erg leuk. Ik kan hier helemaal mijn ei kwijt: foto's, tips, inspiratie en ratelen van achter mijn toetsenbord. Ik hoop hier nog lang rond te mogen hangen :)

  Door Leunie • geplaatst op 2019-07-08 21:01:04
 • profile image comment

  RR van de week. Gefeliciteerd met deze mooie titel.

  Door hansdewildt • geplaatst op 2019-07-08 20:41:35
 • profile image comment

  Overladen met titels!!! Proficiat!!!

  Door indi • geplaatst op 2019-07-08 17:59:35
 • profile image comment

  Geweldig! Een eretitel en twee rode sterren, gefeliciteerd!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2019-07-08 17:04:36
 • profile image comment

  Twee rode sterren en de titel RR van de week, jouw week kan niet meer stuk. Gefeliciteerd!

  Door Dianadm • geplaatst op 2019-07-08 16:50:48
 • profile image comment

  Hoi Leunie, Van harte met je titel 'communitylid van de week'! Groet, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2019-07-08 16:34:58
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met community-lid van deze week. Ga zo door, Hartelijke groeten, Pieneke

  Door schenkel • geplaatst op 2019-07-08 16:16:05
 • profile image comment

  Beste Leunie, allereerst welkom op onze community. Inmiddels ben je alweer iets meer dan een maand actief lid, waar wij als redactie super blij mee zijn! Het viel ons op dat je bij elke foto mooie, uitgebreide omschrijvingen plaatst inclusief de handige tips. Dat maakt je foto wel helemaal af! Blijf zo doorgaan, want we zijn uiteraard benieuwd naar nog veel meer mooie reistips van jou. Dank voor je bijdrage om andere reizigers en ons als redactie te inspireren. We hebben je bij deze uitgeroepen tot onze community-lid van de week! Gefeliciteerd met deze titel en geniet van alle aandacht. Groeten de redactie.

  Door REDACTIE • geplaatst op 2019-07-08 14:21:38
 • profile image comment

  Dank je wel voor je opmerking bij de Noordse Stern, en ja het zijn idd verschillende vogels. maar lastig te onderscheiden.

  Door Menno Schaefer • geplaatst op 2019-07-07 09:37:25

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (17)

'1098150' door Leunie '1098150' door Leunie

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Vier seizoenen in...é

Leunie

De Azoren zijn een Portugese eilandengroep, op zo'n 1400 kilometer ten westen van het Iberisch schiereiland. Middenin de Atlantische Oceaan. De wind heeft er vrij spel. En het weer ook wel, zo lijkt het soms. Op het eiland Pico, van west naar oost rijdend, kun je gerust vier seizoen in één dag treffen. Maar, slecht weer bestaat niet, zeggen ze. Alleen slechte kleding. Dus ga erop uit! Laat je natregenen, je kapsel verwaaien, de zon je gezicht kussen en geniet. Geniet van alles wat je onderweg ziet. Want voor je het weet, sta je honderden meters boven zeeniveau richting São Jorge te kijken en zie je.... een regenboog van boven!

'1098632' door Leunie '1098632' door Leunie

Nieuw-ZeelandBay Of Plenty

Nieuw-ZeelandBay Of Plenty

Pacific Coast...Macad

Leunie

Hij wordt door veel bezoekers van het land overgeslagen: de East Cape van het Noordereiland. En eigenlijk geheel ten onrechte, als je het mij vraagt. Want ik ben fan van dit stukje Nieuw Zeeland. Groot fan! En wel hierom: Op weg naar de East Cape, het meest oostelijke puntje NZ en dus de plek waar als eerste de zon opkomt, kom je als je via het noorden rijdt als eerste langs de oogverblindend mooie kustlijn van de Bay of Plenty. De ene baai na de andere en de een nog mooier dan de andere. Maar de allermooiste hebben ze in Whanarua Bay. Een piepkleine kustplaatje, zo'n 85 km ten oosten van Opotiki, met een macadamia plantage. Je kunt er heerlijk door de boomgaard wandelen en goed de verschillende groeistadia van deze, vaak veel te dure, maar overheerlijke nootjes bekijken. Er is ook een klein café waar je een lekker bakkie met een taartje kunt halen of een bakje vers geroosterde macadamias kunt scoren. Maar het allermooiste van dit plekje is dit geweldige uitzicht! Nu stonden hier de pohutukawa's (de 'New Zealand christmas trees') nog net niet in bloei, je ziet hier en daar al wel een rode gloed ontstaan, maar moet je nagaan hoe fantastisch dit uitzicht dan is. Ik smelt. En als je nou niet genoeg kan krijgen van dit stukje Nieuw Zeeland, dan kun je in de directe omgeving een nachtje (of twee, of drie) blijven slapen. Al dan niet met uitzicht op deze prachtige baai. Daar wil je toch nooit meer weg?

'1098816' door Leunie '1098816' door Leunie

Tunesië

Tunesië

Kikker op het droge?

Leunie

De Chebika oase ligt in het westen van Tunesië, op enkele luttele kilometers van de grens met Algerije. In deze bergoase vind je een kloof met een waterval welke via irrigatiekanaaltjes het gelijknamige dorp van water voorziet. In een van de poeltjes rondom de waterval trof ik dit kikkertje in het heldere water. Het water is er zo helder, dat je het bijna niet ziet. Ook bij deze kikker denk je misschien in eerste instantie dat die op het droge zit, maar het tegendeel is waar. De Chebika oase is overigens, vermoed ik, in het hoogseizoen een drukbezochte plek. Toen ik er in de maand november was, was het er heerlijk rustig. Dus ik kan je adviseren vooral buiten het seizoen te gaan.