Leonvanmaenen

'342426' door Leonvanmaenen '342426' door Leonvanmaenen

JapanKyoto

JapanKyoto

Herfstkleuren in de..

Leonvanmaenen

De Shosei-in Tuin in Kyoto is onderdeel van de Higashi Honganji tempel ten oosten daarvan. In 1641 wees shogun Tokugawa Iemitsu een perceel aan waarvoor zijn erfgenaam Sennyo Shonin de opdracht kreeg er een tuin voor in te richten. In 1858 werd de tuin door een brand in de as gelegd. Maar in 1865 werden de tuin, de gebouwen en de vijver in hun originele staat herbouwd en aangelegd zoals dat vandaag de dag nog is te zien.

'292060' door Leonvanmaenen '292060' door Leonvanmaenen

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Ondergrondse...museum

Leonvanmaenen

Het metrostation Mayakovskaya is een van de mooiste van Moskou en is genoemd naar de Oekraïense dichter Mayakovsky. Het interieur doet heel modern aan maar komt uit de Stalinistische periode, 1938. In de Russische hoofdstad kun je de hele dag in de metro rondreizen om alleen al het interieur te bewonderen. Het ene station is nog mooier dan het andere.

'291695' door Leonvanmaenen '291695' door Leonvanmaenen

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Kremlin in de herfst

Leonvanmaenen

Dankzij mooi zonnig en helderblauw weer was de kou in Moskou draaglijk. In okober jl. vroor het daar n.l. al. De herfstkleuren gaven de stad een zachte aanblik zoals hier bij het Kremlin, het historische stadscentrum dat aan de linkerzijde van de Moskva rivier ligt. In dit gebied aan het Rode Plein zetelt ook de regering van de Russische Federatie. Op de foto zie je de ingang van het complex waar alle vooraanstaande regeringsleiders het Kremlin in- en uitrijden.

'476661' door Leonvanmaenen '476661' door Leonvanmaenen

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Tentoonstelling The..

Leonvanmaenen

Op 11 oktober jl. heeft Columbus er al aandacht aan besteed, maar de tentoonstelling is zeker de moeite waard. In het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam wordt t/m 10 december een foto-expositie gehouden over het leven in een sloppenwijk. De expositie is opgezet in een tent waarin sloppenwijken van vier wereldsteden worden belicht: Kampong Muskin in Jakarta, Los Barrios in Caracas, Dharavi in Mumbai en Kibera in Nairobi. Voor elk land is er een ruimte van 2 bij 2 meter ingericht ter grootte van een sloppenwoning. Op de vier muren worden foto's van een sloppenwoning geprojecteerd en daarbij hoor je verhalen van de bewoners. Per sloppenwijk komen er 4 of 5 families aan bod. Je waant je voor even de vier sloppenwijken. Aangezien je de expositie in een uur kunt bezoeken, kun je om de middag te vullen nog naar de markt van Ganzenhoef schuintegenover het cultureel centrum. Hier komen overwegend Surinamers, Antillianen, Ghanezen en Nigerianen. Deze multiculturele mix maakt een bezoek aan deze markt een bijzondere aanvulling. Meer informatie over de expositie vind je op [url="http://www.amnesty.nl/bibliotheek_vervolg/places_we_live" target="_blank"]http://www.amnesty.nl/bibliotheek_vervolg/places_we_live[/url] . Mocht je niet meer in de gelegenheid zijn om naar de tentoonstelling te gaan, dan kun je via [url="http://www.theplaceswelive.com" target="_blank"]http://www.theplaceswelive.com[/url] nog een indruk krijgen van de expositie.

'285178' door Leonvanmaenen '285178' door Leonvanmaenen

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Zonsondergang bij het

Leonvanmaenen

Voor de periode van het jaar (oktober) hadden we geluk dat we tijdens ons verblijf in Rusland helder, zonnig weer hadden. Vanaf de Patriarchsky Brug leverde dat een prachtig uitzicht op het Kremlin waar de Russische regering zetelt. Het Kremlin is door de eeuwen heen altijd de stadskern geweest. Nog steeds is het Kremlin naast het Rode Plein een van de populairste trekpleisters van Moskou.

'279957' door Leonvanmaenen '279957' door Leonvanmaenen

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Communistische sporen

Leonvanmaenen

Na een bezoek aan het Museum of Literature in Hanoi maakten we een wandeling terug naar het hotel om op die manier de stad te leren kennen. We stuitten op dit standbeeld van Vladimir Lenin, die de grondlegger van het socialisme was. Hanoi is ooit de hoofdstad van Noord-Vietnam geweest dat destijds onder communistisch bewind werd geleid. Deze maand bestaat de stad officieel 1.000 jaar. Voor deze gelegenheid wordt Hanoi genoemd als een van de topbestemmingen van 2010: http://www.frommers.com/destinations/article.cfm?destid=197&articleid=6469&t=Frommer's%20Top%20Destinations%202010 Zometeen vertrek ik naar Moskou en hoop een dezer dagen dan het mausoleum van Lenin te bezoeken.

'279606' door Leonvanmaenen '279606' door Leonvanmaenen

Madagaskar

Madagaskar

Dagelijks leven in...

Leonvanmaenen

De enige geluiden in de omgeving van Ambohimahasoa zijn de kakelende kippen, knorrende varkens, de wind en de gesprekken die dorpsbewoners in Malagassisch met elkaar voeren. Er zijn nagenoeg geen auto's en fietsen. Sporadisch komt er een pousse-pousse voorbijzoeven. Een babbel met de locals in het Frans is prima te doen. Het is een verademing om even in een omgeving te zijn waar tijd, maatschappelijke status en materiële zaken er niet toe doen.

'278037' door Leonvanmaenen '278037' door Leonvanmaenen

IranTeheran

IranTeheran

Abgusht - nationaal..

Leonvanmaenen

Abgusht is het Iraans nationaal gerecht. Het is een soort stoofpot met aardappelen, schapenvlees, tomaat en kikkererwten. De maaltijd wordt altijd opgediend met een extra kom en een stamper. De soep met aardappelen en vlees wordt apart in een hoog kommetje geserveerd. Samen met brood en ui kan dit in de eetkom met de stamper worden fijngeprakt.De maaltijd gaat vaak gepaard met een zurige pudding als dessert.

'276744' door Leonvanmaenen '276744' door Leonvanmaenen

OmanMuscat

OmanMuscat

Schone stad aan de...

Leonvanmaenen

Schoon is de stad in twee opzichten, zowel in properheid als in elegantie. Dankzij de afwezigheid van wolkenkrabbers en andere moderne gebouwconstructies is de binnenstad nog heel authentiek. De toegang tot de oude binnenstad via deze sierljke poort geeft je al het gevoel alsof je in een bijna-droomwereld stapt.

'476241' door Leonvanmaenen '476241' door Leonvanmaenen

Iran

Iran

Extra geldetui voor..

Leonvanmaenen

In bijna elk land kun je bij aankomst geld pinnen met je visa card. In Iran kan dit pertinent niet. Deze geldfaciliteiten worden nog altijd geboycot door de Amerikaanse overheid. Dit betekent dat je contant geld moet wisselen. Op de internationale luchthaven van Teheran is er wel een wisselkantoor waar je met een aantal dingen rekening moet houden: - 1 Euro is ongeveer 13.500 Iraanse Rijal - Rijals zijn verkrijgbaar in biljetten van 1.000, 5.000, 10.000 en 20.000 Als je bij aankomst voor je startgeld 150 Euro wisselt, dan heb je al 100 biljetten van 20.000. Een gemiddelde Iraniër loopt hooguit met biljetten van 5.000 of 10.000. Afwisseling van kleinere coupures is daarom wel praktisch. Bij ontvangst van de stapel biljetten moet je ze ook nog kwijt. Daarom is het handig om bij voorbaat al een etui of een apart tasje mee te nemen waarin je je geld kwijt kunt. Dagelijkse geldbesteding is voor een ieder verschillend. Ik was per dag gemiddeld 30 Euro kwijt.

'276328' door Leonvanmaenen '276328' door Leonvanmaenen

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Wiñay Wayna - De...ee

Leonvanmaenen

Dit indrukwekkende bouwwerk passeer je op de eennalaatste dag van de Inca-trail, de pelgrimstocht van de Inca's naar de Machu Picchu. Dit is de Wiñay Wayna wat vanuit het Qechua vrij vertaald "Eeuwige Jeugd" betekent. Het is nog steeds een raadsel hoe de Inca's deze agrarische terrassering van steen hebben kunnen maken, omdat de materie van nature niet uit dit gebied komt. Met een groepje hebben we daar tijdens een kleine pauze in het gras gelegen, met zicht op de Urubamba rivier in het dal. Zwermen van kleurrijke papegaaien vlogen over ons heen alsof we daar in een waar paradijs verbleven.

'275441' door Leonvanmaenen '275441' door Leonvanmaenen

IranIsfahan

IranIsfahan

Ayatollah in de Bazar

Leonvanmaenen

De Bazar in Esfahan is een van de mooiste van Iran. Het is gelegen aan het Imamplein, een van de grootste pleinen ter wereld. Bijna overal in het land word je herinnerd aan de meest revolutionaire leiders van deze Perzische natie. Ook hier is Ayatollah Khomeini op een groot doek te zien. Tegenwoordig worden zijn afbeeldingen op veel lokaties vergezeld met een foto van Ayatollah Khamenei, sinds 1989 de hoogste leider van Iran.

'274592' door Leonvanmaenen '274592' door Leonvanmaenen

Madagaskar

Madagaskar

Houtsnijwerk in...Amb

Leonvanmaenen

In sommige dorpen heeft de inspeling op het toerisme reeds haar intrede gedaan. Tussen de rijstvelden van het landschap rondom Ambositra staat een huisje waar deze man met zijn gezin woont. Hij leeft voornamelijk van de verkoop van zelf vervaardigde houten poppen. Ze worden nog letterlijk met hand- en voetwerk gemaakt. Kinderen in deze omgeving sprokkelen wat spatiegeld bij elkaar van plastic flessen die toeristen leeg achtelaten.

'273188' door Leonvanmaenen '273188' door Leonvanmaenen

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Ter nagedachtenis aan

Leonvanmaenen

Ooit stond ik op het dak van de rechtertoren op de afbeelding: op 420 meter hoogte, 110e etage. Dertien jaar later, in mei 2010 stond ik op dezelfde plaats bij een gapend gat waar eens 35.000 mensen werkzaam waren. Precies negen jaar geleden werden beide torens door gekaapte vliegtuigen doorboord. Op dat moment was ik in Kunming, China. Dankzij de ontvangst van CNN Asia waren wij vrijwel direct op de hoogte van de grootste aanslag in de Amerikaanse geschiedenis. Tegenover de plaats waar deze torens stonden, ligt de St. Paul's Cathedral uit 1766 die sinds de aanslagen o.a. als expositie dient met het thema Ground Zero. Gelukkig heb ik nog een dierbare herinnering aan de skyline van Manhattan zoals het vóór 9/11 was. Deze foto is genomen vanaf de voet van het Vrijheidsbeeld.

'270914' door Leonvanmaenen '270914' door Leonvanmaenen

Madagaskar

Madagaskar

Hoofdzaak in ANJA

Leonvanmaenen

Het eerste wat me opviel in Madagascar toen we van het vliegveld naar Antananarivo reden, was dat bijna iedereen een hoofddeksel draagt. Je komt ze tegen in alle soorten, maten, kleuren en materie. Nadat we in Anja lemuren hadden gespot tussen de graftombes van de Betsileo stam reden we naar Ambalavao. Voor vertrek was de bus omringd door lokale bewoners waaronder andere deze vrouw. Ze draagt een rieten hoed, terwijl haar baby een wollen mutsje draagt. De jongen erachter heeft een bijdetijdse cap op. De functie van een hoofddeksel daar is uiteraard beschutting tegen de zon, een ware hoofdzaak tegen de hitte.

'269141' door Leonvanmaenen '269141' door Leonvanmaenen

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Oud en Nieuw

Leonvanmaenen

Er was tijdens de Sail In veel te zien. Het thema oud en nieuw was bij de intocht van de tallships en replica's duidelijk zichbaar. Naast deze indrukwekkende uit 1931 te water gelaten Americo Vespucci, genoemd naar de Italiaanse ontdekkingsreiziger verwelkomden tientallen hedendaagse vaartuigen zoals de wite yacht ernaast hun nautistische medevaarders.

'266656' door Leonvanmaenen '266656' door Leonvanmaenen

Madagaskar

Madagaskar

Vier op een rij ~...A

Leonvanmaenen

Tijdens een wandeling door het landschap rondom Ambositra kwamen er veel kinderen op ons pad. Toen de gids e.e.a. over de lokale vegetatie aan het uitleggen was, had ik meer aandacht voor de kids om me heen. Het jongetje op de voorgrond eiste voortdurend de aandacht van de lens op. Toen ie even was afgeleid nam ik het moment om ook de andere drie kids in mijn camera te krijgen. Deze kinderen spreken zo jong als ze zijn al Frans naast de moedertaal Malagassy.

'265128' door Leonvanmaenen '265128' door Leonvanmaenen

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Een potpourri van...s

Leonvanmaenen

Het Parlementsgebouw (Országház) in Budapest werd tussen 1885 en 1902 gebouwd. Dit was destijds het grootste regeringsgebouw ter wereld. Het bouwwerk is in neogotische stijl geconstrueerd met in het interieur renaissance, barok- en Byzantijnse invloeden. Ik logeerde bij een Hongaarse vriend die aan de Buda-zijde woont. Dankzij zijn Hongaarse nationaliteit mocht ik gratis met hem mee naar binnen voor een rondleiding in een van de prachtigste gebouwen van de stad.

'258269' door Leonvanmaenen '258269' door Leonvanmaenen

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Toeristen laten mij..

Leonvanmaenen

Met Hemelvaart had ik bezoek uit Budapest. Die enkele dagen wil iedereen de stad natuurlijk zien, dus maakte ik een tweedaagse wandelroute door de stad. Het leuke van toeristen is dat ik door de objecten en locaties die zij fotograferen leer wat zij nu mooi vinden aan Nederland, in dit geval Amsterdam. Eigenlijk leren zij mij op een andere manier naar de stad te kijken waar ik normaal gesproken achteloos elke dag doorheen fiets. Hier staan we op de kade voor het museum NEMO met uitzicht over de Oosterdokskade. Aan de horizon zie je links de in neo-barokstijl getooide St. Nicolaaskerk uit 1887. Rechts het Chinese Sea Palace restaurant en in het midden de neo-gotische Posthoornkerk uit 1889.

'475285' door Leonvanmaenen '475285' door Leonvanmaenen

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

TKTS - South Street..

Leonvanmaenen

Voor goedkope, last-munite theatertickets weet de gemiddelde New-Yorkkenner de weg naar Times Square wel te vinden. Er is echter een filiaal dat bijna niemand kent en waar bijna geen toeristen komen. Dit filiaal ligt nabij Pier 17 bij South Street Seaport, op de hoek van Front Street en John Street. Bij dit loket kun je 's ochtends al kaartjes krijgen voor een avondvoorstelling, terwijl Times Square in de ochtend alleen maar matinee-voorstellingen verkoopt. TKTS South Street heeft geen wachtrij, althans heb ik niet meegemaakt. Bovendien kun je op locatie van de gelegenheid gebruik maken om Manhattan downtown wandelend verkennen zoals de John Street en Fulton Street met aan het eind van deze straat Ground zero. Ook Wallstreet ligt hier niet ver vandaan. Maar wil je in de buurt blijven, dan biedt South Street Seaport óók minstens een halve-dagvullende tijdsbesteding. Meer informatie over het TKTS-filiaal in Manhattan downtown vind je op de link: [url="http://www.tdf.org/TDF_ServicePage.aspx?id=56" target="_blank"]TKTS New York[/url]

'257187' door Leonvanmaenen '257187' door Leonvanmaenen

OmanMuscat

OmanMuscat

Broederschap

Leonvanmaenen

Tegenover het Paleis van Sultan Qaboos ligt een moskee. De omgeving straalde een atmosfeer van rust uit doordat de mensen die er lopen op één hand te tellen waren. Terwijl ik naar de moskee liep, kwamen deze broertjes net de hoek om. Enigszins verlegen bleven ze naast de toegang van de moskee staan. Zonder dat ik wat zei namen ze een poserende houding aan en omhelsden elkaar alsof ze op die manier vereeuwigd wilden worden. Ik vroeg naar hun namen en hoe oud ze waren. De oudste draagt een quma op het hoofd en beide zijn ze in dishdasha's getooid. Na de foto-click renden ze de hoek om en weg waren ze.

'255871' door Leonvanmaenen '255871' door Leonvanmaenen

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Bommelding op Times..

Leonvanmaenen

In de eerste week van mei werd Times Square ontruimd vanwege een bommelding in de 45e straat. Ons hotel lag ook aan het plein aan de 47e straat. Van de eerste melding hadden we weinig last. Vlak voordat we naar het vliegveld zouden keren om naar huis te gaan, wilden we nog even lunchen aan het plein. Toen we klaar waren en terug wilden lopen naar het hotel was er plotseling een tweede bommelding waardoor het plein volledig werd leeggeruimd en we met een grote omweg terug naar het hotel moesten. Dat moment zorgde wel voor een uniek tafereel, namelijk een leeg Times Square dat normaal gesproken een van de drukste pleinen ter wereld is. Hoe vaak maak je zoiets live voor ogen in je leven mee.

'255005' door Leonvanmaenen '255005' door Leonvanmaenen

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Columbus(reporter) op

Leonvanmaenen

Een weekje New York tijdens de mislukte bomaanslag op Times Square waar we ons hotel hadden. Een aantal blokken verder was daar niets van te merken. Op de kruising van Broadway, Eight Avenue en 59th Street staat er een standbeeld van Columbus op Columbus Circle. Dit is het zicht op dit mooie monument vanuit het Time Warner Building door de glazen wand. Columbus was echter niet degene die de plaats ontdekte die later New York werd genoemd. Het was Giovanni da Verrazano die begin 1500 als eerste voet aan land zette en in contact kwam met de plaatselijke inboorlingen.

'252409' door Leonvanmaenen '252409' door Leonvanmaenen

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Before 9/11

Leonvanmaenen

Het is inmiddels 13 jaar geleden dat ik voor het laatst in New York was. Vanmiddag vlieg ik er eindelijk weer naartoe. Mijn familie is zojuist vanuit Brussel vertrokken en ze weten niet dat ik hen ga vergezellen. Vandaar, dat ik er weinig aandacht aan kon besteden op deze site. Deze foto is genomen vanaf het dak van het WTC, op de 110e etage, 420 meter hoog. Het Woolworth Building is er o.a. op te zien. Inmiddels is het een kostbare ervaring om het WTC te hebben gezien, bezocht en beklommen. Tot volgende week allemaal.

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik