Leondijkstra

'823826' door Leondijkstra '823826' door Leondijkstra

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Zonsondergang

Leondijkstra

Morgen vertrek ik naar Düsseldorf, waar ik weer mooie foto's kan maken, in de vrieskou weliswaar. De site is geüpdated, maar ik ben mijn mooie 100e positie verloren, in ruil voor de 1317e positie :/. Hier gaat de zon onder in het stadspark van Sneek! Ik zal vanaf volgende week foto's van Düsseldorf gaan plaatsen!

'572712' door Leondijkstra '572712' door Leondijkstra

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Zonsondergang in Snee

Leondijkstra

Ik vond dat deze foto wel op de site kon, omdat de foto mij op het eerste gezicht een beetje oosters aandeed. Deze foto heb ik zojuist gemaakt toen ik met mijn mountainbike genoot van het mooie weer in en rond Sneek.

'572270' door Leondijkstra '572270' door Leondijkstra

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Molen!

Leondijkstra

Veel Duitsers, veel bootjes, en volle terrasjes is wat je vooral ziet als je met een boot door het leuke watersport dorpje Woudsent vaart. Deze leuke molen trok mijn aandacht, op de voorgrond liggen een van de vele huurbootjes.

'572038' door Leondijkstra '572038' door Leondijkstra

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Vroege fietstocht doo

Leondijkstra

Het is moeilijk om Friesland goed te leren kennen als je er niet woont. Ik heb zelf het geluk om hier te wonen, en het blijft leuk om rond 6 uur in de ochtend door het landschap te fietsen, te stoppen voor overstekende koeien, door de schilderachtige dorpjes met onuitspreekbare namen te fietsen en zo nu en dan "Goeie dei" te schreeuwen naar een boer die ook vroeg uit de veren is!

'571834' door Leondijkstra '571834' door Leondijkstra

NederlandLeeuwarden

NederlandLeeuwarden

Kulturele Haadstêd...

Leondijkstra

Dit jaar is Leeuwarden de Culturele hoofdstad van Europa. Gisteravond (Vrijdag) was er een evenement, genaamd waterlicht (die is er vandaag ook nog). De lasers stelden de hoogte van het water voor als de dijken doorbraken. Op de achtergrond is de hoogste toren van noord Nederland te zien.

'571421' door Leondijkstra '571421' door Leondijkstra

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Neem de trap!

Leondijkstra

Spanje, het land wat mij altijd blijft verbazen. Toen ik verleden jaar langs de Costa Tropical aan het mountainbiken was, ontdekte ik tal van kleine strandjes, verscholen achter hoge rotsen. Erg leuk om zo'n strand in Spanje voor je alleen te hebben!

'571299' door Leondijkstra '571299' door Leondijkstra

SpanjeSierra Nevada NP

SpanjeSierra Nevada NP

Op de top van Spanje!

Leondijkstra

Deze foto is gemaakt op de Sierra Nevada. Op de voorgrond is een onverharde weg te zien, daarna volgen andere toppen van de Sierra en op de achtergrond het binnenland van Andalusië. Je kon Granada ook zien liggen! Vandaag ben ik weer klaar met de Tentamens, en heb ik weer tijd voor de website! Bedankt voor de reacties over Socotra.

'571073' door Leondijkstra '571073' door Leondijkstra

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Een vrolijke familie!

Leondijkstra

Ik plaats deze foto eigenlijk om een vraag te stellen: is er iemand van jullie ooit eens naar het eiland Socotra geweest, of is van plan er ooit naartoe te gaan? Van de geringe reisreporters die er zijn geweest zijn ze allemaal offline en kan ik ze geen vragen stellen, en aangezien deze bestemming zo enorm buiten de gebaande paden ligt, kan ik er ook zeer weinig over vinden... Deze foto is gemaakt in Stavoren, op de dijk nabij de Marina van Stavoren.

'571031' door Leondijkstra '571031' door Leondijkstra

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Ontdek het...Tropisch

Leondijkstra

Veel mensen trekken in de zomer altijd naar de grote stranden aan de noordzeekust, en ik geef ze zeker geen ongelijk! Maar wat velen niet weten, is dat de Friese Ijsselmeerkust vol ligt met onontdekte strandjes, verscholen in kleine baaitjes. Ik ontdekte ze per toeval op google earth, en als je op een warme zomerdag bij een van deze baaitjes komt, krijg je bijna het gevoel van een tropisch eiland. Het water is kristalhelder en de mooie witte strandjes maken het af. (Pas wel op voor de muggen, ze steken niet, maar ze zijn in zulke grote getalle, dat ze zelfs het nieuws bereiken. Je hebt er geen last van, zolang je niet te dicht bij de bosjes komt, en je je eten netjes opbergt) Ik zelf heb nu mijn tentamen week, ik hoop alle mooie foto's een duimpje te kunnen geven, maar ik zal niet overal op kunnen reageren, bedankt voor het begrip.

'570966' door Leondijkstra '570966' door Leondijkstra

ItaliëCalabrie en Basilicata

ItaliëCalabrie en Basilicata

Met de trein!

Leondijkstra

Toen we op de laatste dagen van de reis besloten met de trein naar de kuststad Crotone te gaan, kregen we een leuke verassing! De trein die ons erheen moest brengen, leek op een trein die rechtstreeks uit een kinderstripboek zou kunnen komen! Dit is heel leuk om te doen, maar aangezien we de enige toeristen waren, werden we uitgebreid bekeken. (Maak deze reis het liefst niet in de zomer, de trein heeft geen airco)

'570915' door Leondijkstra '570915' door Leondijkstra

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Friese landschappen..

Leondijkstra

Toen ik van het zomer eens besloot mijn eigen provincie te fotograferen, heb ik zeer leuke foto's kunnen schieten. Zo rond 6 uur, wanneer de zon net op was, heb ik op deze prachtige, warme zomerdag een leuke plaat kunnen schieten van grazende koeien. (roodhuis (reahûs), Friesland)

'570897' door Leondijkstra '570897' door Leondijkstra

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Langs de afgrond

Leondijkstra

Zoals beloofd nog een foto van de Caminito del Rey. Het is niet een mooie foto, maar er is wel op de zien hoe enorm hoog het pad hangt. Vroeger, toen de infrastructuur nog heel slecht was, moest men over de Caminito del Rey naar de andere kant. Aangezien het pad maximaal 100 centimeter breed was, kon je er heel gemakkelijk vanaf vallen, en dat gebeurde ook regelmatig... Al met al was het een bijzondere ervaring, die ik iedereen aan kan raden!

'570849' door Leondijkstra '570849' door Leondijkstra

ItaliëCalabrie en Basilicata

ItaliëCalabrie en Basilicata

Goedemorgen!

Leondijkstra

Een hele goede morgen was het voor mij zeker! Kreeg vanmorgen te horen dat 2 van de 4 reizen die we besproken hadden zijn gepland! Aangezien we naar Calabrië en eventueel Sicilië gaan, plaats ik daar ook even een foto van (Genomen in Mei). Op een avond besloot ik er de volgende dag vroeg uit te gaan, en dat loonde zich zeker! De vissersbootjes keerden terug richting de haven, de zon kwam langzaam op en de gehele kust kreeg een prachtige gouden, rode gloed. De lichten in de steden gingen uit en voor ik het wist steeg de temperatuur van 15 graden naar 20 graden. Het Italiaanse verkeer kwam ook weer op gang (En dat hoor je zeker weten!!) en ik besloot weer in bed te duiken.

'570745' door Leondijkstra '570745' door Leondijkstra

GriekenlandRhodos

GriekenlandRhodos

50 shades of blue

Leondijkstra

Dankzij het ondiepe water voor de kust van Rhodos new town krijgt het water een turquoise blauwe kleur. De groene steen op de voorgrond maakt de foto helemaal af. Ondanks het een stadsstrand is en we er in hartje zomer waren, viel het aantal toeristen reuze mee (bedankt iedereen voor de hartelijke reacties!!!).

'570713' door Leondijkstra '570713' door Leondijkstra

GriekenlandRhodos

GriekenlandRhodos

écht Grieks!

Leondijkstra

Ondanks mensen bij de Griekse eilanden altijd aan de oudheid, monumentale gebouwen en stranden denken, is dat maar een fractie van wat je er daadwerkelijk allemaal kunt beleven. Hoewel het jammer is dat je de Griekse eilanden in de zomer vaak moet delen met enorme hoeveelheden toeristen, is het voor mij ook wel een beetje bij de Griekse eilanden gaan horen. Het typische "Griekse eiland" is voor mij een modern, toeristisch eiland, en op de foto is te zien waarom! Een leeg strand zul je in de zomer bijna nooit tegenkomen. Op dit plaatje is een prachtig strand te zien, nabij het toeristische plaatsje Lindos. We waren op strandvakantie, maar hebben het toch zo avontuurlijk mogelijk proberen te maken ;). (tip: wil je niet overspoeld worden door toeristen, probeer in het voor of na seizoen het binnenland óf ga naar het prachtige eilandje Ikaria naast Samos!) (Ik praat hier specifiek over de eilanden)

'570672' door Leondijkstra '570672' door Leondijkstra

ItaliëCalabrie en Basilicata

ItaliëCalabrie en Basilicata

Schilderachtig...verv

Leondijkstra

In het oude centrum van de Calabrese stad Corigliano Calabro vonden we na een half uur slenteren een prachtig uitzichtpunt op de overkant van de stad. Zoals bij normale Nederlandse steden het centrum altijd in het midden ligt, ligt bij deze stad het centrum zo'n 10 minuten rijden buiten de buitenwijken, praktisch ;) (En er zijn amper tot géén toeristen!!)

'570637' door Leondijkstra '570637' door Leondijkstra

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Aan de afgrond

Leondijkstra

Deze foto is gemaakt op de Caminito del Rey in Andalusië. Het is een grote toeristisch attractie, maar schijn bedriegt. Deze locatie heeft alle columbusfactoren in een! Bij de ingang van de Camino word je weliswaar omvergelopen door toeristen, maar zodra je door de poortjes bent, en alle mensen achter je hebt gelaten, kun je in alle rust genieten van adembenemende landschappen. Ik zal in de loop van de week meer foto's plaatsen van deze plek (en er meer info over geven). Tip: Ga in het voor of na-seizoen! Heel erg bedankt voor alle hartelijke reacties, voelt goed om terug te zijn!

'570611' door Leondijkstra '570611' door Leondijkstra

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Het bounty gevoel in.

Leondijkstra

Op deze foto is een strand in Nerja te zien, vlak naast het welbekende Balcón de Europa. Dankzij de palmbomen en de Seychellen-achtige rotsen, kun je je haast niet voorstellen dat dit op slechts 2,5 uur vliegen van Amsterdam is! Na een hele tijd offline te zijn geweest, heb ik zojuist de inlogcodes weer teruggevonden van mijn account, en hoop ik weer veel foto's te kunnen plaatsen en andere mensen hun foto's te kunnen bewonderen :).Ik heb dit afgelopen jaar veel reizen gemaakt, en kan niet wachten om deze met jullie te delen. Dit jaar staat op de planning: Düsseldorf, Calabrië, Georgië, Armenië en Andalusië! Ik kijk heel erg uit naar Georgië en Armenië, omdat dit voor mij als klein jongetje van 15, mijn eerste reis alleen wordt! Ik wil hier de ongebaande paden gaan verkennen samen met een goede vriendin, maar aangezien deze bestemming zo onbekend is, kunnen heel weinig mensen mij er iets over vertellen. Gelukkig zijn er veel verre reizigers hier, en hoop ik er het komende half jaar veel meer over te leren, en het zelf te ontdekken! --Leon!

'550495' door Leondijkstra '550495' door Leondijkstra

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Mooi en dichtbij huis

Leondijkstra

Een paar keer per jaar ga ik er met de trein op uit. Deze keer koos ik voor onze mooie hoofdstad. Het weer was wel is waar minimaal, maar het is toch altijd mooi om amsterdam te bezoeken!

'546719' door Leondijkstra '546719' door Leondijkstra

DuitslandFrankfurt

DuitslandFrankfurt

Parijs 2.0

Leondijkstra

Ik ben gisteren weer aangekomen in Nederland na weer een gezellig weekend in Frankfurt aM. Toen ik een foto van de skyline wou maken, kwam ik op deze brug terecht met allemaal liefdes slotjes, gezellig!

'545412' door Leondijkstra '545412' door Leondijkstra

NederlandDe Veluwe

NederlandDe Veluwe

Een woestijn in...Ned

Leondijkstra

Het Kootwijkerzand is een enorme zandverstuiving in de Veluwe. Het is persoonlijk mijn lievelingsplek in Nederland omdat je je waant in de Afrikaanse savanne, maar gewoon nog in Nederland bent!

'545223' door Leondijkstra '545223' door Leondijkstra

SpanjeGranada

SpanjeGranada

Mooie kerktoren aan..

Leondijkstra

Ik ben een tijdje offline geweest, maar ik hoop weer regelmatig een foto te kunnen plaatsen. Op deze foto is een hele hoge kerktoren te zien. Ik heb 10 minuten moeten zoeken naar een plek om de toren er een beetje in zijn geheel op te krijgen, omdat je met al die smalle straatjes in Granada altijd maar een klein stukje op de foto krijgt.

'543689' door Leondijkstra '543689' door Leondijkstra

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Aan de rand van de...

Leondijkstra

Naast de Puente nuevo, gelijk grenzend aan een parkje, "hangt" dit prachtige, bijzondere uitzichtpunt. Je zult het wel met andere toeristen moeten delen, maar omdat je ook niks onder je ziet, voel je je echt "on top of the world"

'543115' door Leondijkstra '543115' door Leondijkstra

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Stad aan het water

Leondijkstra

(harlingen)De Noorderhaven samen met de Zuiderhaven zijn naar mijn mening de mooiste havens van Friesland. Hele mooie oude gebouwen staan aan beide kanten van het water, waar de prachtig oude zeilschepen(soms ook de nieuwere varianten:p) in liggen.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik