Leonard

'503595' door Leonard '503595' door Leonard

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Geef mij maar...Amste

Leonard

Oost West Thuis Best. Wat een thuiskomst! Een schitterend uitzicht over Amsterdam vanuit het vliegtuig bij terugkomst. Dan is Nederland toch ook wel heel erg mooi.

'502846' door Leonard '502846' door Leonard

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Positano en onbekend.

Leonard

Positano is een bekende highlight van Italië, maar niet zonder reden. Het stadje is verticaal tegen de berg opgebouwd waardoor je een hoop trappen moet lopen, maar tussen door kan je van mooie uitzichten genieten. Je ziet oude foto een blik op positano vanaf het centrale (glamour) strand Spiaggia Grande. Mocht je meer rust willen, dan is er een erg mooi wandelpad vanaf hier naar Spiaggia del Fornillo.

'502746' door Leonard '502746' door Leonard

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Zonsopgang bij...Stro

Leonard

Stromboli is een klein vulkaan eiland in de Tyrreense zee en onderdeel van de Eolische eilanden. Je vind er een van de 3 actieve vulkanen in Italië. Het geldt als de meest actieve vulkaan van Europa. Je kan deze beklimmen om de regelmatige (kleine) uitbarstingen te zien of 's avonds in een boot rond het eiland varen om de sciara del fuoco te zien. Dit is goed te combineren met Sicilië of met de andere eolische eilanden.

'502707' door Leonard '502707' door Leonard

ItaliëPuglia

ItaliëPuglia

Trulli in Alberobello

Leonard

In de hak van de laars vind je de provincie Puglia, waar veel moois te zien is. Een bekende bezienswaardigheid zijn de witte puntdak huisjes in Alberobello. Ook in bijvoorbeeld Ostuni kan je deze bewonderen. In de 16e eeuw kregen de landarbeiders toestemming om stenen huizen te bouwen die ze modelleerden naar het voorbeeld van de kleine stenen huisjes uit de olijfboomgaarden. De leefomstandigheden waren vrij gunstig doordat de ruimtes koel bleven in zomer en warm in de winter.

'492209' door Leonard '492209' door Leonard

LetlandRiga

LetlandRiga

Stokvis!

Leonard

De centrale markt in Riga is een echte aanrader. Over 5 hallen verspreid vind je een enorm aanbod van (verse) levensmiddelen. Ik vond met name de vismarkt erg leuk. Naast alle verse vis zie je overal emmers met stokvis wat een heel aparte aanblik geeft. Rondom de hallen is ook een openlucht markt waar fruit, groente, kleding, bloemen en tassen/koffers worden verkocht. De stad biedt verder erg mooie jugendstil architectuur.

'461344' door Leonard '461344' door Leonard

Zuid-AfrikaJohannesburg

Zuid-AfrikaJohannesburg

Alexandra township

Leonard

Tijdens een studiereis in Zuid Afrika kregen we een rondleiding door Alexandra township, waar vooral de kinderen stiekem om de hoek keken om eens te kijken wat die toeristen nu kwamen doen. Met name het contrast met de 5 minuten verderop gelegen sjieke wijk Sandton maakte indruk.

'461298' door Leonard '461298' door Leonard

NoorwegenTrondheim en de Lofoten

NoorwegenTrondheim en de Lofoten

Zonsondergang op...Lo

Leonard

Op de Lofoten verbleven wij bij de Sandsletta camping, waar op steenworp afstand van onze hut en meertje lag. Toen we 's avonds laat het raam uitkeken zagen we deze bijzondere zonsondergang.

'460952' door Leonard '460952' door Leonard

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Vogeltje in plaats va

Leonard

Tja, ga je naar Addo NP om olifanten te zien en dan kom je terug met een foto van een vogeltje.... We hadden net een enorme donderbui achter de rug, zodat het meeste grote wild aan het schuilen was. En toen zat ineens dit vogeltje langs de kant van de weg. Ik weet eerlijk gezegd niet wat voor vogel het is, maar vond het toch een erg mooi plaatje.

'460839' door Leonard '460839' door Leonard

BirmaShan

BirmaShan

Goedemorgen!

Leonard

Hsipaw is een klein dorpje in Shan state, waar je wandelingen kan maken in de omgeving door authentieke Shan dorpjes. Deze Shan boer kwam ons tegemoet gereden. Hij begroette ons vrolijk!

'460825' door Leonard '460825' door Leonard

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Aliwal Shoal

Leonard

Bij het duiken in Aliwal Shoal bij Umkomaas kwam deze grote baars ons tegemoet gezwommen om een kijkje te nemen. Het is een prachtig duik gebied waarin je ook walvissen en haaien tegenkomt.

'460639' door Leonard '460639' door Leonard

Zuid-AfrikaDrakensbergen

Zuid-AfrikaDrakensbergen

Basotho man

Leonard

Vlakbij Underberg in de Zuidelijke Drakensbergen ligt de Sani Lodge. Van daaruit kan je een prachtige toch maken per 4WD over de Sani Pass. Deze is de enige weg over de Drakensbergen die Lesotho inleidt. De tocht wordt begeleid door een uitstekende gids die zelf als blanke is opgegroeid in Lesotho. Vroeger werd de route gebruikt om goederen naar Mokothlong in het oosten van Lesotho te brengen met lastdieren. Sommige locals zoals deze man van de Basotho stam lopen nog steeds zelf de pas op.

'460492' door Leonard '460492' door Leonard

MarokkoMeknes

MarokkoMeknes

Toverkunsten

Leonard

Tijdens een rondreis in Marokko kwamen we in de oude koningsstad Meknes. Op het El Hedime plein is het 's avonds een drukke bedoening met goochelaars, verhalen vertellers en slangenbezweerders. Je waant je in het sprookje van 1001 nacht.

'460361' door Leonard '460361' door Leonard

BirmaMandalay

BirmaMandalay

Zonsondergang U-bein.

Leonard

De U-bein brug in Amarapura overspant het Taunthaman meer . De brug stamt uit 1850 en geldt als de oudste teak-houten brug ter wereld. Het hout was afkomstig van een klooster in het dichtbij geleven Ava. Wij waren er op twee kerstdag en de brug was afgeladen met zowel Birmese als internationale toeristen. Ook het vlakbij gelegen Mahagandayon klooster met studerende monniken was erg leuk om te bezoeken. Doordat de brug in de droge tijd vrij hoog ligt, kan je er prachtige foto's maken.

'460255' door Leonard '460255' door Leonard

PeruTiticacameer

PeruTiticacameer

Feest op Taquile...Is

Leonard

Tijdens een tocht over het Titcaca meer in Peru bezochten we Taquile Island, We hadden geluk, want er was een groot festival aan de gang. Op het centrale plein was het een vrolijke boel met in klederdracht gestoken dansers, trommelaars en fluitspelers.

'460160' door Leonard '460160' door Leonard

BirmaMandalay

BirmaMandalay

Vrouw kijkt uit trein

Leonard

Onderweg van Kyaukme naar Mandalay ontspoorde onze trein. Deze vrouw kijkt vanuit het raam toe hoe het treinpersoneel bezig is om de trein weer op het spoor te zetten.

'460157' door Leonard '460157' door Leonard

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Portret van 2 Birmese

Leonard

Dit is een portret van 2 dames op de floating market bij Inle lake in Myanmar. Lokale stammen uit de omgeving komen hier hun waren verkopen.

'460156' door Leonard '460156' door Leonard

BirmaShan

BirmaShan

Palaung vrouw

Leonard

Vrouw in een dorp van de Palaung stam in de buurt van Kyaukme. De Palaung zijn een etnische minderheid in de Shan staat in Myanmar.

'460155' door Leonard '460155' door Leonard

BirmaKyaiktiyo

BirmaKyaiktiyo

Biddende monnik bij..

Leonard

Biddende monnik bij Golden Rock in Kyaktyio in Myanmar. De Golden Rock is een groot granietblok beplakt met bladgoud, waar bovenop een pagode is gebouwd. Het vormt een van de drie belangrijkste Boeddhistisch bedevaartsoorden van Myanmar. Volgens de legende wordt deze in evenwicht gehouden door een haar van Buddha.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik