Leeuwinnetje

'545164' door Leeuwinnetje '545164' door Leeuwinnetje

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Água Retorta

Leeuwinnetje

Água Retorta is klein dorpje ten zuidoosten van Sao Miguel. Het telt zo'n 500 inwoners. Hier komen de bakker, melkboer en de viskar nog gewoon aan de deur om hun waar te verkopen.

'545152' door Leeuwinnetje '545152' door Leeuwinnetje

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Praia da Oura

Leeuwinnetje

Vanuit Albufeira maken we een strand & klifwandeling naar Praia da Oura. Net als alle stranden langs de Algarve is ook dit strand een plaatje.

'545110' door Leeuwinnetje '545110' door Leeuwinnetje

CanadaJasper NP

CanadaJasper NP

Maligne Lake

Leeuwinnetje

Maligne Lake is het grootste natuurlijke meer in de Canadese Rockies. Het heeft een lengte van 22 km. Een boottocht brengt je naar het alom bekende Spirit Island waarvan je rechts op de foto nog een stukje ziet.

'545094' door Leeuwinnetje '545094' door Leeuwinnetje

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Loonse & Drunense...d

Leeuwinnetje

Tijdens een lang weekend Den Bosch huren we een paar fietsen en gaan een mooie rit maken naar de Loonse & Drunense duinen. Wat een mooi gebied is dit toch en zo lekker dichtbij. Je kunt hier natuurlijk ook wandelen, paardrijden & mountainbiken.

'545089' door Leeuwinnetje '545089' door Leeuwinnetje

Groot-BrittanniëJersey

Groot-BrittanniëJersey

St. Elizabeth Castle

Leeuwinnetje

Het kasteel ligt op een rotseiland in de baai van Saint Helier, L'Islet genaamd. Bij eb is het kasteel via de zeebodem te bereiken. Er zelfs een pad van 800 meter lang aangelegd. Bij vloed stroomt dit pad geheel onder. Het kasteel is dan alleen bereikbaar met een puddleduck, een speciaal toeristisch amfibisch schip dat zowel op het strand kan rijden als in de ondiepe zee kan varen. Te voet is het kasteel 7 van elke 12 uur bereikbaar.

'544984' door Leeuwinnetje '544984' door Leeuwinnetje

CanadaVancouver

CanadaVancouver

12 op een rij

Leeuwinnetje

Tijdens een wandeling rond Stanley Park zagen dit mooie twaalftal Canadese ganzen. Netjes op een rij net als de skyline van Vancouver. Het eilandje op de voorgrond heet Deadman's Island en was vroeger in gebruik als begraafplaats. In 1942 droeg de regering het eiland over aan de Canadian Royal Navy en sindsdien is het in gebruik als marinebasis. Sinds de bouw van deze basis in 1944 worden hier paranormale verschijnselen waargenomen zoals: geluiden van brekend glas, schreeuwen, voetstappen, onmenselijke kreten, gloeiende ogen in de mist enz... Daarnaast worden er vaak persoonlijke bezittingen vermist en op vreemde plaatsen teruggevonden, elektrische apparaten gaan vanzelf aan en uit. Helaas is het gesloten voor publiek ;-)

'544960' door Leeuwinnetje '544960' door Leeuwinnetje

GriekenlandChios

GriekenlandChios

Vrontados

Leeuwinnetje

We huren een paar fietsen en vanuit Karfas fietsen we via Chios Stad naar Vrontados. Een mooie route langs de kust. Vrontados is een klein dorpje met zo'n 5300 inwoners. Het is prachtig gelegen tussen de zee en de bergen. Uiteraard heeft Vrontados ook een kleine haven waar tal van kleine vissersbootjes liggen. Deze 'grote' boot met drogende netten aan de wal viel dan ook een beetje uit de toon.

'544953' door Leeuwinnetje '544953' door Leeuwinnetje

IJsland

IJsland

Hljóðaklettar

Leeuwinnetje

In heel IJsland kom je de meest vreemde door vulkaanuitbarstingen gevormde 'constructies' tegen. Zo ook Hljóðaklettar. Deze 'berg' bestaat uit basaltzuilen. Deze zuilen ontstaan wanneer een lavastroom afkoelt, waarbij krimpscheuren ontstaan. Er zijn diverse wandelroutes. Hoe kom je er: Vanuit Husavik de 85 richting het noorden volgen dan de eerste weg rechtsaf (862)

'544949' door Leeuwinnetje '544949' door Leeuwinnetje

GriekenlandSamos

GriekenlandSamos

Kerkje

Leeuwinnetje

Met dit kerkje is mijn liefde voor Griekse kerkjes begonnen. Sindsdien moet elk kerkje wat we tegenkomen op de foto, hoe kleiner hoe beter. Dit Griekse kerkje kun je vinden in het plaatsje Koumaradei op Samos.

'544873' door Leeuwinnetje '544873' door Leeuwinnetje

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Basiliek van San Marc

Leeuwinnetje

De basiliek heeft vijf koepels en is rijkelijk voorzien van bogen, torentjes en andere versierselen. Die versieringen zijn in de loop der eeuwen aangebracht. De Venetiaanse schepen brachten schatten uit het Oosten mee die vervolgens werden gebruikt om de basiliek verder te verfraaien. We zijn helaas niet binnen geweest, er stond een behoorlijk lange wachtrij, maar aan de buitenkant van deze basiliek is ook genoeg te zien! Hier zie een detailfoto van 1 van de koepels.

'544869' door Leeuwinnetje '544869' door Leeuwinnetje

Groot-BrittanniëEdinburgh

Groot-BrittanniëEdinburgh

Edinburgh

Leeuwinnetje

Het Dugald Stewart Monument staat boven de Calton Hill in het centrum van Edinburgh. Dit monument is gebouwd ter ere van de Schotse filosoof Dugald Stewart. Deze filosoof was jarenlang verbonden aan de Universiteit van Edinburgh en in het begin van de negentiende eeuw werd er een ere monument voor hem opgericht. Het is gebouwd in oud Griekse stijl. Vanaf Calton Hill heb je prachtig uitzicht op Edinburgh & Edinburgh Castle.

'544833' door Leeuwinnetje '544833' door Leeuwinnetje

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

De 100e!

Leeuwinnetje

De 100e foto moet toch een beetje speciaal zijn. Het land was al snel duidelijk, dat moest Noorwegen worden. Wat mij betreft het mooiste land van Europa! We zijn er nu drie keer geweest en vanaf het eerste moment ben ik verliefd op dit land. De natuur, fjorden, houten huizen en de enorme leegte & rust die er heerst maken het voor mij een heerlijk vakantieland. Al jaren stonden de Lofoten nummer 1 op onze 'to do list' en in 2012 was het dan eindelijk zover. Heerlijk om dromen uit te laten komen! Deze 'typische Lofotenfoto' is genomen in het vissersdorpje Henningsvær, er wonen zo'n 450 mensen verspreid over een aantal eilandjes. Door middel van een brug is het grootste eiland verbonden met het vaste land. Veel toeristen zul je op de Lofoten niet tegenkomen, het is nog behoorlijk onontdekt gebied!

'544818' door Leeuwinnetje '544818' door Leeuwinnetje

GriekenlandRhodos

GriekenlandRhodos

Rhodos

Leeuwinnetje

Rhodos was het eerste Griekse eiland dat we ooit bezocht hebben. Sindsdien zwaar Griekofiel ;-) Ik hou van de relaxte sfeer, de gastvrijheid (ben nergens vriendelijkere mensen tegengekomen dan in Griekenland), het heerlijke eten, de witte dorpjes, kleine kerkjes, de natuur...van alles dus eigenlijk! Nog een paar maanden, dan hopen we ons 7e Griekse eiland te bezoeken, Corfu.

'544799' door Leeuwinnetje '544799' door Leeuwinnetje

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Haven Ponta Delgada

Leeuwinnetje

De haven van Ponta Delgada met op de achtergrond de niet meer actieve vulkaan Do Fogo. De zwarte driehoek in het midden is de trap voor de cruiseschepen die hier aanmeren. Erg druk bezocht wordt het eiland nog niet, we waren er 10 dagen en hebben geen cruiseschip gezien. Bij deze haven vertrekken talrijke walvissafari's welke zeker een aanrader zijn. Van de 80 walvissoorten komen er 21 voor in de wateren rond de Azoren. Je hebt hier de kans om o.a. blauwe vinvissen, potvissen, zwaardvissen, dolfijnen, schildpadden & haaien te spotten.

'544766' door Leeuwinnetje '544766' door Leeuwinnetje

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Snavel

Leeuwinnetje

De clowns onder de zeevogels, zo worden papegaaiduikers ook wel genoemd. Dat komt door hun grote, kleurrijke snavel. Die is het mooist in de broedtijd, in de winter neemt de kleur en het formaat flink af. Verder lijken papegaaiduikers in niets op clowns, ze zijn juist heel handig. Bijvoorbeeld in het vasthouden van vele vissen tegelijk, soms wel tien stuks, die aan de zijkanten uit de snavel hangen, terwijl de elfde wordt gevangen. Het geheim van deze truc bestaat uit een verhemelte vol weerhaakjes waar de vis met de tong tegenaan wordt gedrukt. (Ecomare)

'544759' door Leeuwinnetje '544759' door Leeuwinnetje

IJslandJökulsárlón

IJslandJökulsárlón

Jökulsárlón

Leeuwinnetje

Als je Jökulsárlón bezoekt neem dan zeker de moeite om naar het strand te lopen. Het is een prachtig gezicht om de blauw gekleurde ijsblokken op het zwarte zand te zien liggen. En als het dan ook nog een beetje waait krijg je dit soort tafereeltjes!

'544738' door Leeuwinnetje '544738' door Leeuwinnetje

IJslandKrafla

IJslandKrafla

Krafla

Leeuwinnetje

Krafla is een 818 m hoge vulkaan ten noordoosten van Mývatn. Het gebied rond de Krafla is de afgelopen eeuwen meerdere malen actief geweest. Van recentere datum zijn een reeks aardbevingen tussen 1975 en 1984. Tijdens 9 erupties ontstond er een kloof van ongeveer 7,5 kilometer, en de lava die hieruit kwam werd bekend als de Kröflueldar, ofwel Vuren van Krafla. Het zijn deze uitbarstingen geweest die de warme lavavelden bij Leirhnjúkur op dit moment nog doen roken. Wat een prachtig gebied is dit, hier zie je echt het effect van een vulkaanuitbarsting. Ga er dan ook zeker een wandeling maken! Je voelt je zo nietig als je op dat immense zwarte lavaveld staat...

'544710' door Leeuwinnetje '544710' door Leeuwinnetje

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Mandarijneend

Leeuwinnetje

Er schijnen enkele honderden mandarijneneenden in Nederland te zijn. We hadden ze al wel regelmatig in dierentuinen gezien maar nooit in het wild. Dan is het best apart als je zo'n kleurig exemplaar ziet tijdens een winterse wandeling in eigen dorp!

'544701' door Leeuwinnetje '544701' door Leeuwinnetje

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Bloesem

Leeuwinnetje

In het voorjaar rijden we regelmatig de bekende betuweroute ook wel bloesemtocht genaamd. Het is een prachtig gebied, talloze boomgaarden worden afgewisseld met pittoreske dorpjes en vooral tijdens de korte periode dat de fruitbomen bloesem dragen is het een lust voor het oog. Denk niet dat je er alleen bent, fietsers, wandelaars, motorrijders, auto's...het is een drukte van belang op de route. Laat het voorjaar maar weer komen! https://www.rivierenland.nl/betuweroute

'544696' door Leeuwinnetje '544696' door Leeuwinnetje

GriekenlandKos

GriekenlandKos

Pech!

Leeuwinnetje

Deze vriendelijke man zat bij de haven van Kos Stad. Hij had een zakje bij zich waar stenen in zaten die genummerd waren van 1 tot 100. Ik moest een getal in gedachten houden en dan een steentje eruit halen. Als het nummer op het steentje hetzelfde was als het nummer dat ik in gedachte had zou ik die dag geluk hebben...hoe groot is de kans? Inderdaad geen geluk dus! Ik had deze foto jaren geleden op een andere site geplaatst en daar kwam - maanden later - een reactie op. Ik was blij verrast dat het van zijn kleinzoon bleek te zijn en hij was blij verrast zijn opa op het internet tegen te komen. Zolang hij zich kon herinneren had opa een zakje met genummerde steentjes.

'544671' door Leeuwinnetje '544671' door Leeuwinnetje

GriekenlandChios

GriekenlandChios

Beroemde molens

Leeuwinnetje

Ongeveer een kilometer ten noorden van het centrum van Chios Stad staan de vier bekendste molens van Chios. Alle vier prachtig gerenoveerd. Helaas paste er vanuit deze hoek maar drie op de foto.

'544560' door Leeuwinnetje '544560' door Leeuwinnetje

IJsland

IJsland

Oogverblindend!

Leeuwinnetje

De Hraunfossar is voor mij de mooiste waterval van IJsland. Over een lengte van bijna een kilometer zie je tientallen waterstroompjes de rivier in lopen. Het wit van de stroompjes in combinatie met het mooie blauw van het water en de zwarte lava...ik kan er uren naar kijken! Hoe kom je er: Neem vanuit Reykjavik ringweg 1. Sla net voordat je de brug richting Borgarfjörður tegenkomt rechtsaf de 53 op. Blijf op de 52 rijden. Deze verandert na een tijd in de 50. Sla rechtsaf de 518 op. Deze weg leidt je rechtstreeks naar het dorpje Reykholt en de Hraunfossar watervallen.

'544556' door Leeuwinnetje '544556' door Leeuwinnetje

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Furnas

Leeuwinnetje

Ook op Sao Miguel kom je heel veel leegstaande woningen tegen. Deze woning is als ik zo door het raampje kijk nog 'nuttig' in gebruik als afvalopslag.

'544548' door Leeuwinnetje '544548' door Leeuwinnetje

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Wildlife in eigen tui

Leeuwinnetje

Ik denk dat de vogeltjes onze tuin nog niet kunnen vinden, sinds we in onze nieuwbouwwoning wonen hebben nog geen mus of koolmees gezien. We waren dan ook heel verbaasd om ineens deze sperwer met een heerlijk maaltje in onze tuin te zien. Er was net tijd genoeg om een foto te maken (vanachter het glas) voor de kat hem in de gaten kreeg...

Community-updates

EDITIE 106 | 28 eens-in-je-leven reiservaringen

25-01-2021 Columbus Travel editie 106 is nu verkrijgbaar! Onze nieuwste editie over reizen die je één keer in je leven wilt maken is uit! Plus: kom oog in oog te staan met de Europese beer in Slovenië, ga net over de grens roadtrippen in België en Duitsland, treed buiten de gebaande paden in Oman en maak kans op een reis naar Spanje en een weekendje weg met een huurcamper! Bekijk de editie hier >

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

WEEK 03| COMMUNITY-TOPPERS


Salto do Prego. Foto: Canipel
1. Topfoto & -tip: Salto do Prego door Canipel
2. Review: Askja vulkaan, IJsland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Graaf
4. Nieuwkomer: Nheuveltravel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik