LauraSan

'567386' door LauraSan '567386' door LauraSan

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

Waakzam

LauraSan

Een grote groep wilde honden tegengekomen tijdens de laatste safari. Er waren jonge wilde honden die speelden en de volwassen die aan het rusten waren. Ze gaan op jacht heel gestructureerd en zijn fantastische jagers. Ze worden steeds zeldzam. De naam wilde hond heeft niets meer met de hond te maken. Deze wilde honden

'567325' door LauraSan '567325' door LauraSan

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

Jonge leeuwen onder..

LauraSan

Tijdens de middag safari is het nog heet in November. W zijn een leeuwen groep tegengekomen die onder een acacia lagen, in de schaduw. De leeuwen waren enkele jaar oud en maakte deel uit van de Dundee "pride''.

'498507' door LauraSan '498507' door LauraSan

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Chain Bridge

LauraSan

Een gedeelte van de Chain Bridge waar het kasteel door de poort gezien kan worden. Ik wilde zoveel mogeijk de verschillende decors op de foto zetten en een sort kader ontkennend beeld creeren.

'439444' door LauraSan '439444' door LauraSan

JapanKyoto

JapanKyoto

Shinkansen

LauraSan

De mooie bullet treinen in Japan, shinkansen genoemd hier bij binnenkomst in Kyoto. Prachtige treinen en comfortabel. Gereserveerde zitplaatsen zijn weer iets anders dan ongereserveerde plaatsen, Het mooi is dat je niets hoeft te betalen om een zitplaats te reserveren als je een Japan Rail pass hebt.

'439418' door LauraSan '439418' door LauraSan

JapanMiyajima

JapanMiyajima

Itsukushima shrine 's

LauraSan

Miyajima is nog mooier 's avonds als het donker is. Het is al donker om 8 uur Na het Japans eten, gaan we naar de Itsukushima shrine om de tori te bewonderen, het is belicht. Er zijn enkele mensen die zoals wij een andere uitzicht op de tempels willen hebben. Ik heb dan de Itsukushima shrine opgenomen, met een bijna volle maan. Helaas is de tori niet gelukt.

'438742' door LauraSan '438742' door LauraSan

JapanKyoto

JapanKyoto

Maiko

LauraSan

In Gion net uit de Yasaka shrine langs de kleine straatjes kwamen we deze maiko tegen. Mijn camera was al Klaar om fotos te nemen. Er zijn in Kyoto een paar scholen voor geishas een daarvan bevindt zich in Gion. Daar mask he ook de meets kans om een geisha aspirant te ontmoeten. Prachtige kleuren en haar / kapsel met hun nek in mooi wit geschilderd.

'438347' door LauraSan '438347' door LauraSan

JapanKyoto

JapanKyoto

Pagoda Chion-in

LauraSan

De Buddhistisch Chion-in tempel is prachtig. Je komt eerst de hoofdingang met een mooie tempel tegen alvorens de trappen omhoog te klimmen. Het is de moeite waard ook al is een gedeelte van het grondgebied onder renovatie. Hier heb ik een pagoda gefotografeerd met zijn mooie kleuren. De tempel ligt net buiten de Maruyama park en Yasaka shrine, en is wat minder bezocht.

'438227' door LauraSan '438227' door LauraSan

JapanKyoto

JapanKyoto

Vriendinnen in...trad

LauraSan

De oude hoofdstad van Japan is een mix van modern en traditie. Een prachtige stad waar veel te zien en te beleven valt. In de Gion district waar ik deze foto nam, zijn er veel tempels en oude winkeltjes en theehuisjes en daar kan je mensen tegenkomen die in kimono gekleed zijn- dat is de kleding van de zomer, heb ik me laten vertellen tov de yukata. Ook kom je af en toe een maiko of geisha tegen.

'438093' door LauraSan '438093' door LauraSan

JapanMiyajima

JapanMiyajima

Een Miyajima bewoner

LauraSan

Een karakteristiek van Miyajima is het aantal rondlopende dieren die je ziet. De herten zitten naast het water, of volgen je op, vooral als je iets te eten hebt. Je kan niet van ze af komen. Ze zijn echt lief en niet bang voor mensen.

'482244' door LauraSan '482244' door LauraSan

Japan

Japan

Japan Rail pass en ..

LauraSan

Reizen door Japan is een waar plezier, de treinen zijn precies op tijd, schoon en alles staat duidelijk aangeduid. Je kan met de alle modernste treinen reizen, heel comfortabel en zoop schoon. De treinen stoppen ook precies op de aangeduide plek op het perron, waar mensen netjes op een zijrij staan te wachten. Wij hebben tot nu toe geen problemen gehad sinds wij in Fukuoka zijn aangekomen en al enkele steden hebben bezocht. De Japan Rail pass is een uitstekende manier om verschillende steden te bezoeken, want je kan alle locale en snelle semi expressie treinen pakken, en ook ferry's . Het is een goede investering. Je kan ook gratis een zitplaats reserveren, dat is handig als met de shinkansen reist naar grotere steden. Er zijn JR Buros bijna overal in alle treinstations dus lekker makkelijk. Ook het reizen per openbaar vervoer is heel makkelijk. Taxi's zijn eigenlijk ook niet zo duur, voor onder 1000 yen, rond 7 euro kan je binnen de stad vervoerd worden, maar het is heel druk.

'437985' door LauraSan '437985' door LauraSan

JapanMiyajima

JapanMiyajima

Gojunoto 5...verdiepi

LauraSan

De gojunoto 5 verdiepingen pagode staat op de Unesco lijst. Hij is zo'n 27 Meter hoog en toont ook een Chinese invloed ook al is het grootste deel wel heel Japans architectuur. Er is een tussenkomst van shintoïsme en boeddhisme die ook in andere delen van Japan is te zien. Door zijn constructie is hij uniek in Japan, want hij kan tegen de horizontale trillingen van de aardbevingen.

'437951' door LauraSan '437951' door LauraSan

JapanMiyajima

JapanMiyajima

De toriii van Miyajim

LauraSan

De bekende grote poort bij de ingang van Miyajima, bij Hiroshima. Het is een heilige eiland die prachtig is. We zijn hier verbleven in een ryokan om van de natuur en de pracht van al de tempels te genieten. Dat was fantastisch.

'437948' door LauraSan '437948' door LauraSan

Japan

Japan

Mayong in Chinatown..

LauraSan

Ook in Nagasaki is er een Chinese buurt. De stad heeft een grote Chinese bevolking en invloed uit China gekend, samen met de Nederlandse o. a. Bij de uitgang van de Chinese poort troffen we deze mannen die heel levendig zaten te spelen.

'437628' door LauraSan '437628' door LauraSan

Japan

Japan

Oura kerk Nagasaki

LauraSan

Dicht bij de Glovers park In Nagasaki staat de oudste houten kerk van Japan, de katholieke Oura Kerk. De kerk dateert uit 1865 en werd door de Franse missionaris Bernard Petitjean ter nagedachtenis aan 26 christelijke martelaren gebouwd.

'437473' door LauraSan '437473' door LauraSan

JapanFukuoka

JapanFukuoka

Samurai of geisha

LauraSan

Wandelend langs de straten van Hakata kwamen we deze toiletten aan. Het beeld van de mannentoilet vond ik leuker dan de dames. Het is een leuk gezicht.

'437468' door LauraSan '437468' door LauraSan

Japan

Japan

Nagasaki peace park

LauraSan

Mooie Nagasaki die ook bekend staat voor de afschuw van de atoombom in augustus 1945. Hier staat het beeld met een arm die omhoog gericht is en de andere arm gestrekt. De vinger die zich richt op de plek waar de bom ontploofdde en de gestrekte arm geeft de vredesgebaar. Indrukwekkend plek.

'416379' door LauraSan '416379' door LauraSan

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Yacht voor Alcatraz

LauraSan

Deze foto heb ik genomen vanaf de pier met een uitzicht op Alcatraz in de verte. Een yachtje was toen aan het varen en die werd opgenomen. Ik heb de foto als vignette bewerkt, om het wat anders te maken.

'416264' door LauraSan '416264' door LauraSan

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Sawa

LauraSan

Hier is een ander bekende Javabeeld. Deze keer zijn we gestopt om foropauzes te doen. Ik heb deze vanaf de weg genomen. Vanzelfsprekend is de rit meerdere malen onderbroken om de mooie sawas te bezichtigen.

'416261' door LauraSan '416261' door LauraSan

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Sawa

LauraSan

Hier is een ander bekende Javabeeld. Deze keer zijn we gestopt om foropauzes te doen. Ik heb deze vanaf de weg genomen. Vanzelfsprekend is de rit meerdere malen onderbroken om de mooie sawas te bezichtigen.

'416096' door LauraSan '416096' door LauraSan

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Treinrit

LauraSan

Deze foto heb ik vanaf de trein genomen. Vanaf Bandung zijn we per trein gereisd en mooie rijsvelden met kleine dorpjes kunnen zien. Een typisch centraal Javanse plaat hier. .

'416075' door LauraSan '416075' door LauraSan

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Uitkijkpost Op...Adri

LauraSan

Het mooiste van Dubrovnik is het ommuurde gedeelte, waar je langs kan lopen, je hebt dan een prachtige uitzicht op de stad en op de blauwe zee. Het is aan te raden om de de ommuurde vestingstad helemaal te lopen, maar je wel een paar uurtjes voor rekenen want er zijn veel stopplaatsen om niet alleen het landschap te bezichtigen, maar ook wat gechiedenis op te nemen. Er zijn verschillende gebouwen die je kan bezoeken binnen de muren.

'416032' door LauraSan '416032' door LauraSan

Frans-PolynesiëPapeete

Frans-PolynesiëPapeete

Een dag aan het stran

LauraSan

Tahiti, Eind van de dag gaat iedereen naar het strand om lekker te genieten van watersporten, zoals hier van surfen. De weg is vol met geparkeerde autos die hier komen met hun surfboarden. Helaas hebben wij geen grote golven gezien toen wij er waren, terwijl de Billabong had moeten plaastvinden . Het wordt elk jaar hier in Tahiti iti gehouden.

'416030' door LauraSan '416030' door LauraSan

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Everglades

LauraSan

De Everglades, waar we verschillende soorten planten, vogels en enkele aligatoren zagen. Het is een groot gebied, omrimgd met water en moeras. We hebben een airboat genomen met een gids.

'415918' door LauraSan '415918' door LauraSan

Griekenland

Griekenland

Zonsondergang aan zee

LauraSan

Ik heb deze foto ergens in de Griekse eilanden tijdens een cruise voor een bijzondere gelegenheid. Wij waren aan het varen en zaten in de restaurant waar ik de foto naam.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik