KruYv

'423650' door KruYv '423650' door KruYv

BelgiëGent

BelgiëGent

Korenlei

KruYv

Een veel gefotografeerde plek, de Korenlei, toch heb ik het zelf ook nog maar even gedaan. Gent is een heerlijk stadje om een paar dagen te vertoeven. Wij waren er rond de feestdagen en dus waren er extra veel lichtjes en sfeer, maar bovenstaand beeld zal ongetwijfeld het hele jaar door te bewonderen zijn.

'423377' door KruYv '423377' door KruYv

BelgiëGent

BelgiëGent

Waterkant

KruYv

Typisch Gents: enerzijds de mooie grachten, anderzijds de bierkotten met allerlei lokale specialiteiten. Wat kan je dus beter gaan doen dan 'een pintje pakken' in 'het Waterhuis aan de Bierkant'?

'378769' door KruYv '378769' door KruYv

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Plumeria

KruYv

De Plumeria komt oorspronkelijk niet uit Azië maar is er desondanks veel te zien. Dit exemplaar staat in het Thung Si Muang-park in Ubon Ratchathani. Op de achtergrond een goudgeschilderde replica van de gigantische kaarsen die jaarlijks gemaakt worden voor het grote kaarsenfestival van Ubon.

'377025' door KruYv '377025' door KruYv

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Vernal Fall

KruYv

Vernal Fall is één van de weinige watervallen in Yosemite National Park die niet in de loop van het jaar opdroogt. Na de zomer buldert hij wellicht wat minder hard dan in het voorjaar, maar nog steeds heeft hij een behoorlijke kracht en is het één van de adembenemende hoogtepunten van het park.

'370985' door KruYv '370985' door KruYv

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Farmers market in...S

KruYv

In California draait alles om 'organic'. Biologisch fruit, groente en bloemen uit de directe omgeving zijn overal te krijgen, met name op de zogeheten farmers markets. Deze markt in Santa Barbara is een lust voor het oog en uit eten gaan lijkt meteen nergens meer voor nodig. Gewoon lekkere dingetjes inslaan en zelf koken!

'370394' door KruYv '370394' door KruYv

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Yosemite view

KruYv

Eén van de vele fascinerende plekken in Yosemite National Park. Helaas ken ik geen goede Nederlandse vertaling voor het woord 'jawdropping' want dat woord is erg toepasselijk voor de gehele Panorama Trail.

'370189' door KruYv '370189' door KruYv

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

View from Glacier...P

KruYv

Niets minder dan overdonderend is het uitzicht vanaf Glacier Point in Yosemite National Park. Volg daarna de 'Panorama Trail' voor, de naam geeft het al een beetje weg, nog meer schitterende vergezichten. Langs deze route vind je ook Vernal Fall en Nevada Fall, die in tegenstelling tot veel andere watervallen in het park níet aan het eind van het voorjaar opdrogen maar het hele jaar door te bewonderen zijn. Rechts op de foto is de welbekende 'Half Dome' te zien.

'369464' door KruYv '369464' door KruYv

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Parkeerkunsten

KruYv

De straten in San Francisco zijn errug stijl, wat ik vooral merkte toen ik een fiets had gehuurd. Waar voor mij het fietsen al een hele opgaaf was, doen de locals blijkbaar dagelijks aan zijwaarts hellingparkeren. Een bijzonder gezicht.

'369307' door KruYv '369307' door KruYv

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Sunset Cliffs

KruYv

Sunset Cliffs Natural Park in San Diego is, zoals de naam al doet vermoeden, een uitstekende plek om de zonsondergang te bekijken. Haal naar goede Californische gewoonte eerst een fish taco, dan is het pas echt 'San Diegan style' genieten van je doordeweekse avond (weekend mag natuurlijk ook).

'364722' door KruYv '364722' door KruYv

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Ingang Floriade

KruYv

Helaas viel de Floriade 2012 een beetje tegen. Veel commercie, weinig bloemen. Gelukkig was er dit kunstwerk bij de in-/uitgang om op weg naar huis nog even te bewonderen.

'364179' door KruYv '364179' door KruYv

OostenrijkGraz

OostenrijkGraz

Uhrturm

KruYv

Toen Napoleon opdracht gaf het fort op de Schlossberg te vernietigen, schonken de inwoners van Graz hem een geldbedrag om deze 13e-eeuwse (in de huidige staat 16e-eeuwse) klokketoren te sparen. Zodoende is de toren nog steeds te bewonderen en vormt (letterlijk en figuurlijk) één van de hoogtepunten van de stad. Hij is te bereiken via een glazen lift in de berg, maar veel leuker is het om de trappen langs de berg te nemen en zo tegelijkertijd van het schitterende uitzicht over de stad te genieten. Verwarrend genoeg geeft de grote wijzer op de klok de uren aan en de kleine wijzer de minuten. Dit is omdat er in eerste instantie alleen maar een wijzer was om de hele uren aan te duiden, pas in een later stadium kwam de tweede wijzer erbij.

'361967' door KruYv '361967' door KruYv

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Thung Si Muang

KruYv

Het kloppende hart van de stad Ubon Ratchathani is het Thung Si Muang Park. Iedere avond wordt er een aerobics-les gegeven, gevolgd door yoga. Iedereen mag meedoen, gewoon vantevoren of na afloop een kleine bijdrage geven aan de lerares en maar meespringen, dansen, buigen en dubbelvouwen! Au... Ook voor grote evenementen is dit de plek, zoals de jaarlijkse kaarsenparade. Maar zelfs als er niks bijzonders aan de gang is is het een bezoek waard, met onder andere dit mooie tempeltje aan de oostkant van het park.

'361424' door KruYv '361424' door KruYv

Nieuw-ZeelandQueenstown

Nieuw-ZeelandQueenstown

Queenstown

KruYv

Het prachtige stadje Queenstown staat bekend om een aantal dingen: het uitgaansleven, de 'Fergburgers' (befaamde broodjes hamburger) en de overheerlijke ijsjes. Maar het is vooral gewoonweg schitterend gelegen aan Lake Wakatipu met uitzicht op bergketen 'The Remarkables'. Remarkable indeed.

'361274' door KruYv '361274' door KruYv

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Bezoek aan de...rijst

KruYv

Tot mijn grote vreugde kon ik een middagje enkele rijstvelden gaan bekijken, waar helaas nog niet veel rijst was geplant wegens het uitblijven van de regen. Dit meisje en haar broertje dartelden vrolijk door de rijstvelden en slootjes en vonden het erg fascinerend dat het voor mij een bijzondere plek was om te zien. Het was immers maar gewoon rijst??

'359490' door KruYv '359490' door KruYv

Nieuw-ZeelandRotorua

Nieuw-ZeelandRotorua

Het 'bruisende'...Rot

KruYv

Ik kon niet kiezen tussen de categorieën 'landschap' en 'stadsbeeld' voor deze foto uit het stadje Rotorua ('het tweede meer'). Rotorua kookt, stoomt, borrelt en stinkt. Omdat de aardkorst er erg dun is struikel je haast overal over de bubbelende modderpoelen en komt de penetrante zwavelwalm je constant tegemoet. Een plek van vele geuren en kleuren... Gelukkig zijn de gevaarlijkste plekken met een hekje afgezet.

'359387' door KruYv '359387' door KruYv

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Taling Chan Floating.

KruYv

Een aardig stuk uit het centrum van Bangkok, in de wijk Taling Chan, vindt men een gemoedelijke kleine 'floating market'. Vanaf bootjes worden allerlei etenswaren verkocht die genuttigd kunnen worden aan één van de zeer lage tafeltjes op de pier. Alles even vers!

'359068' door KruYv '359068' door KruYv

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Franz Josef Glacier

KruYv

De Franz Josef Glacier biedt mogelijkheden voor spectaculaire wandeltochten/beklimmingen en tevens zeer fraaie uitzichten. Voor het overgrote deel is het gebied één en al ijs, maar op sommige plaatsen is het gesteente nog niet geheel bedolven door de blauwwitte bevroren materie.

'358766' door KruYv '358766' door KruYv

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Sydney skyline

KruYv

Het prachtige Sydney. In de skyline alle hoge kantoorgebouwen van het Central Business District, maar langs het water ook het schitterende groen dat de stad tevens kenmerkt. De stad is feitelijk één grote natuurlijke haven en daardoor is er bijna overal waar je kijkt wel water te zien. Deze foto is genomen vanaf de ferry naar Manly, één van Sydney's vele stranden (vanwaar je overigens een lange wandeling door Sydney Harbour National Park kunt maken). Zo'n tochtje is absoluut de beste manier om de haven te verkennen!

'479823' door KruYv '479823' door KruYv

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

(Bijna) onbewoond...e

KruYv

Voor wie langs de oostkust van Australië reist en in Queensland een paar dagen over heeft: breng een bezoek aan Great Keppel Island. Dit eiland beslaat 14 vierkante kilometer en heeft een bewonersaantal van maarliefst 20. Eén keer per dag gaat er een ferry van en naar het eiland vanaf Rosslyn Bay (bereikbaar vanaf Rockhampton of Yeppoon). Het is verstandig proviand mee te nemen, want op het eiland zelf is er, zeker buiten het echte toeristenseizoen, weinig te krijgen. Als je in een tent slaapt is het overigens een goed idee om je eten bij het beheer of in de gemeenschappelijke keuken achter te laten; de possums ruiken het voedsel in je tent en zullen de hele nacht langs, over en op je tent blijven klauteren. Vanaf het moment dat de boot je op het strand aflevert waan je je haast op een onbewoond eiland. Parelwitte stranden, palmbomen, exotische vogels en vlinders, allemaal prachtig. Het eiland is voor een groot deel bebost en leent zich goed voor fijne wandelingen waarbij je zelden of nooit iemand tegenkomt. Wel op het getij en de zonsondergang letten: sommige delen kunnen lastig bereikbaar worden en in het donker wordt het een interessante onderneming om je accommodatie nog terug te vinden. Tevens kan er nog gesnorkeld worden, dit stukje oceaan valt nog net onder de befaamde Great Barrier Reef. Een zeer welkome afwisseling voor alle toeristische drukte langs de oostkust. Wat een rust!

'358530' door KruYv '358530' door KruYv

AustraliëUluru (Ayers Rock)

AustraliëUluru (Ayers Rock)

Uluru

KruYv

Vrijwel iedereen kent het overzichtsbeeld van Uluru in een uitgestrekt, dor landschap. Van dichtbij ziet de monoliet er echter heel anders uit dan je vanaf een afstand verwacht. Er zijn veel gaten, kieren en uitsteeksels en de bovenkant is ook eigenlijk helemaal niet zo plat. Bij veel regen sijpelen er op sommige plekken watervalletjes langs. Zonder meer een indrukwekkend natuurfenomeen.

'357803' door KruYv '357803' door KruYv

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Florence bij schemer

KruYv

Wat een beeldige stad, Florence. Mooie bouwwerken, interessante kunst, leuke koffiebarretjes, het heerlijkste ijs ter wereld en dan de dag afsluiten met een zonsondergang en uitzicht over de rivier en de bruggen. Het wordt tijd om weer eens terug te gaan!

'357157' door KruYv '357157' door KruYv

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Tanden poetsen

KruYv

Op deze Noordoost-Thaise basisschool is het toiletgebouwtje al even kleurrijk als de uniformpjes van de kleuters. Tandenpoetsen wordt zo wel een erg vrolijk tafereel!

'356908' door KruYv '356908' door KruYv

AustraliëSydney

AustraliëSydney

New Year's Eve

KruYv

Wellicht niet de scherpste foto allertijden, maar wel een fantastische herinnering. Normaal gesproken vind ik oud&nieuw niet zo vreselijk interessant, maar om het in Sydney te vieren is toch wel een heel bijzondere ervaring. Ook al sta je daar met miljoenen mensen tegelijk, de sfeer is ontzettend intiem en gezellig. Mooie tijden!

'356835' door KruYv '356835' door KruYv

PortugalPorto

PortugalPorto

De was

KruYv

In Porto zijn de tekenen van de crisis duidelijk te zien, er is veel leegstand en verval. Gelukkig is er één ding waar je altijd op kunt rekenen: als de was buiten hangt is het huis nog bewoond. Merkwaardig genoeg verschijnen de Portugezen zelfs als het regent op hun balkonnetje of hangend uit het raam om de was op te hangen. Weer of geen weer, het huishouden gaat door!

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 14 | Community-toppers


Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan. Foto: Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan door Ameerakker
2. Review: Graubünden door Henneke
3. Communitylid van de week: Travelbag
4. Nieuwkomer: Clicks_by_irene

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik