KruYv

;
profiel KruYv

Naam

Yvonne Blokland

Reviews

0

Foto's & tips

54

Blogs

1

Lid sinds

24 July 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. stad

Sydney; Londen; Utrecht

Over mij

Wetenschapper, reisliefhebber en muziekliefhebber. Zowel steden als natuur vind ik fascinerend, het liefst combineer ik die twee elementen dan ook in een vakantie of reis. De natuur is avontuurlijk, in de stad kom ik tot rust. Momenteel ben ik woonachtig in Londen, hier hang ik meestal de local/expat uit en heel soms de toerist. Tevens kan ik nu af en toe 'op vakantie' naar mijn geliefde Utrecht :-)

Ik heb prachtige plekken bezocht en zie op deze site de meest schitterende exotische locaties voorbijkomen. Maar ik maak me zorgen over de grote impact die vliegreizen hebben op het klimaat. De afgelopen paar jaar heb ik minder gereisd, onder andere om deze reden. Het is mijn doel om mooie reizen te blijven maken, maar dan zoveel mogelijk per trein. Op naar nieuwe avonturen!

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D3100

Overige

Panasonic DMC-FX550

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (54)

'377025' door KruYv '377025' door KruYv

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Vernal Fall

KruYv

Vernal Fall is één van de weinige watervallen in Yosemite National Park die niet in de loop van het jaar opdroogt. Na de zomer buldert hij wellicht wat minder hard dan in het voorjaar, maar nog steeds heeft hij een behoorlijke kracht en is het één van de adembenemende hoogtepunten van het park.

'327073' door KruYv '327073' door KruYv

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Queen Victoria...Buil

KruYv

Shop till you drop, in Sydney kan het. Onder de grond bevindt zich een gigantisch netwerk aan winkelstraten dat de grote shopping malls op onbegrijpelijke wijze met elkaar verbindt. Verdwalen is er gemakkelijk, maar niet erg, want zo ongeveer op elke hoek doemt een 'Food Court' op met een enorm scala aan afhaal-eettentjes. Het mooiste winkelcentrum is toch wel the Queen Victoria Building, met op de onderste verdieping nog de betaalbare winkels. Hoe hoger je echter komt, hoe chiquer de zaakjes...

'358530' door KruYv '358530' door KruYv

AustraliëUluru (Ayers Rock)

AustraliëUluru (Ayers Rock)

Uluru

KruYv

Vrijwel iedereen kent het overzichtsbeeld van Uluru in een uitgestrekt, dor landschap. Van dichtbij ziet de monoliet er echter heel anders uit dan je vanaf een afstand verwacht. Er zijn veel gaten, kieren en uitsteeksels en de bovenkant is ook eigenlijk helemaal niet zo plat. Bij veel regen sijpelen er op sommige plekken watervalletjes langs. Zonder meer een indrukwekkend natuurfenomeen.

Laatste blogs (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (5)

'378766' door EvanderHel '378766' door EvanderHel

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Tegeltjes, tegeltjes.

EvanderHel

Plaza de España in Sevilla is een bekend plein, gebouwd in een halve cirkel. Het plein werd in 1929 speciaal aangelegd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling. Dit was een prestigieuze wereldtentoonstelling, waarvoor diverse landen de mooiste paviljoenen lieten bouwen. Op het plein vind je tegeltjes waarop in totaal 52 fresco's zijn geschilderd. Op de fresco's worden diverse scenes uit de geschiedenis van de Spaanse provincies uitgebeeld. Hier sta ik bij Badajoz. Badajoz is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en de grootste stad van de Spaanse regio Extremadura. Badajoz is ook wel bekend van het Verdrag van Badajoz dat in 1801 gesloten werd tussen Spanje en Portugal en het einde betekende van de Sinaasappeloorlog tussen beide landen. De Spanjaarden waren sterker en claimden de overwinning waarna de Spaanse militaire bevelhebber 2 sinaasappels plukte en die opstuurde aan zijn koningin met het bericht niet veel later in Lissabon aan te komen. Daar komt de opmerkelijke naam Sinaasappeloorlog vandaan. Misschien leuk om te weten :-)

'378418' door Pvruggink '378418' door Pvruggink

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

De passage

Pvruggink

Ik kan het niet laten om deze toch nog toe te voegen,omdat het zo indrukwekkend was toen vlak voor onze neus in de Ugab rivierbedding de groep woestijnolifanten overstak, gevolgd door dit viertal dat zo mooi in pas loopt. Niet alleen de olifanten hebben een diepe indruk achtergelaten, ook het rijden in de droge rivierbedding was een avontuur.

'357485' door Meeko '357485' door Meeko

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Erosiesnelheid

Meeko

Hoodoos in Bryce Canyon worden gevormd door twee processen. Het eerste proces, vorstverwering, oefent vooral in de winter zijn invloed uit. Water sijpelt in kleine scheuren in de rots. Wanneer het water bevriest, zet het uit, waardoor de scheur groter wordt. Het ijs smelt, er loopt meer water in de scheur en het water bevriest weer. Scheuren kunnen op deze manier zo groot worden, dat er stukken rots afbreken. Dat is waar het tweede proces verder gaat: regen neemt de stukjes rots die zijn afgebroken door het vriezen en dooien van water in scheuren. De regen draagt ook bij aan de erosie van de rots doordat het wat zuur is. Kalksteen, waaruit hoodoos bestaan, lost daarin op. Deze processen hebben gezorgd voor het ontstaan van deze rotsformaties, maar zullen ook zorgen voor de afbraak ervan. In Bryce Canyon is de erosiesnelheid ongeveer 0,6-1,3 meter per 100 jaar. Bovenstaande had ik graag zelf uit het blote hoofd hier willen neertypen, maar is uiteraard afkomstig van wiki ;-) Bryce Canyon NP is een prachtig park, deze hoodoos/rotsformaties zijn machtig mooi en vanaf elke uitzichtspunt ook weer totaal anders, je krijgt toch elke keer een andere invalshoek te zien.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik