Koenenhe

'484139' door Koenenhe '484139' door Koenenhe

FrankrijkRhone vallei en Provence

FrankrijkRhone vallei en Provence

Zomerweer?

Koenenhe

Tijdens een dagtocht door de Gorges du Verdon begon het weer om te slaan. Precies halverwge de kloof. Gelukkig zaten we net in een restaurant aan tafel, maar onderweg waren heel wat fietsers tegengekomen. Op een gegeven moment lag de hagel bijna 10 cm. dik tegen de huizen aan! Advies voor deze streek: bereid je voor op heeel slecht weer!

'458426' door Koenenhe '458426' door Koenenhe

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Gezamenlijke lunch op

Koenenhe

Wandelend door Bangkok kwamen we langs een lagere school. We konden door een muur het plein op kijken. Het was net lunchtijd. Een leuk egzicht al die kleintjes in hun uniformpjes, en aan lange tafels met metalen kommen en borden. Lijkt een beetje op de kantines in Amerikaanse gevangenissen (althans, zoals we in films zien). Wellicht voelen die kinderen zich ook gevangen op school?

'458425' door Koenenhe '458425' door Koenenhe

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Structuur in wanorde?

Koenenhe

Dit soort situaties kom je in Azie veel tegen: een ogenschijnlijke chaos aan bekabeling boven de straten, tegen de gebouwen. Hoe vinden ze uit deze chaos hun weg als er een kabelbreuk optreedt? Of zou er toch een systeem in deze wanorde zitten?

'458293' door Koenenhe '458293' door Koenenhe

EgypteLuxor

EgypteLuxor

Wat een toetjes!

Koenenhe

In Luxor had onze gids een thee georganiseerd met enkele lokale mensen, in een vreemd pand in aanbouw. Daar ware ook deze twee leuke dames bij. Zijn het geen schatjes?

'458246' door Koenenhe '458246' door Koenenhe

EgypteNijlvallei

EgypteNijlvallei

De vangst van de dag

Koenenhe

Tijdens onze feloekvaart over de Nijl kwamen we af en toe een paar vissers tegen. Er werd gevist met netten. Deze visser liet ons trots zijn vangst zien. Ik hoop dat dit niet de grootste van de dag was.....

'458241' door Koenenhe '458241' door Koenenhe

EgypteNijlvallei

EgypteNijlvallei

Nijlplezier

Koenenhe

Als wij als toerist naar Egypte gaan, wordt ons op het hart gedrukt niet in de Nijl te gaan zwemmen vanwege al hetgene we dan zouden kunnen oplopen. De Egyptenaren zelf denken er duidelijk anders over. Deze mensen, Nubiers, troffen we aan toen we een boottocht maakten in het zuiden. De Nijl is een sociale vergaderplaats en een plek om plezier te maken!

'458237' door Koenenhe '458237' door Koenenhe

EgypteEgypte Woestijn en oases

EgypteEgypte Woestijn en oases

Kameel met gebroken..

Koenenhe

Ik had altijd gehoord dat kamelen (dromedarissen) hard en wreed werden behandeld. In de Libische woestijn kwamen we bij een kamelenfokker deze jonge kameel tegen, met een gespalkte poot (of is het been?). Een aandoenlijk gezicht.

'458167' door Koenenhe '458167' door Koenenhe

EgypteEgypte Woestijn en oases

EgypteEgypte Woestijn en oases

Lokaal vervoer

Koenenhe

In het midden-oosten kom je regelmatig dit soort landelijke tafereeltjes tegen. Alsof er in de loop der eeuwen niets is veranderd (is er waarschijnlijk ook niet!). Ezels en kamelen worden er nog volop gebruikt.

'458164' door Koenenhe '458164' door Koenenhe

EgypteEgypte Woestijn en oases

EgypteEgypte Woestijn en oases

Bij de kapper

Koenenhe

In de Libische woestijn in Egypte liep ik 's avonds langs deze kapper. Mensen worden heir bijna op straat geknipt, een tafereel dat ik in meer tropische landen heb gezien.

'457992' door Koenenhe '457992' door Koenenhe

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Een GROOOT...Boeddhab

Koenenhe

In een van de vele Wat's in Bangkok stond een enorm Boeddhabeeld (in de openlucht!). Deze foto van een biddende vrouw geeft een indruk van de omvang. Het behoort volgens mij niet tot een van de bekende Wat's, je ziet hier alleen enkele tenen van het beeld.

'457722' door Koenenhe '457722' door Koenenhe

LaosNoord Laos

LaosNoord Laos

Wachten op de slowboa

Koenenhe

De slowboart van Thailand naar Luang Prabang is naast een toeristische attractie ook een lokale waterbus en een pakketboot. Regelmatig wordt er aangelegd om mensen af te zetten of op te pakken, of om pakketten af te geven. De boot wordt dan ook vrijwel altijd door mensen opgewacht. En wat doe je als je op een boot wacht, waarvan de aankomsttijd slechts heel grof vast staat? Oma gaat aan de mobiel en kleindochter speelt in haar nette jurkje in het water en de modder. Oma ziet er toch neits van....

'457681' door Koenenhe '457681' door Koenenhe

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

De Rijksdag

Koenenhe

De Rijksdag geldt als een van de favorietste plekken in berlijn voor toeristen. En dan met name de fantastische koepel die er in de jaren 90 is opgezet. Wij waren er 's avonds, met deze zwart-wit foto (niet ZW gemaakt!) als gevolg.

'457674' door Koenenhe '457674' door Koenenhe

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Baan Dam of het Zwart

Koenenhe

De meeste bezoekers van Chiang Rai gaan naar de beroemde Witte Tempel (zoek deze maar op op deze site), veel minder gaan naar de tegenpool, de Baan Dam. Daar waar de Witte tempel de reinheid van Boeddha weergeeft, geeft de Baan Dam de dood weer. Er is heel veel gebruik gemaakt van schedels van buffels en ander dieren. Het is zeker zo intrigerend als de Witte Tempel. Dit is het meubilair in een van de ca. 40 gebouwen.

'457648' door Koenenhe '457648' door Koenenhe

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Wat Mahathat

Koenenhe

De tempelcomplexen in Ayuthaya zijn niet voor niets opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Heelindrukwekkend om rustig over te wandelen. Heel goed verzorgd allemaal. Dit Boeddhabeeld was een van de weinigen die niet gekoppensneld was. Vrijwel allemaal misten ze hun kop, waarschijnlijk na een verovering door de Birmezen gebeurd. Een ander vreemd verschijnsel is dat vrijwel alle "rechte" muren helemaal niet recht zijn. Ze golven op en neer alsof ze door dronken metselaars zijn gebouwd.

'457645' door Koenenhe '457645' door Koenenhe

ThailandBangkok

ThailandBangkok

De gouden Boeddha van

Koenenhe

Wat Traimit in Bangkok bevat de grootste massief gouden Beoddha ter wereld, 5,5 ton zwaar! Dit beeld was eeuwenlang verborgen onder een laag aardewerk, waarshijnlijk om het te verbergen voor de vijandige Birmezen. Tijdens een "ongelukje" in de jaren 50 van de vorige eeuw stiet er een stuk van het aardewerk af..... De waarde wordt nu geschat op bijnna 200 miljoen euro! En is zonder speciale bewaking voor iedereen te bezichtigen: Wat Traimit is een gewone tempel. Alleen wel even de schoenen uitdoen! Het is veruit het mooiste boeddha beeld dat we hebben gezien.

'457613' door Koenenhe '457613' door Koenenhe

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Bedelmonniken in de..

Koenenhe

Elke ochtend leggen de monniken in Luang Prabang dezelfde route af om eten voor die dag op te halen bij de gelovigen. Om zes uur zitten die klaar op een matje, rug tegen de huizen, om de monniken een voor een wat uit de gekochte voorraad te geven. Dit schijnt in meer plaatsen voor te komen, maar in Luang Prabang is het een dagelijkse traditie. Het Boeddhisme zit vol aalmoezerij, in tempels kom je enorm veel donatie-kasten tegen.

'457550' door Koenenhe '457550' door Koenenhe

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Eten voor...bedelmonn

Koenenhe

In veel plaatsen in Thailand of Laos worden de monniken door de bevolking van eten voorzien. In Luang Prabang halen ze elke ochtend om 6 uur in een lange stoet hun eten voor die dag op. De mensen zitten dan al klaar op matjes met eten dat ze daarvoor gekocht hebben. En dat geven ze dan in kleine delen aan al die voorbijwandelende monniken.

'457514' door Koenenhe '457514' door Koenenhe

ThailandKoh Chang Archipel

ThailandKoh Chang Archipel

Vissersboot in de Gol

Koenenhe

Deze boot kwamen we tegen tijdens onze oversteek van het vasteland naar Koh Kood. De leukste kleuren, maar af en toe zien ze er wel gammel uit. Maar ze leveren wel de heerlijke vis voor de fameuze Thaise keuken.

'457513' door Koenenhe '457513' door Koenenhe

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Tad Sae Waterval

Koenenhe

Bij Luang Prabang zijn 2 bekende watervallen, waarvan de Tad Sae het dichtst bij de stad ligt. We zijn er met een tuktuk naar toe gegaan. Je kunt heerlijk in het koude, ondiepe water zwemmen. Prachtige plek! Wel worden er olifantenritten gemaakt, en kun je met de olifanten in het water. Ik heb begrepen dat het helemaal niet zo goed is voor die beesten om altijd mensen op hun rug te hebben. En vaak wordt gezegd dat ze erg wreed worden behandeld. Dat is minder aan deze mooie plek.

'457454' door Koenenhe '457454' door Koenenhe

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Luchtvervuiling - doo

Koenenhe

Deze foto is genomen op de "Talot Warowot". de oudste markt in Chiang Mai. Hij ligt buiten het toeristische centrum, aan de Ping Rivier. Ze verkopen daar heel mooie bloemen! En natuurlijk enorm veel eten. Dat wordt daar aan de straat klaargemaakt, maar veroorzaakt zoveel vieze lucht, dat de kraamhouders stofmaskers voor hun neus nodig hebben. Deze maskers dragen sommige mensen trouwens altijd, waar ze ook zijn. Waarom is me niet duidelijk geworden. Een multi-nationale fobie?

'457440' door Koenenhe '457440' door Koenenhe

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Beeld van bijzonder..

Koenenhe

Boeddhisten (althans in Thailand) maken van bijzondere monniken heel vaak beelden. En van een enorme kwaliteit. Ik vind dat deze de vergelijking met de wassen beelden van Madame Tussaud met vlag en wimpel doorstaan! Ze zijn veel boeiender om naar te kijken - als beeld, als kunst - dan de Boeddha-beelden, die allemaal erg gestyleerd zijn. Deze staat in de Wat Phra Singh in Chiang Mai.

'457427' door Koenenhe '457427' door Koenenhe

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Raad van een monnik

Koenenhe

Boeddhisten in Thailand zijn erg religieus (of wat dat betekent in het Boeddhisme, wat op zich geen echte godsdienst is). Hier vraagt een stelletje een monnik om advis in de Wat Phra Singh, de belangrijkste tempel in Chiang Mai. Dit soort taferelen zie je vrij vaak in tempels.

'457373' door Koenenhe '457373' door Koenenhe

Verenigde StatenLas Vegas

Verenigde StatenLas Vegas

The Westin Lake Las..

Koenenhe

Wij namen in Las Vegas een helicoptervlucht over de Grand Canyon. Op de heenweg vlogen we over dit dure hotel, dat gebouwd is aan Lake Las Vegas. Dit meer ligt dicht bij de Colorado River, maar sluit er niet op aan. Zo'n vlucht is niet goedkoop, maar een geweldige belevenis, zeker als je, zolas wij tweeen, voorin mochten zitten. Ik kon recht naar beneden kijken!

'457358' door Koenenhe '457358' door Koenenhe

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Gezicht op Tuolumne..

Koenenhe

De hoogvlakten van Yosemity National park zijn mijn favoriete wandelgronden. Centraal liggen de Tuolumne Meadows, aan de rand waarvan een heel mooie camper plaats ligt. Zowel buiten als op de meadows is het schitterend wandelen. Dit overzicht is genomen vanaf de Lembert Dome, een kale rots aan de rand.

Community-updates

EDITIE 109 | 50x de mooiste dorpen van Europa

25-05-2022 Columbus Travel editie 109 is nu verkrijgbaar! De veelzijdigheid van Europa komt vrijwel nergens zo goed tot uitdrukking als in haar dorpen. Reis door het platteland van Frankrijk, Italië of Spanje, en je komt er al snel achter dat elk dorp zijn eigen culinaire specialiteiten, beschermheilige en volksheld heeft. Dat maakt reizen door Europa zo eindeloos verrijkend. Inspiratie nodig? Wij stelden samen met onze lezers een lijst samen met de vijftig mooiste dorpen van ons continent. Bekijk de editie hier >

WEEK 25 | COMMUNITY-TOPPERS


Indiase kijkdoos. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Indiase kijkdoos door MarcoPhotoWorld
2. Review: Archill Island, Ierland door Travelbag
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Marja de Waal

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik