Karindewolf

'463034' door Karindewolf '463034' door Karindewolf

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Sneeuwklokjes!

Karindewolf

De sneeuw is er nu wel even vandoor maar stilletjes komt de lente toch in zicht. De wilgenkatjes hangen aan de bomen, de krokusjes ontluiken en de sneeuwklokjes ja die zijn er ook!

'462578' door Karindewolf '462578' door Karindewolf

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Abu Simbel!

Karindewolf

Abu Simbel in het licht! Je komt aan op de site, bent er nog niet geweest , neemt plaats en wacht. En dan krijg je dit te zien, prachtig en een kippenvelmoment, hoe hebben ze dit toch allemaal voor elkaar gekregen, respect!

'462506' door Karindewolf '462506' door Karindewolf

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Alaskaplaatje!

Karindewolf

Met in het vooruitzicht een reis naar Canada en dan in de hoofdrol , Newfoundland en Labrador, keek ik een keertje terug naar de Alaskafoto's want ik denk dat we dit typische landschap ook daar weer zeer veel zullen terugzien! Iemand ervaring met deze streek? Laat maar weten , alle tips zijn welkom!

'462365' door Karindewolf '462365' door Karindewolf

NederlandDe Veluwe

NederlandDe Veluwe

Herfst

Karindewolf

We blijven nog even in de Hoge Veluwe. Wij gaan er jaarlijks minstens een keer een midweek op vakantie om te fietsen, we raken er nooit op uitgekeken, het is er ronduit geweldig, en we hopen er nog vele jaartjes naartoe te gaan!

'462329' door Karindewolf '462329' door Karindewolf

NederlandDe Veluwe

NederlandDe Veluwe

Verstoppertje

Karindewolf

Eigenlijk hou ik van alle seizoenen! De winter omwille van de sneeuw, de lente omwille van al het ontluikend groen, de zomer omwille van de zon en warmte en de herfst omwille van de prachtige kleuren en de paddenstoeltjes!

'462302' door Karindewolf '462302' door Karindewolf

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Duinen en woestijn

Karindewolf

Dune 45en vele andere. Duinen en zand en af en toe ook het idee dat je je in de woestijn bevindt en hier en daar een oase ziet... Je ziet hier veel foto's passeren van dit gebied maar keer op keer geniet ik er van waarom zou ik jullie dan vandaag ook niet eentje presenteren.

'462201' door Karindewolf '462201' door Karindewolf

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Kokerboom!

Karindewolf

Kokerbomenwoud! Het was onze eerste kampeerplaats in Namibie, het kokerbomenwoud! Het is iets heel apart en bovendien kregen we een prachtige zonsondergang als toemaatje! Ja de eerste dag kon niet meer stuk!

'462200' door Karindewolf '462200' door Karindewolf

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Schoorl

Karindewolf

We blijven nog eens een keertje 'in de buurt'! We gingen een keertje op weekend naar Schoorl(ik denk dat dit Noord Holland is); We gingen toen vooral fietsen ,want wandelen zat er gezien de slechte rug toen niet in! een van de plaatjes die ik toen 'schoot ' was deze!

'462095' door Karindewolf '462095' door Karindewolf

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

JACCO

Karindewolf

Jacco, de jakhals , altijd leuk om ze te zien 'flaneren'. Zijn bijna altijd 'op stap' , ze blijven toch mooi om te zien!!! ach ja wildlife gaat toch nooit vervelen!

'462072' door Karindewolf '462072' door Karindewolf

IndonesiëWest Papoea

IndonesiëWest Papoea

Even poseren!

Karindewolf

dit waren het kindje van onze reisleider in de Baliemvallei en 'de clown' van de crew! Het kleintje heeft genoten van de aandacht dat het van ieder van ons kreeg en de andere was altijd klaar voor een 'joke'; leuke bende!

'461911' door Karindewolf '461911' door Karindewolf

IndonesiëWest Papoea

IndonesiëWest Papoea

Markt

Karindewolf

Ja , je wandelt dan zowat rond op de markt in Wamena; je ziet leuke groentenstalletjes; je ziet de slagers met het vlees dat uitgestald is op de grond; je ziet kleren allerhande... en je ziet ook dit, en heus waar deze was niet dood!

'461872' door Karindewolf '461872' door Karindewolf

IndonesiëWest Papoea

IndonesiëWest Papoea

Worst!

Karindewolf

Marktjes! Wat is er nu leuker om te doen ; waar ook ter wereld. Het is steeds een avontuur en een ontdekking om te zien wat men allemaal 'aan de man brengt'. Ik hoef toch geen stukje worst!

'461713' door Karindewolf '461713' door Karindewolf

Uganda

Uganda

Kleintje!

Karindewolf

Ik kan niet meer preceis de plek benoemen waar ik deze kleine ukkepuk heb gezien, maar dat het een dotje was , dat was wel zeker! Ik geniet er toch altijd van om die kleintjes bezig te zien en zoals je waarschijnlijk wel merkt was dit kindje 'kraaknet'

'461669' door Karindewolf '461669' door Karindewolf

UgandaQueen Elizabeth NP

UgandaQueen Elizabeth NP

Detail

Karindewolf

Zoals ik al wel meer heb gezegd , ben ik heel dikwijls geneigd om foto's langs achter te nemen, dit zowel bij mensen als bij dieren en dan krijg je soms een hele andere kijk er op, zo ook bij deze!

'461632' door Karindewolf '461632' door Karindewolf

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Hangsloten

Karindewolf

Stelletjes hebben soms de gewoonte om hun liefde op een bijzondere manier tot uiting te brengen. Het kerven van initialen in een boomstam is echter verleden tijd. Hippe stelletjes bezegelen de liefde tegenwoordig met een hangslot, waar ze hun namen op schrijven om het daarna vast te maken aan een brug. De sleutels worden in het water gegooid.

'461616' door Karindewolf '461616' door Karindewolf

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Gletsjer!

Karindewolf

Telkens ik ijs, ijsbergen, gletsjers zie passeren , geniet ik keer op keer, ik vind dit zo prachtig in de natuur! Daarom ging ik ook maar weer een keertje op zoek naar eentje!

'461535' door Karindewolf '461535' door Karindewolf

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Mama en kind!

Karindewolf

Mama en kind. Soms hou ik ervan om een foto in zwart wit te zetten omdat die dan dikwijls sterker is; natuurlijk is dat persoonlijke keuze maar bij deze foto gaf ik er toch de voorkeur aan!

'461502' door Karindewolf '461502' door Karindewolf

EthiopiëMursi stam

EthiopiëMursi stam

Zwaar

Karindewolf

Ach ja; jong geleerd zal wel oud gedaan zijn maar toch , ik zie het mezelf niet doen! Ik had bij de mursi niet het idee dat ze echt gelukkig zijn want ik zag daar niemand 'vrolijk' zijn!

'461384' door Karindewolf '461384' door Karindewolf

EgypteLuxor

EgypteLuxor

Karnak

Karindewolf

Tijdens onze reis naar Egypte bezochten we de tempel van Karnak. Dit is de enige plek waar we nog wat toeristen zagen.Het is zo jammer dat het toerisme daar 'ineengedoken' is want we hebben er niks gemerkt van onrust; maar ik denk dat je waarschijnlijk best van Cairo wegblijft! Deze 'kop' was voor mij absoluut het mooiste 'kopje' dat ik heb gezien!

'461349' door Karindewolf '461349' door Karindewolf

Nederland

Nederland

Giethoorn!

Karindewolf

Giethoorn, we waren er vorig jaar voor een weekendje! Leuke plek is dit, was voor mij onbekend maar ik heb genoten van het prachtig landschap en van de vele mooie fietstochtjes. We gaan nog een keertje terug!

'461343' door Karindewolf '461343' door Karindewolf

NamibiëKaokoland

NamibiëKaokoland

Water!

Karindewolf

We mochten overnachten bij de Himba's , natuurlijk wilden we dan ook wel 'meeleven' met hen! We gingen op stap om water; vresellijk heet ; vreselijk ver! en dan kwamen we aan de rivier; wat heel lang geleden een rivier was ; maar er was wel de put; het is een vreselijk karwei om water boven te halen! En dan heb je eindelijk een beetje water en kan je weer terug! respect ! (foto van bovenaf genomen om een idee te hebben hoe het er uit zag!)

'461145' door Karindewolf '461145' door Karindewolf

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Links of rechts?

Karindewolf

-Wat zullen we doen? Gaan we links of gaan we rechts? -Ik weet het niet goed en gij? Ach jongen , ik kan het ook niet zeggen hoor -laat ons elk onze weg gaan we komen mekaar wel weer tegen!

'461125' door Karindewolf '461125' door Karindewolf

Ethiopië

Ethiopië

IJskoude cola!

Karindewolf

Deze foto heb ik geselecteerd omdat ik het dat reclame-opschrift zo lachwekkend vind! Ijskoude cola in Ethiopie (ja in de bergen kan het wel koud zijn maar toch) ; je vraagt je dan even af hoe ze dit doen!

'482831' door Karindewolf '482831' door Karindewolf

EcuadorOriente

EcuadorOriente

Unieke ervaring!

Karindewolf

Wij gingen een paar jaar geleden met Native and Green op reis. Dit was een privéreis en zeer authentiek. We vertrokken met de boot vanuit Coca samen met de crew en proviand voor een hele week. We passeerden eerst in Shiripuna waar we een eerste indianenstam hebben ontmoet. Later ging het naar Bamena waar de huaorani-indianen nog zeer authentiek leven. We mochten een paar dagen samen leven met hen! Werkelijk uniek! Wij sliepen langs de oever in een tent en werden door de crew goed verzorgd, we zagen bovendien zeer veel dieren. Dit was echt dé week van ons leven!

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik