Karindewolf

'463034' door Karindewolf '463034' door Karindewolf

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Sneeuwklokjes!

Karindewolf

De sneeuw is er nu wel even vandoor maar stilletjes komt de lente toch in zicht. De wilgenkatjes hangen aan de bomen, de krokusjes ontluiken en de sneeuwklokjes ja die zijn er ook!

'462578' door Karindewolf '462578' door Karindewolf

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Abu Simbel!

Karindewolf

Abu Simbel in het licht! Je komt aan op de site, bent er nog niet geweest , neemt plaats en wacht. En dan krijg je dit te zien, prachtig en een kippenvelmoment, hoe hebben ze dit toch allemaal voor elkaar gekregen, respect!

'462506' door Karindewolf '462506' door Karindewolf

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Alaskaplaatje!

Karindewolf

Met in het vooruitzicht een reis naar Canada en dan in de hoofdrol , Newfoundland en Labrador, keek ik een keertje terug naar de Alaskafoto's want ik denk dat we dit typische landschap ook daar weer zeer veel zullen terugzien! Iemand ervaring met deze streek? Laat maar weten , alle tips zijn welkom!

'462365' door Karindewolf '462365' door Karindewolf

NederlandDe Veluwe

NederlandDe Veluwe

Herfst

Karindewolf

We blijven nog even in de Hoge Veluwe. Wij gaan er jaarlijks minstens een keer een midweek op vakantie om te fietsen, we raken er nooit op uitgekeken, het is er ronduit geweldig, en we hopen er nog vele jaartjes naartoe te gaan!

'462329' door Karindewolf '462329' door Karindewolf

NederlandDe Veluwe

NederlandDe Veluwe

Verstoppertje

Karindewolf

Eigenlijk hou ik van alle seizoenen! De winter omwille van de sneeuw, de lente omwille van al het ontluikend groen, de zomer omwille van de zon en warmte en de herfst omwille van de prachtige kleuren en de paddenstoeltjes!

'462302' door Karindewolf '462302' door Karindewolf

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Duinen en woestijn

Karindewolf

Dune 45en vele andere. Duinen en zand en af en toe ook het idee dat je je in de woestijn bevindt en hier en daar een oase ziet... Je ziet hier veel foto's passeren van dit gebied maar keer op keer geniet ik er van waarom zou ik jullie dan vandaag ook niet eentje presenteren.

'462201' door Karindewolf '462201' door Karindewolf

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Kokerboom!

Karindewolf

Kokerbomenwoud! Het was onze eerste kampeerplaats in Namibie, het kokerbomenwoud! Het is iets heel apart en bovendien kregen we een prachtige zonsondergang als toemaatje! Ja de eerste dag kon niet meer stuk!

'462200' door Karindewolf '462200' door Karindewolf

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Schoorl

Karindewolf

We blijven nog eens een keertje 'in de buurt'! We gingen een keertje op weekend naar Schoorl(ik denk dat dit Noord Holland is); We gingen toen vooral fietsen ,want wandelen zat er gezien de slechte rug toen niet in! een van de plaatjes die ik toen 'schoot ' was deze!

'462095' door Karindewolf '462095' door Karindewolf

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

JACCO

Karindewolf

Jacco, de jakhals , altijd leuk om ze te zien 'flaneren'. Zijn bijna altijd 'op stap' , ze blijven toch mooi om te zien!!! ach ja wildlife gaat toch nooit vervelen!

'462072' door Karindewolf '462072' door Karindewolf

IndonesiëWest Papoea

IndonesiëWest Papoea

Even poseren!

Karindewolf

dit waren het kindje van onze reisleider in de Baliemvallei en 'de clown' van de crew! Het kleintje heeft genoten van de aandacht dat het van ieder van ons kreeg en de andere was altijd klaar voor een 'joke'; leuke bende!

'461911' door Karindewolf '461911' door Karindewolf

IndonesiëWest Papoea

IndonesiëWest Papoea

Markt

Karindewolf

Ja , je wandelt dan zowat rond op de markt in Wamena; je ziet leuke groentenstalletjes; je ziet de slagers met het vlees dat uitgestald is op de grond; je ziet kleren allerhande... en je ziet ook dit, en heus waar deze was niet dood!

'461872' door Karindewolf '461872' door Karindewolf

IndonesiëWest Papoea

IndonesiëWest Papoea

Worst!

Karindewolf

Marktjes! Wat is er nu leuker om te doen ; waar ook ter wereld. Het is steeds een avontuur en een ontdekking om te zien wat men allemaal 'aan de man brengt'. Ik hoef toch geen stukje worst!

'461713' door Karindewolf '461713' door Karindewolf

Uganda

Uganda

Kleintje!

Karindewolf

Ik kan niet meer preceis de plek benoemen waar ik deze kleine ukkepuk heb gezien, maar dat het een dotje was , dat was wel zeker! Ik geniet er toch altijd van om die kleintjes bezig te zien en zoals je waarschijnlijk wel merkt was dit kindje 'kraaknet'

'461669' door Karindewolf '461669' door Karindewolf

UgandaQueen Elizabeth NP

UgandaQueen Elizabeth NP

Detail

Karindewolf

Zoals ik al wel meer heb gezegd , ben ik heel dikwijls geneigd om foto's langs achter te nemen, dit zowel bij mensen als bij dieren en dan krijg je soms een hele andere kijk er op, zo ook bij deze!

'461632' door Karindewolf '461632' door Karindewolf

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Hangsloten

Karindewolf

Stelletjes hebben soms de gewoonte om hun liefde op een bijzondere manier tot uiting te brengen. Het kerven van initialen in een boomstam is echter verleden tijd. Hippe stelletjes bezegelen de liefde tegenwoordig met een hangslot, waar ze hun namen op schrijven om het daarna vast te maken aan een brug. De sleutels worden in het water gegooid.

'461616' door Karindewolf '461616' door Karindewolf

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Gletsjer!

Karindewolf

Telkens ik ijs, ijsbergen, gletsjers zie passeren , geniet ik keer op keer, ik vind dit zo prachtig in de natuur! Daarom ging ik ook maar weer een keertje op zoek naar eentje!

'461535' door Karindewolf '461535' door Karindewolf

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Mama en kind!

Karindewolf

Mama en kind. Soms hou ik ervan om een foto in zwart wit te zetten omdat die dan dikwijls sterker is; natuurlijk is dat persoonlijke keuze maar bij deze foto gaf ik er toch de voorkeur aan!

'461502' door Karindewolf '461502' door Karindewolf

EthiopiëMursi stam

EthiopiëMursi stam

Zwaar

Karindewolf

Ach ja; jong geleerd zal wel oud gedaan zijn maar toch , ik zie het mezelf niet doen! Ik had bij de mursi niet het idee dat ze echt gelukkig zijn want ik zag daar niemand 'vrolijk' zijn!

'461384' door Karindewolf '461384' door Karindewolf

EgypteLuxor

EgypteLuxor

Karnak

Karindewolf

Tijdens onze reis naar Egypte bezochten we de tempel van Karnak. Dit is de enige plek waar we nog wat toeristen zagen.Het is zo jammer dat het toerisme daar 'ineengedoken' is want we hebben er niks gemerkt van onrust; maar ik denk dat je waarschijnlijk best van Cairo wegblijft! Deze 'kop' was voor mij absoluut het mooiste 'kopje' dat ik heb gezien!

'461349' door Karindewolf '461349' door Karindewolf

Nederland

Nederland

Giethoorn!

Karindewolf

Giethoorn, we waren er vorig jaar voor een weekendje! Leuke plek is dit, was voor mij onbekend maar ik heb genoten van het prachtig landschap en van de vele mooie fietstochtjes. We gaan nog een keertje terug!

'461343' door Karindewolf '461343' door Karindewolf

NamibiëKaokoland

NamibiëKaokoland

Water!

Karindewolf

We mochten overnachten bij de Himba's , natuurlijk wilden we dan ook wel 'meeleven' met hen! We gingen op stap om water; vresellijk heet ; vreselijk ver! en dan kwamen we aan de rivier; wat heel lang geleden een rivier was ; maar er was wel de put; het is een vreselijk karwei om water boven te halen! En dan heb je eindelijk een beetje water en kan je weer terug! respect ! (foto van bovenaf genomen om een idee te hebben hoe het er uit zag!)

'461145' door Karindewolf '461145' door Karindewolf

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Links of rechts?

Karindewolf

-Wat zullen we doen? Gaan we links of gaan we rechts? -Ik weet het niet goed en gij? Ach jongen , ik kan het ook niet zeggen hoor -laat ons elk onze weg gaan we komen mekaar wel weer tegen!

'461125' door Karindewolf '461125' door Karindewolf

Ethiopië

Ethiopië

IJskoude cola!

Karindewolf

Deze foto heb ik geselecteerd omdat ik het dat reclame-opschrift zo lachwekkend vind! Ijskoude cola in Ethiopie (ja in de bergen kan het wel koud zijn maar toch) ; je vraagt je dan even af hoe ze dit doen!

'482831' door Karindewolf '482831' door Karindewolf

EcuadorOriente

EcuadorOriente

Unieke ervaring!

Karindewolf

Wij gingen een paar jaar geleden met Native and Green op reis. Dit was een privéreis en zeer authentiek. We vertrokken met de boot vanuit Coca samen met de crew en proviand voor een hele week. We passeerden eerst in Shiripuna waar we een eerste indianenstam hebben ontmoet. Later ging het naar Bamena waar de huaorani-indianen nog zeer authentiek leven. We mochten een paar dagen samen leven met hen! Werkelijk uniek! Wij sliepen langs de oever in een tent en werden door de crew goed verzorgd, we zagen bovendien zeer veel dieren. Dit was echt dé week van ons leven!

Community updates

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Je kunt voor de Travel Awards bovendien ook meedoen aan de speciale fotowedstrijd, waarin we op zoek gaan naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen: plekken die jij bezocht hebt die de titel 'Wereldwonder' verdienen, maar nog niet platgetreden zijn door toeristen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. 

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

DE NIEUWE COLUMBUS IS UIT, MET FOTO'S VAN ...

25-02-2021 Wellicht hebben jullie het al gezien of is hij zelfs al op de mat gevallen: Columbus-editie 97 is uit! En het is een speciaal nummer, want we hebben niemand minder dan Belgisch avonturier Tom Waes als gasthoofdredacteur weten te strikken. Om dat te vieren, hebben we een lekker uitdagende reisquiz in elkaar gedraaid. Ook leuk: in het nummer vind je een aantal prachtige foto's van Wisseschout, Menno Schaefer, MirandaNoomen, Agrotewal en Dreamer666. Dank voor al jullie mooie foto's!

WIN EEN AVONTUUR MET DE MENSEN VAN WIE JE HOUDT

18-02-2021 Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste herinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah
 

week 09 | Community-toppers


Goedemorgen Amsterdam! Foto: Remi Nijkamp
1. Topfoto & -tip: Goedemorgen Amsterdam! door Remi Nijkamp
2. Review: Henneke
3. Communitylid van de week: Zandkorrel
4. Nieuwkomer: Mart & Mirte

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Doe mee met onze #verwegdichtbij-fotowedstrijd, in samenwerking met Riksja Travel en Zoom.nl! We zijn hiervoor op zoek naar plekken binnen Europa waar je je in een ver oord zou wanen. Denk aan een wildwest-dorpje in Spanje, een Afrikaanse savanne in Nederland of Caribisch strand in Griekenland. Om mee te doen hoef je geen lid te zijn van de community maar wij weten natuurlijk wel dat jullie binnen dit thema prachtige foto's hebben. ? Meedoen kan t/m 4 maart; de hoofdprijs is een prachtige 16-daagse reis door Kroatië en Slovenië (na corona), verzorgd door Riksja Travel. En je wordt sowieso beloond met een smartphone-fotografiecursus van Zoom.nl t.w.v. €69,95!  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik