Karin Bloem - Wild Times Safaris

profiel Karin Bloem - Wild Times Safaris

Naam

Karin Bloem

Reviews

0

Foto's & tips

1

Blogs

0

Lid sinds

11 November 2020

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Over mij

Reizen is mijn passie. Van jongsafaan trok ik met een rugzakje door Europa en Zuid-Oost Azie. Afrika had toen nog niet mijn interesse. In 1989 veranderde dat omdat we op huwelijksreis naar Kenia gingen en een jaar een wereldreis maakten. We reden in een oude landrover van Nederland naar Zimbabwe reisden vervolgens lange tijd rond in Azie en Zuid Amerika . Niet voor lang, want in 1995 besloten mijn man en ik om met onze piepkleine kids naar Kenia te verhuizen. We waren gegrepen door het geweldig mooie continent. In Kenia zijn onze kinderen opgegroeid en heb ik mijn safaribedrijf opgezet. Mijn man ik wonen en werken er nog steeds met heel veel plezier!

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

Sony A7RIII

Overige

Nikons :)

Laat een reactie achter

4 reactie(s) bij "Karin Bloem - Wild Times Safaris"

 • profile image comment
  Door MirandaNoomen• geplaatst op 19 Nov 2020 | 13:44:36

  Dank je wel Karin. Leuk om te lezen. Als Afrika-liefhebber ben ik best een beetje jaloers dat jij zo dicht bij de bron woont!

 • profile image comment
  Door REDACTIE• geplaatst op 13 Nov 2020 | 10:26:09

  Beste Karin, welkom op onze website en super leuk dat je je als Communitylid hebt aangemeld. We willen je er op wijzen dat het niet de bedoeling is om je account voor commerciële doeleinden te gebruiken. Hiervoor zijn regels opgesteld die terug te lezen zijn op onze FAQ-pagina. Het laatste regeltje onder de eerste foto die je hebt geplaatst is dan ook door ons verwijderd. Daarnaast vragen we je vriendelijk om je profielfoto aan te passen. Alvast bedankt!
  Vriendelijke groeten de Columbus redactie.

 • profile image comment
  Door MiekeDeHaas• geplaatst op 11 Nov 2020 | 10:35:29

  Hallo Karin. Welkom hier op de site. Ik zag je bericht staan op je eigen homepage. Dat leest de redactie waarschijnlijk niet. Wellicht kun je hun tippen via het mailadres . Dat staat rechts , onder je profielfoto. Wel een goede opmerking.

 • profile image comment
  Door Karin Bloem - Wild Times Safaris• geplaatst op 11 Nov 2020 | 08:44:10

  Misschien is het handig 'systeem camera' toe te voegen also camera optie in jullie profielpagina aangezien die ontbreekt en vandaag de dag steeds meer gebruikt worden.

  Bericht aangepast op 08:45:33

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (1)

'1122446' door Karin Bloem - Wild Times Safaris '1122446' door Karin Bloem - Wild Times Safaris

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Keeping your head up!

Karin Bloem - Wild Times Safaris

In juli en augustus is de jaarlijkse wildebeest migration van de Seregeti naar Kenia en v.v. De dieren staan in die tijd eindeloos voor de rivier en gaan op een goed moment de Mara River over. In deze foto zie je enorme kracht die de dieren hebben om de oversteek te halen! Als je dit unieke moment mee wilt maken, moet je veel geduld hebben en alert blijven. Ik woon sinds 1995 in Kenia, maar om dit schouwspel mee te maken is werkelijk uniek. Ik gun het iedereen en weet als geen ander wanneer en waar dit mee te maken. Tijdens corona hadden waren er maar een paar andere safari auto, maar ook in normale tijden kennen we de bijzondere off-the-beaten-track tented camps en lodges.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik