Karin Bloem - Wild Times Safaris

profiel Karin Bloem - Wild Times Safaris

Naam

Karin Bloem

Reviews

0

Foto's & tips

1

Blogs

0

Lid sinds

11 November 2020

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Over mij

Reizen is mijn passie. Van jongsafaan trok ik met een rugzakje door Europa en Zuid-Oost Azie. Afrika had toen nog niet mijn interesse. In 1989 veranderde dat omdat we op huwelijksreis naar Kenia gingen en een jaar een wereldreis maakten. We reden in een oude landrover van Nederland naar Zimbabwe reisden vervolgens lange tijd rond in Azie en Zuid Amerika . Niet voor lang, want in 1995 besloten mijn man en ik om met onze piepkleine kids naar Kenia te verhuizen. We waren gegrepen door het geweldig mooie continent. In Kenia zijn onze kinderen opgegroeid en heb ik mijn safaribedrijf opgezet. Mijn man ik wonen en werken er nog steeds met heel veel plezier!

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

Sony A7RIII

Overige

Nikons :)

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (1)

'1122446' door Karin Bloem - Wild Times Safaris '1122446' door Karin Bloem - Wild Times Safaris

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Keeping your head up!

Karin Bloem - Wild Times Safaris

In juli en augustus is de jaarlijkse wildebeest migration van de Seregeti naar Kenia en v.v. De dieren staan in die tijd eindeloos voor de rivier en gaan op een goed moment de Mara River over. In deze foto zie je enorme kracht die de dieren hebben om de oversteek te halen! Als je dit unieke moment mee wilt maken, moet je veel geduld hebben en alert blijven. Ik woon sinds 1995 in Kenia, maar om dit schouwspel mee te maken is werkelijk uniek. Ik gun het iedereen en weet als geen ander wanneer en waar dit mee te maken. Tijdens corona hadden waren er maar een paar andere safari auto, maar ook in normale tijden kennen we de bijzondere off-the-beaten-track tented camps en lodges.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik