Jvanmil

'191754' door Jvanmil '191754' door Jvanmil

EcuadorOriente

EcuadorOriente

Miertje!

Jvanmil

Tijdens een Jungle tour kwamen we dit miertje tegen. Nouja miertje?! Deze is dus ongeveer net zo groot als een duim en er wordt verteld dat je van een beetje van dit beestje aardig ziek kan zijn.

'183120' door Jvanmil '183120' door Jvanmil

LetlandWest Letland

LetlandWest Letland

Kerk in Kuldiga

Jvanmil

Een kerkje in Kuldiga. Kuldiga is een oud stadje in het midden van Kurzeme, dDe westelijke provincie van Letland. Kuldiga wordt geroemd om z'n orginele oude gebouwen, er worden hier zeer veel historische en oorlogs films opgenomen. Door het stadje ligt de rivier de Venta, waarin de breedste waterval van europa ligt.

'471873' door Jvanmil '471873' door Jvanmil

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Dartmoor National Par

Jvanmil

Een van de meest fantastische nationale parken van Engeland is het Dartmoor National Park. Een fantastisch landschap met een sterk mystiek karakter. Dit is dan ook het gebied dat Sir Arthur Conan Doyle inspireerde voor het verhaal: The Hound of The Baskervilles. Hiernaast zijn er nog vele mythen en sagen van oa pixies, een ruiter zonder hoofd en mysterieuze honden. Maar waar je dit gebied echt voor moet zien is de natuur. Hoewel echt typisch engels, zeker in de regen, is dit gebied echt de moeite waard!!

'178826' door Jvanmil '178826' door Jvanmil

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

St.-Michaels Tower op

Jvanmil

Een beetje een onheilspellende foto van de ruine van de St.-Michaels Tower boven op de Glastonbury Tor. Wat vinden jullie ervan?

'178824' door Jvanmil '178824' door Jvanmil

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Uitzicht vanaf...Glas

Jvanmil

Vlakbij Glastonbury staat midden op de heuvel Glastonbury Tor de oude toren (St.-Michaels Tower) van de St.-Micheal Kerk. Een zeer aparte ervaring om deze Tor met zijn toren in eens boven het redelijk vlakke landschap te zien opdoemen.

'471856' door Jvanmil '471856' door Jvanmil

MadagaskarWest Madagaskar

MadagaskarWest Madagaskar

Tsiribihinarivier

Jvanmil

In 2004 heb ik een groepsreis gemaakt met Koning Aap. Een van de belangrijkste redenen om voor deze reis te kiezen was de boottocht over de Tsiribihinarivier. Lekker traag in een boot over de rivier afzakken in de richting van de zee. Kamperen op de vele zandbanken midden in de rivier. Erg relaxed en zeker aan te raden!

'471855' door Jvanmil '471855' door Jvanmil

Ecuador

Ecuador

Nachtbussen

Jvanmil

Een van de beste manieren om te reizen in Ecuador is door gebruik te maken van nachtbussen! Nachtbussen zijn in Ecuador snelle, veilige en relatief goedkope manieren van reizen, en je bespaart je er een overnachting in een hotel of iets dergelijks mee! Zoek in de steden naar de grote busstations en boek daar je trip bij het bedrijf dat naar je eigen mening de bussen heeft die er het meest degelijk uitzien.

'471779' door Jvanmil '471779' door Jvanmil

SpanjeGran Canaria

SpanjeGran Canaria

Vogelaars: La Charca.

Jvanmil

Voor de vogelaars onder ons: Ga smorgens vroeg, als het licht begint te worden naar La Charca de Maspalomas. Hier vind je een kleine lagune waar je verschillende water en trek vogels kan vinden. Zorg dat je hier vroeg bent, zodat de temperatuur nog laag is en voordat de massa's zonaanbidders wakker worden!

'471778' door Jvanmil '471778' door Jvanmil

SpanjeGran Canaria

SpanjeGran Canaria

Rondje Gran Canaria

Jvanmil

Een aanrader op Gran Canaria blijft een rondje rond het eiland. Huur een auto of een motor (niet duur en geen eigen risico) en doe een rondje tegen de klok in. De kustlijn is zo verschillend dat je binnen een dag alles tegenkomt van woestijn en rotsen tot de groene noorzijde en de westzijde met de hoge kliffen!

'471777' door Jvanmil '471777' door Jvanmil

SpanjeGran Canaria

SpanjeGran Canaria

Rit van Artenara naar

Jvanmil

Blijf op Gran Canaria nu eens niet hangen in de bekende badplaatsen, maar huur een auto en ga de binnenlanden verkennen. Er zijn veel verschillende interessante plekken maar mij is de route van Artenara naar La Aldea de San Nicolas me erg bijgebleven. Een fantastische afdaling van ongeveer 1300 meter terug naar zee niveau door een machtige kloof! echt een aanrader.

'175691' door Jvanmil '175691' door Jvanmil

EcuadorZuid Sierra

EcuadorZuid Sierra

Waterval in Parque...

Jvanmil

een van de fantastische elementen in Parque National El Cajas vlak bij Cuena. Tip: Neem vanuit de stad de taxi naar boven, en wandel zelf rond!

'175686' door Jvanmil '175686' door Jvanmil

EcuadorOriente

EcuadorOriente

Piranha in de Amazone

Jvanmil

Vissen op Piranha's!

'175401' door Jvanmil '175401' door Jvanmil

EcuadorOriente

EcuadorOriente

Spinnetje

Jvanmil

Deze tarantula bleek boven in onze slaaphut te verblijven, gelukkig werden we hier pas de tweede nacht opgewezen door de gids. haha

'175400' door Jvanmil '175400' door Jvanmil

EcuadorNoord Laagland -en kust Ecuador

EcuadorNoord Laagland -en kust Ecuador

Middle of the Road

Jvanmil

Deze foto is gemaakt net in de binnenlanden bij Puerto Lopez. De meeste mensen gaan hier walvissen spotten op zee, maar de binnen landen zijn echt de moeite waard om op de fiets te verkennen!

'175398' door Jvanmil '175398' door Jvanmil

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Blauwvoet Jan van Gen

Jvanmil

Deze mag natuurlijk niet ontbreken op de galapagos eilanden!

'175385' door Jvanmil '175385' door Jvanmil

EcuadorRiobamba

EcuadorRiobamba

Treinreis El nariz de

Jvanmil

Een van de meeste leuke treinreizen tot nu toe! De rit op het dak naar de Neus van de Duivel.

'175382' door Jvanmil '175382' door Jvanmil

EcuadorSierra Centraal

EcuadorSierra Centraal

Cotopaxi

Jvanmil

De Cotopaxi vulkaan! De 300 meter om van de parkeerplaats naar 4800 meter te lopen waren erg zwaar!

'175381' door Jvanmil '175381' door Jvanmil

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Whats Up?

Jvanmil

What's Up?

'175379' door Jvanmil '175379' door Jvanmil

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Galapagos Zeeleeuw

Jvanmil

lekker zonnen!

'175377' door Jvanmil '175377' door Jvanmil

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Dragon

Jvanmil

Een van de vele Galapagos Land leguanen

'471735' door Jvanmil '471735' door Jvanmil

LetlandWest Letland

LetlandWest Letland

Kanotocht of de Rinda

Jvanmil

een van de mooiste tochten die ik ooit in Letland gedaan heb, is wel de kanotocht over de riviertjes de Rinda en Irbe. Deze tocht gaan echt door de 'middle of nowhere', om plots op een oude Russische legerbasis uit te komen. Uiteindelijke mond de Irbe uit in de Oostzee. Echt een aanrader voor degene die van kanotochten en kamperen houdt!

'175335' door Jvanmil '175335' door Jvanmil

LetlandWest Letland

LetlandWest Letland

Monding van de Irbe

Jvanmil

Het riviertje de Irbe mond uit in de Oostzee

'175323' door Jvanmil '175323' door Jvanmil

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Vosje

Jvanmil

Na een tijdje door het bos in nationaal park Müritz gelopen te hebben, kwamen we uiteindelijk op een oud grasland aan. Daar midden op was een vossenhol met 5 jongen. Door rustig te gaan zitten wachten kwamen ze uiteindelijk weer uit het hol. We hebben ons ruim anderhalf uur vermaakt met het fotograferen van de vosjes. (tip: groot bekijken!)

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik