Judith

'344262' door Judith '344262' door Judith

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Amerikaanse invasie i

Judith

Een beetje rondwandelen in Trinidad, genieten van de Cubaanse sfeer en de mensen. Leuk straatje daar, laten we daar eens inlopen... en voordat je het weet, stuit je tegen een echte Amerikaanse oude bak aan die goed onderhouden werd.

'344248' door Judith '344248' door Judith

CubaHavana

CubaHavana

Cubaanse sigaren

Judith

Een van mijn eerste verre reizen was naar Cuba. Naief als ik (toen nog) was, zag ik deze dame zitten, lekker genietend van een echte Cubaanse sigaar. Natuurlijk mocht ik een foto maken, leuk! En dat was mijn eerste kennismaking met 'authentieke' inwoners die hun geld verdienen met poseren voor buitenlanders. Ach, het is een mooie foto geworden!

'327373' door Judith '327373' door Judith

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

De...galapagosreuzens

Judith

De galapagosreuzenschildpad in het Charles Darwin Research Center op Santa Cruz. Nee, niet Lonesome George, de laatste schildpad van een ondersoort, maar een ander mannetje dat met meerdere soortgenoten rondschuifelde en zich niet stoorde aan de vele toeristen om hem heen.

'327372' door Judith '327372' door Judith

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

De Grapsus Grapsus

Judith

De Latijnse naam is "Grapsus Grapsus" maar de gebruikelijke naam is Sally Lightfoot Crabs. In overvloed te zien op de Galapagos Eilanden. Ze schijnen over water te kunnen lopen maar dat hebben we helaas niet met eigen ogen gezien.

'327371' door Judith '327371' door Judith

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Fregatvogel

Judith

De fregatvogel op z'n best om vrouwtjes te lokken op North Seymour Island in de Galapagos Eilanden. De vrouwtjes kiezen de vogel met de meest rode kleur, want een minder felle kleur rood doet vermoeden dat het mannetje ziek is.

'326616' door Judith '326616' door Judith

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Machu Picchu

Judith

Eindelijk, eindelijk arriveren we bij Machu Picchu! Om half 7 's ochtens staan we er al maar een deken van dikke mist ligt er bovenop. We zijn hevig teleurgesteld totdat rond een uur of 11 de mist volledig wegtrekt. We staan dan net op het punt waar je de foto kan maken die iedereen wel kent. Wat een ontroerend moment!

'326607' door Judith '326607' door Judith

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Lady in red in Hampi

Judith

We zaten even uit te rusten op een stenen muurtje bij de olifantenstallen in Hampi. Aan de overkant van het enorme veld stond een tempel en opeens staat daar een prachtige vrouw in een rode jurk midden in de tempel. Mijn camera had ik gelukkig bij de hand want 5 seconden daarna was ze al weer weg.

'273910' door Judith '273910' door Judith

IranTeheran

IranTeheran

Bazaar in teheran

Judith

In de oude bazaar in Teheran zijn nog veel mannen te zien die ambachtelijk werk verrichten. De vrouwen waren echter nergens te vinden wat voor ons soms best ongemakkelijk was.

'273904' door Judith '273904' door Judith

ThailandAndaman kust

ThailandAndaman kust

Koh Lanta

Judith

Een prachtig plaatje vanuit het National Park Mu Ko Lanta. Het park zelf was niet erg bijzonder, geen enkele aap gezien terwijl we er buiten het park bijna over struikelden! Maar het uitzicht was erg mooi.

'273897' door Judith '273897' door Judith

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Thaise dame aan het..

Judith

Deze dame was hard aan het roeien in haar bootje om zoveel mogelijk mensen te bereiken met haar koopwaar. We zagen haar op de Floating Market, een uurtje rijden van Bangkok.

'251850' door Judith '251850' door Judith

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Floating Market

Judith

Deze foto is gemaakt op de Floating Market Damnernsaduak, een uur rijden vanuit Bangkok. Het licht viel precies goed op deze dames die druk bezig waren om hun fruit te verkopen.

'474949' door Judith '474949' door Judith

Iran

Iran

Kleding in Iran

Judith

Onlangs zijn wij in Teheran geweest en we waren redelijk onzeker over welke kleding wij moesten dragen. Uiteindelijk blijkt het allemaal niet zo streng te zijn. Uiteraard is een hoofddoek verplicht maar die hoeft niet strak om het hoofd/gezicht te zitten. We hebben zelfs vrouwen gezien die het hoofddoekje ergens los over hun knot hadden zitten en waarbij dus veel haar te zien was. Ik heb mijn hoofddoek vastgezet met haarspelden om er zeker van te zijn dat hij niet onbedoeld zou afglijden (onze vrouwelijke gids moest hier hartelijk om lachen!). Een lange blouse tot ongeveer je knieën is ook al voldoende en enkels en polsen hoeven echt niet bedekt te worden. Indien je een transit hebt in Teheran dan wordt er al van je vereist dat je een hoofddoek draagt op het vliegveld. In het vliegtuig zelf wordt dit ook van je gevraagd maar dit vonden wij net iets te ver gaan en hebben we dan ook niet gedaan wat geen probleem was. Een capuchon op een vest is overigens ook voldoende.

'474948' door Judith '474948' door Judith

Iran

Iran

Visum Iran

Judith

Via Mahan Air hadden wij een vlucht geboekt naar Bangkok. Aangezien we een overstap hadden in Teheran, hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om een paar dagen in Teheran door te brengen. We hebben ons echter scheel gezocht naar informatie over een visum voor Iran. Diverse websites geven conflicterende informatie. Ook zou je een electronisch visum kunnen aanvragen maar deze site werkt niet, en daar kom je pas achter als je alles hebt ingevuld. Mailen naar de Iraanse ambassade of de Iraanse immigratiedienst heeft geen zin want je krijgt geen antwoord. Uiteindelijk is het ons gelukt; via Iran Silk Road hebben we een invitation letter gekocht (LOI) voor € 35,- p.p.. Het LOI formulier moet door een Iraans bedrijf ingevuld worden en zij sturen het door naar de Iraanse Immigratiedienst die dan beoordeelt of je wordt toegelaten. Als je geaccepteerd wordt, krijg je een nummer. Zodra je dit nummer hebt, kun je naar de ambassade in Den Haag om daar de visum aan te vragen. Echter omdat wij erg laat waren, werd dit nummer teleonisch aan ons doorgegeven door Iran Silk Road terwijl wij al op weg waren naar het vliegveld in Düsseldorf. Indien je via Mahan Air vliegt dan moet dit nummer al bij inchecken getoond worden. Gelukkig was het geen probleem dat we niets op papier hadden. Aangekomen in Teheran ga je naar het visumbureautje op het vliegveld (staat duidelijk aangegeven) en daar koop je dan het visum voor 70 USdollar. Zij hebben daar dan ook het LOI nummer al ontvangen. Let erop dat het aanvragen van het LOI zeker 2 tot 4 weken kan duren! Neem in ieder geval overal ruim de tijd voor, feestdagen en andere redenen kunnen het aardig vertragen.

'245685' door Judith '245685' door Judith

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Survival in the big..

Judith

Bij een wandeling door de stad zag ik opeens een vrij grote spin die een prachtig web had gesponnen aan de buitenkant van een raam. De weerspiegeling van de hoge rijen huizen in het raam, in combinatie met de spin leverde naar mijn mening een mooi voorbeeld op van overleven in de grote stad.

'237315' door Judith '237315' door Judith

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

In gedachten verzonke

Judith

Bij een Ashram in Pondicherry kwamen we deze man tegen. Hij stond op zijn gemak hun uithangbord te bekijken. Blijkbaar riep alleen dat al een gevoel van sereniteit op.

'237314' door Judith '237314' door Judith

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Overpeinzing

Judith

Tijdens een fietstochtje in Mamalapuram kwamen we een pottenbakker tegen. Terwijl we daar naar stonden te kijken, kwam een schooljongen langs en stopte om naar ons te kijken. Hij leek erg in gedachten verzonken, waarschijnlijk te overpeinzen waar wij rare blanke wezens toch vandaan kwamen.

'145262' door Judith '145262' door Judith

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Koala

Judith

Koala, ze blijven zo cute!

'145248' door Judith '145248' door Judith

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Blue Mountains

Judith

The Three Sisters in de Blue Mountains

'145239' door Judith '145239' door Judith

JapanTokio

JapanTokio

Schoolmeisje

Judith

Duizenden (en waarschijnlijk nóg meer) schoolkinderen lopen dagelijks door de stad in schooluniformen.

'145234' door Judith '145234' door Judith

JapanTokio

JapanTokio

Imperial Palace

Judith

Het Imperial Palace

'145230' door Judith '145230' door Judith

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Opera House

Judith

Het beroemde Opera House

'145229' door Judith '145229' door Judith

JapanTokio

JapanTokio

Vis saté

Judith

Alles kant en klaar voor de bbq op de vismarkt

'145223' door Judith '145223' door Judith

JapanTokio

JapanTokio

Traditionele trouweri

Judith

En dan loop je zomaar tegen een trouwerij aan!