JoshuaX

Homepage

Naam

Jos van den Berg

Positie

52

Score

4356

Reviews

1

Foto's & tips

298

Blogs

6

Lid sinds

10 november 2015

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Canada

Fav. stad

Quebec City

Over mij

Onze eerste reis naar de Canadese Rocky Mountains in 1998 was een echter eyeopener. Sindsdien hebben mijn vrouw en ik de smaak te pakken, we zijn diverse keren naar de VS en Canada gereisd en hebben ook een half jaar in Québec City gewoond (en gewerkt). De afgelopen 9 jaar is ons reisgezelschap met één uitgebreid, ons zoontje is overal mee naar toe geweest, of het nu Nieuw Zeeland, IJsland, Canada of de Azoren was. Eerst in een carrier bij mij achterop, nu loopt hij zelf voorop. Ik kijk graag naar mooie foto's en wil ook nieuwe ideëen opdoen daardoor. Verder deel ik graag met jullie de bijzondere plekjes die we gezien en beleefd hebben, vooral de "juweeltjes" die buiten de gebaande paden liggen.

Mijn Motto

'Ontdek bijzondere plekjes, laat de grote massa achter je en geniet er vooral van.'

Over mijn camera

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (298)

'512091' door JoshuaX '512091' door JoshuaX

CanadaRocky Mountains

Wildlife spotten...bu

JoshuaX

Om in alle rust wildlife te spotten in de Canadese Rocky Mountains moet je vanuit Canmore (20 minuten onder Banff) de gravelweg 'highway 742', ook bekend als de Smith Dorrien trail, afrijden. Dit kan prima met een gewone personenauto. We vertrokken om 9.00 's ochtends en kwamen na enkele kilometers deze eland langs de weg tegen. We stapten uit en hebben een klein half uur ongestoord met haar doorgebracht, terwijl het normaal heel schichtige dieren zijn. Een extra tip: ga de ochtend nadat het geregend heeft, ze komen dan eerder naar de weg om daar het water te drinken dat ze extra lekker vinden. De weg naar Maligne Lake in Jasper is ook perfect voor wildlife spotting, maar daar sta je al snel met 20 mensen op elkaar foto's te schieten.

'512182' door JoshuaX '512182' door JoshuaX

IJslandZuid Schiereiland IJsland

Kleurrijk Reykjanes

JoshuaX

Reykjanes is vooral bekend vanwege de Blue Lagoon en het vliegveld van Keflavik. Rij echter via weg 42 (halverwege Keflavik en Reykjavik) zuidwaarts en je komt in een ware kleurexplosie terecht buiten de gebaande paden. Binnen 5 minuten zit je bijna alleen op deze weg en kom je vanzelf bij het meer op de foto, genaamd Kleifarvatn. Halverwege het meer steekt een klein schiereiland boven het meer uit en kom je op dit okerkleurig plateau uit. Een paar kilometer verderop ligt het geweldige geothermische gebied Seltun met alle kleuren van de regenboog (kom ik later nog op terug met een tip). Daarna rij je een immens lavaveld binnen waar je op verschillende zijweggetjes korte wandelingen kunt maken. Zo hadden we een verassende en tegelijk fantastische laatste middag in IJsland. Ik kan het iedereen aanraden hier een (mid)dag aan te besteden. Mis het niet!

'512288' door JoshuaX '512288' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandNorthland, Bay of Islands

Door de Bay of Island

JoshuaX

Met ons zoontje hebben we 2 maanden door Nieuw Zeeland gereisd. Een absolute aanrader voor kinderen én ouders is een boottocht door de Bay of Islands. Je vertrekt vanuit het haventje van Paihia. Tip: zorg ervoor dat je de tour boekt waarbij de boot onderweg stopt bij Urupukapu Island. Bij vertrek zit je al snel tussen de dolfijnen die meespringen met de boot. Daarna vaar je tussen de 144 eilandjes door naar het grootste eiland, Urupukapu. Daar kun je een uur gaan wandelen over de groene heuvels (tip: vooral doen!), van baai naar baai, tussen de vrij rondlopende schapen, met om je heen uitzicht op al die eilandjes. Je kunt met de kids ook lekker aan zo'n baai gaan zitten en bij het water spelen. Je bent vrijwel zeker alleen, want de meeste mensen blijven bij de aanlegsteiger (zie foto). Na deze belevenis ga je met de boot naar het eind van de Bay of Islands naar een natuurlijke rotsboog in de oceaan, de Hole in the Rock. Als er niet te veel golven zijn, ga je er met de boot doorheen. Helaas was het bij ons te onrustig. Na terugkomst hebben je kinderen én jij een hele belevenis gehad in één ochtend.

Laatste blogs (6)

We gaan wandelen naar het mooiste strand aan de oostkant van Sardinië, Cala di Luna. Volgens het wandelboekje is het een middelzware tocht van 2 uur heen en terug, maar goed te doen. Om 10.00 uur gaan... Lees meer

"Nou, als we geluk hebben redden we het binnen de twee uur, maar dat zal krap zijn" zegt de gids terwijl hij op zijn horloge kijkt. We zitten in de filmzaal op de Bataviawerf in Lelystad, waar de rond... Lees meer

Mijn fans (3)

Ik ben fan van (3)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (0)

Je hebt nog geen favoriete foto's & tips

Mijn favoriete blogs van anderen (0)

Je hebt nog geen favoriete blogs

Landen die ik heb bezocht ()