Joseetje

profiel Joseetje

Naam

Jose ten Buur

Reviews

0

Foto's & tips

44

Blogs

7

Lid sinds

04 August 2010

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Nepal

Fav. stad

Sydney

Over mij

Actieve positiveling met een passie voor het ontdekken van de wereld.

Mijn Motto

'Ontdekken, ontmoeten, genieten en veel plaatjes vastleggen.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Panasonic

Model

G6

Laat een reactie achter

12 reactie(s) bij "Joseetje"

 • profile image comment
  Door Jan10e• geplaatst op 07 Aug 2010 | 08:55:27

  Hallo Jose, zie dat je deze week bent aangeschoven.... Mooie foto's heb je al geplaatst zeg. Groet, Jantine

  Bericht aangepast op 21:12:21
 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 25 Apr 2014 | 09:16:24

  Van harte gefeliciteerd met je toptip!

  Bericht aangepast op 09:57:35
 • profile image comment
  Door MichaR• geplaatst op 16 Aug 2010 | 20:02:04

  Hoi Jose,

  Leuke profiel foto waar is die gemaakt?

  Grtjs Micha

  Bericht aangepast op 09:27:12
 • profile image comment
  Door Albertensandra• geplaatst op 06 Aug 2010 | 21:18:31

  Hoi Jose, welkom op de site. Ik zie dat je al veel prachtige foto's hebt geplaatst!!!! Leuk dat enthousiastme!!!!!!
  Maar 2 of 3 foto's per dag is genoeg, dan krijgen ze ook de aandacht die ze zouden moeten verdienen.
  Heel veel plezier verder,
  gr. Sandra

  Bericht aangepast op 09:02:33
 • profile image comment
  Door Hansdewildt• geplaatst op 25 Apr 2014 | 18:30:29

  Hoi Jose,
  gefeliciteerd met je toptip van de week.
  groetjes, Hans

  Bericht aangepast op 18:11:22
 • profile image comment
  Door Woutercello• geplaatst op 09 Jan 2013 | 19:55:53

  Jullie herinneren het zich waarschijnlijk nog, vorig jaar en het jaar daar voor, heb ik de mooiste landen door de Columbus reisreporters laten bepalen! Nu ben ik op zoek naar de mooiste steden van de wereld! Ik ben dus op zoek naar steden waar er echt nog een authentieke sfeer hangt en waar je je in een andere wereld waant. Ik kan maar één enkel ding aan jullie, reisfanaten, vragen; WAT ZIJN DE 10 MOOISTE STEDEN VAN DE WERELD?
  Hartelijk dank voor het meewerken aan mijn vorige enquête en op het voorhand bedankt voor het geven van jouw favoriete steden! Hopelijk krijg ik een mooi beeld van DE steden in de wereld.
  Groetjes Wouter

  Bericht aangepast op 21:40:03
 • profile image comment
  Door Woutercello• geplaatst op 29 Apr 2012 | 08:55:21

  Wow!
  Ik zie dat je al heel wast prachtige reizen hebt gemaakt! Ik zou dus graag weten wat je 5 mooiste reizen zijn! Kan je ze mij doorsturen?
  Groetjes Wouter

  Bericht aangepast op 15:50:02
 • profile image comment
  Door Jan-Petra• geplaatst op 08 Aug 2010 | 19:02:08

  Hoi Jose,
  Geen dank hoor, graag gedaan, je hebt al prachtige foto's geplaatst van bijzondere landen! Veel plezier nog hier op de site en met reizen natuurlijk.
  groetjes Petra

  Bericht aangepast op 22:27:10
 • profile image comment
  Door Edwinaverdingh• geplaatst op 07 Aug 2010 | 13:51:46

  Hallo Jose,
  Wekom op de RRsite. Je hebt al zeer leuke foto's geplaatst. Veel plezier!
  Groetjes,
  Edwina

  Bericht aangepast op 22:24:52
 • profile image comment
  Door Car• geplaatst op 06 Aug 2010 | 21:01:21

  Welkom hier! Vrolijke profiel foto heb je gekozen. Ik ben benieuwd naar je volgende foto's.
  Leuke avond,
  Carola

  Bericht aangepast op 22:24:08
 • profile image comment
  Door Joseetje• geplaatst op 04 Aug 2010 | 18:38:27

  Joseetje @ Salar de Uyuni, Bolivia

  Bericht aangepast op 22:20:43
 • profile image comment
  Door Albertensandra• geplaatst op 07 Aug 2010 | 06:57:03

  Je hebt prachtige foto's en daarom best veel reacties al gekregen. De foto's waarop niet gereageerd is, kun je evt. verwijderen en een andere x plaatsen!
  Gr. en heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel plezier nog.
  Gr. Sandra

  Bericht aangepast op 22:19:23

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (44)

'434250' door Joseetje '434250' door Joseetje

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Klein Barcelona

Joseetje

Klein Barcelona, oftewel Alghero, een mooi karakteristiek Middeleeuws stadje in noord Sardinie. Vanuit het verleden heeft de havenstad Alghero veel handelsrelaties met Spanje gehad en de mensen spreken nog altijd een dialect dat veel op Catalaans lijkt. In het stadscentrum hebben de straten zelfs een Italiaanse en een Catalaanse naam, die vaak niets met elkaar te maken hebben. Langs de 'boulevard' van Alhero heb je dit sprookjesachtige uitzicht op de stad en haar stadsmuur. Het was februari, best fris en bijna geen mens op straat. Aan het einde van de dag, vlak voor zonsondergang, kwam het zonnetje toch nog even haar licht werpen op dit schilderachtige stadje.

'269083' door Joseetje '269083' door Joseetje

GriekenlandKarpathos

GriekenlandKarpathos

Olympos

Joseetje

Olympos is de meest traditionele en tegelijk meest afgelegen dorpje op het Griekse eiland Karpathos. Olympos is gelegen in het noorden van het eiland en is pas kort per jeep bereikbaar via een onverharde weg. Voorheen was de enige verbinding met de buitenwereld de haven van Diafani, 3 km verderop. Door de jarenlange isolatie is het een erg indrukwekkend traditioneel dorpje en lopen de bewoners er nog in traditionele klederdrachten rond.

'482099' door Joseetje '482099' door Joseetje

NamibiëBushmenland

NamibiëBushmenland

Bezoek aan de San...(

Joseetje

Wat onze reis door Namibie extra speciaal maakte, was ons bezoek aan de San, ofwel de bosjesmannen, samen met Jorn, gids en eigenaar van de Fiume Lodge nabij Grootfontein. Hij is geboren en opgegroeid op een boerderij nabij Grootfontein en heeft als kind, al spelende met de lokale kinderen, de klik-klak taal van de San geleerd. Nu is hij een van de twee blanke Namibiers die in de eigen taal van de San kan communiceren met ze en dit op een ontzettend hilarische en respectvolle manier doet. We zijn een dag met hem op stap geweest naar een San community 150km verwijderd van de bewoonde wereld rondom Grootfontein. Het was laagseizoen en ons bezoek was niet aangekondigd. Toen we aan kwamen rijden in de 4x4 kwam de vrouwen al joelend uit hun hutten. Al zittende onder een boom hebben de dorpsbewoners ons laten zien hoe ze jachtwerktuigen en sieraden maken, hoe ze jagen, wat ze eten en welke traditionele dansen ze hebben. Tijdens de bushwalk door het struikgewas van de Kalahari woestijn liet de dorpsoudste (die niet boven de 1,50m uit kwam) ons de waarde van de natuur zien. Daadwerkelijk elk plantje heeft wel een medicinale of voedingswaarde. Hoewel ik eerst dacht 'hoe kunnen die mensen hier in godsnaam leven' durfde ik uiteindelijk bijna niet meer rond te lopen bang om met m'n grote schoenen hun rijke natuur te verwoesten. De enorm vriendelijke en vreedzame San en de vertalingen en aanvullende verhalen van Jorn over de historie van dit volk, maakten dit een onvergetelijke interessante dag. Daarnaast is de Fiume Lodge overigens een prachtige lodge met mooie ruime kamers en heerlijk eten! Zeker een stopover waard.

Laatste blogs (7)

Waarom in godsnaam naar Iran?! Om maar meteen de grootste misverstanden uit de wereld te helpen: Iraniërs zijn geen enge, fanatieke bebaarde moslims die alleen maar 'Dood aan Amerika' schreeuwen en ee... Lees meer

Lima schijnt niet de highlight van Peru te zijn dus meteen na aankomst zijn we doorgegaan naar een oase midden in de Peruaanse woestijn / duinen: Huacacina. Hier leken we in de grootste achtbaan van d... Lees meer

Community updates

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Je kunt voor de Travel Awards bovendien ook meedoen aan de speciale fotowedstrijd, waarin we op zoek gaan naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen: plekken die jij bezocht hebt die de titel 'Wereldwonder' verdienen, maar nog niet platgetreden zijn door toeristen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. 

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

DE NIEUWE COLUMBUS IS UIT, MET FOTO'S VAN ...

25-02-2021 Wellicht hebben jullie het al gezien of is hij zelfs al op de mat gevallen: Columbus-editie 97 is uit! En het is een speciaal nummer, want we hebben niemand minder dan Belgisch avonturier Tom Waes als gasthoofdredacteur weten te strikken. Om dat te vieren, hebben we een lekker uitdagende reisquiz in elkaar gedraaid. Ook leuk: in het nummer vind je een aantal prachtige foto's van Wisseschout, Menno Schaefer, MirandaNoomen, Agrotewal en Dreamer666. Dank voor al jullie mooie foto's!

WIN EEN AVONTUUR MET DE MENSEN VAN WIE JE HOUDT

18-02-2021 Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste herinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah
 

week 09 | Community-toppers


Goedemorgen Amsterdam! Foto: Remi Nijkamp
1. Topfoto & -tip: Goedemorgen Amsterdam! door Remi Nijkamp
2. Review: Henneke
3. Communitylid van de week: Zandkorrel
4. Nieuwkomer: Mart & Mirte

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Doe mee met onze #verwegdichtbij-fotowedstrijd, in samenwerking met Riksja Travel en Zoom.nl! We zijn hiervoor op zoek naar plekken binnen Europa waar je je in een ver oord zou wanen. Denk aan een wildwest-dorpje in Spanje, een Afrikaanse savanne in Nederland of Caribisch strand in Griekenland. Om mee te doen hoef je geen lid te zijn van de community maar wij weten natuurlijk wel dat jullie binnen dit thema prachtige foto's hebben. ? Meedoen kan t/m 4 maart; de hoofdprijs is een prachtige 16-daagse reis door Kroatië en Slovenië (na corona), verzorgd door Riksja Travel. En je wordt sowieso beloond met een smartphone-fotografiecursus van Zoom.nl t.w.v. €69,95!  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik