JopHermans

'426566' door JopHermans '426566' door JopHermans

Nieuw-ZeelandHamilton

Nieuw-ZeelandHamilton

Magic Raglan

JopHermans

Het surfdorp Raglan, gelegen op het Noord eiland van Nieuw Zeeland. Een plek waar je raar aan wordt gekeken als je niet op slippers, zwembroek en met surfboard over straat loopt. Weinig van dit dorp te zien op de foto, maar de sfeer van deze zonsondergang past helemaal bij het beeld wat ik heb van mijn ontmoeting met geweldig Raglan.

'426539' door JopHermans '426539' door JopHermans

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Pannenkoek rotsen

JopHermans

Het natuurverschijnsel 'Pancake Rocks' vlakbij het dorp Punakaiki in Nieuw Zeeland. Prachtige gelaagde rotsformaties uit kalksteen, die langzaam worden uitgesleten door opspattend zeewater uit verschillende 'blowholes'. Tijdens hoog water wordt door de stuwing van de zee water door een blowhole geperst, resulterend in een enorme doffe klap en opspuitend water. Als er veel energie zit in de oceaan is dit knallen geblazen! Druk bezochtte plek, maar absoluut de moeite waard. Een surrealistisch landschap.

'424069' door JopHermans '424069' door JopHermans

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Ruige kust

JopHermans

Op sommige momenten tijdens een reis heb je geluk, zoals met dit moment! De heiige lucht in combinatie met zonneschijn maakt dat alle lagen van deze kustlijn prachtig uitkomen. Foto genomen in het Paparoa National Park aan de Westkust van Nieuw Zeeland.

'423675' door JopHermans '423675' door JopHermans

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Vulkanisch skigebied

JopHermans

Deze koeien hebben in ieder geval een fantastisch uitzicht op Mount Ruapehu, centraal gelegen op Nieuw Zeelands' noord eiland. Dit is een van 's werelds meest actieve vulkanen, in 2007 is deze nog uitgebarsten en bijna jaarlijks zijn worden er waarschuwing afgegeven. Ondanks dit alles is het een populair skigebied!

'423629' door JopHermans '423629' door JopHermans

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Street-art

JopHermans

Deze jongen in Byron Bay - Australië, mag zich met recht een straat kunstenaar noemen! Op een vaste plek in dit surfers-dorp is er ruimte gemaakt waar kunstenaars hun ding kunnen doen. Ik vind het ongelooflijk dat er zoveel detail in graffiti werk kan zitten! Fascinerend.

'423618' door JopHermans '423618' door JopHermans

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Silhouet in oranje

JopHermans

Een vriend van me probeert een telefoon signaal op te pikken op het Indonesische eiland Sumbawa, zich niet helemaal bewust van het geweldige beeld waar hij in rond loopt! Ik ben erg fan van dit soort beelden met een kleurrijke achtergrond en scherp silhouet.

'422632' door JopHermans '422632' door JopHermans

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Vrolijke vissers

JopHermans

Deze mannen komen terug met de visvangst van de dag. Prachtig vond ik het om te zien dat dit de manier is om voor vis te zorgen bij het avondeten - komt geen supermarkt aan te pas!

'422628' door JopHermans '422628' door JopHermans

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Kip ik heb je!

JopHermans

Streetlife in Sumbawa. Elke avond haalden we op een vaste plek lokale lekkernij zoals in deeg gebakken banaan of zoete aardappel met poedersuiker, heerlijk. Bij het afhalen kwam dit mannetje nieuwsgierig een kijkje nemen, hij wilde maar wat graag zijn kip laten zien!

'422403' door JopHermans '422403' door JopHermans

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Ugly Truth

JopHermans

Een foto van twee koeien op Sumbawa, mooi beeld vind ik. Maar als je beter kijkt en op zoek gaat onderin beeld, vindt je de 'ugly truth' van eilanden als dit in Indonesië. Stranden worden overspoeld met afval. Gelukkig komt hier steeds meer aandacht voor in de media en zijn er reeds talloze initiatieven om de veruiling in Indonesië een halt toe te roepen! Probleem is dat er geen behoorlijk afval verwerkingssysteem bestaat, maar dat er in 2013 wel meer dan 3 miljoen toeristen Bali bezochten! Verbruik bewust :)

'422401' door JopHermans '422401' door JopHermans

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Vertakt

JopHermans

Santai Beach Resort, waarschijnlijk de meest tropische ervaring die mij het dichtste bij het leven in Indonesië heeft gebracht. Vlakbij het dorp Sekongkang vind je dit surf resort waar rust heerst, waar reizigers per ongeluk terecht komen en weken blijven plakken. De kust is hier nog niet vol gebouwd zoals je wel ziet op bijvoorbeeld Bali. Tijdens een van de vele prachtige zonsondergangen vond ik deze plaat met een prachtig contrast van een boom tegen de kleurrijke achtergrond van de hemel.

'422057' door JopHermans '422057' door JopHermans

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Kleurrijke Sarongs

JopHermans

Tijdens een surf trip in Indonesië verbleven we twee weken in Kuta op het eiland Lombok. Elke avond heerlijke gerechten eten op het strand, omgeven door locale bewoners die allemaal wat proberen te verdienen. Deze vrouw balanceert haar stapel kleurrijke sarongs zonder problemen!

'422052' door JopHermans '422052' door JopHermans

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Warme gloed

JopHermans

De man in deze kayak moet de beste plek hebben uitgekomen om te genieten van de kleuren van deze zonsondergang. Een warme gloed tijdens een koele lente avond in Nelson Bay aan de Australische oostkust.

'421688' door JopHermans '421688' door JopHermans

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

To the Moon!

JopHermans

Volle maan in West Australië, blijft een prachtig gezicht. Verrassend ook dat ik deze foto zonder statief heb kunnen maken! Misschien is dit er ook een voor op mijn 'bucket list'...to the Moon?!

'481837' door JopHermans '481837' door JopHermans

Nieuw-ZeelandAuckland

Nieuw-ZeelandAuckland

CONCH Records

JopHermans

Music Moves! Tijdens mijn reizen heeft muziek altijd deel uit gemaakt van de hele ervaring. Wanneer ik nu willekeurig muziek uit mijn collectie afspeel, komen herinnering, beelden en gevoelens vanzelf weer boven drijven. Daarom ben ik zo enthousiast over deze Record Store in Auckland! Auckland wilde ik eigenlijk zo snel mogelijk achter me laten, vooral omdat deze stad helemaal niet aansloot bij mijn idee van Nieuw Zeeland en al haar natuurlijk schoon. Toch blij dat ik er een nacht heb doorgebracht in een gezellig BBH hostel in de wijk Ponsonby, net buiten het centrum. Een vriend in Raglan had me getipt om de Record-store en restaurant/bar 'Conch' te bezoeken. Wanneer je voor het pand staat wordt je bijna naar binnen gezogen door de feel good, funky en jazzy muziek. Het eerste deel van de winkel is een record-store, maar eentje waar je gelukkig niet de gebruikelijke top 40 artiesten tegen komt. Swingend voor mij nog onbekend talent en veel zuid Amerikaanse artiesten vind je hier, nauwkeurig geselecteerd op de stijl die past bij de uitstraling van Conch. Watertandend ga ik artiesten af waar ik nog nooit van heb gehoord maar waar mijn hart sneller van gaat kloppen. De hele setting van Conch straalt rust, warmte en energie uit. Meteen de ideale plek om s'avonds op de buitenplaats heerlijk te eten en drinken, allemaal zuid-Amerikaans georienteerd. Een absolute toevoeging aan mijn bezoek aan de grootste stad op het Nieuw Zeelands' noord eiland! Vinyl / CD's / DVD's / Boeken / Kleding / Kunst / Restaurant / Bar http://www.conch.co.nz/

'421520' door JopHermans '421520' door JopHermans

AustraliëGreat Ocean Road

AustraliëGreat Ocean Road

Twelve Apostles?

JopHermans

Twelve Apostles? Dit zijn er in ieder geval maar twee, maar wel twee hele mooie! Dankzij natuurlijke erosie door de werking van de zee staan er nog maar zeven overeind. Met de zon in de rug op een frisse lente dag, komen alle kleuren prachtig uit. De kunst is om een stille plek te vinden op deze druk bezochtte plek aan de Australische Zuidkust. Toch genieten!

'421476' door JopHermans '421476' door JopHermans

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

The Valley

JopHermans

Nieuw Zeeland en haar natuur is fantastisch. Rijdend over de 'Te Anau - Milford Highway' zijn er talloze plaatsen om uit de auto te ontsnappen. Hier liepen we een track met als eindpunt een uitzicht over 'Lake Marian'. Heerlijk om rond te lopen in een gebied waar je zo oneindig ver weg kunt kijken.

'421098' door JopHermans '421098' door JopHermans

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Mirror Lakes 2

JopHermans

Naast de zwart-wit versie nu ook deze foto met kleur. Ben benieuwd naar welke foto jullie voorkeur uit gaat! De route van Te Anau naar Milford Sound is één grote tractatie. Je moet geluk hebben met het weer - gemiddeld zijn er elk jaar 186 dagen met regenval - maar als de wind zich rustig houdt en de zon tevoorschijn komt dan is het hier optimaal genieten.

'421095' door JopHermans '421095' door JopHermans

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Mirror Lakes

JopHermans

De route van Te Anau naar Milford Sound is één grote tractatie. Je moet geluk hebben met het weer - gemiddeld zijn er elk jaar 186 dagen met regenval - maar als de wind zich rustig houdt en de zon tevoorschijn komt dan is het hier optimaal genieten.

'420829' door JopHermans '420829' door JopHermans

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Puur Nieuw Zeeland

JopHermans

Zoveel rust kan dit land uitstralen, deze foto laat dat zien vind ik. De lente is de tijd van het jaar dat de Southern Alps nog besneeuwde bergtoppen heeft en het landschap gekleurd!

'420157' door JopHermans '420157' door JopHermans

Nieuw-ZeelandMarlborough, Nelson, Kaikoura

Nieuw-ZeelandMarlborough, Nelson, Kaikoura

Gelaagd landschap

JopHermans

De Marlborough sounds in Nieuw Zeeland. Aan dit landschap kon ik niet zomaar voorbij gaan, de Fjordlanden maken zo'n aparte indruk! Gelaagd, indrukwekkend diepte verschil, helemaal met helder weer zoals wij hadden die dag. Dit beeld is een beetje de ansichtkaart zoals ik die in gedachte heb van dit natuur gebied.

'419969' door JopHermans '419969' door JopHermans

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Draak

JopHermans

Zo loop je door een Australisch National Park, kom je een draak tegen! Een kleine weliswaar, maar wat een indrukwekkend schild hebben die beesten. Poserend voor de foto, lekker opwarmen in de zon.

'419763' door JopHermans '419763' door JopHermans

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Bird of Paradise

JopHermans

Deze bloem zie je overal in Australië, Bird of Paradise. Geinige is dat het ook echt iets weg heeft van de kop van een vogel.

'419756' door JopHermans '419756' door JopHermans

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Magische lucht

JopHermans

In Indonesië werden we elke avond getracteerd op de meest spectaculaire zonsondergangen! Dit keer op Sumbawa vlakbij het dorp Sekongkang. Prachtige kleuren en een flinke hoosbui boven zee.

'419738' door JopHermans '419738' door JopHermans

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Indo ceremonie

JopHermans

Tijdens een van de locale maandelijkse ceremonies, worden bij Canggu Beach op Bali trucks vol familieleden af en aan gereden. Gezichten zijn interessant, maar ik voelde me geroepen om dit paar voeten vast te leggen. Zegt misschien nog wel meer dan een gezicht..

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik