JohnVanMarcke

'450510' door JohnVanMarcke '450510' door JohnVanMarcke

AntarcticaParadise Bay

AntarcticaParadise Bay

Bevoren kunst

JohnVanMarcke

Het is alsof Neptunus zelf wel deze ijsberg gebeeldhouwd heeft. Paradise Bay op het Antactisch Schiereiland heeft zijn naam niet gestolen en je komt er soms de vreemdste ijsbergen tegen. Een paar dagen later echter, voeren we terug langs deze plaats, … en van ijsbergen was er geen sprake meer … opwarming van de aarde ?!!!

'450509' door JohnVanMarcke '450509' door JohnVanMarcke

FinlandLapland

FinlandLapland

Bevroren stilte

JohnVanMarcke

In dit bevoren woud nabij Iso-Syöte, net boven de poolcirkel in Finland, kan in februari de temperatuur gemakkelijk dalen tot -30°C. De lucht en kleuren tijdens de zonsondergang en -opgang zijn fenomenaal, en de stilte is er oorverdovend.

'450387' door JohnVanMarcke '450387' door JohnVanMarcke

IJsland

IJsland

Het vuur van de aarde

JohnVanMarcke

IJsland is nog altijd een eiland in wording. Vulkaanuitbarstingen komen dan ook regelmatig voor, zoals de spleet-eruptie bij Holuhraun, ten noorden van de Bardabunga vulkaan. In september had ik het geluk om tijdens een toeristische rondvlucht met een tweemotorig vliegtuigje de geboorte van de planeet met eigen ogen te zien. Sommig lava-fontijnen schoten wel 80 meter de hoogte in. Waanzin !

'450384' door JohnVanMarcke '450384' door JohnVanMarcke

IJslandReykjavik

IJslandReykjavik

Lichtshow in de...poo

JohnVanMarcke

Telkens ik in het Hoge Noorden ben tijdens de wintermaanden, tuur ik de nachtelijke hemel af op zoek naar het noorderlicht of aurora borealis. Deze lichtshow van de natuur met zijn beweeglijke groene gordijnen laat mij nog steeds met open mond staan. Het poollicht is het resultaat van de zonnewind die op de atomen van onze atmosfeer botsen en daarbij energie afgeven onder de vorm van het magische licht.

'450381' door JohnVanMarcke '450381' door JohnVanMarcke

IJslandRondom Reykjavik

IJslandRondom Reykjavik

Jules Verne achterna

JohnVanMarcke

Op een halfuurtje rijden van Reykjavik in IJsland is er de unieke mogelijkheid om met een lift die ruitenpoetsers ook soms gebruiken, 120 meter af te dalen in de slapende Thrihnukagigur vulkaan. Dit is de enige plaats ter wereld waar je in een intacte magma kamer van een krater kan afdalen, en er nog levend uitkomen ook. In deze ruimte past driemaal het Vrijheidsbeeld van de VS en de duizenden kleuren van de gestolde lava aan de wanden zijn net een abstract kunstwerk van de natuur.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik