Johanensing@icloud.com

'564078' door Johanensing@icloud.com '564078' door Johanensing@icloud.com

Birma

Birma

Beautiful Prayer

Johanensing@icloud.com

In de fantastische Po Win Daung Caves in Monywa trof ik dit idyllische beeld van een non in één van de vele spaarzaam verlichte grotten. Dit complex telt maar liefst 947 kleine, deels prachtig gedecoreerde grotten.

'558038' door Johanensing@icloud.com '558038' door Johanensing@icloud.com

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Pushkar in Red

Johanensing@icloud.com

De dag wordt doorgesproken terwijl de zon langzaam achter de horizon zakt tijdens de Camel Fair in Pushkar waar jaarlijks 300,000 bezoekers en 20,000 kamelen, paarden en ander vee zich verzamelen.

'398666' door Johanensing@icloud.com '398666' door Johanensing@icloud.com

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Heaven

Johanensing@icloud.com

Varanasi, oudste stad op aarde en een plaats waar schoonheid, emotie, verbazing en soms walging hand in hand gaan. Rust en momenten van reflectie zijn er veelvuldig voor de stroom van dagelijkse bedevaartgangers en leveren vaak prachtige beelden op tussen alle hectiek.

'398502' door Johanensing@icloud.com '398502' door Johanensing@icloud.com

ChinaYunnan

ChinaYunnan

After the fishing

Johanensing@icloud.com

Tijdens mijn 'fotoreis' naar China arriveerde ik om 08.00 uur op het vliegveld van Dali na een korte nacht slaap na 2 achtereenvolgende, lange vluchten. Met andere woorden, ik was uitgeput, omdat ik sinds mijn aankomst in China nog geen goede nacht slaap had doorgemaakt vanwege de doorgaans spijkerharde bedden met matrasjes met een dikte van 1 a 2 cm. Op weg naar het hotel passeerden we Erhai Lake met een aantal vissers op het water. Vanwege mijn vermoeidheid besloot ik hier later terug te keren. Tien minuten later realiseerde ik mij dat ik alleen de volgende ochtend nog een kans zou hebben omdat ik dan alweer zou vertrekken voor een 5 uur durende autorit naar Lijiang. Zou het licht net zo goed zijn, zouden de vissers wel binnen bereik zijn als ze er al waren? De volgende ochtend vertrokken we vroeg voor onze rit naar Lijiang en na 15 minuten spotte ik de vissers in fantastische lichtomstandigheden. De auto aan de kant en na een kort communicatiemoment kon ik aan de slag. Al vaker had ik geexpirimenteerd met het gebruik van mijn flitser in combinatie met daglicht, dit leek mij een ideale setting hiervoor. Thuis bleek dat vermoeden terecht.

'398027' door Johanensing@icloud.com '398027' door Johanensing@icloud.com

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Child

Johanensing@icloud.com

Kinderen zijn voor de camera - waar ook ter wereld - nieuwsgierig, onbevreesd, verlegen, spontaan of terughoudend en dus gewoon zichzelf. Om die reden geeft een portret altijd een indruk van de eigenheid van een kind wat veel beter te lezen is dan een portret van een volwassene. Dit meisje in de omgeving van Alwar is daar een mooi voorbeeld van.

'397725' door Johanensing@icloud.com '397725' door Johanensing@icloud.com

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Lunch

Johanensing@icloud.com

In Zhuang village (China), bezocht ik het dorp van een Zhuang minderheid, deze mensen waren erg gastvrij en maakten geen enkel bezwaar wanneer ik ze fotografeerde tijdens hun dagelijkse bezigheden. Gemiddeld wonen er in ieder van de Spartaans ingericht huizen 3 generaties bijeen. Op mijn tocht omhoog trof ik een man die in het prachtige licht net zijn zelf bereidde lunch aan het verorberen was.

'397610' door Johanensing@icloud.com '397610' door Johanensing@icloud.com

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Our House

Johanensing@icloud.com

In Varanasi is naast de oevers van de Ganges, de stad zelf - met zijn kleine kronkelige straatjes - een lust voor het fotografisch oog met allerlei (kleine) onverwachte pareltjes. Tijdens het doorkruizen van de stad valt mijn oog op een geopende deur met daarachter een prachtige doorgang waar het een drukte van belang is. Bij nadere inspectie blijkt het een guesthouse te zijn voor bedevaartgangers uit Zuid India. Na overleg tussen de portier en de manager word ik allervriendelijkst binnengehaald en krijg ik een persoonlijke rondleiding. Het sluitstuk is, met enig geduld voor de juiste compositie, de gang die mijn allereerste aandacht trok.

'397390' door Johanensing@icloud.com '397390' door Johanensing@icloud.com

IndiaHaryana en Punjab

IndiaHaryana en Punjab

Snelle foto's

Johanensing@icloud.com

Onderweg van Delhi naar Alwar rijden we door een gebied waar volgens mijn gids Sushil bijna geen toeristen komen en waar al helemaal niemand stopt en uitstapt om te fotograferen. De lokale bevolking is volgens Sushil nogal vijandig. Met veel omhaal wordt op een plaats waar vrouwen de was staan te doen toestemming gevraagd om te fotograferen. Nauwelijks 5 klikken verder zie ik een comité aan komen lopen die duidelijk niet betrokken zijn geweest bij de besluitvorming. Sushil wordt nu wel erg nerveus en maant mij de auto in te springen zodat we weg kunnen rijden. ik maak een inschatting van de te overbruggen afstand en schiet nog een aantal foto's voordat we met gierende banden wegscheuren.

'397272' door Johanensing@icloud.com '397272' door Johanensing@icloud.com

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Jong geleerd...?

Johanensing@icloud.com

Het Songzanlin klooster is het grootste Tibetaans, Boedistische klooster in Yunnan. Het klooster is gesitueerd nabij Shangri-La, aan de voet van de Foping Berg. Het klooster herbergt 700 monniken. Of de jongen een voorproefje heeft gekregen van een toekomstig kloosterleven is onduidelijk maar hij lijkt gezien de blozende wangen erg onder de indruk.

'396870' door Johanensing@icloud.com '396870' door Johanensing@icloud.com

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Cooling Down

Johanensing@icloud.com

In Amboseli zijn er maar weinig plekjes te vinden met een beetje schaduw. Dit plekje bood net genoeg schaduw voor deze gnoe om een beetje af te koelen.

'396768' door Johanensing@icloud.com '396768' door Johanensing@icloud.com

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Good Morning Sir!

Johanensing@icloud.com

De portier van mijn hotel in Pushkar verwelkomde mij iedere morgen met een krachtig uitgesproken 'Good Morning Sir! De beste man schepte er genoegen in het de gasten zo comfortabel mogelijk te maken te beginnen met een vriendelijk welkom.

'396644' door Johanensing@icloud.com '396644' door Johanensing@icloud.com

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Smoke

Johanensing@icloud.com

Onderweg parkeerde we de auto frequent bij kleine dorpjes om vervolgens de auto uit te springen en een rondje dorp te doen. Op deze manier kom je op allerlei plaatsen waar het toerisme ver te zoeken is en waar alledaagse taferelen de hoofdrol spelen.

'396509' door Johanensing@icloud.com '396509' door Johanensing@icloud.com

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Praying

Johanensing@icloud.com

In de tempel Hazrat Syed Baba Bahadur in Varanasi wordt intens gebeden en actief aan duiveluitdrijving gedaan. De intensiteit waarmee wordt gebeden is indrukwekkend.

'396391' door Johanensing@icloud.com '396391' door Johanensing@icloud.com

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Mahjong

Johanensing@icloud.com

Deze mannen waren zo in hun Mahjong spel verdiept dat ze mij totaal niet opmerkte (of de moeite niet waard vonden om hun aandacht aan te wijden). Mahjong is in China enorm populair en wordt zowel binnenshuis als in de buitenlucht gespeeld. Recente studies hebben uitgewezen dat het spelen van Mahjong een positief effect heeft op dementie en andere geheugenstoornissen.

'396278' door Johanensing@icloud.com '396278' door Johanensing@icloud.com

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

On The Other Side

Johanensing@icloud.com

De oevers van Varanasi zijn 's ochtends overvol met bedevaartgangers en toeristen. Het beste zicht op de dagelijkse rituelen bij zonsopgang biedt een boottochtje met een van de vele bootverhuurders die Varanasi rijk is. Slechts weinigen maken de oversteek naar de andere kant van de Ganges waar de serene rust slechts wordt verstoord door een handvol tijdelijke bewoners waaronder een enkele Sadhu.

'396150' door Johanensing@icloud.com '396150' door Johanensing@icloud.com

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Tooth Fairy

Johanensing@icloud.com

Een fietstocht is een zeer relaxte manier om de omgeving van de Li River en het Karstgebergte te verkennen, groot voordeel is dat je op deze wijze makkelijk contact legt met de locale bevolking. Een praatje opent de weg naar een portret en soms een invitatie om bij mensen binnen te komen. Deze keer bleef het bij een portret.

'396049' door Johanensing@icloud.com '396049' door Johanensing@icloud.com

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Onions All Over

Johanensing@icloud.com

Het werk op het land wordt onderbroken en ik word nauwlettend geobserveerd. Dan is het zaak om geduld op te brengen en af te wachten tot het nieuwtje eraf is en iedereen weer aan het werk gaat en ik min of meer word genegeerd. Op dat moment blijft het gegiechel achterwege en wordt er nauwelijks meer opgekeken......dan sla ik mijn slag!

'395948' door Johanensing@icloud.com '395948' door Johanensing@icloud.com

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Under a blood red sky

Johanensing@icloud.com

De dag gaat langzaam over in de avond op de Camel Fair in Pushkar. Overal worden kleine vuurtjes ontstoken, de dag doorgenomen en maakt men zich klaar voor de avondmaaltijd. Een enkeling mijmert over de gedane zaken, morgen weer een nieuwe dag....

'395837' door Johanensing@icloud.com '395837' door Johanensing@icloud.com

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Vissers op Erhai Lake

Johanensing@icloud.com

In Dali, bij Erhai Lake (China) trof ik deze vissers in de vroege morgen terwijl zij hun netten droogsloegen. Ik pakte mijn spullen en met mijn camera omhoog geheven (en mijn allervriendelijkse grijns) kreeg ik een aantal positieve knikjes en een vriendelijk Ni Hao. In alle rust schoot ik mijn platen en experimenteerde met mijn flitser voor de juiste sfeer.

'395748' door Johanensing@icloud.com '395748' door Johanensing@icloud.com

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Throw

Johanensing@icloud.com

Ergens op het platteland in Rajasthan, vrouwen aan het werk, nieuwsgierig, verlegen of zoals deze oudere vrouw, onverstoord aan het werk.........of was deze prachtige worp toch stiekem voor de fotograaf?

'395624' door Johanensing@icloud.com '395624' door Johanensing@icloud.com

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Haircut

Johanensing@icloud.com

In tegenstelling tot de Nederlandse kapper vindt de knipbeurt in India vaak plaats in de open lucht of een superkleine ruimte die dienst doet als éénmanskapsalon. De grootte varieert evenals de 'interieurstyling' waarbij de ruimte soms - zoals op deze foto - niet veel meer bedraagt dan een ruime kast.

'395514' door Johanensing@icloud.com '395514' door Johanensing@icloud.com

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Fragile

Johanensing@icloud.com

Al eerder schreef ik over mijn ontmoeting met deze bijna 70 jarige vrouw die mij na een volle dag werken op het land in haar huis uitnodigde. Haar prachtige gelaat straalt een combinatie van vermoeidheid en kwetsbaarheid uit die ik in dit portret heb proberen vast te leggen.

'395375' door Johanensing@icloud.com '395375' door Johanensing@icloud.com

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

The Reader

Johanensing@icloud.com

In Jaipur kijk ik geboeid naar een kleine koffieshop waar aan de lopende band kopjes koffie worden geserveerd onder omstandigheden die zeker geen OK sticker van Nationale Smaakbewaker Rob Geus zou opleveren. Als de eigenaar even geen klanten heeft duikt hij in zijn boek(je) om te genieten van een van de weinige rustmomenten.

'395251' door Johanensing@icloud.com '395251' door Johanensing@icloud.com

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Holy Shit

Johanensing@icloud.com

In de periode van 5 dagen dat het lichtjesfeest (Diwali) in India wordt gevierd, worden op veel plaatsen rituelen uitgevoerd die lokaal van elkaar kunnen verschillen. Deze groep vrouwen mengen koeienuitwerpselen met een wit poeder. Dit mengsel wordt gebruikt om de handen mee te beschilderen. De hompen die overblijven worden verdeeld om gedurende 2 weken thuis te 'vereren'. De vrouwen zijn al giechelend zeer bereid om te poseren, sterker nog; er wordt langs de kant van de weg spontaan gezongen en gedanst. Ik kijk er naar met stijgende verbazing, geniet en......fotografeer!

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik