JoanAd

'296439' door JoanAd '296439' door JoanAd

JapanKyoto

JapanKyoto

Kind in klederdracht

JoanAd

Wij hadden het geluk dat er in november tijdens bepaalde feestdagen kinderen van 2, 5 of 7 jaar in tempels gezegend worden. De ouders zijn dan veelal zelf in authentieke klederdracht evenals de kinderen. Dit meisje was apetrots dat zezoveel aandacht kreeg van van die vreemde westerlingen.

'296433' door JoanAd '296433' door JoanAd

JapanTokio

JapanTokio

Visafslag

JoanAd

's-Morgens heel erg vroeg uit de veren om via het drukste metrostation, met meer dan 2.000.000 reizigers per dag, naar de veiling te gaan. Het is de ontbering meer dan waard. Je ziet hier de meest vreemde soorten zeevruchten.

'296431' door JoanAd '296431' door JoanAd

JapanMiyajima

JapanMiyajima

Tempelcomplex op Miya

JoanAd

Het tempelcomplex op het eiland Miya Jima is een van de bekendste heiligdommen van Japan. Het eiland wordt druk bezocht , is volledig autovrij en mede daardoor een eldorado voor wandelaars.

'296399' door JoanAd '296399' door JoanAd

JapanMiyajima

JapanMiyajima

Herfst in Japan

JoanAd

Herfst is volgens velen de mooiste tijd van het jaar om Japan te bezoeken. Het weer is over het algemeen nog erg goed en de bomen en struiken kleuren alle schakeringen rood.

'296294' door JoanAd '296294' door JoanAd

JapanKyoto

JapanKyoto

DE gouden tempel nabi

JoanAd

Kyoto, nog altijd de culturele hoofdstad van japan, herbergt de mooiste tempels. Op deze foto staat de gouden tempel afgebeeld. De naam spreekt voor zich.

'296293' door JoanAd '296293' door JoanAd

JapanKyoto

JapanKyoto

Dansfeest voor het...

JoanAd

Op het moment dat wij in Kyoto waren, was er nabij het station een soort van wedstrijd gaande twaarbij verschillende dansgroepen optraden. Het waren kleurrijke en wervelende shows die opgevoerd werden.

'296118' door JoanAd '296118' door JoanAd

Japan

Japan

Nederlands op z'n...J

JoanAd

Wie dacht dat deze foto ergens in Nederland gemaakt is heeft het behoorlijk mis. In Japan in de omgeving van Nagasaki is namelijk een pretpark gebouwd met als thema Nederland. Hier zijn op ware grootte enkele typisch Nederlandse gebouwen op ware grote nagebouwd. Op de foto de Domtoren van Utrecht.

'295950' door JoanAd '295950' door JoanAd

JapanMiyajima

JapanMiyajima

Meisje met kraanvogel

JoanAd

Het verhaal van het meisje van 11 dat de atoombom op Hiroshima overleefde, maar begin jaren 50 leukemie kreeg en dacht dat ze beter zou worden als ze 1000 kraanvogels (teken voor een lang leven) zou vouwen is in heel Japan bekend. Het beeld is symbool geworden voor de overlevenden van de twee atoombommen op Nagasaki en Hiroshima.

'258185' door JoanAd '258185' door JoanAd

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Wadi Rum

JoanAd

Wadi Rum kan met recht als een van de hoogtepunten van onze rondreis door Jordanië worden genoemd. Men zal zelden een meer desolaat landschap tegenkomen dan in dit woestijngebied. Toch zijn er hier ondergronds zulke grote watervoorraden dat men bezig is om een pijpleiding aan te leggen naar AMMan.

'237268' door JoanAd '237268' door JoanAd

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Dorpsschooltje

JoanAd

Wat is dat nu. Een stel breedneuzen die mijn klasje binnen stormen en daar ook nog eens in een onbegrijpelijke taal gaan staan te zingen. Nu ja, Ik vind het toch eigenlijk wel leuk.

'236925' door JoanAd '236925' door JoanAd

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Grote muur

JoanAd

Bij een bezoek aan Peking hoort een dagtrip naar de Grootte Muur tot een van must do's. Op ca 90 kilometer van Peking zijn de mooiste stukken van de muur te beklimmen. Wij hadden het geluk dat het weer goed was, met in de ochtend optrekkende mist.

'236921' door JoanAd '236921' door JoanAd

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Acrobatiek

JoanAd

Als je de hoofdstad van China bezoekt behoren een aantal dingen tot de must do. Een van die dingen is: Het bezoeken van een acrobatenshow. Bij deze foto lijkt het door de lange sluitertijd wel alsof de acrobaat drie armen heeft.

'236918' door JoanAd '236918' door JoanAd

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Tempel off heaven

JoanAd

Op onze laatste dag van onze rondreis door China werden we verrast door de invallende winter. Bij de tempel off heaven was het door de sneeuwvan rustig. Normaal is het hier druk met toeristen en mensen die van het mooie park rondom dit tempelcomplex genieten.

'236708' door JoanAd '236708' door JoanAd

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Stadspoort

JoanAd

Overal waar we in China reisden kwamen we stadspoorten tegen. Deze poort bij de stad DaLi was bijzonder mooi verlicht. Kan het nog meer op z'n Chinees ?

'234122' door JoanAd '234122' door JoanAd

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Praag bij nacht

JoanAd

Praag, de gouden stad is zeker ook bij nacht de moeite waard om door heen te wandelen. Veel gebouwen zijn prachtig verlicht en zeker bij mooi weer zijn de terrasjes erg gezellig.

'233849' door JoanAd '233849' door JoanAd

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Nonnen

JoanAd

Bij ons bezoek aan het labrangklooster kwamen we deze groep nonnen tegen, die op weg waren naar hun eigen klooster nabij het Labrangkloosten. Zowel de nonnen als de monniken dragen dezelfde kleding, zodat ze voor ons zo nu en dan moeilijk uit elkaar te houden waren.

'222823' door JoanAd '222823' door JoanAd

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Dorpsschool

JoanAd

Toen leden van onze groep spontaan een Nederlands kinderlied begonnen te zingen, wisten de kinderen van een klasje in een dorpsschool niet wat ze hoorden. Eerst valt een bende grootneuzen hun klasje binnen om daarne nog eens goed vals te gaan zingen in een onbegrijpelijke taal. Dit kind kon er wel om lachen.

'222387' door JoanAd '222387' door JoanAd

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Karstgebergte

JoanAd

Hat Karsgebergte, in de provincie Yunnan is volgens velen het mooiste gebied van China. De grillige rotsformaties spreken in elk geval al vele eeuwen tot de verbeelding.

'222386' door JoanAd '222386' door JoanAd

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Hong Kong

JoanAd

Vanaf Victoria Hill heb je een fantastisch uitzicht op de wolkenkrabbers en de haven van Hong kong. Als je net als wij maar een dag in Hong Kong bent is ddit punt zeker de moeite waard om te bezoeken.

'220707' door JoanAd '220707' door JoanAd

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Tempeltje

JoanAd

De tempel op het dorpsplein van het plattelandsdorpje Shaxi. Dit dorpje ademde nog de sfeer uit van het oude China, zonder de verworvenheden van de moderne tijd.

'220690' door JoanAd '220690' door JoanAd

ChinaKanton

ChinaKanton

Butterfly Dream

JoanAd

De Show Butterfly Dream in Kunming is een typisch Chinese moderne show met veel dans, acrobatiek en kleurrijke kleding. Zo'n show duurt gemiddeld ca 1.30 uur zonder dat er een pauze ingelast wordt.

'220676' door JoanAd '220676' door JoanAd

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Yunnan dream

JoanAd

Bij een rondreis door China mag het bezoeken van een van de vele shows zeker niet ontbreken. Ze zijn allen zeer kleurrijk en bijzonder professioneel uitgevoerd.

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 14 | Community-toppers


Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan. Foto: Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan door Ameerakker
2. Review: Graubünden door Henneke
3. Communitylid van de week: Travelbag
4. Nieuwkomer: Clicks_by_irene

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik