Jipenjoske

profiel Jipenjoske

Naam

jip Ten Bosch

Reviews

0

Foto's & tips

40

Blogs

0

Lid sinds

25 December 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Nepal

Fav. stad

Bangkok

Over mij

Na onze studie afgerond te hebben, zijn we in 2003 10 maanden door Azie gaan trekken. Toen is het begonnen en is het nooit meer weggegaan: het reisvirus... In 2006 zijn we nogmaals voor een maand of 8 vertrokken, en nu proberen we ieder jaar 2 mooie reizen te maken. Vaak Azie, want dat blijft favoriet!

Mijn Motto

'Tough things in Paradise'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Sony

Model

H5

Overige

Geen.... Waarschijnlijk binnenkort wel een tweede camera erbij.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (40)

'221548' door Jipenjoske '221548' door Jipenjoske

MarokkoZuid Sahara en oases

MarokkoZuid Sahara en oases

Mestkever in de Sahar

Jipenjoske

Wildlife in de Sahara. Waar kamelen zijn, zijn deze kevers. Altijd kruipend richting een hoopje kamelenpoep. Grappige beestjes, die de uitwerpselen voortrollen " in zijn achteruit". De sporen die de beestjes achterlaten zie je overal!

'221499' door Jipenjoske '221499' door Jipenjoske

CambodjaBattambang

CambodjaBattambang

Monniken in de rij

Jipenjoske

Op een ochtend in Battambang zagen wij deze monniken, die op pad gingen voor een aalmoes. Netjes wachtten ze in de rij totdat ze de donatie in ontvangst konden nemen. Een prachtig gezicht, zeker door de felle kleuren van hun kleding.

'223699' door Jipenjoske '223699' door Jipenjoske

ZwitserlandKanton Bern

ZwitserlandKanton Bern

Steenbok in...Zwitser

Jipenjoske

Wandelen in de regio bij Interlaken is prachtig. Je hebt een geweldig uitzicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau, en er zijn talloze leuke en uitdagende dagwandelingen te maken. Onderweg kom je geregeld deze steenbokken tegen, geweldig! We denken tenminste dat het steenbokken zijn...?

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik