Jildau

profiel Jildau

Naam

Jildau Wielinga

Reviews

0

Foto's & tips

31

Blogs

6

Lid sinds

30 April 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Japan

Fav. stad

Madrid

Over mij

Ik ben Jildau, 32 jaar en woon in Amsterdam. Ik probeer als het even kan ieder jaar op reis te gaan. Dit is eigenlijk nog te weinig omdat er zoveel moois te zien is overal! Mijn favoriete werelddeel is tot nu toe Azië. Tijdens mijn reizen zoek ik naar een optimale mix van cultuur, natuur en mensen. Ik kom graag in contact met de lokale bevolking, de verhalen die zij te vertellen hebben zijn vaak erg interessant! Op die manier leer je het land waar je bent op een totaal andere manier kennen. Donderdag ga ik richting Maleisië en Singapore. Ik heb er zin in!

Mijn Motto

'Zoveel mogelijk van onze planeet zien, onuitwisbare indrukken opdoen en leren van de diversiteit aan andere culturen.'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Casio

Model

Exilim

Laat een reactie achter

7 reactie(s) bij "Jildau"

 • profile image comment
  Door Awesomemore• geplaatst op 26 May 2011 | 15:49:59

  nee, nog nooit gegeten maar ga het zeker opzoeken. thanks, robert

  Bericht aangepast op 23:19:17
 • profile image comment
  Door TravelGoom• geplaatst op 07 Jun 2011 | 08:56:49

  gekte uit een onverwachte nhoek dus, het klinkt alsof je hel braaf in een hoekje hebt zitten kijken...

  Bericht aangepast op 20:28:16
 • profile image comment
  Door Woutercello• geplaatst op 01 May 2012 | 08:07:00

  Wow!
  Ik zie dat je al heel wast prachtige reizen hebt gemaakt! Ik zou dus graag weten wat je 3 mooiste reizen zijn! Kan je ze mij doorsturen?
  Groetjes Wouter

  Bericht aangepast op 15:53:15
 • profile image comment
  Door Kokkeeri• geplaatst op 31 May 2011 | 21:19:21

  Hoi Jildau,
  dank je voor je reactie op mijn india blog. india is een prachtig, interessant en spannend land, maar heeft ook mindere kanten...maar dat moet je inderdaad een keer meemaken!
  gr. eric

  Bericht aangepast op 06:15:06
 • profile image comment
  Door TravelGoom• geplaatst op 31 May 2011 | 18:50:40

  Das lief van je.
  Heb er heel veel zin in.
  Spannend ook wel.
  Dank en groet,
  Mies

  Bericht aangepast op 06:13:54
 • profile image comment
  Door Lione Kolsteren• geplaatst op 01 Jun 2011 | 11:40:19

  Hoi Jildau, bedankt voor je reactie bij mijn blog. Gelukkig hebben ook wij nooit een reis hoeven onderbreken of in het ziekenhuis beland, maar wel vaker doorgereisd terwijl we ziek waren. Het is niet altijd te voorkomen, maar je bent het ook snel weer vergeten. groetjes, Lione en René

  Bericht aangepast op 06:07:54
 • profile image comment
  Door Jildau• geplaatst op 05 May 2011 | 09:53:08

  Dank je wel Dick, voor je waarschuwing! Ik heb de foto verwijderd.

  Bericht aangepast op 05:29:33

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (31)

'312520' door Jildau '312520' door Jildau

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Gefionfontein in het.

Jildau

De Gefion Springvandetfontein in Kopenhagen (1908 Anders Bungaard). De legende gaat dat de koning van Zweden de godin Gefion had beloofd dat zij al het land mocht hebben dat ze in één nacht kon omploegen. Daarop veranderde Gefion haar vier zonen in ossen en ploegde ze een deel van Zweden om voordat de nacht voorbij was. Het omgeploegde land gooide ze vervolgens in zee, waar het het eiland Seeland vormde. Het gat dat overbleef werd het Värnernmeer. Dit lijkt qua vorm veel op Seeland.

'437354' door Jildau '437354' door Jildau

GambiaGeorgetown

GambiaGeorgetown

Een gedeelte van een.

Jildau

Een gedeelte van een grote familie in Gambia. De man heeft drie vrouwen, achttien kinderen en 32 kleinkinderen. Ze zijn deels afhankelijk van westerlingen voor water, eten en kleding en kunnen hooguit één of twee kinderen naar school sturen. Afrika heeft me pas doen inzien wat armoede is...

'477867' door Jildau '477867' door Jildau

EgypteAswan

EgypteAswan

De verborgen charme..

Jildau

Wat in Cairo bijna niet mogelijk is, maar in Aswan wel: een echte souk bezoeken. Cairo is opgedeeld in allerlei zones, waar toeristen niet worden toegelaten. Ga in Aswan dus niet naar de lokale, toeristische markt, maar struin de charmante straatjes af naar onontdekte winkeltjes met snuisterijen en specerijen die zo uit 1001 nacht zouden kunnen komen.

Laatste blogs (6)

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 15 | Community-toppers


Alleen aan de Noordzee. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Alleen aan de Noordzee door Mitevisuals
2. Review: Kham, China door Your Travel Reporter
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Canipel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik