Jeuser

'514443' door Jeuser '514443' door Jeuser

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Bidden..

Jeuser

Tijdens onze reis door Bali hebben we verschillende tempels bezocht. Bij sommige tempels vonden ceremonies plaats waar wij dan ook alle tijd genomen hebben om te kijken wat er zich afspeelt. Een belangrijke tip voor iedereen die de tempels wilt bezoeken; Neem de tijd om de tempels te bezoeken en geniet wat daar gebeurd. Wanneer er een ceremonie plaats vindt, ga rustig zitten en laat alles op je inwerken!

'404639' door Jeuser '404639' door Jeuser

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Scheepswrak

Jeuser

Klein Curacao is een eiland op 2 uur varen van Curacao. Het eiland is niet bewoond en staat bekend om de schildpadden. Een kleine wandeling brengt je langs de verlaten vuurtoren en het scheepswrak.

'392759' door Jeuser '392759' door Jeuser

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Londen Eye!

Jeuser

Londen Eye, geweldig mooi om te zien. Ik ben er niet in geweest, mij te hoog. De foto is wat warmer gemaakt. Het is namelijk een must voor de camera!

'392587' door Jeuser '392587' door Jeuser

Roemenië

Roemenië

Gezicht in de rots,..

Jeuser

Als we vanuit Belgrado (Servie) langs de Donau rijden zien we een gezicht in een rots. Het in de rots uitgehouwen gezicht van Decebalus, de tegenstander van Trajanus. Een Vroegere koning van Roemenie.

'392436' door Jeuser '392436' door Jeuser

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

De molens van...Kinde

Jeuser

Een geweldig plaatje van de molens in Kinderdijk terwijl de zon zachtjes ondergaat. Ik sta op het ijs en geniet van de molens. Heerlijk schaats weer, heerlijke omgeving!

'392412' door Jeuser '392412' door Jeuser

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Big Ben

Jeuser

Londen is fantastisch, natuurlijk gaan we voor de Big Ben, het House of Parlement, de Towerbridge, Buckingham palace.. Ik heb de Big ben vastgelegd. Niet zoals zovelen de hele toren, maar aandacht voor de details:)!

'391960' door Jeuser '391960' door Jeuser

MaleisiëKuching

MaleisiëKuching

Hoe oud?

Jeuser

Tijdens ons bezoek bij de Iban stammen valt mijn oog op deze vrouw. Terwijl wij de muziek, de dans te horen krijgen van de traditionele Iban bevolking kijkt ze rustig mee. Ik vraag aan onze gids hoe oud deze vrouw is.. Niemand die het weet, maar 90 moet ze zoiezo zijn vertelde hij me.

'391898' door Jeuser '391898' door Jeuser

MaleisiëSarawak

MaleisiëSarawak

Markt (vliegenmeppen)

Jeuser

Op deze markt in Serian is alles te krijgen. Leuk om te zien hoe het op een lokale markt eraan toe gaat. Deze jongen heeft een geimproviseerde vliegen mepper. Het was ook wel nodig.

'481077' door Jeuser '481077' door Jeuser

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Un vin et un...pansem

Jeuser

Het maakt niet uit welke dag je het kleedje uitrolt, de baguette aansnijdt en je de wijn te voorschijn haalt. Elke dag is het gezellig, elke dag is het weer een genot. Zo ook voor ons. Terwijl wij ons als toeristen gedragen en de Eiffeltoren van allerlei hoeken proberen vast te leggen, gebeurd er veel meer om ons heen dan wij op dat moment. Wel geteld 1 keer plaats ik een blik om mij heen en zie ik de blauwe lucht en de mensen massa. Van het een op het andere moment verandert de lucht van blauw naar donker en valt de avond. Van het een op het andere moment zitten de grasvelden vol. Van het een op het andere moment zijn de lampen van de Eiffeltoren aan en van het een op het andere moment is het een orkest aan klinkende wijn glazen. Wij hadden geen kleedje, geen wijn en zeker geen baguette.. Maar van het een op het andere moment hadden ook wij een kleedje, een glas wijn en een stuk van een overheerlijke baguette. We zaten niet alleen, nee we zaten net als zoveel mensen naast elkaar, bij elkaar en genoten van de saamhorigheid en de Eiffeltoren. Mijn tip is dan ook wanneer je in Frankrijk bent en je de Eiffeltoren bezoekt, ga 's avonds en kijk niet alleen hoe hem fotografeerd, maar kijk ook om je heen.

'391839' door Jeuser '391839' door Jeuser

MaleisiëBako NP

MaleisiëBako NP

Visnetten..

Jeuser

Overal rond om Bako NP, net als op vele anderen plekken en wateren, zie je de houten balken van de visnetten. Deze 2 mannen zijn bezig de netten goed te hangen voordat de avond valt.

'481062' door Jeuser '481062' door Jeuser

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Hard Rock Café Kuala.

Jeuser

Laat ik met de deur in huis vallen. Ik ben geen fan van Hard Rock muziek! Toch bezoek ik, als de stad zich verijkt heeft met een Hard Rock café, deze cafés. In Egypte ben ik in aanraking gekomen met de sfeer in deze cafés. Gelukkig mag ik zeggen dat ik in verschillende landen deze cafés heb mogen bezoeken. Zo ook  op No. 2, Jalan Sultan Ismail 50250 Kuala Lumpur, Malaysia. Voordat je binnenkomt wacht je een geweldige entree met op de gevel een gele motor Bike. Eenmaal binnen een en al legendarische foto's, gitaren, kleding stukken, de tap in de vorm van een saxofoon, Guns N' Roses, noem het maar op. De cafés staan bekend om deze legendarische attributen. Je kan er ook geweldig eten en heerlijke cocktails drinken! (vers gemaakt) Deze cafés zijn zeker niet bedoeld voor de ‘jonge' mensen onder ons. Het is zeker voor iedereen toegankelijk en ik durf zelfs te zeggen dat de ‘oudere' onder ons meer zullen herkennen dan de rookies!

'481060' door Jeuser '481060' door Jeuser

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Met de taxi naar de..

Jeuser

Tijdens ons verblijf in Kuala Lumpur bezoeken wij alles wat eigenlijk op de plattegrond is aangegeven. De Petronas Twin Towers, De Kuala Lumpur Tower ( Geweldig om in te eten ), De moskeen, het Hard Rock café ( als er 1 is dan bezoeken we die), maar we bezoeken ook iets wat niet op de plattegrond staat. Net buiten de stad, op ongeveer 15 minuten van het City centre staat de geweldige Thean Hou Temple. Deze Chinese tempel heeft een oppervlakte van 6760 m². Daarnaast telt deze Tempel 6 verdiepingen. Het is zeker de moeite waard een kijkje te nemen. Naast de mooie kleuren, de verschillende gebedsruimtes, de mooie beelden en tuin is het vooral genieten van het hele plaatje! Pak een taxi en spreek een prijs af om je daar te brengen EN te halen. Dat laatste is erg belangrijk. Het is namelijk moeilijker een taxi te vinden die terug gaat naar de stad, dan er een te vinden die je daar wilt brengen. Wij hebben een vaste prijs afgesproken voor de heen weg. In de taxi zal de chauffeur ongetwijfeld zeggen dat hij wil wachten bij de Tempel en jullie daarna weer terug brengt. Het eerste wat je denkt is; ‘Okee mooi!’ maar de chauffeur zal wanneer je terug komt zeggen dat hij heeft gewacht wat dus geld kost. Daarom raad ik iedereen aan een vaste prijs af te spreken voor zowel de heen reis, het wachten, en de terug reis. Mocht je blufpoker willen spelen, zeg dan wanneer je terug komt bij de taxi dat je net zoveel betaald voor de terugreis als voor de heenreis. Kans dat de taxi dan voor je neus wegrijd is aanwezig.

'391510' door Jeuser '391510' door Jeuser

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Idyllisch..

Jeuser

De Eiffeltoren. Je kunt hem zo vaak fotograferen en altijd zijn je foto's mooi. Ik heb gezocht naar wat ik mooi vind. Voor mij betekend het ook het samen zijn. De mensen die bij de Eiffeltoren bij elkaar komen. Saamhorigheid. Ook op de foto, de warmte van de Eiffeltoren, het gezin op weg naar de toren, het stelletje wat elkaar omarmd. De straatlantaarn met daar tegen de fiets.. Dit is voor mij het straatbeeld van Parijs!

'391409' door Jeuser '391409' door Jeuser

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

La Fontaine

Jeuser

Vlakbij de Champs-elysees staat deze prachtige fontein. Ik heb hem er niet in zijn geheel erop gezet, maar de nadruk gelegd op de fontein zelf en de prachtige achtergrond met daarop het gebouw.

'391406' door Jeuser '391406' door Jeuser

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Hijs de zeilen..

Jeuser

Onze laatste dagen op Langkawi. Wat een prachtig eiland. Tijdens onze mangrove tocht varen we door kleine riviertjes, bebossing en genieten van alles wat leeft. Onze gids voer langzaam langs de takken en het duurde dan ook niet lang voordat de apen (makaken) op ons boot sprongen. Helaas waser niets te halen voor ze. Wel leuk om te zien hoe nieuwsgierig ze zijn.

'391249' door Jeuser '391249' door Jeuser

EgypteCairo

EgypteCairo

De stad nadert..

Jeuser

Als je een bezoek brengt aan de piramides in Cairo stap je van het ene moment de stad Cario, zo in het andere monent de de oudheid met de piramides. Gewedlig mooi om te zien hoe alles hier rond om de piramides leeft. De stad Cairo nadert..

'391104' door Jeuser '391104' door Jeuser

MaleisiëKuching

MaleisiëKuching

Bloem

Jeuser

Onderweg vanuit Batang Ai naar Kuching komen we deze bloem tegen. Ik vind het een geweldig mooie bloem. De vorm, de kleuren. De druppels onderaan de bloem maken het plaatje af.

'391095' door Jeuser '391095' door Jeuser

MaleisiëSarawak

MaleisiëSarawak

Peace!

Jeuser

Tijdens ons bezoek aan de Iban in de longhouse zagen we dit meisje. Het leuke vind ik dat overal waar je komt het peace teken gemaakt wordt door kleine kinderen. Ook hier, dan wel niet omgekeerd, maar de betekenis zal ongetwijfeld hetzelfde zijn:)

'391020' door Jeuser '391020' door Jeuser

MaleisiëBatu cave

MaleisiëBatu cave

Ritueel..

Jeuser

Vader en moeder zijn er klaar voor om de trap naar de Batu Cave te lopen. Boven zal het kind gezegend worden. Een echt Hindoe ritueel. Ze zien er prachtig uit!

'390998' door Jeuser '390998' door Jeuser

LesothoMaseru

LesothoMaseru

Stoer

Jeuser

Na een tocht te hebben gemaakt rijden we te paard door verschillende dorpjes. Deze jongen rent vrolijk met ons mee. Hij vind het wel grappig en stelletje blnaken op een paard. We geven hem wat snoepjes en trots, stoer poseert hij voor een foto!

'390942' door Jeuser '390942' door Jeuser

LesothoMaseru

LesothoMaseru

In gedachte..

Jeuser

Tijdens onze tocht door Lesotho rijden we door verschillende dorpjes. De kleine, ronde gemetselde huisjes staan overal. Na enige tijd gereden te hebben stoppen we vlakbij een huisje en de mensen zijn net zo nieuwsgierig als dat wij zijn. We worden binnen uitgenodigt. Heel primitief ziet het er uit, maar de mensen lijken gelukkig. Het is vooral heel donker binnen. Terwijl ze ons laten zien hoe het brood in een pan gemaakt wordt, valt mijn oog op deze man vlakbij de deur. Hij heeft geen oog voor ons, maar lijkt diep in gedachte.

'390877' door Jeuser '390877' door Jeuser

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

La Louvre...

Jeuser

Tijdens ons weekendje Parijs zoveel mooie dingen gezien. De kunst vind ik altijd om iets er zo mooi mogelijk op te krijgen zonder al die mensen die er voor staan te poseren. Ik heb gezocht naar een plekje waar ik een stukje oudheid in zag en de typerende piramide waar het toch wel om bekend staat. Voor mij gevoel is het aardig gelukt!

'390803' door Jeuser '390803' door Jeuser

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Oog in Oog..

Jeuser

Vanuit Knysna rijden we naar Port Elisabeth. Over de N2 over de grootrivierpass. Dan moeten we stoppen. Een grote groep bavianen, met hun kleintjes zitten op de weg. Omdat Bavianen niet geheel ongevaarlijk zijn, besluiten we in de auto te blijven. We hebben geen haast en het is een leuk gezicht. Toch stappen we voorzichtig uit en horen we kleine steentjes tegen de auto vallen. Tik, Tik.. Ik draai me om. Oog in oog sta ik met een of andere baviaan, me mond valt open, me vinger op de camera, de baviaan mij aankijkend alsof deze wil zeggen.. Talking to me? We stappen snel in en bekijken de taferelen vervolgens verder vanuit de auto! De kleine steentjes werden inmiddels wat grotere stenen en we besloten toen toch maar al slalommend onze weg te vervolgen!

'390699' door Jeuser '390699' door Jeuser

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Dordrecht

Jeuser

Een heerlijke dag, die alweer plaats maakt voor wat donkere wolken. Het levert een mooie foto op. Deze foto is gemaakt bij het 3 rivieren punt. Je ziet links Dordrecht, met de historische grote kerk, ook wel bekend als de 'scheve toren' en rechts Zwijndrecht.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik