Jessicavosman

'1118423' door Jessicavosman '1118423' door Jessicavosman

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

De Erawan Watervallen

Jessicavosman

Dit is een foto van de Erawan watervallen, een van de hoogtepunten om te bezoeken als je in Kanchanaburi bent. De entree is 300 baht, dus niet de goedkoopste entreeprijs die je gewend bent in Thailand, maar het is het absoluut waard. De waterval bestaat uit 7 verdiepingen. Tot en met verdieping 3 is er nog een makkelijk wandelpad, vanaf dan wordt het steeds iets lastiger om boven te komen. Terwijl iedereen door gaat om naar de laatste verdieping te gaan, heb je een stukje daarvoor aan de zijkant een 'verborgen' stukje waterval, die in mijn ogen zelfs nog indrukwekkender was dan de allerlaatste verdieping. Het verschil met verdieping 7 en hier? Hier komt haast niemand en je hebt zo goed als het water voor jou alleen.

'1118422' door Jessicavosman '1118422' door Jessicavosman

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

De Erawan Watervallen

Jessicavosman

Kanchanaburi is wat mij betreft een plek in Thailand die je niet moet overslaan. Als je hier heen gaat, verblijf hier dan zeker meerdere dagen. Als uitstapje kun je dan namelijk naar de prachtige Erawan watervallen. De entree is 300 baht, dus niet de goedkoopste entreeprijs die je gewend bent in Thailand, maar het is het absoluut waard. De waterval bestaat uit 7 verdiepingen. Tot en met verdieping 3 is er nog een makkelijk wandelpad, vanaf dan wordt het steeds iets lastiger om boven te komen. Maar het is zeker weten de moeite waard deze klim te maken. De Erawan watervallen sluiten om 16:00u, dus zorg dat je op tijd bent. Je kunt hier heen doormiddel van een tour, een lokale bus die eens het uur gaat of per scooter.

'1118421' door Jessicavosman '1118421' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Lokale vrouw op de...

Jessicavosman

Portret van een lokale bezoekers op de Maeklong Railway Market. 70 km ten zuidwesten van Bangkok kun je een bezoek brengen aan de treinmarkt. 8x per dag rijdt er hier dwars door de markt een trein.

'1118028' door Jessicavosman '1118028' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Genieten van het...ui

Jessicavosman

In Bangkok is sinds 2016 de King Power Mahanakhon Skywalk geopend, in het Silom/Sathan gebied. Het is 314 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw in Bangkok. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over de stad. Op de foto zie je een monnik die van het uitzicht geniet.

'1118027' door Jessicavosman '1118027' door Jessicavosman

ThailandBTS Skytrain

ThailandBTS Skytrain

De Mahanakhon Skywalk

Jessicavosman

In Bangkok is sinds 2016 de King Power Mahanakhon Skywalk geopend, in het Silom/Sathan gebied, vlakbij de BTS Skytrain. Het is 314 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw in Bangkok. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over de stad.

'1118026' door Jessicavosman '1118026' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Details van het...Kon

Jessicavosman

Het Royal Palace (het Koninklijk Paleis) van Bangkok. Alle gebouwen bij het Koninklijke Paleis zijn prachtig gedetailleerd en het is zeker een bezoek waard als je naar Bangkok gaat.

'1118025' door Jessicavosman '1118025' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Wolkenkrabbers in...B

Jessicavosman

Bangkok is een hele diverse stad, vol contrasten. Dan ben je omringd door de karakteristieke en oude straten van Bangkok en dan weer door de moderne en wolkenkrabbers!

'1118024' door Jessicavosman '1118024' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Het contrast van...Ba

Jessicavosman

In Bangkok is het een must-do om met een langstaartboot een tocht te maken. Ga vooral naar Thonburi, een woonwijk aan de andere kant van de rivier. Hier staan vele houten huisjes aan de smalle rivier, ookwel khlongs genoemd. Een enorm contrast met het bruisende en volgebouwde Bangkok. Als je de fiets-en boot tour boekt bij Co van Kessel zul je Thonburi bezoeken. Deze tour was mijn hoogtepunt van mijn bezoek aan Bangkok.

'1118023' door Jessicavosman '1118023' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

De drijvende markt

Jessicavosman

Je kijkt je ogen uit op de Damnoen Saduak Floating Market. Deze markt is vooral gericht op toeristen, maar het blijft een unieke ervaring. Je ziet hoe de markt zich letterlijk op de boten bevindt. Als je iets wilt kopen wijs je naar de bestuurder van de boot en dan wordt er gestopt bij de boot waar je wilt winkelen. Zo kun je er souvenirs kopen, maar kun je er ook eten kopen, dat zelfs op de boot wordt bereidt.

'1118022' door Jessicavosman '1118022' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

De drijvende markt

Jessicavosman

Een verkoper op de de drijvende markt (Damnoen Saduak). Deze markt ligt net buiten Bangkok. De man wacht op toeristen die iets bij hem willen kopen.

'1118021' door Jessicavosman '1118021' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

De drijvende markt

Jessicavosman

Foto gemaakt tijdens een bezoek aan de Damnoen Saduak markt, ook wel bekend als de drijvende markt. Deze markt ligt net buiten Bangkok. Tijdens de markt krijg je veel indrukken en blijf je gefascineerd om je heen kijken. Niet alleen door wat er om je heen gebeurd (de markt vindt letterlijk op de boten plaats), alle producten die je zit, de geuren van het eten, maar ook de lokale mensen. Deze vrolijke man kwam op mijn boot af varen en ik wist meteen dat ik hem moest vastleggen met mijn camera.

'1118019' door Jessicavosman '1118019' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

De treinmarkt in...Th

Jessicavosman

70 km ten zuidwesten van Bangkok kun je een bezoek brengen aan de treinmarkt. 8x per dag rijdt er hier dwars door de markt een trein en worden de luifels van de marktkramen vliegensvlug omhoog gedaan. Op de foto zie je dat de trein net dwars door de markt is gegaan. De luifels van de marktramen kunnen weer naar beneden. Als je hier een bezoek brengt, ben je duidelijk niet de enige toerist. Desalniettemin is het een leuke ervaring.

'1118016' door Jessicavosman '1118016' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Wachten bij het...spo

Jessicavosman

Vanuit Bangkok kun je een gecombineerde dagtrip maken naar de Maeklong Market en de Floating Market (Damnoen Saduak). Eerst werden we naar het treinstation Ban Kalong gebracht om richting de Maeklong Market te gaan. Deze foto maakte ik vanuit de treinwagon.

'1118014' door Jessicavosman '1118014' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Straten van Bangkok

Jessicavosman

Schaduwspel in de straten van Bangkok, in de buurt van de Khao San Road. Hier verbleef ik vlakbij en tijdens mijn eerste wandeling om de buurt te verkennen, liep ik deze straat tegen het lijf.

Community-updates

EDITIE 115 | De mooiste winterzonbestemmingen

20-12-2022 Columbus Travel editie 115 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de lekkerste zonvakanties buiten het hoogseizoen. Van Thailand tot Madeira en van de Caraïben tot Kroatië. Bestel de editie hier >

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

DE LAATSTE KEER: DE COMMUNITY-TOPPERS VAN DE WEEK


Croda del Becco. Foto: MirandaNoomen
Topfoto & -tip: Croda del Becco door MirandaNoomen
Communitylid van de week: Agrotewal

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >