Jessicavosman

'1118423' door Jessicavosman '1118423' door Jessicavosman

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

De Erawan Watervallen

Jessicavosman

Dit is een foto van de Erawan watervallen, een van de hoogtepunten om te bezoeken als je in Kanchanaburi bent. De entree is 300 baht, dus niet de goedkoopste entreeprijs die je gewend bent in Thailand, maar het is het absoluut waard. De waterval bestaat uit 7 verdiepingen. Tot en met verdieping 3 is er nog een makkelijk wandelpad, vanaf dan wordt het steeds iets lastiger om boven te komen. Terwijl iedereen door gaat om naar de laatste verdieping te gaan, heb je een stukje daarvoor aan de zijkant een 'verborgen' stukje waterval, die in mijn ogen zelfs nog indrukwekkender was dan de allerlaatste verdieping. Het verschil met verdieping 7 en hier? Hier komt haast niemand en je hebt zo goed als het water voor jou alleen.

'1118422' door Jessicavosman '1118422' door Jessicavosman

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

De Erawan Watervallen

Jessicavosman

Kanchanaburi is wat mij betreft een plek in Thailand die je niet moet overslaan. Als je hier heen gaat, verblijf hier dan zeker meerdere dagen. Als uitstapje kun je dan namelijk naar de prachtige Erawan watervallen. De entree is 300 baht, dus niet de goedkoopste entreeprijs die je gewend bent in Thailand, maar het is het absoluut waard. De waterval bestaat uit 7 verdiepingen. Tot en met verdieping 3 is er nog een makkelijk wandelpad, vanaf dan wordt het steeds iets lastiger om boven te komen. Maar het is zeker weten de moeite waard deze klim te maken. De Erawan watervallen sluiten om 16:00u, dus zorg dat je op tijd bent. Je kunt hier heen doormiddel van een tour, een lokale bus die eens het uur gaat of per scooter.

'1118421' door Jessicavosman '1118421' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Lokale vrouw op de...

Jessicavosman

Portret van een lokale bezoekers op de Maeklong Railway Market. 70 km ten zuidwesten van Bangkok kun je een bezoek brengen aan de treinmarkt. 8x per dag rijdt er hier dwars door de markt een trein.

'1118028' door Jessicavosman '1118028' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Genieten van het...ui

Jessicavosman

In Bangkok is sinds 2016 de King Power Mahanakhon Skywalk geopend, in het Silom/Sathan gebied. Het is 314 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw in Bangkok. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over de stad. Op de foto zie je een monnik die van het uitzicht geniet.

'1118027' door Jessicavosman '1118027' door Jessicavosman

ThailandBTS Skytrain

ThailandBTS Skytrain

De Mahanakhon Skywalk

Jessicavosman

In Bangkok is sinds 2016 de King Power Mahanakhon Skywalk geopend, in het Silom/Sathan gebied, vlakbij de BTS Skytrain. Het is 314 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw in Bangkok. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over de stad.

'1118026' door Jessicavosman '1118026' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Details van het...Kon

Jessicavosman

Het Royal Palace (het Koninklijk Paleis) van Bangkok. Alle gebouwen bij het Koninklijke Paleis zijn prachtig gedetailleerd en het is zeker een bezoek waard als je naar Bangkok gaat.

'1118025' door Jessicavosman '1118025' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Wolkenkrabbers in...B

Jessicavosman

Bangkok is een hele diverse stad, vol contrasten. Dan ben je omringd door de karakteristieke en oude straten van Bangkok en dan weer door de moderne en wolkenkrabbers!

'1118024' door Jessicavosman '1118024' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Het contrast van...Ba

Jessicavosman

In Bangkok is het een must-do om met een langstaartboot een tocht te maken. Ga vooral naar Thonburi, een woonwijk aan de andere kant van de rivier. Hier staan vele houten huisjes aan de smalle rivier, ookwel khlongs genoemd. Een enorm contrast met het bruisende en volgebouwde Bangkok. Als je de fiets-en boot tour boekt bij Co van Kessel zul je Thonburi bezoeken. Deze tour was mijn hoogtepunt van mijn bezoek aan Bangkok.

'1118023' door Jessicavosman '1118023' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

De drijvende markt

Jessicavosman

Je kijkt je ogen uit op de Damnoen Saduak Floating Market. Deze markt is vooral gericht op toeristen, maar het blijft een unieke ervaring. Je ziet hoe de markt zich letterlijk op de boten bevindt. Als je iets wilt kopen wijs je naar de bestuurder van de boot en dan wordt er gestopt bij de boot waar je wilt winkelen. Zo kun je er souvenirs kopen, maar kun je er ook eten kopen, dat zelfs op de boot wordt bereidt.

'1118022' door Jessicavosman '1118022' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

De drijvende markt

Jessicavosman

Een verkoper op de de drijvende markt (Damnoen Saduak). Deze markt ligt net buiten Bangkok. De man wacht op toeristen die iets bij hem willen kopen.

'1118021' door Jessicavosman '1118021' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

De drijvende markt

Jessicavosman

Foto gemaakt tijdens een bezoek aan de Damnoen Saduak markt, ook wel bekend als de drijvende markt. Deze markt ligt net buiten Bangkok. Tijdens de markt krijg je veel indrukken en blijf je gefascineerd om je heen kijken. Niet alleen door wat er om je heen gebeurd (de markt vindt letterlijk op de boten plaats), alle producten die je zit, de geuren van het eten, maar ook de lokale mensen. Deze vrolijke man kwam op mijn boot af varen en ik wist meteen dat ik hem moest vastleggen met mijn camera.

'1118019' door Jessicavosman '1118019' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

De treinmarkt in...Th

Jessicavosman

70 km ten zuidwesten van Bangkok kun je een bezoek brengen aan de treinmarkt. 8x per dag rijdt er hier dwars door de markt een trein en worden de luifels van de marktkramen vliegensvlug omhoog gedaan. Op de foto zie je dat de trein net dwars door de markt is gegaan. De luifels van de marktramen kunnen weer naar beneden. Als je hier een bezoek brengt, ben je duidelijk niet de enige toerist. Desalniettemin is het een leuke ervaring.

'1118016' door Jessicavosman '1118016' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Wachten bij het...spo

Jessicavosman

Vanuit Bangkok kun je een gecombineerde dagtrip maken naar de Maeklong Market en de Floating Market (Damnoen Saduak). Eerst werden we naar het treinstation Ban Kalong gebracht om richting de Maeklong Market te gaan. Deze foto maakte ik vanuit de treinwagon.

'1118014' door Jessicavosman '1118014' door Jessicavosman

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Straten van Bangkok

Jessicavosman

Schaduwspel in de straten van Bangkok, in de buurt van de Khao San Road. Hier verbleef ik vlakbij en tijdens mijn eerste wandeling om de buurt te verkennen, liep ik deze straat tegen het lijf.

Community-updates

EDITIE 109 | 50x de mooiste dorpen van Europa

25-05-2022 Columbus Travel editie 109 is nu verkrijgbaar! De veelzijdigheid van Europa komt vrijwel nergens zo goed tot uitdrukking als in haar dorpen. Reis door het platteland van Frankrijk, Italië of Spanje, en je komt er al snel achter dat elk dorp zijn eigen culinaire specialiteiten, beschermheilige en volksheld heeft. Dat maakt reizen door Europa zo eindeloos verrijkend. Inspiratie nodig? Wij stelden samen met onze lezers een lijst samen met de vijftig mooiste dorpen van ons continent. Bekijk de editie hier >

WEEK 25 | COMMUNITY-TOPPERS


Indiase kijkdoos. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Indiase kijkdoos door MarcoPhotoWorld
2. Review: Archill Island, Ierland door MarleenvM
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Marja de Waal

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik