Jeanne

'1002043' door Jeanne '1002043' door Jeanne

Portugal

Portugal

Levada wandeling...Ra

Jeanne

De ingang van de Ruitertunnel naar de 25 bronnen van Rabacal. Onze wandeling begint bij het waterhuis bij Calheta. De tunnel is 800 meter lang, het pad is 50 cm. breed en daarlangs stroomt een waterkanaal. Zonder zaklantaarn zie je geen hand voor ogen, meenemen dus!! Nadat je de tunnel uitkomt sta je in een andere wereld, het romantische kanaalpad met haar boomheide, laurierbos en grote verscheidenheid aan bloemen, behoort tot de mooiste levadaroutes van het eiland. Het begin van de wandeling is redelijk relaxed, naarmate je verder naar het eindpunt gaat worden de paden onregelmatig. De lengte van de wandeling is 5.6 km. heen en ook weer terug. Onderweg zijn geen pleisterplaatsen, zelf eten en drinken meenemen. Eenmaal aangekomen bij de 25 bronnen kun je even afkoelen in het natuurlijke bad. Een wandeling om nooit meer te vergeten!!

'1001534' door Jeanne '1001534' door Jeanne

Portugal

Portugal

Lieflijk Sao Vicente

Jeanne

Sao Vicente is een lieflijk plaatsje gelegen in het noordwesten van Madeira. In het hart van het centrum staat een prachtige kerk. Via trappen versiert met bloeiende hortensia's, kun je rond het plaatsje lopen. Zeker aan te raden dit te bezoeken. Even vergroten a.u.b.

'1000782' door Jeanne '1000782' door Jeanne

Indonesië

Indonesië

Tsunami Palu

Jeanne

Dit is de plek waar de tsunami onlangs heeft plaatsgevonden op het eiland Sulawesi. Ik hoop dat deze lieve kindjes veilig zijn. Inmiddels de rampzalige beelden gezien van het rampgebied en die liegen er niet om. Reken maar dat het flink schrikken is geweest. Met heimwee denk ik terug aan al die lieve mensen daar. Even openen a.u.b.

'998157' door Jeanne '998157' door Jeanne

Spanje

Spanje

Granada

Jeanne

Wanneer je in Granada bent moet je het Alhambra bezoeken en ook het park Dehesa del Generalife. Verstandig is het, om van te voren kaarten te reserveren i.v.m. lange rijen bij de kassa. Tijdens de wandeling heb je een prachtig beeld op de oude wijken Sacromente en Albaicin. Niet voor niets staat het op de lijst van UNESCO. Als stedentrip een aanrader!!

'996551' door Jeanne '996551' door Jeanne

Nederland

Nederland

Dagje varen naar...He

Jeanne

Met de trein naar Den Bosch en van daaruit met de boot naar Heusden. Dit gerestaureerde vestingstadje ligt aan de Bergense Maas en heeft 1500 inwoners. Wanneer je aankomt varen heb je een prachtig beeld op de molen en de ophaalbrug. Het is aan te raden om niet bij de haven te blijven hangen maar een stadswandeling te maken waar de drukte van dagjesmensen ver te zoeken is. Even openen aub.

'995718' door Jeanne '995718' door Jeanne

Thailand

Thailand

Bezoek aan de Akha's

Jeanne

We verblijven een paar dagen in het Salong gebergte in het noorden van Thailand. We maken kennis met twee bergstammen waaronder het Akha volk, zij worden door de Thaise regering gezien als meest primitieve volk, want ze kunnen/konden nog lezen nog schrijven. Ik kan mij niet voorstellen dat dit heden ten dage nog zo is. Het inkomen komt voornamelijk uit traditioneel handwerk zoals kleding en houtsnijwerk die zij verkopen aan toeristen. Vanuit Chiang Mai/Chiang Rai kun je diverse bergvolkeren bezoeken.

'991635' door Jeanne '991635' door Jeanne

Costa Rica

Costa Rica

Middle of nowhere

Jeanne

We kwamen op een stuk land terecht waar drie gezinnen wonen in de middle of nowhere in de omgeving van La Fortuna. Onze ballonvaart eindigde op deze plek nadat het weer te riskant werd om verder te gaan. Tijdens de landing kwamen de kinderen al aangerend, dit hadden zij nog niet eerder meegemaakt. Ook ouders werden nieuwsgierig en kwamen kijken, het gebeuren maakten veel indruk. Dat hier nog lang over nagepraat zal gaan worden gelovig ik stellig, ook bij ons overigens. Nadat alles weer was ingeladen hadden de families al weer een plekje gezocht voor hun huis en wij werden vriendelijk uitgezwaaid. Even openen aub.

'989168' door Jeanne '989168' door Jeanne

Canada

Canada

Waterton Lake NP

Jeanne

We verblijven een aantal dagen in Waterton Lakes NP, grens Canada/Montana. Dit gebied is uitstekend geschikt om te wandelen, mountainbiken of paardrijden. In de winter zijn diverse paden gesloten i.v.m. sneeuwval. De kans dat je beren tegenkomt is groot, neem de waarschuwingsborden serieus! Dit gebied staat ook bekend om de Red Rock Canyon de naam zegt het al, rood gesteente. Wij zijn hier hoegenaamd geen toeristen tegengekomen, we hadden het gevoel alsof heel Canada voor ons was.

'987648' door Jeanne '987648' door Jeanne

Portugal

Portugal

Poco do Bacalhau...Az

Jeanne

Faja Grande op het eiland Flores, is het meest westelijke puntje van Europa. Een machtig landschap met watervallen van 90 meter hoogte die neervallen in Poco do Bacalhau een natuurlijke lagune en wordt gebruikt om te zwemmen. Voor wandelaars zeker aan te raden dit eiland te bezoeken. Een wandeling langs de ruige westkust naar Ponta da Faja is fenomenaal. De dorpjes in dit gebied zijn veelal stil en verlaten. De bewoners die er nog zijn, vertellen met trots dat de walvisvangst vroeger een grote bron van inkomsten was.

'986081' door Jeanne '986081' door Jeanne

Spanje

Spanje

Voorjaar op La Palma

Jeanne

La Palma is een echt wandeleiland. Er zijn in diverse categorieën routes uitgezet, van het ruige binnenland tot de schilderachtige pittoreske dorpjes, allemaal zeer de moeite waard. In het voorjaar staan vele planten en bloemen als juweeltjes te stralen. Zelf word ik hier heel blij van!!

'983697' door Jeanne '983697' door Jeanne

Spanje

Spanje

Het gespleten Ronda

Jeanne

Andalusië heeft mijn hart gestolen, de schilderachtige plaatsjes, landschappen en de vele witte dorpjes met smalle straatjes, de tapas en de wijn. Ronda is daar een voorbeeld van, hoewel je hier veel toeristen tegen komt mag je het zeker niet overslaan. Op de foto is te zien, de diepe kloof Tajo de Ronda, de rivier Guadalevin heeft het stadje in tweeën gesplitst.

'974016' door Jeanne '974016' door Jeanne

Thailand

Thailand

Koninklijke tempel...

Jeanne

De koninklijke tempel Nong Waeng in Khon Kaen in het zuidoosten van Thailand. Deze prachtige pagode heeft negen etages (50 meter hoog), vanaf de negende heb je een schitterend uitzicht over de omgeving. Hier leven veel monniken die zich voornamelijk bezig houden met het onderhoud. Zeer de moeite waard dit te bezoeken. Even vergroten aub.

'967811' door Jeanne '967811' door Jeanne

Thailand

Thailand

LUXE

Jeanne

Tijdens onze reis door Thailand waren de accommodaties nogal verschillend, van matig tot goed tot luxe. Deze viel voor mij wel onder de categorie Luxe, we hebben hier twee prachtige dagen gehad. Zeg nou zelf, ik heb toch niet te veel gezegd. Dit idyllisch gelegen hotel, ligt in de omgeving van Phitsanulok. 350 km. ten noorden van Bangkok. Even vergroten aub.

'966363' door Jeanne '966363' door Jeanne

Sri Lanka

Sri Lanka

Treinreis

Jeanne

We zijn op de trein gestapt in Nuwara Eliya en ons eindstation was Bandarawela. De Rajadhani Express gleed door een prachtig afwisselend landschap. Bij diverse stationnetjes werd gestopt waar de lokale mensen in en uit stapten. Onderweg kwamen wij langs theeplantage, watervallen, kleurrijke plattelandshuisjes gelegen in een glooiend landschap, we passeerden ook een aantal smalle tunnels. De treinreis duurde twee en een half uur, de tijd ging in een snel tempo voorbij. Deze treinreis is ook te maken tot Kandy en duurt zes uur. Zitplaatsen zou ik zeker reserveren van te voren voor de eerste of tweede klasse. Deze treinreis staat beschreven als één van de mooiste ter wereld!! Even vergroten aub.

'965252' door Jeanne '965252' door Jeanne

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Triest aanblik

Jeanne

We weten allemaal dat in Zuid Afrika veel gezinnen leven onder erbarmelijke omstandigheden. Hier en daar worden de krotten vervangen door Mandelahuisjes maar dat is nog niet voor iedereen weggelegd. Deze foto is gemaakt onderweg van Plettenberg Bay naar Knysna (Tuinroute).

'961296' door Jeanne '961296' door Jeanne

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Nationale bloem van..

Jeanne

Ons bezoek aan Kirstenbosch National Botanical Garden was een welkome tussenstop. Op het gebied van vetplanten, varens, steenplanten en bomen is dit een absolute topper. In 1660 heeft Jan van Riebeeck een heg van wilde amandelbomen geplant. Ook is er een aromatuin, kruidentuin en steentuin. Uiteraard staan hier een grote verscheidenheid aan Protea's, de nationale bloem van Zuid Afrika. Op de foto de King Protea

'957859' door Jeanne '957859' door Jeanne

Marokko

Marokko

Het oude Rabat

Jeanne

Het oude deel (Medina) van de hoofdstad Rabat is zeer de moeite waard te bezoeken. Sinds 1912 is Rabat de belangrijkste stad van Marokko, toeristisch gezien niet de meest populaire en dat is jammer. Als stedentrip is het een aanrader de stad heeft tal van bezienswaardigheden te bieden. Op de foto: het fort Kasba van Oudaya gebouwd in de 12e eeuw, staat sinds 2012 op de werelderfgoedlijst UNESCO.

'956847' door Jeanne '956847' door Jeanne

Malta

Malta

Dingli Cliffs

Jeanne

Malta heeft een zeer lange geschiedenis en is op het gehele eiland terug te vinden. Vanuit de hoofdstad Valletta, sinds 1980 op de werelderfgoedlijst UNESCO, kun je met het openbaarvervoer overal komen. De Dingli Cliffs gelegen aan de westkant van het eiland is het ruigere deel van Malta. De Cliffs vormen een twaalf kilometer lange natuurlijke muur van rotsen, het plateau heeft een hoogte van 220 meter boven de zeespiegel. Valletta is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van 2018 net als ons eigen Leeuwarden.

'954240' door Jeanne '954240' door Jeanne

Portugal

Portugal

Fajal/Pico Azoren

Jeanne

Uitzicht op het eiland Pico vanuit onze kamer in de plaats Horta op het eland Fajal. De haven van Horta wordt aangedaan door zeezeilers die de oversteek maken van Amerika naar Europa. Hier vullen zij hun voorraden aan in de zin van: voedsel, brandstof en er is een postagentschap waar poststukken kunnen worden opgehaald. De kade is een plek waar de bemanning graag bij elkaar komt om ervaringen uit te wisselen. De muren zijn voorzien van prachtige tekeningen veelal gedichten of wensen voor de thuisblijvers of voor een behouden vaart. Het eiland Pico heeft niet alleen de hoogste berg (2351 m.) van de Azoren maar van heel Portugal. De krater heeft een doorsnede van 700 meter en een diepte van 30 meter.

'951347' door Jeanne '951347' door Jeanne

Indonesië

Indonesië

Stil en vredig

Jeanne

In de omgeving van Ubud ( Bali) liggen prachtige rijstvelden. Mooi is het om per fiets door de rijstvelden te rijden en de stille en vredige dorpjes te bezoeken. De mensen zijn vriendelijk en staan open voor een praatje. Ver van de toeristen leven deze mensen hun leven.

'949994' door Jeanne '949994' door Jeanne

Indonesië

Indonesië

Het verwoeste Lombok

Jeanne

Hoe zal het met deze mensen zijn op Lombok, nu deze tweede aardbeving binnen een week heeft plaatsgevonden. Mijn hart doet pijn als je weet dat het leven al zwaar is voor velen, en nu dit!! Begrijpelijk dat de toeristen het eiland willen verlaten maar de bevolking heeft het inkomen van toerisme zo hard nodig!!

'894246' door Jeanne '894246' door Jeanne

Griekenland

Griekenland

Diverse baaitjes

Jeanne

De ruige zuidwest kust van Zakynthos is het mooist om vanaf het water te bekijken. Je kunt vanaf diverse plaatsen een boottrip maken. Ook is het mogelijk een kano te huren waarmee je gemakkelijker de kleine baaitjes kunt bereiken en een strandje voor jezelf hebt.

'891853' door Jeanne '891853' door Jeanne

Indonesië

Indonesië

Zwaar werk

Jeanne

Indonesië staat bekend om de rijstvelden. Het zijn voornamelijk de vrouwen die zich daarmee bezig houden. Er komt geen machine aan te pas, alles wordt handmatig bewerkt. De foto is genomen in de omgeving van Singkang op het eiland Sulawesi.

'848888' door Jeanne '848888' door Jeanne

Indonesië

Indonesië

En zo klim ik naar...

Jeanne

Tijdens onze reis op het eiland Sulawesi bezoeken wij de rotsgraven in Torajaland. Om een graf uit te houwen gaat veel tijd gemoeid, vele maanden zelfs. Op primitieve wijze klimt men naar boven waar een plateau is gemaakt van bamboe. Met hamer en bijtel zit men uren achtereen in een houding. Over arbeidsintensief en veiligheid gesproken. Een hele bijzondere ervaring is om een begrafenis bij te wonen, je gids is vaak op de hoogte waar een ceremonie plaats vindt.