Jeanne

'961296' door Jeanne '961296' door Jeanne

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Nationale bloem van..

Jeanne

Ons bezoek aan Kirstenbosch National Botanical Garden was een welkome tussenstop. Op het gebied van vetplanten, varens, steenplanten en bomen is dit een absolute topper. In 1660 heeft Jan van Riebeeck een heg van wilde amandelbomen geplant. Ook is er een aromatuin, kruidentuin en steentuin. Uiteraard staan hier een grote verscheidenheid aan Protea's, de nationale bloem van Zuid Afrika. Op de foto de King Protea

'957859' door Jeanne '957859' door Jeanne

Marokko

Marokko

Het oude Rabat

Jeanne

Het oude deel (Medina) van de hoofdstad Rabat is zeer de moeite waard te bezoeken. Sinds 1912 is Rabat de belangrijkste stad van Marokko, toeristisch gezien niet de meest populaire en dat is jammer. Als stedentrip is het een aanrader de stad heeft tal van bezienswaardigheden te bieden. Op de foto: het fort Kasba van Oudaya gebouwd in de 12e eeuw, staat sinds 2012 op de werelderfgoedlijst UNESCO.

'956847' door Jeanne '956847' door Jeanne

Malta

Malta

Dingli Cliffs

Jeanne

Malta heeft een zeer lange geschiedenis en is op het gehele eiland terug te vinden. Vanuit de hoofdstad Valletta, sinds 1980 op de werelderfgoedlijst UNESCO, kun je met het openbaarvervoer overal komen. De Dingli Cliffs gelegen aan de westkant van het eiland is het ruigere deel van Malta. De Cliffs vormen een twaalf kilometer lange natuurlijke muur van rotsen, het plateau heeft een hoogte van 220 meter boven de zeespiegel. Valletta is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van 2018 net als ons eigen Leeuwarden.

'954240' door Jeanne '954240' door Jeanne

Portugal

Portugal

Fajal/Pico Azoren

Jeanne

Uitzicht op het eiland Pico vanuit onze kamer in de plaats Horta op het eland Fajal. De haven van Horta wordt aangedaan door zeezeilers die de oversteek maken van Amerika naar Europa. Hier vullen zij hun voorraden aan in de zin van: voedsel, brandstof en er is een postagentschap waar poststukken kunnen worden opgehaald. De kade is een plek waar de bemanning graag bij elkaar komt om ervaringen uit te wisselen. De muren zijn voorzien van prachtige tekeningen veelal gedichten of wensen voor de thuisblijvers of voor een behouden vaart. Het eiland Pico heeft niet alleen de hoogste berg (2351 m.) van de Azoren maar van heel Portugal. De krater heeft een doorsnede van 700 meter en een diepte van 30 meter.

'951347' door Jeanne '951347' door Jeanne

Indonesië

Indonesië

Stil en vredig

Jeanne

In de omgeving van Ubud ( Bali) liggen prachtige rijstvelden. Mooi is het om per fiets door de rijstvelden te rijden en de stille en vredige dorpjes te bezoeken. De mensen zijn vriendelijk en staan open voor een praatje. Ver van de toeristen leven deze mensen hun leven.

'949994' door Jeanne '949994' door Jeanne

Indonesië

Indonesië

Het verwoeste Lombok

Jeanne

Hoe zal het met deze mensen zijn op Lombok, nu deze tweede aardbeving binnen een week heeft plaatsgevonden. Mijn hart doet pijn als je weet dat het leven al zwaar is voor velen, en nu dit!! Begrijpelijk dat de toeristen het eiland willen verlaten maar de bevolking heeft het inkomen van toerisme zo hard nodig!!

'894246' door Jeanne '894246' door Jeanne

Griekenland

Griekenland

Diverse baaitjes

Jeanne

De ruige zuidwest kust van Zakynthos is het mooist om vanaf het water te bekijken. Je kunt vanaf diverse plaatsen een boottrip maken. Ook is het mogelijk een kano te huren waarmee je gemakkelijker de kleine baaitjes kunt bereiken en een strandje voor jezelf hebt.

'891853' door Jeanne '891853' door Jeanne

Indonesië

Indonesië

Zwaar werk

Jeanne

Indonesië staat bekend om de rijstvelden. Het zijn voornamelijk de vrouwen die zich daarmee bezig houden. Er komt geen machine aan te pas, alles wordt handmatig bewerkt. De foto is genomen in de omgeving van Singkang op het eiland Sulawesi.

'848888' door Jeanne '848888' door Jeanne

Indonesië

Indonesië

En zo klim ik naar...

Jeanne

Tijdens onze reis op het eiland Sulawesi bezoeken wij de rotsgraven in Torajaland. Om een graf uit te houwen gaat veel tijd gemoeid, vele maanden zelfs. Op primitieve wijze klimt men naar boven waar een plateau is gemaakt van bamboe. Met hamer en bijtel zit men uren achtereen in een houding. Over arbeidsintensief en veiligheid gesproken. Een hele bijzondere ervaring is om een begrafenis bij te wonen, je gids is vaak op de hoogte waar een ceremonie plaats vindt.

'848109' door Jeanne '848109' door Jeanne

Portugal

Portugal

Flores Azoren

Jeanne

Flores, met zijn ruwe wilde natuur, is een wonderschoon eiland wat behoord bij de Azoren. Een uitgesproken wandelgebied, weilanden, verlaten dorpjes, rotsen en vele watervallen, een grotere afwisseling op een oppervlakte van 143,11Km2 is er bijna niet. Het eiland is breed 12.26 km. en lang 16.71 km. de hoofdstad is Santa Cruz das Flores met nog geen 4000 inwoners. De hoogste berg is de Morro Alto met een hoogte van 914 m. Het eiland telt zeven kratermeren. Kortom een eiland wat een bezoek meer dan waard is!!

'846771' door Jeanne '846771' door Jeanne

Portugal

Portugal

Eiland Terceira Azore

Jeanne

Vorig jaar waren wij eind juni op het eiland Terceira tijdens de St. Johannesfeesten. Wat een geweldige ervaring was dat, optochten, muziek en concerten 10 dagen lang. Muziekkorpsen uit diverse streken van Portugal maar ook uit Canada en Amerika. Er zijn vele mensen vanuit de Azoren geëmigreerd naar het buitenland omdat er destijds op de eilanden bijna geen werk was. Voor hen dus een aanleiding om zo nu en dan tijdens deze feesten terug te keren naar hun geboorteplek.

'845257' door Jeanne '845257' door Jeanne

Portugal

Portugal

Sa Serra do Cume op..

Jeanne

Miradouros Sa Serra do Cume op het eiland Terceira één van de eilanden van de Azoren. Vanaf het uitkijkpunt wat gelegen is op een hoogte van 542 meter boven de zeespiegel, heb je een prachtig uitzicht op de baai van Praia da Victoria en op de Lajes-vlakte. Op het moment dat wij er waren wisselde de zon en de bewolking elkaar af.

'845235' door Jeanne '845235' door Jeanne

Marokko

Marokko

Wel even wennen

Jeanne

Wanneer je Marokko bezoekt moet je zeker de medina's bezoeken. Het is een levendig schouwspel en men is er van alle markten thuis. Dit straatbeeld is voor ons wel even wennen maar voor daar is het normaal.

'845116' door Jeanne '845116' door Jeanne

Griekenland

Griekenland

Bosbranden

Jeanne

Afgelopen zomer is Zakynthos getroffen door diverse bosbranden op het hele eiland. Tijdens het toeren reden wij soms hele stukken door verbrand gebied, zeer triest dit te zien. Deze begraafplaats is gespaard gebleven maar vele mensen in de omgeving moesten hun huizen verlaten. We hebben mensen gesproken die dit van nabij hebben meegemaakt en waren nog steeds zeer geemotioneerd. De brandweer vermoed dat de branden zijn aangestoken. Je vraagt je af, wat wil men hiermee bereiken. Dit prachtige eiland met zijn vriendelijke en gastvrije bevolking verdient dit niet. Het zou jammer zijn dat de toeristen hierdoor weg blijven want het is een eiland wat zeer de moeite waard is te bezoeken. Even openen aub

'842619' door Jeanne '842619' door Jeanne

Nederland

Nederland

Oranje boven

Jeanne

De bollenvelden in Noord Holland zijn ieder jaar weer voor vele een trekpleister. Het kleurrijke landschap is een lust voor het oog, tulpen, hyacinten en crocussen staan te pronken, jammer dat het maar van korte duur is.

'835602' door Jeanne '835602' door Jeanne

Indonesië

Indonesië

Schepen lossen

Jeanne

We begonnen onze reis op het eiland Sulawesi en maken kennis met de hoofdstad Makassar. De stad was in de 16e eeuw de belangrijkste zeehaven en politieke macht van het eiland. Vroeger was Makassar de poort naar Oost Indonesië en naar de specerijen eilanden de Molukken. In de "oude haven" zie je, hoe dagelijks met man en macht de schepen worden gelost. Hier gaat alles nog zoals in de 16e eeuw.

'835267' door Jeanne '835267' door Jeanne

Thailand

Thailand

Floating Market

Jeanne

Rond Bangkok zijn diverse Floating Markets te bezoeken, Damnoen Saduak Market is de meest bekende en ook de meest bezochte. Volop bedrijvigheid op het water waar de vrouwen de scepter zwaaien. De gerechten worden ter plekke op de boot klaargemaakt en geserveerd aan de liefhebbers. Een mooi schouwspel wat leuk is om te bezoeken als je in Bangkok bent.

'835182' door Jeanne '835182' door Jeanne

Sri Lanka

Sri Lanka

Je hebt er geen kind.

Jeanne

Op de vismarkt in Negombo vermaken de kinderen zich prima terwijl de ouder het druk hebben met de visvangst en verkoop daarvan. Deze twee deugnieten hebben het prima naar hun zin.

'835051' door Jeanne '835051' door Jeanne

Guatemala

Guatemala

Geliefde plek

Jeanne

De koloniale stad Antiqau in Guatemala heeft veel indruk op ons gemaakt. Het stadje bestaat uit lage gebouwen, geverfd in verschillende kleuren, van dieprood tot zacht geel. We logeren in Hotel Posada de Don Rodrigo, met zijn kamer vol antiek. Onze kamer was gelegen aan de binnenplaats met arcades en kleurrijke beplanting. Het bankje voor de kamer was een zeer geliefde plek na een vermoeiende dag. Even openen aub.

'834969' door Jeanne '834969' door Jeanne

Griekenland

Griekenland

Bloemenzee

Jeanne

Griekenland heeft zoveel te bieden voor wandelaard, fietsers en zonaanbidders. Heerlijk is het om buiten de gebaande paden te gaan en de kleine steegjes en straatjes in te lopen. Vaak tref je dan vriendelijke mensen die proberen een praatje met je te maken. Wat denk je van de kleurrijke tuintjes en patio's, een lust voor het oog. Deze foto is gemaakt op Corfou.

'834792' door Jeanne '834792' door Jeanne

Macedonië

Macedonië

Ohrid

Jeanne

Na een week rondreizen in Macedonië verblijven wij nog een week in Ohrid. Wat een heerlijke stad is dat, de oude binnenstad met zijn smalle straatjes dat is echt genieten. De stad staat bekend om haar vele kerken. Terrassen aan de haven ademen veel sfeer uit, vanaf hier kun je een boottocht maken naar St. Naum, is echt aan te raden. Voor wandelaars is dit ook een fantastische plek, het achterland is prachtig. De dorpjes zijn verlaten door jonge mensen, de oudere generatie leeft hier in eenvoud.

'834752' door Jeanne '834752' door Jeanne

Spanje

Spanje

Een pareltje

Jeanne

La Palma is een fantastisch eiland om te wandelen. Er zijn goede kaarten en wandelboekjes te koop waar de wandelingen in diverse categorieën staan beschreven. De foto is gemaakt in de omgeving van Tijarafe met uitzicht op de Atlantische Oceaan. La Palma. " de parel van de Canarische eilanden".

'834529' door Jeanne '834529' door Jeanne

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Kleine rebel

Jeanne

We verblijven een paar dagen in Coffee Bay gelegen aan de zuisoostkust van Zuid Afrika. Een prachtig wandelgebied wat voornamelijk wordt bezocht door backpackers. Tijdens de wandeling kwamen wij zelden iemand tegen. Deze kleine "rebel" kwam ietwat verlegen naast ons lopen.

'572925' door Jeanne '572925' door Jeanne

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Van bovenaf gezien

Jeanne

We verblijven een aantal dagen in de omgeving van de Arenal Vulcano. Dit prachtige groene gebied leent zich uitstekend voor wandelingen. Zoals je kunt zien is het vanuit een luchtballon ook schitterend. 's Morgensvroeg bij het opkomen van de zon zagen wij de omgeving wakker worden. De apen en leguanen zaten in de boomtoppen en we konden ze bijna aanraken. Een ervaring om nooit te vergeten.