Jeanne

'1089708' door Jeanne '1089708' door Jeanne

Spanje

Spanje

Arabische baden

Jeanne

De Arabische baden in het oude centrum van Palma de Mallorca. Het oude badhuis bestaat uit twee ruimtes waarvan er één op prachtige zuilen is gebouwd. De patio waarin de baden zijn gelegen is een heerlijk rustpunt waar bankjes staan te midden van een grote verscheidenheid aan bomen, planten en bloemen. De baden zijn één van de weinige overblijfselen uit de Moorse periode. Een wandeling door de oude stad is ook een aanrader, de koloniale huizen zijn juweeltjes.

'1089474' door Jeanne '1089474' door Jeanne

Sri Lanka

Sri Lanka

Horton Plains N.P.

Jeanne

Horton Plains NP. is schitterend om te wandelen, wel met een gids, is mijn tip. Fenomenale uitzichten, flora, watervallen, stomende beekjes, vlinders, vogels, herten, apen, teveel om op te noemen. Het kan nat en mistig zijn dus volg de weerberichten nauwkeurig. Goede schoenen, warme kleding, eten en drinken meenemen want onderweg is niets te krijgen.

'1089420' door Jeanne '1089420' door Jeanne

Sri Lanka

Sri Lanka

Leeuwenrots

Jeanne

De leeuwenrots van Sigiriya in Dambulla is een deel van een 1600 jaar oud complex. De citadel boven op de rots diende als paleis nu is het slechts een ruïne. De twee leeuwenklauwen nodigen je uit om via meer dan 1200 traptreden de rots te beklimmen, eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Goede conditie, goede schoenen, water, en zonnebrand is een must, voor mensen met hoogtevrees is het niet aan te raden naar boven te gaan. Het complex staat op de lijst van UNESCO.

'1089355' door Jeanne '1089355' door Jeanne

Canada

Canada

Waterton Lakes NP

Jeanne

Vanuit Calgary rijden wij zuidwaarts naar Waterton Lakes Nat. Park. Een prachtig wandelgebied en nog niet zo toeristisch als de andere N.P. in Canada. Het is de moeite waard om een boottocht te maken over het meer, tijdens de tocht passeer je zelfs de grens Canada/Montana USA. Hoe mooi is het als het weer dan ook nog mee zit en de zon prachtig over het landschap schijnt.

'1089314' door Jeanne '1089314' door Jeanne

Duitsland

Duitsland

Historisch Diez an de

Jeanne

Het historische plaatsje Diez ligt aan de rivier der Lahn in de deelstaat Rijnland -Palts. Een stadswandeling is zeer de moeite waard, het nabij gelegen Slot Oranienstein is een kasteel van het Huis van Oranje. Het dal van Lahn is een vruchtbare omgeving, er is veel wijnbouw. Leuke plaats om te bezoeken is ook Limburg an der Lahn. Dit prachtige deel van Duitsland is zeer geschikt voor wandelaars, fietsers, rustzoekers en voor diegene die cultuur zoeken.

'1089282' door Jeanne '1089282' door Jeanne

Spanje

Spanje

El Golvo Lanzarote

Jeanne

El Golvo is een klein vissersplaatsje aan de westkant van Lanzarote. De omgeving heeft steile rotsformaties en de groene lagune (Lago Verde) steekt hier mooi bij af. Dagelijks varen de vissers uit, je kunt hier in het nabij gelegen specialiteiten restaurant super goed vis eten. Om vanaf de parkeerplaats bij de lagune te komen is een stukje lopen. Het is schitterend wandelen door het ruige vulkanische landschap. Even openen aub.

'1088809' door Jeanne '1088809' door Jeanne

Indonesië

Indonesië

Begrafenisceremonie

Jeanne

Tijdens onze reis op het eiland Sulawesi maken wij een begrafenisplechtigheid mee. In het gebied van Tana Toraja wordt dit heel officieel gedaan, veel buffels worden geofferd maar ook varkens. Om deze plechtigheid te kunnen betalen gaat soms jaren sparen vooraf. De dieren worden geslacht en het vlees wordt verdeeld onder alle mensen die bij de ceremonie aanwezig zijn. Alle aanwezigen volgen de kist die een laatste ronde maakt door het dorp, de dieren die worden geofferd maken ook hun laatste rondje. Wij vonden het een zeer heftige belevenis. Even openen aub.

'1087738' door Jeanne '1087738' door Jeanne

Griekenland

Griekenland

Idyllisch Samos

Jeanne

Samos is een lieflijk eiland waar het heerlijk toeven is. Een veelzijdig eiland ook, je kunt er fantastisch wandelen/fietsen of een ritje met de auto maken en je komt de meest idyllische plaatsjes tegen (zie foto). Wat is Griekenland een heerlijk vakantieland!!

'1085531' door Jeanne '1085531' door Jeanne

België

België

Bijzonder interieur

Jeanne

Antwerpen is een heerlijke stad om een paar dagen te verblijven. Maak een stadwandeling en je kijkt je ogen uit, wat een kleurrijke stad. Een tip: ga iets drinken /eten bij het Elfde gebod, Torfbrug 10, het interieur met heiligenbeelden is prachtig om te zien. Even vergroten aub.

'1084205' door Jeanne '1084205' door Jeanne

Nederland

Nederland

Voor iedereen

Jeanne

Uiteraard zijn onze beste wensen voor het nieuwe jaar voor iedereen. Toch zijn er mensen waarbij het nieuwe jaar geen goed begin heeft daarom, "geniet van elk moment en haal eruit wat er in zit!!"

'1083044' door Jeanne '1083044' door Jeanne

Sri Lanka

Sri Lanka

Moeder en dochter

Jeanne

Dit jaar wil ik afsluiten met deze twee lieve dames, moeder en dochter. In een klein dorpje maken wij een stop en worden wij hartverwarmend verwelkomd. Onder zeer primitieve omstandigheden wordt er een kopje thee gezet en intussen mogen wij in en om het huisje een blik werpen. Deze twee mensen stralen positiviteit, geluk, dankbaarheid, en tevredenheid uit. Voor 2019 wens ik iedereen veel liefde en gezondheid!!

'1082733' door Jeanne '1082733' door Jeanne

Portugal

Portugal

Weinig voeding nodig

Jeanne

Een wandeling naar het schiereiland/vesting Reserva Florestal de Recreio do Monte Brasia op het eiland Terceita, is geweldig om te doen. Sinds 1983 staat deze vesting op de UNESCO lijst. Prachtige vergezichten over de omgeving en onderweg een grote verscheidenheid aan, in het wild groeiende, bloemen, bomen en planten. Zo ook op de foto, vanuit een stuk gesteente bloeit in volle gloren dit kleurrijke boeketje, heeft kennelijk weinig voeding nodig. Even vergroten aub.

'1081275' door Jeanne '1081275' door Jeanne

Vietnam

Vietnam

Zelfvoorzienend

Jeanne

We gaan per boot vanuit Can Tho naar 'n eilandje in de Mekong Delta. Hier krijg je het gevoel buiten de gebaande paden te zijn. We worden ontvangen met thee en zoete koekjes en iedereen gaat gewoon door met de dagelijkse dingen. Soms komt er een fietser voorbij met een goed gevulde mand met wat groenten en fruit erin. De mensen daar, zijn zelfvoorzienend en leven tevreden met alles wat zij hebben. Even openen aub.

'1080569' door Jeanne '1080569' door Jeanne

Portugal

Portugal

Het veelzijdige...Ter

Jeanne

Angra do Heroismo ( Baai van het heldendom) is de hoofdstad van het eiland Terceira. De historische stad staat sinds 1983 op de lijst van UNESCO. Het is daarom een prima bestemming om van hieruit het eiland te gaan ontdekken. Het eiland werd in de 15e eeuw gekoloniseerd en kent daardoor een interessante geschiedenis. De kerk op de foto is één van de vele kerken die het eiland heeft n.l. Igreja da Misericordia gelegen nabij de haven. De kerk is gebouwd in de 18e eeuw op de plaats waar eerst de tempel van de Heilige Geest stond uit de 15e eeuw. De voorgevel is versierd met het Koninklijke Wapen. Het is zeer de moeite waard deze kerk ook van binnen te bekijken. Dit eiland biedt zowel voor natuurliefhebbers als cultureel vele mogelijkheden.

'1079227' door Jeanne '1079227' door Jeanne

Costa Rica

Costa Rica

Kerstmis in Costa Ric

Jeanne

Een aantal jaren geleden verbleven wij met kerstmis in Costa Rica. Ergens in een afgelegen gebied waar de paden/wegen slecht begaanbaar waren stond hier en daar een huisje. Bij sommige huisjes hing een slinger met lichtjes buiten, maar dit huisje had een ware kerstboom buiten staan. Ondanks de vrolijk gekleurde boom had het ook iets triests. Wij vieren hier met uitbundige verlichting en een overvolle kersttafel Kerstmis maar ik besef heel goed, dat er op vele plekken in de wereld mensen zijn, die het met aanmerkelijk minder moeten doen.

'1078395' door Jeanne '1078395' door Jeanne

Spanje

Spanje

Oude Moorse stad Rond

Jeanne

Ronda is een oude Moorse stad in Andalusië en zeker aan te raden te bezoeken. Dit Moorse bolwerk is gelegen op een heuvel vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. De Moren hadden deze plek gekozen uit strategisch oogpunt. De Kelten kwamen hier al ver voor Christus. De stad kent een grote geschiedenis. De twee delen van de stad zijn verbonden door de 100 meter hoge Puento Nuevo. Op de foto is één van de vele oude Moorse bruggen zichtbaar.

'1077823' door Jeanne '1077823' door Jeanne

Thailand

Thailand

De mooiste

Jeanne

Kleurrijke bloemen die de mooiste vlinders aantrekken, troffen wij aan in de tuin van ons hotel. Hier kun je geen genoeg van krijgen. Ik heb veel foto's gemaakt maar dit was er een die ik het mooiste vond. In de omgeving van Chiang Mai is ook een vlindertuin die de moeite waard is te bezoeken waar ook een zeer grote verscheidenheid aan orchideeën te bewonderen is. Echt even vergroten.

'1077692' door Jeanne '1077692' door Jeanne

Thailand

Thailand

Huwelijksboot

Jeanne

Deze mooi versierde boot lag te wachten op een bruidspaar. Tijdens de vaartocht door de Klongs zie je hoe de mensen soms onder erbarmelijke omstandigheden leven terwijl de stad Bangkok enkele kilometers verderop ligt, met de grote winkelcentra en modehuizen van wereldfaam. Je kunt ook per fiets de Klongs bezoeken, aan te raden is dit met een gids te doen hij/zij weet je op verrassende plekjes te brengen. Even openen aub.

'1076573' door Jeanne '1076573' door Jeanne

Griekenland

Griekenland

Aan het lijntje

Jeanne

Vissersplaatsen op de Griekse eilanden zijn altijd leuk om te bezoeken. Dagelijks wordt er verse vis aan wal gebracht, de restaurants hebben daarom altijd een grote verscheidenheid aan vis op de menukaart staan. Hier bezoeken wij het plaatsje Skala Sykaminias op Lesbos, met het besloten haventje en kleurrijke vissersbootjes. Een sfeervol plaatsje wat zeker de moeite waard is te bezoeken. Wij zijn 's morgens vroeg te voet vanuit Molivos langs de kust naar Skala Sykaninias gelopen, dit kost je wel een aantal uren. Vanuit de haven kun je dan met de boot terug naar Molivos, een tocht van twee uur.Uiteraard kun je ook een retour nemen.

'1076217' door Jeanne '1076217' door Jeanne

Portugal

Portugal

Ponta de Sao Lourenco

Jeanne

Het schiereiland Sao Lourenco is 9 km lang en 2 km. breed. en een bijzonder stukje Madeira. De grillige kustlijn met prachtige vergezichten zijn heel bijzonder. Voor wandelaars zijn er diverse routes te belopen, één ervan is naar Casa do Sardinha een oase (lunchplek) gelegen in een woestijnachtig gebied. Deze wandeling is pittig, goed schoeisel is dan ook noodzakelijk en uiteraard een goede conditie. Even openen aub.

'1075480' door Jeanne '1075480' door Jeanne

Kaapverdië

Kaapverdië

Verlaten gebied

Jeanne

National Park Pico do Fogo. Fogo is een vulkanisch eiland van Kaapverdië en heeft ruim 37.000 inwoners. Het eiland is eigenlijk één grote vulkaan, de laatste uitbarsting was in 2015, vele bewoners moesten noodgedwongen het gebied verlaten. Er leven nu een paar gezinnen van het toeristme en de wijnbouw, het is een zwaar leven en daarom trekken de mensen steeds meer naar de hoofdstad Sao Filipe voor studie en werk.

'1074955' door Jeanne '1074955' door Jeanne

Indonesië

Indonesië

Schoonheid

Jeanne

De rijstterrassen van Bali zijn wonderschoon. Zet de auto ergens neer en wandel door dit schitterende deel van Bali. Je komt op die manier ook makkelijker in contact met de mensen die op de rijstvelden werken, wat voornamelijk vrouwen zijn. Ze stralen van oor tot oor wanneer je zegt dat ze op een prachtig plek wonen en gaan graag met je op de foto. Even vergroten aub.

'1074003' door Jeanne '1074003' door Jeanne

Indonesië

Indonesië

Plaatselijke markt op

Jeanne

Lombok is een prachtig eiland maar helaas hebben de mensen dit afgelopen jaar veel te verduren gehad. Veel families zijn getroffen door dit afschuwelijke natuurgeweld en daarbij geliefdes verloren. Vaak denk ik terug aan de tijd dat wij er waren, gastvrijheid, blijheid en tevredenheid straalden zij uit. Hoe zou het nu met deze mensen zijn. Even openen aub.

'1073284' door Jeanne '1073284' door Jeanne

Portugal

Portugal

'n Vredig bestaan

Jeanne

Jardim do Mar, één van de mooiste plaatsjes op het eiland Madeira. Slenteren door de smalle straatjes en steegjes waar de mensen heel vredig leven, ver van alle drukte. Het oude deel is niet per auto te bereiken, er zijn parkeerplaatsen even buiten het plaatsje, daarom brengen de bewoners hun boodschappen met een kruiwagen naar huis. De mooi geplaveide straatjes met de in cement gelegde keitjes zijn in allerlei patronen gelegd, op die manier worden zelfs de straatnamen aangegeven. Hier heb je het gevoel ver van de snelweg te zijn! Even openen aub