Jeanne

'845257' door Jeanne '845257' door Jeanne

Portugal

Portugal

Sa Serra do Cume op..

Jeanne

Miradouros Sa Serra do Cume op het eiland Terceira één van de eilanden van de Azoren. Vanaf het uitkijkpunt wat gelegen is op een hoogte van 542 meter boven de zeespiegel, heb je een prachtig uitzicht op de baai van Praia da Victoria en op de Lajes-vlakte. Op het moment dat wij er waren wisselde de zon en de bewolking elkaar af.

'845235' door Jeanne '845235' door Jeanne

Marokko

Marokko

Wel even wennen

Jeanne

Wanneer je Marokko bezoekt moet je zeker de medina's bezoeken. Het is een levendig schouwspel en men is er van alle markten thuis. Dit straatbeeld is voor ons wel even wennen maar voor daar is het normaal.

'845116' door Jeanne '845116' door Jeanne

Griekenland

Griekenland

Bosbranden

Jeanne

Afgelopen zomer is Zakynthos getroffen door diverse bosbranden op het hele eiland. Tijdens het toeren reden wij soms hele stukken door verbrand gebied, zeer triest dit te zien. Deze begraafplaats is gespaard gebleven maar vele mensen in de omgeving moesten hun huizen verlaten. We hebben mensen gesproken die dit van nabij hebben meegemaakt en waren nog steeds zeer geemotioneerd. De brandweer vermoed dat de branden zijn aangestoken. Je vraagt je af, wat wil men hiermee bereiken. Dit prachtige eiland met zijn vriendelijke en gastvrije bevolking verdient dit niet. Het zou jammer zijn dat de toeristen hierdoor weg blijven want het is een eiland wat zeer de moeite waard is te bezoeken. Even openen aub

'842619' door Jeanne '842619' door Jeanne

Nederland

Nederland

Oranje boven

Jeanne

De bollenvelden in Noord Holland zijn ieder jaar weer voor vele een trekpleister. Het kleurrijke landschap is een lust voor het oog, tulpen, hyacinten en crocussen staan te pronken, jammer dat het maar van korte duur is.

'835602' door Jeanne '835602' door Jeanne

Indonesië

Indonesië

Schepen lossen

Jeanne

We begonnen onze reis op het eiland Sulawesi en maken kennis met de hoofdstad Makassar. De stad was in de 16e eeuw de belangrijkste zeehaven en politieke macht van het eiland. Vroeger was Makassar de poort naar Oost Indonesië en naar de specerijen eilanden de Molukken. In de "oude haven" zie je, hoe dagelijks met man en macht de schepen worden gelost. Hier gaat alles nog zoals in de 16e eeuw.

'835267' door Jeanne '835267' door Jeanne

Thailand

Thailand

Floating Market

Jeanne

Rond Bangkok zijn diverse Floating Markets te bezoeken, Damnoen Saduak Market is de meest bekende en ook de meest bezochte. Volop bedrijvigheid op het water waar de vrouwen de scepter zwaaien. De gerechten worden ter plekke op de boot klaargemaakt en geserveerd aan de liefhebbers. Een mooi schouwspel wat leuk is om te bezoeken als je in Bangkok bent.

'835182' door Jeanne '835182' door Jeanne

Sri Lanka

Sri Lanka

Je hebt er geen kind.

Jeanne

Op de vismarkt in Negombo vermaken de kinderen zich prima terwijl de ouder het druk hebben met de visvangst en verkoop daarvan. Deze twee deugnieten hebben het prima naar hun zin.

'835051' door Jeanne '835051' door Jeanne

Guatemala

Guatemala

Geliefde plek

Jeanne

De koloniale stad Antiqau in Guatemala heeft veel indruk op ons gemaakt. Het stadje bestaat uit lage gebouwen, geverfd in verschillende kleuren, van dieprood tot zacht geel. We logeren in Hotel Posada de Don Rodrigo, met zijn kamer vol antiek. Onze kamer was gelegen aan de binnenplaats met arcades en kleurrijke beplanting. Het bankje voor de kamer was een zeer geliefde plek na een vermoeiende dag. Even openen aub.

'834969' door Jeanne '834969' door Jeanne

Griekenland

Griekenland

Bloemenzee

Jeanne

Griekenland heeft zoveel te bieden voor wandelaard, fietsers en zonaanbidders. Heerlijk is het om buiten de gebaande paden te gaan en de kleine steegjes en straatjes in te lopen. Vaak tref je dan vriendelijke mensen die proberen een praatje met je te maken. Wat denk je van de kleurrijke tuintjes en patio's, een lust voor het oog. Deze foto is gemaakt op Corfou.

'834792' door Jeanne '834792' door Jeanne

Macedonië

Macedonië

Ohrid

Jeanne

Na een week rondreizen in Macedonië verblijven wij nog een week in Ohrid. Wat een heerlijke stad is dat, de oude binnenstad met zijn smalle straatjes dat is echt genieten. De stad staat bekend om haar vele kerken. Terrassen aan de haven ademen veel sfeer uit, vanaf hier kun je een boottocht maken naar St. Naum, is echt aan te raden. Voor wandelaars is dit ook een fantastische plek, het achterland is prachtig. De dorpjes zijn verlaten door jonge mensen, de oudere generatie leeft hier in eenvoud.

'834752' door Jeanne '834752' door Jeanne

Spanje

Spanje

Een pareltje

Jeanne

La Palma is een fantastisch eiland om te wandelen. Er zijn goede kaarten en wandelboekjes te koop waar de wandelingen in diverse categorieën staan beschreven. De foto is gemaakt in de omgeving van Tijarafe met uitzicht op de Atlantische Oceaan. La Palma. " de parel van de Canarische eilanden".

'834529' door Jeanne '834529' door Jeanne

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Kleine rebel

Jeanne

We verblijven een paar dagen in Coffee Bay gelegen aan de zuisoostkust van Zuid Afrika. Een prachtig wandelgebied wat voornamelijk wordt bezocht door backpackers. Tijdens de wandeling kwamen wij zelden iemand tegen. Deze kleine "rebel" kwam ietwat verlegen naast ons lopen.

'572925' door Jeanne '572925' door Jeanne

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Van bovenaf gezien

Jeanne

We verblijven een aantal dagen in de omgeving van de Arenal Vulcano. Dit prachtige groene gebied leent zich uitstekend voor wandelingen. Zoals je kunt zien is het vanuit een luchtballon ook schitterend. 's Morgensvroeg bij het opkomen van de zon zagen wij de omgeving wakker worden. De apen en leguanen zaten in de boomtoppen en we konden ze bijna aanraken. Een ervaring om nooit te vergeten.

'572728' door Jeanne '572728' door Jeanne

Sri LankaCentraal hoogland

Sri LankaCentraal hoogland

De Gouden tempel van.

Jeanne

De |Gouden tempel van Dambulla is een complex van historische boeddhistische gebouwen nabij de plaat Dambulla. Sinds 1991 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Gouden tempel bestaat uit vijf grotten met afbeeldingen op plafonds, muren en standbeelden waarmee het leven van Boeddha wordt verteld. De grotten werden voor het eerst bewoond in de 7e eeuw. Voordat je boven bent is er een trap te trotseren, voor mensen die slecht ter been zijn wordt dat lastig. Aan te raden is om op een rustige manier naar boven te lopen en onderweg te genieten van de uitzichten, aapjes vergezellen je onderweg. Eenmaal boven is het zeer indrukwekkend wanneer je de grotten binnen gaat. Bij helder weer heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en kun je de Rots van Sigiryia zien liggen. Tijdens onze reis vonden wij dit één van de meest indrukwekkende tempels van Sri Lanka. De tempel is gelegen aan de Jaffna Highway, zeker aan te raden dit te bezoeken tijdens je reis op Sri Lanka.

'572697' door Jeanne '572697' door Jeanne

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Eigen bier

Jeanne

We bezoeken een traditioneel dorp waar wij worden ontvangen met zang en dans. Na deze muzikale ontvangst was het tijd voor een biertje. De mannen brouwen zelf de drank, ingrediënten niet bekend. Daarna ging de beker van mond naar mond, tja wat zal ik er van zeggen; ik heb een lekkerder biertje gehad.

'572623' door Jeanne '572623' door Jeanne

VietnamSapa

VietnamSapa

Tijdens de wandeling

Jeanne

We verblijven een paar dagen in het gebied rond Sapa. Ons doel is wandelen, tijdens de wandeling ontmoet je mensen die nieuwsgierig naar jou zijn. Dit meisje komt uit school en loopt een eindje met ons mee richting haar huis. Zwijgzaam loopt zij naast ons en we kijken en lachen zo nu en dan naar elkaar. Haar ernstige blik en haar prachtige kleding zal ik nooit vergeten.

'572534' door Jeanne '572534' door Jeanne

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Dit maakt mij blij

Jeanne

Tijdens een wandeling in de middle of nowhere op het eiland Zakynthos troffen wij bij een bouwval dit tafreeltje aan. Ik werd hier heel blij van, dit gaf mij het gevoel, ver van de bewoonde wereld te zijn, echt buiten de gebaande paden!

'572496' door Jeanne '572496' door Jeanne

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

Sanitaire stop

Jeanne

Lesbos is bij uitstek een wandeleiland. Vanaf Petra lopen wij naar het op zes km. hoger gelegen Petri. Een pittige wandeling langs kloven, riviertjes en rotsformaties. Onderweg zijn geen versnaperingen verkrijgbaar, dus zelf water en eten meenemen. Halverwege de wandeling kom je bij een zeer klein kapelletje met fresco's, voor zover nog zichtbaar. Een ideale stop voor een break en een sanitaire stop. Dit toilet heeft betere tijden gekend, zo te zien!

'572329' door Jeanne '572329' door Jeanne

Canada

Canada

Stampede, een soort..

Jeanne

Wij waren tijdens de Stampede in Galgary wat een jaarlijks evenement is in de maand juli. Dit rodeo festival is het grootste jaarlijkse festival van Canada. Tijdens deze tien dagen toont Calgary haar Wilde Westen Cowboy imago aan de wereld. De beste rodeo-rijders van Noord Amerika leveren hier hun strijd. Naast deze wedstrijden worden er ook shows, concerten, en tentoonstelling gehouden van onder andere lokale Indianenstammen. Er komen jaarlijks meer dan een miljoen mensen op af die zich voornamelijk in cowboykleding tooien. Dit festival deed mij denken aan een soort van Carnaval.

'572272' door Jeanne '572272' door Jeanne

CanadaJasper NP

CanadaJasper NP

Uitzicht over de...va

Jeanne

Binnen zeven minuten ben je met de Jasper Skytram op een hoogte van 2462 meter. Bij helder weer kun je vanaf Whistlers Mountain 80 km. ver kijken over de Rocky Mountains, zelfs dan kun je Mount Robson zien liggen. Het uitzicht bestaat uit zes bergketens, gletsjermeren, de Athabasca River en de plaats Jasper. Tijdens de tocht naar boven/beneden kijk dan goed naar beneden, de kans dat je beren en elanden ziet grazen is groot. Van hier uit kun je mooie wandelingen maken, zorg voor goed schoeisel en warme kleding, het kan boven erg koud zijn. Het is aan te raden kaartjes 24 uur van tevoren online te reserveren dat scheelt je veel tijd, bij de kassa staan soms mensen twee uur in de rij te wachten.

'572220' door Jeanne '572220' door Jeanne

Sri LankaYala Ruhunu NP

Sri LankaYala Ruhunu NP

Liefdevol

Jeanne

We rijden richting het Yala NP door een ongerept gebied, waar het dagelijks leven aan ons voorbij trok. Dit was een liefdevol tafereel wat zich afspeelde lang de kant van de weg. Wat kan ik er verder over zeggen dan alleen; "liefdevol".

'572164' door Jeanne '572164' door Jeanne

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Eén en al...vriendeli

Jeanne

We varen naar onze lodge in Tortuquero NP en is alleen per boot bereikbaar. Sinds 1975 is dit een beschermd gebied, en is 769 km2. groot. Dit prachtige gebied is een aanrader wanneer je naar Costa Rica gaat. Varen met een kano door de kanaaltjes waar de apen boven je hoofd van boom naar boom springen. Krokodillen liggen aan oevers in de zon te genieten. In het weekend zoeken gezinnen het water op om te vissen, te eten en te zwemmen. Als je voorbij komt varen zwaaien ze heel uitbundig.

'572083' door Jeanne '572083' door Jeanne

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Ijverig

Jeanne

Hoi-An is een heerlijke plaats om een paar dagen te verblijven. Er zijn veel galeries en ateliers waar veel moois wordt gemaakt. Kleding kun je op maat laten maken, binnen enkele dagen kun je met een mooie outfit de winkel uitlopen. Deze dame was ijverig bezig een aardewerk vaas te fabriceren, erg leuk om zo'n proces te volgen.

'572026' door Jeanne '572026' door Jeanne

Mexico

Mexico

Zoveel keus

Jeanne

Tijdens onze reis door Mexico kom je onderweg stalletjes tegen met eetwerk. Uiteraard stop je niet telkens, maar dit zag er wel heel aantrekkelijk uit. Omdat het er zoveel waren hebben wij ons verspreid zodat meerdere kraamhouders er baat bij hadden.