Jeanne

'1127420' door Jeanne '1127420' door Jeanne

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Kijken en proeven

Jeanne

Mercado Atarazanas, een overdekte markthal waar alles vers wordt aangeleverd, gelegen in het centrum van Malaga. De hal is gebouwd in 1876/1879, bijzonder aan dit gebouw is dat de achtergevel van prachtig gekleurd brandglas is. De hoofdingang heeft een Arabische poort. Een bezoek is zeer aan te raden, de geuren en kleuren zijn overweldigend en men laat je met alle plezier proeven. De markt is in drie delen opgedeeld, één met vis, één met vlees en één met groenten, fruit en noten .

'1127220' door Jeanne '1127220' door Jeanne

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Symbool van Thailand

Jeanne

De lotus is het symbool van Thailand. Deze prachtige muurschildering kwamen we tegen op onze reis door Oost Thailand. Voor mij had dit een wauw effect, juist door de kleuren.

'1127180' door Jeanne '1127180' door Jeanne

Sri LankaOost Sri Lanka

Sri LankaOost Sri Lanka

Vele goden

Jeanne

Een zesde van de bevolking is Hindoe (vooral Tamils) en wonen voornamelijk in het noorden en oosten van het eiland. Het is een belangrijke godsdienst wat te zien is aan de vele altaren en tempels. Het Hindoeïsme kent ontelbare goden, een belangrijke grondgedachte is het geloof in Samsara, de kringloop van geboorte, leven, sterven en wedergeboorte of reïncarnatie. Bij nieuwe maan worden de tempels het drukst bezocht.

'1127014' door Jeanne '1127014' door Jeanne

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Alles vers

Jeanne

De drijvende markten rondom Bangkok is zeker aan te raden om te bezoeken. De dames die met vers gemaakt voedsel iets proberen te verkopen aan toeristen. Een prachtig kleurrijk schouwspel.

'1126853' door Jeanne '1126853' door Jeanne

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Kleurrijk aardewerk

Jeanne

Tijdens onze wandeling komen wij in het witte bergdorpje Frigiliana. Wat een schattig plaatsjes en vanaf de hoogte een schitterend uitzicht. De restaurants, boetieks en galeries nodigen uit om te betreden. Wat mij erg opviel was het kleurrijke aardewerk dat aan de gevels pronkten.

'1126816' door Jeanne '1126816' door Jeanne

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Witte Tempel

Jeanne

Wat Rong Khun is een Boeddhistische plek, en wordt ook wel de Witte Tempel genoemd. De lotusbloem is een religieus en Nationaal symbool van Thailand en staat voor zuiverheid.

'1126307' door Jeanne '1126307' door Jeanne

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Ballonvaart

Jeanne

We hebben een ballonvaart gemaakt boven het prachtige vruchtbare gebied in de omgeving van de vulkaan Arenal (La Fortuna). Omdat het weer omsloeg is de landing op een stuk land terecht gekomen waar drie gezinnen wonen. De kinderen en de ouders kwamen naar ons toe want dit hadden ze nog niet eerder meegemaakt. Leuk om te zien was, dat de kids het mandje indoken.

'1126072' door Jeanne '1126072' door Jeanne

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Buitenaards

Jeanne

Lanzarote is een bijzonder eiland, in niets te vergelijken met de overige Canarische eilanden. We bezoeken onder andere Los Hervideros (LZ 703), een uniek gebied op het eiland . Het lavalandschap bestaat uit bijzondere rotsformaties en grotten. Leuk om te weten; in dit gebied zijn diverse reclamespots opgenomen van verschillende automerken. Dit buitenaardse landschap is heel bijzonder om te zien!!

'1125921' door Jeanne '1125921' door Jeanne

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Passie en energie

Jeanne

Tijdens een reis door Andalusië verblijven we een paar dagen in Granada. Wat een geweldige stad is dat. Ook is het de stad van de flamenco, vol passie en energie laat men zien hoe trots ze zijn op hun cultuur.

'1125818' door Jeanne '1125818' door Jeanne

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Zelf rijden, dat maar

Jeanne

We beginnen onze reis in Bangkok. Er stond een stadstour op het programma. Alle toeristische bezienswaardigheden hebben we gezien maar om zelf door de stad te rijden, dat maar niet. Gelukkig hadden we een goede gids en chauffeur die soms heel behendig door het verkeer manoeuvreerde.

'1125728' door Jeanne '1125728' door Jeanne

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Ook vandaag weer naar

Jeanne

Ook vandaag weer een prachtige dag om een wandeling te maken. We stappen de deur uit en staan direct in dit weidse landschap met zijn smalle slootjes, en mooi rietkragen. Deze winter zal nog lang in ons geheugen blijven!

'1125701' door Jeanne '1125701' door Jeanne

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Op een mooie...vrijda

Jeanne

Hoe heerlijk is het om er met dit bijzonder mooie weer erop uit te gaan. Vandaag een wandeling gemaakt door de duinen van Schoorl, waar we nauwelijks iemand tegen kwamen, hoe fijn is dat!!

'1125585' door Jeanne '1125585' door Jeanne

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Winterlandschap

Jeanne

Zoals zo veel mensen trekken we de natuur in. Hoe mooi is het om ons winterlandschap te fotograferen. Ook voor vogels is dit een bijzondere tijd, het zoeken naar voedsel wordt wat moeizamer. Vergeet ze daarom niet!!

'1125528' door Jeanne '1125528' door Jeanne

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Observerend

Jeanne

Opnieuw, de tekst is weggevallen bij de vorige foto! Op de grens Thailand / Laos komen wij tijdens een wandeling wat kleine dorpjes tegen. Mensen zijn vriendelijk en proberen met een glimlach contact te zoeken met ons Het zoontje kijk observerend toe.

'1125524' door Jeanne '1125524' door Jeanne

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Observeren

Jeanne

Op de grens Noord Thailand / Laos komen we tijdens onze wandeling langs wat kleine dorpjes waar het leven

'1125489' door Jeanne '1125489' door Jeanne

GuatemalaWestkust Guatemala

GuatemalaWestkust Guatemala

Van Rio Dulce naar...

Jeanne

We hebben een excursie gemaakt met de boot van Rio Dulce (zoete rivier) naar Livingstone, gelegen aan de Caraibische Zee. Een bijzonder mooie ervaring, je vaart deels door de jungle / mangrovebos waar veel is te gezien: vogels, leguanen, veel soorten bomen en planten. Het meer met de vele lotusbloemen is ook prachtig, aan het meer staan een paar huisjes die van daaruit een schitterend beeld geven van de omgeving. De tocht duurt ca. 2 tot 3 uur, een beetje afhankelijk welke gids je hebt.

'1125418' door Jeanne '1125418' door Jeanne

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Stadswandeling...Arri

Jeanne

Arrecife is een stad met 56.000 inwoners en daarmee de grootste stad van de Canarische Eilanden. De bruisende stad heeft rustige straatjes, hoekjes en steegjes: de haven El Charco is een wandeling meer dan waard! Het eiland heeft voornamelijk een witte bebouwing, de architect César Manrique heeft een zeer grote invloed gehad op de ontwikkeling van dit eiland. Voor wandel en fietsliefhebbers is dit een goede bestemming!

'1120064' door Jeanne '1120064' door Jeanne

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Er op uit met de fiet

Jeanne

Lombok was onze eindbestemming van onze rondreis. Ondanks dat het de bedoeling was te gaan relaxen zijn we er toch op uit gegaan. Fietsen gehuurd en we kijken wel hoe ver we komen. Even buiten de plaats Koeta troffen we dit prachtige stuk natuur aan, wat een schoonheid! Zo zie je maar, dit hadden we niet gezien als we op ons handdoekje waren blijven liggen!!

'1119910' door Jeanne '1119910' door Jeanne

GriekenlandKarpathos

GriekenlandKarpathos

Middeleeuws bergdorpj

Jeanne

Het plaatsje Aperi (400 inwoners) is een middeleeuws dorp dat 8 km. ten noorden van de hoofdstad ligt. Tussen 1700 en 1892 was dit de hoofdstad van het eiland. Nog steeds een belangrijke plaats, hier zetelt de aardbisschop van Karpathos en van het eiland Kasos. De bisschopskerk staat in het hart van Aperi, het witte bouwwerk met rode koepels torent boven het dorpje uit. Vanuit hier zijn prachtige wandelingen te maken die zeer duidelijk zijn aangegeven.

'1119868' door Jeanne '1119868' door Jeanne

GriekenlandKarpathos

GriekenlandKarpathos

Kan het nog Griekser

Jeanne

Dat Griekenland mijn favoriete Europese bestemming is heb ik al eerder laten weten. Het plaatsjes Menetes mag je dan ook niet missen, een prachtig bergdorpje midden op het zuidelijke deel van het eiland Karpathos, de route er naartoe is al adembenemend.

'1119805' door Jeanne '1119805' door Jeanne

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

Het toen zo vredige..

Jeanne

Lesbos heeft mijn hart gestolen, de gastvrijheid, heeft mij zeer geraakt. De toestand momenteel is dramatisch, voor iedereen, zowel de vluchtelingen als de bewoners zelf. Ons bezoek destijds was net voor de grote stroom vluchtelingen Griekenland bereikten. De beelden op TV waren soms voor ons herkenbare plaat(s)jes, we wandelden en zwommen daar. Ik hoop voor de eilandbewoners dat er ooit weer een periode zal aanbreken dat het weer net zo vredig zal zijn als toen wij er waren. Dit jaar was de planning weer naar Griekenland te gaan maar door de corona ging dat helaas niet door. Griekenlaan is voor ons een zeer geliefd land. Ieder eiland heeft zijn eigen identiteit en charme. Om de ware Griek te leren kennen is het aan te raden een auto te huren. Ondanks dat er veel toeristen naar Griekenland gaan zijn er op de eilanden nog genoeg plekjes waar alsof de tijd heeft stil gestaan zoals Vafios op Lesbos.

'1117254' door Jeanne '1117254' door Jeanne

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Big Boeddha

Jeanne

De grote Boeddha is gelegen op de heuvel Naga in Ampfoe Mueang Phuket. Dit standbeeld is het derde hoogste standbeeld van Thailand met een hoogte van 45 meter en 25 meter breed. Eenmaal bij de trap aangekomen om dichterbij de boeddha te komen heb je een fenomenaal uitzicht over het gehele zuidelijke deel van Phuket. Dit standbeeld kostte 30 miljoen Baht en is voornamelijk door donatie bij elkaar gekomen. In 2004 is men begonnen met de bouw, in 2015 werd de basis uitgebreid en in 2017 was het voor 80% voltooid. Het beeld is afgewerkt met zeer kleine vierkante stukjes wit Burmees Jade Marmer. Het is overigens vrij toegankelijk maar je kunt iets doneren maar is zeker niet verplicht.

'1117186' door Jeanne '1117186' door Jeanne

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Wonderschoon

Jeanne

Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland en kent een grote geschiedenis. De oude binnenstad is adembenemend mooi en daarom een reden om een stadwandeling te maken. Smalle straatjes met prachtige panden en mooie patio's die achter hoge smeedijzeren hekken verscholen liggen. De Arabische baden zijn ook zeker aan te raden een bezoek te brengen. De tuin eromheen is prachtig aangelegd met bloeiende planten en vele soorten bomen. De bloemen die over de muur groeien verraden al dat dit een mooie plek is.

'1117052' door Jeanne '1117052' door Jeanne

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Betoverend

Jeanne

We varen met een speedboot naar het James Bond eiland ( Khao Phing Kan) gelegen in het Ao Phang Nga N.P. Hier is in 1974 de film, Man With The Golden Gun opgenomen. Een geweldig mooie tocht waar de ene grillige kalksteenrotsformatie na de andere voorbij komt. Het is inmiddels wel ontdekt door toeristen maar de tocht is betoverend en hebben we niet willen missen.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik