Jeanne

'1117254' door Jeanne '1117254' door Jeanne

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Big Boeddha

Jeanne

De grote Boeddha is gelegen op de heuvel Naga in Ampfoe Mueang Phuket. Dit standbeeld is het derde hoogste standbeeld van Thailand met een hoogte van 45 meter en 25 meter breed. Eenmaal bij de trap aangekomen om dichterbij de boeddha te komen heb je een fenomenaal uitzicht over het gehele zuidelijke deel van Phuket. Dit standbeeld kostte 30 miljoen Baht en is voornamelijk door donatie bij elkaar gekomen. In 2004 is men begonnen met de bouw, in 2015 werd de basis uitgebreid en in 2017 was het voor 80% voltooid. Het beeld is afgewerkt met zeer kleine vierkante stukjes wit Burmees Jade Marmer. Het is overigens vrij toegankelijk maar je kunt iets doneren maar is zeker niet verplicht.

'1117186' door Jeanne '1117186' door Jeanne

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Wonderschoon

Jeanne

Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland en kent een grote geschiedenis. De oude binnenstad is adembenemend mooi en daarom een reden om een stadwandeling te maken. Smalle straatjes met prachtige panden en mooie patio's die achter hoge smeedijzeren hekken verscholen liggen. De Arabische baden zijn ook zeker aan te raden een bezoek te brengen. De tuin eromheen is prachtig aangelegd met bloeiende planten en vele soorten bomen. De bloemen die over de muur groeien verraden al dat dit een mooie plek is.

'1117052' door Jeanne '1117052' door Jeanne

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Betoverend

Jeanne

We varen met een speedboot naar het James Bond eiland ( Khao Phing Kan) gelegen in het Ao Phang Nga N.P. Hier is in 1974 de film, Man With The Golden Gun opgenomen. Een geweldig mooie tocht waar de ene grillige kalksteenrotsformatie na de andere voorbij komt. Het is inmiddels wel ontdekt door toeristen maar de tocht is betoverend en hebben we niet willen missen.

'1117012' door Jeanne '1117012' door Jeanne

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Lata Iscandar

Jeanne

Aan de hoofdweg bij Tapah ligt de waterval Lata Iscandar Hutan Lipur. Stoppen is een must, deze prachtige groene omgeving nodigt uit om je benen te strekken. In het weekend komen de mensen uit de omgeving hier naartoe voor vermaak. De nabij gelegen bouwvallige kraampjes verkopen souvenir, handwerk artikelen, kruiden en tropisch fruit. De gebakken banaan is heerlijk om mee te nemen voor onderweg.

'1116833' door Jeanne '1116833' door Jeanne

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Vers, vers, vers.

Jeanne

Mercado dos Lavradores is een grote markthal met vers fruit, groenten, vlees en vis in het oude stadsdeel Santa Maria, in het centrum van Funchal. Wanneer je een stadswandeling gaat maken loop dan ook hier even binnen. Traditie en folklore is nog steeds aanwezig, veel dames zijn kleurrijk, traditioneel gekleed.

'1116706' door Jeanne '1116706' door Jeanne

SpanjeGranada

SpanjeGranada

Afdeling Thee

Jeanne

Een bezoek brengen aan de specialiteiten - cadeau winkel Medievo is een lust voor het oog. Er is een grote verscheidenheid aan thee, kruiden, oliën, zoetigheid en prachtig Andalusies aardewerk te zien en te koop! Tijdens de stadswandeling kom je hier voorbij, tegenover de Koninklijke Kapel aan de Calle Carcel Baja 5 in Granada. Het nabij gelegen Plaza Romanilla is een uitstekende plek voor een hapje en een drankje!

'1116685' door Jeanne '1116685' door Jeanne

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Hoog en steil

Jeanne

Madeira is een rotsplateau in de Atlantische Oceaan van 57 km lang en 22 km breed. Men is daardoor genoodzaakt om in de hoogte, tegen de steile hellingen het gewas te verbouwen, voornamelijk bananen en druiven.

'1116637' door Jeanne '1116637' door Jeanne

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Alhambra

Jeanne

NIET SEVILLA MAAR GRANADA!!! Granada is een culturele stad met als hoogtepunt het Alhambra. Een bezoek brengen is een must maar een wandeling maken om het Alhambra is ook zeker een aanrader. De foto is gemaakt aan het einde van de wandeling bij de rivier de Darro.

'1116549' door Jeanne '1116549' door Jeanne

SpanjeSierra Nevada NP

SpanjeSierra Nevada NP

Uitgestrektheid

Jeanne

Wat een prachtig gebied is dit, witte dorpjes, uitgestrekt ruig landschap, de vergezichten en de vriendelijke mensen. Wandelen, slenteren door de nauwe straatjes, tapas eten op een terrasje ver van de bewoonde wereld. Granada op steenworp afstand, een stad die je ook zeker niet mag missen!!

'1116486' door Jeanne '1116486' door Jeanne

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Grillig en steil

Jeanne

We verblijven in Agios Sostis en wandelen langs een grillig pad naar het "liefdseiland" Cameo Island dat is te bereiken via een houten loopbrug. Er heerst hier een zeer relaxte sfeer en is populair als trouw locatie

'1116456' door Jeanne '1116456' door Jeanne

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Gigantische...ontwikk

Jeanne

Singapore is als tussenstop voor een paar dagen een aanrader. Adembenemend zijn de hoge bouwwerken waar niet alleen kantoren zijn gevestigd van multinationals maar er wordt ook gewoond op grote hoogte. De oude haven met zijn kleurrijke panden waar diverse restaurant zijn gevestigd, daar is het heerlijk toeven 's avonds. Deze stad is nog steeds in ontwikkeling, er wordt gewerkt aan een tweede grote haven die klaar moet zijn in 2025.

'1102905' door Jeanne '1102905' door Jeanne

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Oude binnenstad.

Jeanne

Mallorca heeft meer te bieden dan alleen maar strand. De stad Palma de Mallorca is zeer de moeite waard te verkennen, wandelend, op de fiets, of zittend in een rijtuig. Naast het culturele erfgoed zijn er boetieks, restaurants, galeries, musea, en gezellige bars waar je voortreffelijk tapas kunt eten. Je kunt de stad niet verlaten voordat je de Kathedraal Le Sue te hebben bezocht. Op de foto een prachtig bouwwerk uit de 14e eeuw, nabij Plaza Major. Voor de details, even openen aub.

'1102657' door Jeanne '1102657' door Jeanne

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Monastir uit de 15e..

Jeanne

Zakynthos heeft veel kerken zoals b.v. Monastir Anafronitria.(15e eeuw) oudste van het eiland. De schilderachtige binnenplaats met de verdediging storen als toegangspoort is een ware oase. Gelegen aan de noordwest kant van het eiland. Enkele jaren geleden is dit deel van het eiland zwaar getroffen door bosbranden, deze plek is gespaard gebleven.

'1102545' door Jeanne '1102545' door Jeanne

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Rijkelijk gedocoreerd

Jeanne

De Agio Dionysios Church is een Grieks-orthodoxe kerk gelegen aan de boulevard van de stad Zakynthos, ook wel Zante genoemd. De kerk is tijdens een zware aardbeving in 1953 gespaard gebleven. Het interieur is zeer indrukwekkend, marmeren zuilen, grote kroonluchters, pictogrammen, glas-in- loodramen, rood fluwelen stoelen en vergulde details. De indrukwekkende entree is rijkelijk gedecoreerd met mozaïeken ( foto).

'1102526' door Jeanne '1102526' door Jeanne

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Uitzicht bij Keri

Jeanne

De ruige zuidwestkust van het eiland is spectaculair zowel vanaf het water als van bovenaf gezien bij Keri. De plaats ligt op een berg en van daaruit een prachtig uitzicht naar de Ionische Zee. Tweehonderd meter hoger ligt de bekende vuurtoren waar de grootste vlag ter wereld wappert.

'1102294' door Jeanne '1102294' door Jeanne

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Grillig en steil

Jeanne

De grillige steile rotskust van zuid-west Zakynthos is het mooist te zien vanaf het water. Als je met de auto het eiland bezoekt zijn er diverse stops waar je de diepte kan ervaren zoals hier bij Keri.

'1102253' door Jeanne '1102253' door Jeanne

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Wirwar van straatjes,

Jeanne

Het dorp Jardim do Mar, letterlijk vertaald, tuin van de zee, is één van de mooiste dorpjes van Madeira. De wirwar van kleine straatjes zorgen voor een bijzonder effect. Het dorp is gelegen in het zuiden van het eiland. Een wandeling door het historische gedeelte geven je het gevoel of je in een doolhof terecht ben gekomen. Smalle straatjes, steegjes, en trappen, zorgen ervoor dat dit deel niet te bereiken is voor gemotoriseerd vervoer, bewoners brengen de boodschappen thuis per kruiwagen. Bijna alle straten zijn bedekt met zwart- wit mozaïektegels, soms in strakke lijnen en soms met uitbundig patronen. Zo hier en daar kom je één van de weinige bewoners tegen die ervoor zorgen dat hun straatje er spik en span uitziet. Een bezoek aan dit dorpje is een echte aanrader!

'1102175' door Jeanne '1102175' door Jeanne

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Adembenemend

Jeanne

Madeira heeft mij heel positief verrast. Dit eiland heeft echt veel te bieden, alleen zandstranden zijn er nauwelijks. Voor wandelaard is het een eldorado, wandelpaden zijn in diverse zwaartes uitgezet. Prachtige landschappen en vergezichten zorgen er voor, dat er menigmaal een fotostop nodig was.

'1102064' door Jeanne '1102064' door Jeanne

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Cheow Lan Lake

Jeanne

We varen op de Cheow Lan Lake in het Khao Sok National Park. Dit is een kunstmatig meer van 185 vierkante kilometer, door de bouw van de Rajjaprabha Dam in 1987 is dit ontstaan. Het is ontworpen als multifunctioneel project voor overstromingsbeheer, stoomopwekking, irrigatie en visserij. Het meer is gelegen in een prachtig oud regenwoud omringd door machtig mooie kalksteen formaties.

'1101932' door Jeanne '1101932' door Jeanne

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Petronas Towers

Jeanne

Voordat wij de Suria KLCC Shopping Mall binnen gaan, kijk ik nog even naar boven en zie de torens van de Petronas Towers boven de andere hoge bouwwerken uittorenen. Tijdens onze reizen proberen wij dit soort winkelcentra te mijden maar deze is toch echt wel de moeite waard om even van binnen te bekijken. Ik zou zeker even naar het KLCC park lopen met een prachtig aangelegde vijver. 's Avonds wordt hier een lichtshow gegeven en zijn de fonteinen schitterend verlicht. Even openen aub.

'1101853' door Jeanne '1101853' door Jeanne

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Bijzondere constructi

Jeanne

Bezig zijn met de visvangst is het dagelijks werk van de Vietnamees. Op de foto een bijzondere constructie op het water vanwaar de netten worden uitgezet en binnengehaald. Op de achtergrond de plaats Vinh, onze tussenstop op weg naar Hanoi.

'1101738' door Jeanne '1101738' door Jeanne

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Plaza de Espana

Jeanne

Panorama Sevilla is de belangrijkste plaats in Zuid - Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. Deze stad leent zich uitstekend voor een stedentrip, Plaza de España is dan ook zeker een must. Dit bouwwerk is in 1929 ter gelegenheid van de Ibero-Amerikaanse Tenstoonstelling aangelegd. Panorama even openen aub.

'1101723' door Jeanne '1101723' door Jeanne

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Geneeskrachtig

Jeanne

De Aloë Vera heeft een gele en een rode bloeiwijze en kenmerkend zijn de tandachtige bladeren. In Europa komen ze het meest voor rond de Middellandse Zee en de Canarische eilanden. Wij hebben ze op de Azoren en Madeira ook welig zien bloeien. Deze vetplant is vooral bekend om de medicinale werking en blijkt luchtzuiverend te werken. De oude Egyptenaren gebruikten het 5000 jaar geleden al als verkoelend middel bij zonnebrand, schaafwonden en andere huidaandoeningen.

'1101672' door Jeanne '1101672' door Jeanne

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Bloemeneiland

Jeanne

Madeira is met recht "het bloemeneiland". Het frisse groen is een streling voor het oog, sommige afgelegen dorpjes zijn pareltjes. Madeira heeft mij in alle opzichten verrast, voor wandelaars en natuurliefhebbers is het een zeer geschikte bestemming!!

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik