Jeanne

'1063382' door Jeanne '1063382' door Jeanne

Indonesië

Indonesië

Oppas

Jeanne

Wat je veel ziet in Indonesië is dat oma (Iboe) op de kleinkinderen past zodat de ouders kunnen werken. Omdat er geen pensioen is, zijn grootouders in veel gevallen afhankelijk van het inkomen van hun kinderen. De nazaten zijn vaak het pensioen van de oudere en dat vind men heel normaal.

'1050138' door Jeanne '1050138' door Jeanne

Portugal

Portugal

Wandeleiland Madeira

Jeanne

Madeira staat bekend om de levada's waarlangs je prachtige wandelingen kunt maken. Op de foto zie je een pad naar beneden gaan, naar Paul do Mar. Een pittige wandeling maar de uitzichten zijn fantastisch. De wandeling begint bij Hotel Jardim Atlantico nabij Prazeres en eindigt bij de waterval van Paul do Mar. Vanaf dit beginpunt heb je schitterend uitzicht over zee, de vissersdorpen en de omliggende bergen. Even openen a.u.b.

'1045375' door Jeanne '1045375' door Jeanne

Portugal

Portugal

Eén van de mooiste...

Jeanne

Jardim do Mar is één van de mooiste plaatsjes van Madeira. Smalle straatjes, steegjes, trappetjes en gangetjes maken het tot een doolhof en steeds weer opnieuw word je verrast. Toeristen zijn hier nauwelijks, voor gemotoriseerd verkeer is geen plaats, alleen buiten het centrum is een parkeerplaats. De bewoners brengen hun boodschappen naar huis met een kruiwagen, dat zegt al genoeg.

'1043787' door Jeanne '1043787' door Jeanne

Canada

Canada

Het machtige Maligne.

Jeanne

Maligne Lake ligt in Jasper N.P. één van de allermooiste natuurparken van Canada. Zowel voor wandelaars als watersporters is het een ideaal gebied. Beren ga je hier zeker zien maar let op de waarschuwingsborden tijdens het wandelen. Met de boot naar Spirit Island is ook zeker een aanrader. Maligne Lake is het op één na van grootste gletsjermeer ter wereld. Even openen a.u.b.

'1039677' door Jeanne '1039677' door Jeanne

Spanje

Spanje

Passie, temperament e

Jeanne

Tijdens ons verblijf in Andalusië hebben wij diverse flamingo optredens meegemaakt. Deze foto is gemaakt in Mijas op het stadplein waar diverse show's werden gegeven. Dit was één van de mooiste die ik deze reis heb gezien, vol passie, temperament en meeslepend. Even vergroten a.u.b.

'1037791' door Jeanne '1037791' door Jeanne

Portugal

Portugal

Overweldigend

Jeanne

Ponta de Sao Laurenco is een schiereiland op het oostelijke deel van Madeira. Deze landtong is 9 km. lang en 2 km. breed. Voor wandelaars is het een uitdaging, je moet wel enigszins conditie hebben. De uitzichten zijn overweldigend zowel vanaf de uitzichtpunten als tijdens de wandeling. De langste wandeling naar Casa de Sardinha is heen en terug 5 uur lopen. Mocht je de stoute schoenen aan doen, dan is het een onvergetelijke ervaring.

'1035276' door Jeanne '1035276' door Jeanne

Portugal

Portugal

Jardim Botanico Monte

Jeanne

Met de kabelbaan vanuit Funchal naar de botanische tuin Jardim Tropical Monte Palace. Een zeer fraai park met bloemen, planten en bomen vanuit elke hoek van de wereld. Vijvers, meren met kooikarpers, watervallen, goed beloopbare paden met duidelijke uitleg waar men zich bevindt. Omdat het op een berg (Monte) is gelegen moet je nogal wat hoogtes trotseren, veel trappen en steile paden omlaag en omhoog. Her en der in het park zijn ook kunstobjecten geplaatst. De entreeprijs per persoon is 10 Euro, entreeprijs inclusief retourticket kabelbaan ca. 22Euro Goede wandelschoenen en een beetje conditie is wel noodzakelijk. Even openen a.u.b.

'1029387' door Jeanne '1029387' door Jeanne

Portugal

Portugal

Madelena do Mar

Jeanne

Madelena do Mar is een klein vissersdorp aan de zuidwestelijke kust van Madeira. Een wandeling langs de promenade geeft uitzicht op zee en kliffen. Het is een zeer vruchtbaar gebied, door de gunstige ligging heeft het de grootste bananenplantage van het eiland. Even vergroten a.u.b.

'1027144' door Jeanne '1027144' door Jeanne

Portugal

Portugal

Hoogste klif van...Ma

Jeanne

Zoals ik bij mijn vorige foto vertelde, is een bezoek aan Miradouro Gabo Cirao nabij Camara de Lobos, meer dan waard. Je staat op een hoogte van 580 meter (hoogste klif van Madeira) en het uitzicht bij helder weer is fenomenaal. Op het smalle strookje aan de kustlijn verbouwen boeren hun gewas. Even vergroten a.u.b.

'1024040' door Jeanne '1024040' door Jeanne

Portugal

Portugal

Vanaf de hoogste klif

Jeanne

Vlakbij Funchal is het uitzichtpunt Gabo Girao in de gemeente Camera de Lobos. Vanaf de klif die een hoogte heeft van 580 meter heb je een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en bij helder weer zie je de hoofdstad Funchal. De glazen loopbrug maakt het ook speciaal, er doorheen kijkend zie je het plaatsje Fajas de Cabo. Dit plaatsje is sinds 2003 per kabelbaan te bereiken, voor die tijd alleen per boot. Voor de boeren die daar wonen is de aanleg van de kabelbaan een uitkomst. Breng na het bezoek aan de hoogste klif van Madeira een bezoek aan het plaatsje Camara de Lobos. Camera de Lobos is een oud en sfeervol vissersplaatsje met allerlei gekleurde huizen. Op de foto is op de achtergrond Funchal te zien.

'1020865' door Jeanne '1020865' door Jeanne

Portugal

Portugal

Vrolijk straatje

Jeanne

De hoofdstad Funchal op het eiland Madeira, is een gezellige stad. Een wandeling door de Rua Portao de Sao Tiago, de smalle straatjes met zijn restaurants, galeries, boetieks en niet te vergeten de kleurrijke beschilderde muren en deuren, is een bezoek waard. Zeg nu zelf, hier word je toch vrolijk van.

'1002043' door Jeanne '1002043' door Jeanne

Portugal

Portugal

Levada wandeling...Ra

Jeanne

De ingang van de Ruitertunnel naar de 25 bronnen van Rabacal. Onze wandeling begint bij het waterhuis bij Calheta. De tunnel is 800 meter lang, het pad is 50 cm. breed en daarlangs stroomt een waterkanaal. Zonder zaklantaarn zie je geen hand voor ogen, meenemen dus!! Nadat je de tunnel uitkomt sta je in een andere wereld, het romantische kanaalpad met haar boomheide, laurierbos en grote verscheidenheid aan bloemen, behoort tot de mooiste levadaroutes van het eiland. Het begin van de wandeling is redelijk relaxed, naarmate je verder naar het eindpunt gaat worden de paden onregelmatig. De lengte van de wandeling is 5.6 km. heen en ook weer terug. Onderweg zijn geen pleisterplaatsen, zelf eten en drinken meenemen. Eenmaal aangekomen bij de 25 bronnen kun je even afkoelen in het natuurlijke bad. Een wandeling om nooit meer te vergeten!!

'1001534' door Jeanne '1001534' door Jeanne

Portugal

Portugal

Lieflijk Sao Vicente

Jeanne

Sao Vicente is een lieflijk plaatsje gelegen in het noordwesten van Madeira. In het hart van het centrum staat een prachtige kerk. Via trappen versiert met bloeiende hortensia's, kun je rond het plaatsje lopen. Zeker aan te raden dit te bezoeken. Even vergroten a.u.b.

'1000782' door Jeanne '1000782' door Jeanne

Indonesië

Indonesië

Tsunami Palu

Jeanne

Dit is de plek waar de tsunami onlangs heeft plaatsgevonden op het eiland Sulawesi. Ik hoop dat deze lieve kindjes veilig zijn. Inmiddels de rampzalige beelden gezien van het rampgebied en die liegen er niet om. Reken maar dat het flink schrikken is geweest. Met heimwee denk ik terug aan al die lieve mensen daar. Even openen a.u.b.

'998157' door Jeanne '998157' door Jeanne

Spanje

Spanje

Granada

Jeanne

Wanneer je in Granada bent moet je het Alhambra bezoeken en ook het park Dehesa del Generalife. Verstandig is het, om van te voren kaarten te reserveren i.v.m. lange rijen bij de kassa. Tijdens de wandeling heb je een prachtig beeld op de oude wijken Sacromente en Albaicin. Niet voor niets staat het op de lijst van UNESCO. Als stedentrip een aanrader!!

'996551' door Jeanne '996551' door Jeanne

Nederland

Nederland

Dagje varen naar...He

Jeanne

Met de trein naar Den Bosch en van daaruit met de boot naar Heusden. Dit gerestaureerde vestingstadje ligt aan de Bergense Maas en heeft 1500 inwoners. Wanneer je aankomt varen heb je een prachtig beeld op de molen en de ophaalbrug. Het is aan te raden om niet bij de haven te blijven hangen maar een stadswandeling te maken waar de drukte van dagjesmensen ver te zoeken is. Even openen aub.

'995718' door Jeanne '995718' door Jeanne

Thailand

Thailand

Bezoek aan de Akha's

Jeanne

We verblijven een paar dagen in het Salong gebergte in het noorden van Thailand. We maken kennis met twee bergstammen waaronder het Akha volk, zij worden door de Thaise regering gezien als meest primitieve volk, want ze kunnen/konden nog lezen nog schrijven. Ik kan mij niet voorstellen dat dit heden ten dage nog zo is. Het inkomen komt voornamelijk uit traditioneel handwerk zoals kleding en houtsnijwerk die zij verkopen aan toeristen. Vanuit Chiang Mai/Chiang Rai kun je diverse bergvolkeren bezoeken.

'991635' door Jeanne '991635' door Jeanne

Costa Rica

Costa Rica

Middle of nowhere

Jeanne

We kwamen op een stuk land terecht waar drie gezinnen wonen in de middle of nowhere in de omgeving van La Fortuna. Onze ballonvaart eindigde op deze plek nadat het weer te riskant werd om verder te gaan. Tijdens de landing kwamen de kinderen al aangerend, dit hadden zij nog niet eerder meegemaakt. Ook ouders werden nieuwsgierig en kwamen kijken, het gebeuren maakten veel indruk. Dat hier nog lang over nagepraat zal gaan worden gelovig ik stellig, ook bij ons overigens. Nadat alles weer was ingeladen hadden de families al weer een plekje gezocht voor hun huis en wij werden vriendelijk uitgezwaaid. Even openen aub.

'989168' door Jeanne '989168' door Jeanne

Canada

Canada

Waterton Lake NP

Jeanne

We verblijven een aantal dagen in Waterton Lakes NP, grens Canada/Montana. Dit gebied is uitstekend geschikt om te wandelen, mountainbiken of paardrijden. In de winter zijn diverse paden gesloten i.v.m. sneeuwval. De kans dat je beren tegenkomt is groot, neem de waarschuwingsborden serieus! Dit gebied staat ook bekend om de Red Rock Canyon de naam zegt het al, rood gesteente. Wij zijn hier hoegenaamd geen toeristen tegengekomen, we hadden het gevoel alsof heel Canada voor ons was.

'987648' door Jeanne '987648' door Jeanne

Portugal

Portugal

Poco do Bacalhau...Az

Jeanne

Faja Grande op het eiland Flores, is het meest westelijke puntje van Europa. Een machtig landschap met watervallen van 90 meter hoogte die neervallen in Poco do Bacalhau een natuurlijke lagune en wordt gebruikt om te zwemmen. Voor wandelaars zeker aan te raden dit eiland te bezoeken. Een wandeling langs de ruige westkust naar Ponta da Faja is fenomenaal. De dorpjes in dit gebied zijn veelal stil en verlaten. De bewoners die er nog zijn, vertellen met trots dat de walvisvangst vroeger een grote bron van inkomsten was.

'986081' door Jeanne '986081' door Jeanne

Spanje

Spanje

Voorjaar op La Palma

Jeanne

La Palma is een echt wandeleiland. Er zijn in diverse categorieën routes uitgezet, van het ruige binnenland tot de schilderachtige pittoreske dorpjes, allemaal zeer de moeite waard. In het voorjaar staan vele planten en bloemen als juweeltjes te stralen. Zelf word ik hier heel blij van!!

'983697' door Jeanne '983697' door Jeanne

Spanje

Spanje

Het gespleten Ronda

Jeanne

Andalusië heeft mijn hart gestolen, de schilderachtige plaatsjes, landschappen en de vele witte dorpjes met smalle straatjes, de tapas en de wijn. Ronda is daar een voorbeeld van, hoewel je hier veel toeristen tegen komt mag je het zeker niet overslaan. Op de foto is te zien, de diepe kloof Tajo de Ronda, de rivier Guadalevin heeft het stadje in tweeën gesplitst.

'974016' door Jeanne '974016' door Jeanne

Thailand

Thailand

Koninklijke tempel...

Jeanne

De koninklijke tempel Nong Waeng in Khon Kaen in het zuidoosten van Thailand. Deze prachtige pagode heeft negen etages (50 meter hoog), vanaf de negende heb je een schitterend uitzicht over de omgeving. Hier leven veel monniken die zich voornamelijk bezig houden met het onderhoud. Zeer de moeite waard dit te bezoeken. Even vergroten aub.

'967811' door Jeanne '967811' door Jeanne

Thailand

Thailand

LUXE

Jeanne

Tijdens onze reis door Thailand waren de accommodaties nogal verschillend, van matig tot goed tot luxe. Deze viel voor mij wel onder de categorie Luxe, we hebben hier twee prachtige dagen gehad. Zeg nou zelf, ik heb toch niet te veel gezegd. Dit idyllisch gelegen hotel, ligt in de omgeving van Phitsanulok. 350 km. ten noorden van Bangkok. Even vergroten aub.