Jeaninejordaan

'428547' door Jeaninejordaan '428547' door Jeaninejordaan

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Eten op begrafenis

Jeaninejordaan

Begravenissen in China worden groots uitgepakt,veel mensen heel veel eten en tot slot mega knetterend vuurwerk! Deze vrouwen zorgen voor het eten en later de afwas van de vele kommetjes en eetstokjes.

'364148' door Jeaninejordaan '364148' door Jeaninejordaan

ChinaXinjiang

ChinaXinjiang

Theehuis

Jeaninejordaan

Deze foto maakte ik in een theehuis in kashgar .Vrouwen zie je op die plek (in theehuis) nauwlijks er zijn daar voornamelijk mannen die thee drinken en een broodje eten.

'364072' door Jeaninejordaan '364072' door Jeaninejordaan

ChinaXinjiang

ChinaXinjiang

In de bus

Jeaninejordaan

In de bus buiten Kashgar op weg naar een van de grootste bazaars in China schijnt het. In de bus is zie je een mix van kleurige Uygurs, Han Chinesen, Kyrgyzen, Tajiken en Uzbeks.

'363929' door Jeaninejordaan '363929' door Jeaninejordaan

ChinaXinjiang

ChinaXinjiang

Naar de markt

Jeaninejordaan

Deze foto maakte ik in Xinjiang deze famly was op weg naar de zondagmarkt niet in Kashgar maar een andere veel kleinere plaats.Maar ook hier was het een feest om er te zijn zoveel te zien en te horen!

'363837' door Jeaninejordaan '363837' door Jeaninejordaan

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Kerk

Jeaninejordaan

In de 14 en 15e eeuw waren er veel portugese ontdekkingsreizigers .Zo hadden ze oa kolonies in Brazilie India etc.Je ziet die invloeden terug in de bouwstijlen van kerken.

'363782' door Jeaninejordaan '363782' door Jeaninejordaan

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Lopen

Jeaninejordaan

Deze vrouwen komen van ver en lopen ook nog kilometers door en rond Varanasi.Varnasi is een van de heiligste plaatsen in India.Varanasi ligt aan de Ganges.

'363358' door Jeaninejordaan '363358' door Jeaninejordaan

ChinaXinjiang

ChinaXinjiang

Kashgar

Jeaninejordaan

Op de zondagveemarkt in kashgar stonden deze geiten te wachten op een nieuwe baas.Mensen komen van heinde en ver er wordt onderhandeld , ver- en gekocht gekletst gegeten etc .Versierde messen paardentuig touw van alles wordt er verkocht. Maar het belangrijkste is het verkopen van de dieren,

'363289' door Jeaninejordaan '363289' door Jeaninejordaan

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Spirituele plek

Jeaninejordaan

Deze vrouwen hadden vroeg in de ochtend op ganges gevaren om iets te offeren gebeden te doen etc.en kwamen hier terug aan wal.Meestal offeren ze een bakje waar een kaars en een oranjebloemetje in zit die drijven dan op het water. Een spirituele plek

'363071' door Jeaninejordaan '363071' door Jeaninejordaan

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Onderweg

Jeaninejordaan

Deze aardige vrouw kwamen we tegen op onze tocht door de bergen.Opweg naar een tempel waar een oude vrouw alleen woonde die ziek was en medicijnen nodig had.We logeerden in Chawu een heel mooi plaatsje in de provicie Anhui in China. Je komt daar hoogst zelden een buitenlandse toerist tegen.Dat maakt het extra speciaal.

'363036' door Jeaninejordaan '363036' door Jeaninejordaan

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Baby

Jeaninejordaan

Babybezoek in Anhui .De baby was zo dik ingepakt dat ze zich nauwlijks kon bewegen.Haar wiegje was een oude voederbak . Opa had een katoenen dekentje gemaakt van het katoen van eigen land.

'362982' door Jeaninejordaan '362982' door Jeaninejordaan

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Shanghai!

Jeaninejordaan

Een oud buurtje in Shanghai in de buurt van de Bund. In rap tempo verdwijnen dit soort oude buurtjes de huizen maken plaats voor torenhoge flats. Shanghai heeft zoveel gezichten hip, trendy, oud,nieuw westers en chinees. De stad blijft intrigeren en inspireren!

'362955' door Jeaninejordaan '362955' door Jeaninejordaan

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Best spannend

Jeaninejordaan

Ik fietste achter ons oude buurtje in Shanghai om fruit te kopen toen ik deze kinderen tegen kwam.Ze wilden graag op de foto toen ze zagen dat ik m'n toestel bij me had.Maar vonden het ook best spannend.

'362924' door Jeaninejordaan '362924' door Jeaninejordaan

ChinaXinjiang

ChinaXinjiang

Op een bankje

Jeaninejordaan

Even genieten van een momentje rust.Deze mannen zaten heerlijk te keuvelen en te kletsen met iedereendie voorbij kwam. Ze vonden het best dat ik een foto van ze maakten.Toen ik ze de foto liet zien waren ze aangenaam verrast.

'362896' door Jeaninejordaan '362896' door Jeaninejordaan

IndiaKerala

IndiaKerala

Bloemenkranzen

Jeaninejordaan

Heel vroeg op de markt in Mysore.verkopers zitten klaar om hun bloemen aan de man te brengen..Er worden lange slingers van gemaakt. Men gebruikt ze om te offeren de bloemen kransen zie je overal in tempels , huisaltaartjes om koeienhalzen etc.

'362820' door Jeaninejordaan '362820' door Jeaninejordaan

ChinaXinjiang

ChinaXinjiang

Avondzon

Jeaninejordaan

Na een lange wandeling langs het meer waren we behoorlijk moe .Maar telkens werden we weer verrast doordat het landschap zo snel van kleur en sfeer veanderende .Dat hield ons op de been .Was zo indrukwekkend.

'362806' door Jeaninejordaan '362806' door Jeaninejordaan

ChinaXinjiang

ChinaXinjiang

Avondzon

Jeaninejordaan

Deze Kirgis vrouw inspecteerd haar schapen.Wij sliepen aan het meer in een van de yurts in de verte (je ziet 5 kleine witte stipjes) We liepen rond het meer dat op een hoogte van 3.600 feet ligt.Een heerlijke lange wandeling!

'362765' door Jeaninejordaan '362765' door Jeaninejordaan

BhutanThimphu

BhutanThimphu

Feest

Jeaninejordaan

In Buthan wordt in september het Viswa Karma Puja festival gevierd. Zowel door Boeddhisten als Hindoes vereren dan de god Viswa Karma . Deze god is een architect en ingenieur en staat ook symbool voor alles wat met techniek en technologie heeft te maken. Alle auto’s in Bhutan worden dan ook heel uitgebreid op kitscherige wijze versierd en alle construciewerken liggen stil.Dit jongetje stond op de plek waar iets daarvoor een versierde traktor stond.

'362746' door Jeaninejordaan '362746' door Jeaninejordaan

ChinaXinjiang

ChinaXinjiang

Family

Jeaninejordaan

Wij sliepen in een yurt van deze mensen.Aan het Karakul lake op een hoogte van 3.600 feet.Door de hoogte had ik knallende koppijn en kon niet erg goed slapen.Terwijl we op een enorme stapel dekens lagen.De hele nacht werd er gekletst bij het vuur Oma, moeder, dochter broers zussen ik had geen idee hoe de relaties in elkaar zaten.Hier worden nog zoveel verhalen verteld.Dat is toch het voordeel dat er minder tv computer etc is.

'362698' door Jeaninejordaan '362698' door Jeaninejordaan

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Heilige plaats

Jeaninejordaan

Deze vrouw fotografeerde ik heel vroeg in de morgen het was nog koud. Zijj voer hier om mensen op te halen en een tocht over de ganges te maken.Varanasi is een van de heiligste plaatsen in India. Doden worden op de oever gecremeerd in de buitenlucht.

'362648' door Jeaninejordaan '362648' door Jeaninejordaan

ChinaXinjiang

ChinaXinjiang

Ganija

Jeaninejordaan

Deze vrouw fotografeerde ik buiten Xiahe in de Ganjia grasvlakte .Op die grasvlakte leven in de zomer veel mensen in yurts . Die yurts heb ik toen ik er in maart was niet gezien het was nog te koud .

'362622' door Jeaninejordaan '362622' door Jeaninejordaan

ChinaXinjiang

ChinaXinjiang

Grannaatappel

Jeaninejordaan

Granaatappel staat al langer bekend als 'superfood', maar nu blijkt dat de stoffen in granaatappel het verouderingsproces van ons lichaam afremt.In kashgar vollop als sapje te drinken.Het is een heerlijk drankje.

'362595' door Jeaninejordaan '362595' door Jeaninejordaan

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Varanasi

Jeaninejordaan

Varanassi is een heilige plaats die aan de ganges ligt.De stad is al duizenden jaren een cultureel en religieus centrum.De stad wordt ook wel "de stad van de tempels", "stad van het licht", "de heilige stad van india" etc. genoemd.Deze vrouw liep daar ook al kilometers samen met een heleboel andere vrouwen.

'362563' door Jeaninejordaan '362563' door Jeaninejordaan

ChinaNingxia en Gansu

ChinaNingxia en Gansu

A meditatie

Jeaninejordaan

In Xiahe ligt het grootste Tibethaanse klooster buiten tibet Het ligt op 3000 meter hoogte . Een indrukwekkende plek . Tibethanen komen van heinde en ver om het klooster te bezoeken.

'362557' door Jeaninejordaan '362557' door Jeaninejordaan

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Uitrusten

Jeaninejordaan

Ergens op een marktje in Yunnan .Deze mensen hadden hun waar verkocht en weer andere spullen gekocht of geruild (dat zie je nog regelmatig op het Chinese platteland).Rusten even heerlijk uit

Community updates

REIZIGER VAN DE WEEK
20-11-2020 Verdien jij ook een rugzak van Eastpak? Elke week geven we een Eastpak-rugzak cadeau aan iemand die een reisdroom heeft waargemaakt: de Reiziger van de Week. Ben jij de volgende gelukkige? Je hebt nog t/m maandag 23 november 23:59:59 om jezelf of iemand anders te nomineren voor de huidige nominatieronde! Stuur hier je nominatie in.

DE GROTE NATUUR QUIZ
06-11-2020 Test je kennis van de natuur tijdens de online Grote Natuur Quiz op 26 november en neem het live op tegen natuurliefhebbers uit heel Nederland. Natuurlijk maak je ook kans op verschillende leuke prijzen!
Koop nu je ticket in onze webshop. (Met je deelname steun je het Wereld Natuurd Fonds!)

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
06-11-2020 Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

week 47 | Community toppers

Svartifoss "De Zwarte Waterval". Foto: HenkVanetie

1. Topreview: Indonesië • Makassar door Graaf
2. Topfoto & tip: Svartifoss "De Zwarte Waterval" door HenkVanetie
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Antwan
5. Nieuwkomer: FBNN

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik