Jboeve

'383165' door Jboeve '383165' door Jboeve

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Dakterras New York

Jboeve

Dankzij een goede tip uitgekomen op dit dakterras met een geweldig uitzicht inclusief een hapje en een drankje! Beetje fris in de winter maar zeker de moeite waard.

'383164' door Jboeve '383164' door Jboeve

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Kaapstad, uitzicht...

Jboeve

Aan het einde van de middag Lions Head beklommen, zonsondergang gekeken en met volle maan weer afgedaald. Gelukkig bovenop wel deze mooie foto weten te maken.

'372956' door Jboeve '372956' door Jboeve

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Tortuguero NP

Jboeve

Mocht u ooit in de gelegenheid komen om naar Tortuguero NP te gaan, zeker doen! We hebben een middag door het natuurpark gekanood en ongelooflijk mooi wildlife gezien, waaronder deze Leguaan.

'372954' door Jboeve '372954' door Jboeve

HondurasWest Honduras

HondurasWest Honduras

Kleurrijke Papegaai

Jboeve

Tijdens onze reis door Honduras ook naar de Copan Ruines geweest! Een enorme aanrader! Er leven veel papegaaien welke een mooie foto op kunnen leveren.

'372922' door Jboeve '372922' door Jboeve

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Rivier de Maas in de.

Jboeve

Een erg vroege vlucht terug naar Nederland betekend ook dat je vroeg aankomt op Schiphol. Ondanks de gemiste slaap maakte dit uitzicht vanuit het vliegtuig over de Maas en Rotterdam veel goed.

'372915' door Jboeve '372915' door Jboeve

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Miami Beach

Jboeve

Na een heerlijke dag naar het Zuidelijkste puntje van South Beach gelopen en daar de prachtige zonsondergang gezien over Miami. Met de haven die er tussenin ligt geeft het een bijzonder effect.

'342957' door Jboeve '342957' door Jboeve

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Alles omvattende witt

Jboeve

Tijdens een flinke sneeuwbui toch maar de lift gepakt naar een hoogte van ruim 3300. Uitzicht was 'beperkt' maar wel erg bijzonder om te zien!

'342946' door Jboeve '342946' door Jboeve

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Sneeuwformatie

Jboeve

Door veel sneeuw en harde wind vormen zich mooie formaties rond rotsen! Met een mooi weer en een strakblauwe lucht zorgt dit voor een mooie foto.

'342935' door Jboeve '342935' door Jboeve

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

New York by night

Jboeve

Uitzicht vanaf Empire State Building! Het uitzicht is niet alleen geweldig overdag maar ook 's nachts! Het mooie is beide door naar boven te gaan iets voor zonsondergang! (hou wel rekening met de lange wachtrij)

'342934' door Jboeve '342934' door Jboeve

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

New York by night

Jboeve

Wat een geweldige stad! Foto gemaakt just after sunset. Veel geluk met de strakblauwe lucht in December. Mooie stad om foto's te maken! The City That Never Sleeps!

'342933' door Jboeve '342933' door Jboeve

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Venice

Jboeve

Niet lang voor zonsondergang deze foto gemaakt van een van de vele mooie kanalen in Venetie! Ondanks de vele toeristen blijft het een enorm mooie stad om te bezoeken.

'342932' door Jboeve '342932' door Jboeve

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Trocadero Parijs

Jboeve

In Februari 2011 een bezoek gebracht aan Parijs. Mooi om deze stad in de wintersfeer te zien! Vanaf Trocadero een geweldig uitzicht over de stad en de Eiffeltoren.

'287682' door Jboeve '287682' door Jboeve

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Chobe N.P.

Jboeve

Zonsondergangen zorgen vooral in Afrika voor enorm mooie foto momenten! zo ook hier in Chobe N.P. Na een geweldige bootsafari werden we ook nog getrakteerd op deze geweldige zonsondergang!

'287588' door Jboeve '287588' door Jboeve

NamibiëSkeleton Coast

NamibiëSkeleton Coast

Skeleton Coast

Jboeve

Een quad safari door de duinen van de Skeleton Coast is misschien ietwat touristisch maar het is naar mijn idee de mooiste manier dit geweldige wonder te aanschouwen en enigzins te beseffen wat zijn omvang is! Super bijzonder is dat dit alles grenst aan de Atlantische Oceaan!

'287587' door Jboeve '287587' door Jboeve

Swaziland

Swaziland

Hlane NP Sunrise

Jboeve

Vroeg op staan word vaak beloond, zo ook deze morgen in Hlane Royal National Park in Swaziland! De dauw en de Afrikaanse zon maakte het een adembenemende ochtend!

'287584' door Jboeve '287584' door Jboeve

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Namibian Desert

Jboeve

Onderweg vanaf Dune 45 naar Dead valley wist ik dit plaatje te schieten! De scherpe rand van de duin kan de windrichting worden afgeleid. Op de voorgrond de droogte van de woenstijn die op veel plekken na een regenbui barst van leven!

'287274' door Jboeve '287274' door Jboeve

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Zonsondergang vanaf..

Jboeve

Op ongeveer 5 minuten rijden van m'n toenmalige woonadres was de plek genaamd Signal Hill, veel mensen komen daar kijken naar de zonsondergang met eventueel een glaasje wijn erbij! De oceaan bedekt met wolken maakt het plaatje nog bijzonderder!

'287273' door Jboeve '287273' door Jboeve

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Bruiloft in Bokaap

Jboeve

In een van de meest kleurrijke wijk van Kaapstad kwam ik deze bruiloft tegen, gelukkig hadden ze er geen problemen mee om op de foto te komen! Bokaap is een grote moslim wijk dichtbij het centrum van Kaapstad!

'286178' door Jboeve '286178' door Jboeve

RuslandZuid Rusland

RuslandZuid Rusland

Halo's

Jboeve

"Kring om de zon, daar huilen vrouwen en kinderen om" met een ander woord worden deze kringen: Halo's genoemd! Bij het Baikal meer in Rusland was deze kring erg duidelijk en super helder te zien! De ring ontstaat door breking en weerkaatsing van het zonlicht in de ijskristalletjes, waaruit die hoge wolken bestaan.

'285643' door Jboeve '285643' door Jboeve

MongoliëUlaanbatar

MongoliëUlaanbatar

Melkweg

Jboeve

In Terelj National Park, net buiten Ulaanbatar heb je totaal geen last van lichtvervuiling! Als je het geluk hebt dat er weinig tot geen bewolking is in die nacht dan zul je een sterrenhemel aantreffen die niet vast te leggen is op een foto! Hopelijk krijg je met deze foto toch een beetje een indruk!

'285641' door Jboeve '285641' door Jboeve

RuslandMoskou

RuslandMoskou

St. Basilius...Kathed

Jboeve

Vaak ziet iedereen dit gebouw alleen maar van de buitenkant! Het wordt vaak gezien als 'het plaatje' voor Moskou, wat veel mensen niet weten is dat deze kathedraal er van binnen ook enorm mooi uitziet!

'285639' door Jboeve '285639' door Jboeve

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Moskou

Jboeve

Op zoek naar 'de' Universiteit van Moskou kwamen we langs dit enorme gebouw! We dachten eerst dat dit de Universiteit was maar later bleek dat die nog tig-keer zo groot is! Op de voorgrond een van de vele breden wegen door de stad!

'282121' door Jboeve '282121' door Jboeve

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Moskova

Jboeve

Een 18-baans 'snel'weg midden door Moskou waar elke auto een maximale snelheid probeerd te halen voordat ze weer moeten stoppen bij het volgende stoplicht! Gaaf om te zien:)

'282119' door Jboeve '282119' door Jboeve

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Pudong vanaf The Bund

Jboeve

Dit is 'm dan! de foto die iedereen maakt van Shanghai.. Erg mooi om het met eigen ogen te zien.. Eerst overdag gekeken en daarna 's avonds, mijn voorkeur heeft de avond, is het naar mij idee een stuk indrukwekkender, kijk en oordeel zelf!

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik