JasperSneep

'412324' door JasperSneep '412324' door JasperSneep

Montenegro

Montenegro

Stuwmeer richting...P

JasperSneep

Net als je de grens met Bosnie hebt gehad, ontpopt dit kunstmatige stuwmeer met z'n prachtige kleuren in het noorden van Montenegro. Als je van steile wegen en van vergezichten houdt en ondertussen de meest mooie landschappen aan je voorbij ziet gaan, dan is dit the place to be. Overigens is het gedeelte tot aan de grens met Montenegro een waanzinnig mooi stukje Bosnie (zonder veel oorlogsverleden)

'412210' door JasperSneep '412210' door JasperSneep

MontenegroPodgorica

MontenegroPodgorica

De lokale Niagara...F

JasperSneep

Ok, het was even zoeken en alleen een miniscuul bordje met de lokale naam zorgde ervoor dat we hier uitkwamen. Het was een zo goed als drooggevallen riviertje, waarvan we totaal niet hadden verwacht dat het zo'n lange en diepe waterval zou zijn. Er zit een restaurant naast, maar heel eerlijk, we waren de enige toeristen naast een handje locals.

'412206' door JasperSneep '412206' door JasperSneep

KroatiëPlitvice NP

KroatiëPlitvice NP

Plitvice

JasperSneep

Onbeschrijflijk mooi, ergens heeft het wel iets sprookjesachtigs a la Efteling maar dan met watervallen, groen en helaas ook hordes toeristen. Maar must do in Kroatie! Als je uit de boot bent, gewoon ff ergens stoppen en als eenmaal de stoot toeristen die in hetzelfde bootje als jou zaten weg is, weer je weg vervolgen langs dit natuurschoon.

'412204' door JasperSneep '412204' door JasperSneep

Bosnië-HerzegovinaMostar

Bosnië-HerzegovinaMostar

Mostar

JasperSneep

Prachtig gedeelte rondom de beroemde brug, ondanks hordes toeristen. Het is bijzonder om bij een icoon uit de oorlog te mogen zijn. Op zo'n 5 min afstand, ook langs het water troffen we dit tafereel aan. Stille herinnering aan een gruwelijke tijd.

'412199' door JasperSneep '412199' door JasperSneep

Montenegro

Montenegro

Zabljak

JasperSneep

Prachtig gebied, rondom Durmitor NP, gelegen in het noorden van Montenegro. Ongerept, onontdekt door de massa en toch ook weer modern (openbaar wifi op de gekste plekken). Ideaal, je betaalt in euro's en spotgoedkoop voor een euroland :-)

'412197' door JasperSneep '412197' door JasperSneep

Montenegro

Montenegro

Durmitor National Par

JasperSneep

Vanuit Bosnie reden we vol verwachting Montenegro in en het was al een fantastische roadtrip. Via een stuwmeer in het noorden van Montenegro richting Durmitor NP reden we langs verlaten gebieden met zo nu en dan een herder met schapen, gevolgd door stilte. Geen hordes auto's, maar natuur! De bergen werden steeds grilliger en oh zo mooi! Het betrof de route van Pluzine naar Zabljak.

'412196' door JasperSneep '412196' door JasperSneep

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Lokale visser op Lake

JasperSneep

Een lokale visser op het prachtige Lake Inle. Het bijzondere is dat hij roeit met z'n voet en met z'n handen het visnet uitgooit om de oogst van de dag te gaan binnensprokkelen

'369764' door JasperSneep '369764' door JasperSneep

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Onderweg op de Salar.

JasperSneep

We verstonden elkaar totaal niet, wij spraken geen Spaans, zij geen Engels. De eerste dag zat de vrouw achter in de auto, lachend als je omkeek en verroerde geen moment. Bij de lunch bleek waarom. Ze had ´s morgens heel vroeg al een pan vol met quinoa en groente voorbereid en die wilde ze kost wat kost warm houden voor ons. Na de lunch zat ze er veel relaxter bij en de volgende dag zat ze er weer met de nodige doeken om de pan heengeslagen en vriendelijk lachend. Je proefde de liefde voor koken terug in haar quinoa, heerlijk! Met recht een ware ontmoeting met een andere cultuur!

'478926' door JasperSneep '478926' door JasperSneep

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Pizza en overheerlijk

JasperSneep

In Villasimius kun je heerlijke pizza's, pasta en salades eten bij Cri Cri, zonder dat je rekening hoeft te houden met de siesta tijd (alle restaurants zitten dicht tussen 13 en 16 uur). Dit gezellige restaurantje, waar je ook lekker buiten uit de zon kan zitten, is niet al te duur en er zitten ook locals. Wij waren er in oktober, hoe het in het hoogseizoen is, don't know. En als je uitgegeten bent, moet je even de weg oversteken naar Mi Amore.. voor het allerlekkerste en beste zelfgemaakte ijs. Met name de ananas-smaak was bij ons favoriet!

'324045' door JasperSneep '324045' door JasperSneep

Costa RicaNoord Costa Rica

Costa RicaNoord Costa Rica

Rincon de la Vieja

JasperSneep

Genomen tijdens een wandel-tochtje door de regenwouden vlakbij Rincon de la Vieja. Regenwoud meets vulkanisch, een mooie combinatie. Door de zwavel krijg je een "spookachtig en mysterieus" beeld

'322246' door JasperSneep '322246' door JasperSneep

EgypteAswan

EgypteAswan

Aswan

JasperSneep

Vanaf een feloeka op de Nijl een mooi uitzicht op de stad Aswan. Aswan heeft een geweldige ligging aan de Nijl en in combi met de vele andere feloeka's maakte dit alles het helemaal compleet.

'322133' door JasperSneep '322133' door JasperSneep

LetlandRiga

LetlandRiga

Downtown Riga

JasperSneep

Te midden van bakken sneeuw ons prima vermaakt in deze stad. Lekker compact, dus je kan alles zien in een lang weekend. Op dit plein zit een heerlijk restaurantje, waar je heel erg lekker kunt eten.

'321971' door JasperSneep '321971' door JasperSneep

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Angkor Wat

JasperSneep

Het Angkor complex bij Siem Reap, een absolute aanrader. Als je wil kun je hier dagen rondstruinen en telkens een nieuwe tempel "ontdekken". Prachtig land, wel met duidelijke littekens vh Rode Khmer regime destijds.

'321952' door JasperSneep '321952' door JasperSneep

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Sydney Harbour

JasperSneep

Een vd meest indrukwekkende havens met behoud van natuur, pracht en woonomgeving, waar je telkens weer van kan genieten, ook als je een vd vele ferries pakt.

'321948' door JasperSneep '321948' door JasperSneep

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Sydney Opera House

JasperSneep

Vroeger toen ik nog klein was wilde ik altijd al naar Australie (Flying Doctors op tv werkte alleen maar mee) en dit icoon van Australie is natuurlijk een heel bijzonder gebouw die ik tot nu toe heb gezien.

'321944' door JasperSneep '321944' door JasperSneep

PanamaCaribische kust

PanamaCaribische kust

Bocas del Toro

JasperSneep

Bocas del Toro, allerlei eilandjes bij elkaar. Zo kun je dolfijnen spotten, maar ook op zo goed als verlaten strandjes (met palmbomen en helder blauw water) dit soort foto's maken. Dit was overigens op Bocas del Drago, bovenin het hoofdeiland.

'321939' door JasperSneep '321939' door JasperSneep

EstlandTallinn

EstlandTallinn

Paldiski

JasperSneep

CNN had het over "Arctic freezing", dus wij moesten zonodig met -15 overdag er op uit. Paldiski is een stadje waar vroeger een grote Sovjet-basis was en nu eigenlijk steeds meer een spookstad geworden is. Er wonen wel heel veel Russen, toch hebben we het dik 2 uur volgehouden, maar toen weer terug met de trein richting Tallinn.

'321938' door JasperSneep '321938' door JasperSneep

EstlandTallinn

EstlandTallinn

Cityview Tallinn

JasperSneep

Een erg leuke Middeleeuwse stad, compleet met allerlei kronkelweggetjes, ommuring, lekkere restaurantjes en fraaie oude panden in de binnenstad. En vergeet de uberluxe shoppingmalls niet, daar kan NL nog wat van leren

'321937' door JasperSneep '321937' door JasperSneep

EstlandTallinn

EstlandTallinn

Russisch Orthodoxe...

JasperSneep

Russisch Orthodoxe kerk in Tallinn, Estland. Van buiten al mooi, van binnen nog veel mooier! Van binnen zie je hoe hoog het gebouw werkelijk is en alle pracht en praal is verbazingwekkend.

'321736' door JasperSneep '321736' door JasperSneep

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Big momma slaapt even

JasperSneep

Siesta time! Lekker ongegeneerd en ook nog eens erg charming er bij liggen, het was al warm genoeg die dag. Als dat geen low energy is ;-)

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik