Janhermens

'417835' door Janhermens '417835' door Janhermens

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Verlangen

Janhermens

Zoals dit meisje vanuit de bus kijkt naar die twee toeristen en misschien wel verlangt naar 'een ander leven', zo verlangen wij reizigers steeds weer naar het onbekende, naar misschien wel 'een beter leven'!

'417814' door Janhermens '417814' door Janhermens

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Slenteren door...Kath

Janhermens

Kathmandu is een van de meest vervuilde steden ter wereld. Door de stad stroomt de rivier Vishnumati, de meest vervuilde rivier ter wereld. De stad kent vele niet verharde en/of geasfalteerde straten, waardoor stof misschien wel het grootste probleem van de stad is, naast de overbevolking en het vaak ontbreken van elektriciteit en stromend water. Maar ondanks alles is Kathmandu, is Nepal een belevenis!

'375469' door Janhermens '375469' door Janhermens

MaleisiëTaman Negara

MaleisiëTaman Negara

Orang Asli

Janhermens

In Taman Negar kun je via de rivier naar een ‘Orang Asli’-dorp gaan. De mensen die daar wonen, in het oerwoud dus, behoren tot de oorspronkelijke rondtrekkende bewoners van Maleisië. Hun enigste bezit bestaat uit fruitbomen, ergens in het oerwoud, en blaaspijpen met giftige pijlen. Er bestaan er nog maar weinigen van (enkele tienduizenden). De stam die wij bezochten, de Bateq, wonen al dichtbij de bewoonde wereld. Ze wonen en leven nog oorspronkelijk, maar ze zijn er natuurlijk voor ons, ons toeristen! Normaal gesproken zijn ze erg op zichzelf, maar deze stam al minder. Potten en pannen zijn inmiddels niet meer van klei en het benen mes is vervangen door een stalen. Normaal droegen ze nauwelijks kleren, tegenwoordig worden ze ´gedwongen´ door de overheid gegeven fleurige kleren te dragen. Ze leven in en van het oerwoud. Hebben ze andere dingen nodig dan ze zelf kunnen bemachtigen, wordt er geruild met andere stammen, zélfs met de gewone Maleiers. Ze krijgen af en toe wel eens geld van toeristen, maar weten dan niet wat er mee te doen.

'373533' door Janhermens '373533' door Janhermens

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Reaching Up

Janhermens

Als je de stad Georg Town op het Maleise eiland Pinang te voet of per trishaw bezoekt, zie je op verschillende punten muurschilderingen van diverse artiesten. Deze muurschilderingen worden bijna altijd gecombineerd met bestaande objecten, zodat het lijkt alsof de voorstelling een bestaande situatie is. In 'Lebuh Cannon' vind je op de zijmuur van het laatste pand vlak voor de 'Acheen Moskee' dit jongetje dat, op een stoel staande, zijn hand uitstrekt naar een voorwerp boven hem. De bewoner van het pand zorgt ervoor dat er elke dag iets ligt, deze keer een appel! Het jongetje kijkt enigszins schichtig naar de hoek of er niemand komt! Van enige afstand zie je nauwelijks dat dit een gedeeltelijk geschilderd tafereel is. De kunstenaar van veel van deze werken is Ernest Zacharevic, een Litouwse toerist, die een aantal jaren in deze stad bleef hangen om er muurschilderingen aan te brengen.

'373451' door Janhermens '373451' door Janhermens

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Children in a Boat

Janhermens

Als je de stad Georg Town op het Maleise eiland Pinang te voet of per trishaw bezoekt, zie je op verschillende punten muurschilderingen van diverse artiesten. Deze muurschilderingen worden bijna altijd gecombineerd met bestaande objecten, zodat het lijkt alsof de voorstelling een bestaande situatie is. In de oude haven 'Chew Jetty', die geheel gebouwd is op palen, zie je op een van de houten huizen de voorstelling 'Children in a boat'.

'373427' door Janhermens '373427' door Janhermens

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Little Girl in Blue

Janhermens

Als je de stad Georg Town op het Maleise eiland Pinang te voet of per trishaw bezoekt, zie je op verschillende punten muurschilderingen van diverse artiesten. Deze muurschilderingen worden bijna altijd gecombineerd met bestaande objecten, zodat het lijkt alsof de voorstelling een bestaande situatie is. Dit klimmende meisje ('Little Girl in Blue') op Lebuh Muntri (Lorong Love) maakt gebruik van de twee ramen in de zijgevel. Zélfs de stroomkabels zijn functioneel bij het klimmen, ondanks dat ze normaal in een opname behoorlijk hinderlijk zijn.

'373398' door Janhermens '373398' door Janhermens

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Little Children on a.

Janhermens

Als je de stad Georg Town op het Maleise eiland Pinang te voet of per trishaw bezoekt, zie je op verschillende punten muurschilderingen van diverse artiesten. Deze muurschilderingen worden bijna altijd gecombineerd met bestaande objecten, zodat het lijkt alsof de voorstelling een bestaande situatie is. De twee geschilderde kinderen op een bestaande fiets (“Little Children on a Bicycle”) staan afgebeeld op een muur in Lebuh Armenian. Ze zijn intussen het meest gefotografeerde object van Georg Town geworden. Het is haast onmogelijk om deze zónder toeristen te fotograferen.

'365463' door Janhermens '365463' door Janhermens

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Eindeloze uitzichten.

Janhermens

Tang'an een Dong dorp bij Zhaoxing 7 km. de bergen in. Vanaf dit dorp heb je een geweldig uitzicht over de eindeloze terrassen, tenminste.......als je 's morgens vroeg op weg gaat naar dit dorp. Laat in de morgen trekken nevelen alweer omlaag vanuit de bergen en bedekken de dalen en de hellingen. Het zicht wordt totaal belemmerd.

'365315' door Janhermens '365315' door Janhermens

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Bamboevaren tussen de

Janhermens

Zowel op de Yulong als de Li-rivier in Yangshuo kun je een bamboevlot huren en de rivier afzakken. Langs de oevers zie je de prachtige karstbergen en het oeverlandschap langzaam aan je voorbij glijden. Idyllisch en rustgevend! Door verschillende 'watervalletjes', waarbij we natuurlijk steeds natte billetjes kregen. Onderweg werd ons steeds door voorbij varende vrouwtjes bier aangeboden, maar daar hadden we zo vroeg op de ochtend toch geen zin in. Onze vlotbestuurder moesten we toch zeker iets te drinken en zelfs te eten kopen, want hij zag er volgens alle vrouwtjes toch wel erg dorstig en uitgehongerd uit! Ze weten precies hoe ze het aan moeten pakken!

'479575' door Janhermens '479575' door Janhermens

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Nyepi, Dag van de...s

Janhermens

Op 23 maart 2012 wordt op Bali ‘Nyepi Day’ (Dag van de Stilte) gevierd. Dit is een Hindoe feestdag die jaarlijks plaatsvindt op de nieuwjaarsdag van de maankalender van het eiland. Op ‘Nyepi Day’ wordt er niet gereisd en niet gewerkt, in plaats daarvan wordt gemediteerd en gevast. Alle winkels, scholen, banken en andere instellingen zijn gesloten en de lichten blijven uit. Reizen naar en van het eiland is niet mogelijk op deze dag, de lucht- en zeehavens zijn gesloten. Van toeristen die zich al op het eiland bevinden, wordt verwacht dat zij zich ingetogen gedragen, in het hotel blijven en de stranden niet bezoeken. De werkzaamheden van het personeel in accommodaties zijn tot een minimum beperkt, alle eten wordt de dag ervoor gekookt en bereid. Het is gebruikelijk, de dagen ervoor juist veel lawaai te maken, met bamboekanonnen, potten en pannen, enz. In optochten met grote poppen (ogoh-ogoh) worden de goden opgeroepen om boze geesten het eiland te doen verlaten. Drie dagen voor ‘Nyepi’ zijn de straten op het eiland al gevuld met grote papier-maché en bamboe monsters bedoeld om boze geesten af te schrikken. Het zijn door de Balinese jeugd gebouwde poppen van Hindoe goden in felle kleuren, met enorme slagtanden en grote uitpuilende ogen. Ze symboliseren de boze geesten die moeten worden verdreven om de vrede en de harmonie op het eiland voor het komende jaar te behouden. De meeste toeristen komen juist naar het eiland om deze festiviteiten te kunnen meemaken. Op de dag voorafgaand aan ‘Nyepi’, ‘Tawur Kesanga’ is er bij zonsondergang een lange processie door het dorp naar het strand, waar de boze geesten zich verzameld hebben. Begeleid door een angstaanjagende combinatie van kletterende cimbalen, gongs en drums, worden de boze geesten afgeschrikt en bij het bereiken van het dichtstbijzijnde strand, worden allee ‘ogoh-ogohs’ in brand gestoken tot grote vreugde van de toeschouwers. De volgende ochtend is het ‘Nyepi’. Het eiland Bali blijft de hele dag stil en donker opdat alle geesten denken dat er niemand thuis is op het eiland en dat zij elders op bezoek zijn. Deze dag geldt: geen auto, geen werk, geen eten, geen lawaai maken, geen zichtbaar licht, en geen muziek en dans of liefde. Zelfs de dieren schijnen te weten deze dag stil te moeten zijn. Toeristen wordt vriendelijk verzocht op hun kamer te blijven en de gordijnen gesloten te houden.

'341875' door Janhermens '341875' door Janhermens

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Fietsen langs Yulong.

Janhermens

Fietsen langs Yulong River bij Yangshuo, aan beide zijden, tot aan de beroemde Yulong Brug, een streling voor het oog. Dwars door de karstbergen en rijstvelden, door boerendorpjes en langs prachtige vergezichten. Het lijkt allemaal wel erg armoedig en eenvoudig, maar de mensen zijn wel vriendelijk en willen soms ook wel graag op de foto. Wat een prachtige mensen, wat een prachtige natuur!

'334583' door Janhermens '334583' door Janhermens

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Fietsen door Bangkok

Janhermens

De huidige wateroverlast in Bangkok heeft weinig invloed op het toerisme. De belangrijkste toeristische bestemmingen en bezienswaardigheden in Thailand zijn open en niet beschadigd door de overstromingen. Een front met veel regen passeert de komende dagen de hoofdstad. Er is echter geen sprake van grootschalige overstromingen in de stad, de wateroverlast beperkt zich tot sommige gebieden grenzend aan de Chao Phraya-rivier. De situatie in Bangkok kan de komende dagen snel verslechteren, zeker gezien de weersverwachting. De meest kritieke situatie zal ontstaan tussen 15 – 17 oktober wanneer het vloedwater uit het noorden Bangkok zal bereiken. Omdat alle rivieren en uiterwaarden vol zitten kan het water slecht worden afgevoerd richting zee. En juist nu gaan wij één dag fietsen door Bangkok, dat zal dus wel waterfietsen worden!

'330048' door Janhermens '330048' door Janhermens

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Drijvende tuinen op..

Janhermens

Inle Lake heeft een adembenemende schoonheid, omringd door bergen, en wordt bewoond door de Intha’s, die hun dorpen en akkers op palen in het meer hebben gebouwd. Midden in het meer drijven tuinen (!) waarop mensen wonen die groenten en fruit telen. De tuinen bestaan uit waterplanten en metersdik slib dat met bamboostokken is vastgeprikt op de bodem. Heel indrukwekkend om te zien!

'326216' door Janhermens '326216' door Janhermens

BirmaYangon

BirmaYangon

Glitter, glans en gou

Janhermens

De Shwedagon Pagoda in Yangon is een karakteristiek herkenningspunt in de stad maar ook van verre al duidelijk zichtbaar, vooral 's nachts. Het gehele complex is een pracht en praal, vooral door het vele goud dat overal opgeplakt is. Een paraplu is niet alleen een luxe tegen de zon, maar ook tegen de warmte die juist door het vele goud extreem kan zijn.

'326083' door Janhermens '326083' door Janhermens

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Gelderland nodigt uit

Janhermens

Al fietsend van Garderen via Uddel naar Staverden kwamen we midden in een wolkbreuk terecht. In Azië zou een bananenblad al voldoende zijn om te schuilen, in Nederland is een hele boom zelfs niet genoeg. De Veluwe kent prachtige plekjes om fietsend te ontdekken, je komt op plaatsen waar je met een auto niet kunt komen of die je niet eens zou zien.

'326063' door Janhermens '326063' door Janhermens

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Het Geuldal in Limbur

Janhermens

Het Geuldal is een diep uitgesleten beekdal. Hier kun je wandelen langs bronnen en beekjes, door weilanden, bossen en hoogstamboomgaarden en over holle wegen. Dwars door het Geuldal loopt natuurlijk de Geul. De Geul wordt gevoed door 130 zijbeken. Het meanderende water zorgt voor steile buitenbochten. Soms stort er een stukje van de oever in het water.

'326016' door Janhermens '326016' door Janhermens

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Jade Dragon Snow...Mo

Janhermens

In de omgeving van Lijiang is het interessant een excursie naar de voet van de "Jade Sneeuwberg" te maken. De witte pieken van de gigantische berg kan men tot ver in de omgeving waarnemen. Lijiang en omgeving liggen op een vlakte met een hoogte van 2400 meter boven zeeniveau en de top van de berg ligt op 5596 meter, dus je kijkt tegen ruim 3 kilometer hoogteverschil aan!

'325974' door Janhermens '325974' door Janhermens

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Handwerkje

Janhermens

Cheroots zijn traditionele Birmese sigaren die vooral door vrouwen gerookt worden. Ze worden in kleine werkplaatsen met de hand gemaakt. De sigaren met de lekkerste smaak komen uit de omgeving van Kalaw en rond het Inle-meer. De inhoud bestaat uit een mengsel van kokos, banaan, steranijs, anijsolie, tabak en tamarinde. Vooral op het platteland worden sigaren nog thuis gemaakt en hebben dan vaak een behoorlijk formaat. Veel oudere vrouwen draaien ze nog zelf met een mais- of bananenblad en ze zijn dan meestal behoorlijk dik!

'321912' door Janhermens '321912' door Janhermens

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

In volle vlucht

Janhermens

Terwijl de jonge ooievaars op het nest hun vleugels uitslaan, houden de ouders hen goed in de gaten. Het zou niet de eerste keer zijn dat er een bij het leren vliegen uit het nest valt! In vele Hollandse polders is dit in deze tijd van het jaar een dagelijks beeld in de lucht. De plaatsen Schoonrewoerd in Zuid Holland en Zegveld in Utrecht zijn een bezoekje méér dan waard om dit schouwspel te zien.

'321879' door Janhermens '321879' door Janhermens

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Ooievaarsdorp...Schoo

Janhermens

Het dorpje Schoonrewoerd in Zuid Holland staat vooral bekend om de vele ooievaars die er elk jaar opnieuw weer hun nestplaats zoeken. Op diverse hoge schoorstenen in het dorp zie je dan ook nesten met, rond deze tijd, jonge vogels die aan het oefenen zijn om uit te vliegen.

'478372' door Janhermens '478372' door Janhermens

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Oud Veluwse Markt...B

Janhermens

Gedurende de zomervakantie vindt er in Barneveld elk jaar een Veluwse markt plaats, inklusief een Oud-Hollandse markt en een kindermarkt. Het hele centrum staat dan vol met marktkramen. Let op: deze vinden plaats op de donderdagen, 6 weken achter elkaar in juli en augustus, dit jaar beginnende op donderdag 14 juli. Elke donderdag is er een houten kramenmarkt, een kinder vlooienmarkt, een boeren erfhuis, optredens van diverse dansgroepen, een optocht uit grootmoeders tijd en een echte Veluwse boerenlunch. Voor wie met de trein naar Barneveld wil reizen: tijdens de zomermaanden reis je op de Valleilijn (Amersfoort-Ede-Wageningen v.v.) op vertoon van het rijbewijs én kentekenbewijs met 40% korting (max. 4 pers.). Bij de automaat kies je dan voor een voordeelurenkaart. De fiets mag bovendien gratis mee! www.[url="http://oudveluwsemarkt.nl" target="_blank"]oudveluwsemarkt.nl[/url]

'318226' door Janhermens '318226' door Janhermens

BirmaMandalay

BirmaMandalay

Rust bij U Bein

Janhermens

Zoals deze mensen tegen de avond genieten van de rust op U Bein Bridge in Amarapura, zo genieten wij nog steeds van een verlengde winterpauze. Helaas wel door andere drukke bezigheden, maar binnenkort zullen wij weer actief worden.....

'315258' door Janhermens '315258' door Janhermens

BirmaYangon

BirmaYangon

Railroad to Mandalay

Janhermens

Op weg van Yangon naar Mandalay, per spoor! Het dagelijks leven langs de ijzeren weg biedt zoveel moois en de vergezichten nodigen vaak uit om toch maar uit te stappen en per auto over de slechtere wegen te gaan. Reden te meer om nog een keer terug te gaan, maar dan anders! (Voor de duidelijkheid: de opname is gemaakt vanuit de trein!)

'309790' door Janhermens '309790' door Janhermens

BirmaBagan

BirmaBagan

Per ossenkar door de.

Janhermens

In Bagan heb je een viertal mogelijkheden van vervoer om de vlakte met de vele tempels, kloosters en pagodes te verkennen: te voet (af te raden vanwege de gigantische afstanden), de fiets (overal te huur), een horsecart (voor 2-4 personen) of je gaat liftend, waarbij je aan de lokale boeren vraagt of ze je een stukje mee willen nemen!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

EDITIE 112 | De mooiste berggebieden weg van de massa

5-8-2022 Columbus Travel editie 112 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste berggebieden. Van de onbekende parels van de Alpen tot de ongebaande paden van de Andes. Tijdens een roadtrip langs de Canadese westkust betreden we een wereld waarin mens en woestenij samengaan, met diepe fjorden en bossen die ouder zijn dan de westerse beschaving. Ook ontdekken we de Faeröer, een vulkanische archipel die ook wel ‘Europa’s best bewaarde geheim’ wordt genoemd. Daarnaast presenteren we de Harz, een bosrijk middelgebergte in Duitsland, als het ideale alternatief voor bekendere berggebieden in de buurt. Plus: in een speciale total guide bewijzen we dat Dubai méér is dan wolkenkrabbers en mega malls. Ingewijden delen hun favoriete tips op het gebied van architectuur, cultuur, natuur en gastronomie.  Bekijk de editie hier >

COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


16-07-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 32 | COMMUNITY-TOPPERS


8 op een rij in Namibrand. Foto:MirandaNoomen
1. Topfoto & -tip: 8 op een rij in Namibrand door MirandaNoomen
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Corriedewinter
4. Nieuwkomer:Spitskit

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN CAMPERWEEKENDJE MET JE VRIENDEN!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. De winnaar krijgt tevens fantastische fietsaccessoires van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik